natuurlijk middel tegen teken hond

Natuurlijk middel tegen teken hond: Top 3!

Ben je opzoek naar een natuurlijk middel tegen teken voor je hond? Dan hebben we hier de 3 beste opties voor je op een rijtje gezet!

Teken zijn parasieten die op de lichamen van huisdieren worden aangetroffen en overleven door zich te voeden met het bloed van andere levende wezens. Deze bloedzuigende insecten lijken op spinnen en komen het meest voor in hoog gras. Ze kunnen zich gemakkelijk hechten aan de lichamen van katten of honden die voorbij komen. Hoewel ze het hele jaar door voorkomen, is de kans het grootst dat je teken tegenkomt tussen de lente en de herfst.

Als je een hond hebt dan weet je hoe snel ze thuis kunnen komen met teken en hoe vervelend dit is. Gelukkig zijn er verschillende manieren hoe je teken kunt voorkomen. De beste manieren om teken te voorkomen zijn door het gebruik van vlooien- en tekenbanden of speciale druppels.

Nu is het zo dat deze middelen om teken te voorkomen vaak vol zitten met giftige en irriterende stoffen. Dit is de reden dat steeds meer mensen overstappen naar natuurlijke opties. In dit artikel bespreken we 3 van de beste natuurlijke middelen tegen teken voor honden.

Lees gauw verder om het beste natuurlijk middel tegen teken voor jouw hond te ontdekken!

Natuurlijk middel tegen teken hond – Top 3

We zijn opzoek gegaan naar het beste natuurlijk middel tegen teken bij honden en daar is een top 3 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 3 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de beoordelingen en prijzen en kies op basis daarvan het beste natuurlijk middel tegen teken voor jouw hond uit!

1. LifeProducts4You Natuurlijke Teken en Vlooienband 

natuurlijk vlooienmiddel hondd

Als je opzoek bent naar een tekenmiddel voor je hond, of dit nou natuurlijk is of niet, dan zijn vlooienbanden altijd een van de beste opties. Ze werken gemakkelijker en vaak ook effectiever dan andere opties om teken te weren. Vaak zitten er echter vele chemicaliën en irriterende ingrediënten in vlooien- en tekenbanden, waar gevoelige honden niet tegen kunnen.

Gelukkig zijn er ook een aantal volledig natuurlijke vlooien- en tekenbanden op de markt gebracht! Deze banden doen dubbele dienst en zorgen ervoor dat je hond geen vlooien en geen teken krijgt. Ze zijn 100% natuurlijk waardoor ze geschikt zijn voor alle honden, ook degene met een hele gevoelige huid.

Deze natuurlijke vlooien- en tekenband zorgt voor 8 maanden lange bescherming van de vacht en huid van de hond of kat. De band doet dit met behulp van een krachtige formule van oliën. Dankzij de band wordt de verspreiding van vlooien in de directe leefomgeving voorkomen. Doordat vlooien zich niet meer kunnen voeden met het bloed van je hond gaan ze binnen enkele dagen dood en stopt de verspreiding van de eitjes en larven.

De band is gemakkelijk aan te brengen en meteen effectief. Je kunt de band al gebruiken voor puppy’s en kittens vanaf 7 weken. Je kunt de overtollige band gewoon afknippen.

2. Chimpcake Natuurlijke Vlooien- en tekenband

Een andere geweldige natuurlijk vlooien- en tekenband is deze optie van Chimcake. Deze anti vlooien-/tekenband is een 100% natuurlijke oplossing tegen ectoparasieten. De band is tot 8 maanden werkzaam en is waterbestendig. De band bevat geen giftige stoffen en is veilig voor mens en dier. De band is specifiek voor kleine honden en specifiek voor grote honden, waardoor je hond altijd de juiste formule heeft per grootte.

Het product is volledig vervaardigd uit natuurlijke ingrediënten. Zo weet je zeker dat je hond geen schadelijke en irriterende stoffen binnenkrijgt via zijn huid. Hierdoor is deze band ook geweldig voor honden met een gevoelige huid of een allergie.

