jack russel trilt

Mijn jack russel trilt: Oorzaken en oplossingen!

Trilt je jack russel? Dan is het verstandig dat je opzoek bent naar mogelijke oorzaken en oplossingen. Als je jack russel trilt kan dit namelijk verschillende dingen betekenen. Veel baasjes zullen automatisch denken dat hun huisdier het koud heeft, maar dit is niet altijd waar. In dit artikel bespreken we de verschillende oorzaken waarom een jack russel trilt. Lees gauw verder om je jack russel beter te leren kennen!

Waarom trilt een jack russel?

De meest voorkomende reden waarom een jack russel trilt: Overmatige energie

Zoals eerder benoemd kan het trillen van je jack russel verschillende oorzaken hebben, maar er is één meest voorkomende reden waarom ze trillen en dit is overtollige energie. De meeste jack russels trillen om overtollige energie die zich heeft opgehoopt te verdrijven. Omdat het jack russel ras een hoog energieniveau heeft, moeten ze ervoor zorgen dat het wordt verbrand, en als ze dat niet doen, hebben ze de neiging om het te verdrijven door te schudden of te beven.

Oplossing voor het trillen door een teveel aan energie:

Jack russels zijn van nature hyperhonden en ze houden ervan om actief te zijn, ze houden ervan om op pad te gaan en te graven en te spelen. De oplossing om het trillen dus te voorkomen en te verminderen is door je hondje bezig te houden! Zorg ervoor dat je Jack genoeg fysieke en mentale stimulatie heeft. Ga niet alleen voor korte, vaste wandelingen, maar neem je huisdier mee naar het park en hondenveld voor een leuke speelsessie. Ook thuis kun je ervoor zorgen dat je hondje zichzelf kan vermaken, door genoeg speelgoed te bieden.

Naast fysieke stimulatie is mentale stimulatie ook erg belangrijk. Intelligente spelletjes vinden ze geweldig. Denk bijvoorbeeld aan een voedselpuzzel, waarbij ze hun hersenen moeten gebruiken om het eten te vinden.

automatisch rollende bal
Automatische Rollende Bal - €19,99
honden speelgoed
Honden speelgoedset 15 stuks - €34,95
Trixie Activity Flip Board - €13,95
honden voedsel puzzel
Dog twister - €26,-

Andere oorzaken waardoor een jack russel trilt

Het verdrijven van overtollige energie is de meest voorkomende reden waarom ze trillen. Er zijn echter nog een paar andere mogelijkheden om te overwegen:

– Pijn

Jack Russells zijn erg taaie en harde honden, en ze hebben de neiging om hun pijn zo veel mogelijk voor ons te verbergen. Als ze echter erg veel pijn hebben kan dit ervoor zorgen dat ze onbeheersbaar gaan trillen.

– Oude leeftijd

Jack Russells worden oud en dit is een andere veelvoorkomende reden waarom ze gaan trillen. Het betekent niet dat ze ziek zijn of pijn hebben of een medische aandoening hebben; het betekent eenvoudig dat ze gewoon oud en zwak zijn.

– Emoties

Angst kan je hond doen trillen, evenals opwinding. Denk eens na over wat er rondom je hond gebeurt op het moment van het trillen / schudden is. Heeft je jack russel net een onaangename ontmoeting met een andere hond gehad