Deze vlooien- en tekenband bestaat uit de volgende ingrediënten:

  • Citronella 15%
  • Lavendel 10%
  • Aloë Vera 5%

3. Natural Answer Natuurlijke vlooien- en tekendruppels

Naast een teken- en vlooienband zijn er ook nog andere opties om je hond te beschermen tegen deze parasieten. Natuurlijke druppels kunnen ook goed werken. Het merk Natural Answer heeft zeer effectieve natuurlijke druppels op de markt gebracht die vlooien en teken tegengaan.

Deze vlooiendruppels zijn een uitstekend middel op natuurlijke basis. De zorgvuldig samengestelde formule van deze natuurlijke vlooiendruppels werkt effectief tegen vlooien en teken. Hiernaast zijn de etherische oliën in de druppels ook extra werend tegen teken. Zo weet je zeker dat zowel vlooien als teken ver op afstand blijven.

De formule is volledig natuurlijk werkzaam zonder giffen en hierdoor veilig voor je hond, voor jou zelf en voor de omgeving. Je dient de druppels eens per maand aan te brengen om je hond te blijven beschermen. Je moet de druppels aanbrengen op de ruggengraat van je hond. Je begint bij de nek en stopt bij de basis van de staart. 1 druppelflesje volstaat voor een maand. Deze verpakking met 4 druppelflesjes kun je dus tot 4 maanden gebruiken.

De formule bevat de volgende etherische oliën: tijm, kruidnagel, kaneel. Deze zijn de basis voor de effectieve werking tegen aanwezige vlooien. Hiernaast werken de etherische oliën van eucalyptus, lavendel, geranium en cederhout samen tegen het effectief weren van teken en vlooien.

Let wel op, de druppels zijn erg krachtig en daarom ook effectief. De eerste 2 dagen is de geur vrij sterk maar trekt snel weg. Na 3 dagen zul je slechts een lichte geur opmerken. Deze druppels zijn dan ook niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor geuren zoals parfums en dergelijke.

Waarop te letten bij het kiezen van het beste natuurlijke middel tegen teken voor je hond

Als je opzoek bent naar het beste natuurlijk middel tegen teken voor je hond, dan zijn er een aantal factoren om op te letten. Hieronder volgen de belangrijkste dingen om naar te kijken bij het maken van de juiste keuze:

Natuurlijk:

Als je opzoek bent naar een natuurlijk middel tegen teken voor je hond dan is het in eerste instantie natuurlijk belangrijk dat je zeker weet dat het product ook echt 100% natuurlijk is. Sommige producten geven op het etiket aan natuurlijk te zijn, maar dit is niet altijd waar. Soms hebben ze gewoon wat natuurlijk ingrediënten, maar zitten er ook nog wat chemicaliën in. Dit wil je natuurlijk niet. Het is daarom belangrijk om goed op te letten en goed de ingrediëntenlijst door te kijken. Wij hebben dit al voor je gedaan. De 3 opties in deze lijst zijn ook echt 100% natuurlijk.

Leveringsmethode:

Er zijn verschillende soorten vlooien- en tekenpreventieproducten die tegenwoordig populair zijn, waaronder druppels, orale tabletten, shampoos en halsbanden. Druppel formules zijn een vloeistof die op de achterkant van de nek van je hond wordt aangebracht, terwijl orale tabletten zijn ontworpen om te worden gegeten. Halsbanden zijn vaak de makkelijkste optie, want deze hoef je maar één keer om te doen en daarna is je hond voor maandenlang beschermd. Shampoos moeten vaak meerdere keren per maand worden aangebracht.

Actieve ingrediënten:

De meeste vlooien- en tekenpreventieproducten bevatten een soort insecticide dat de insecten doodt. Bij een natuurlijk vlooien- en tekenmiddel heb je dit natuurlijk niet. Het fijne daarin is dat dit vaak veiliger en zachter voor je hond is. Het is echter wel belangrijk om te controleren welke actieve ingrediënten er dan wel voor zorgen dat teken op afstand blijven. Dit is vaak een mix van krachtige etherische oliën. Bij twijfel is het het beste om met je dierenarts te praten om erachter te komen welke ingrediënten het beste werken voor jouw hond.

Levensduur:

Verschillende vlooien- en tekenproducten zijn effectief voor verschillende tijdsperioden. Sommige moeten elke week of vaker opnieuw worden aangebracht, terwijl andere enkele maanden kunnen duren. Dit is niet alleen van invloed op hoe vaak je de behandeling opnieuw moet toedienen, maar het zal ook bepalen hoeveel je elk jaar aan vlooien- en tekenbehandelingen uitgeeft.

beste puppyvoer

Veelgestelde vragen over teken bij honden

Hopelijk heb je bij deze het beste natuurlijk middel tegen teken voor jouw hond gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de onderstaande veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Hoe ziet een tekenbeet bij een hond eruit?

Een tekenbeet bij een hond ziet eruit als een kleine rode bult, vergelijkbaar met een muggenbeet. Deze bultjes verschijnen vaak op de plaats van een tekenbeet of tekenverwijdering en verdwijnen binnen een paar dagen.

– Kan een tekenbeet geïnfecteerd raken?

Ja, net als elke huidwond kunnen tekenbeten geïnfecteerd raken. Tekenbeten zijn meestal niet jeukend, dus als je merkt dat je hond krabt aan een oude tekenbeetwond, is dit een teken dat er mogelijk een infectie is ontstaan. Andere tekenen zijn onder meer verergering of aanhoudende roodheid en huilen of likken rond de wond. Als je vermoedt dat de tekenbeet van je hond geïnfecteerd is, neem dan onmiddellijk contact op met je dierenarts.

– Kunnen teken bijten zonder zich vast te hechten?

Nee, een teek moet zich hechten aan je hond om ervan te kunnen eten. Teken hebben ook enkele dagen nodig om een ​​voeding te voltooien.

– Kunnen teken springen?

Nee teken kunnen niet echt springen. Om een ​​gastheer te vinden, gebruiken veel tekensoorten een strategie waarbij ze veelgebruikte paden identificeren en op de toppen van grassen en struiken wachten tot een gastheer voorbijgaat, zodat ze zich kunnen vastklampen. Ze gebruiken hun derde en vierde paar poten om bladeren of gras vast te houden en proberen vervolgens een passerende gastheer te grijpen met hun eerste paar poten.

– Wat zijn de verschillende soorten teken?

Er zijn twee groepen teken, soms de “harde” teken en de “zachte” teken genoemd. Harde teken hebben een hard schild net achter de monddelen (soms onbewust de “kop” genoemd). Harde teken die niet hebben gevoed, hebben de vorm van een plat zaad. Zachte teken hebben niet het harde schild en hebben de vorm van een grote rozijn.

– Hoe controleer je of een hond een teek heeft?

De beste manier om je hond op teken te controleren, is door je vingers door de vacht van je hond te borstelen en voldoende druk uit te oefenen om eventuele kleine bultjes te voelen. Als je een bult voelt, trek dan de vacht uit elkaar om het te identificeren.

Een ingebedde teek varieert in grootte, van zo klein als een speldenknop tot zo groot als een dubbeltje. Ze zijn meestal zwart, grijs of bruin. Afhankelijk van de grootte en locatie van de teek, kunnen ook zijn poten zichtbaar zijn.

– Hoe verwijder je een teek bij een hond?

Als je een teek bij je hond heeft ontdekt, moet deze onmiddellijk worden verwijderd om een ​​huidreactie te voorkomen en om de kans op het ontwikkelen van een door teken overgedragen infectieziekte te verkleinen. Ziektes kunnen binnen enkele uren op je hond worden overgedragen.

Volg deze tips om een ​​teek veilig bij een hond te verwijderen:

  • Pak de kop van de teek vast met een platte of gebogen pincet of speciale tekentang. Ze moeten zo dicht mogelijk bij de huid van je hond worden gehouden. Vermijd knijpen in de teek.
  • Gebruik constante, zachte druk om de kop van de teek weg te trekken van de huid zonder te draaien.
  • De plaats van de beet moet worden schoongemaakt met water en zeep.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart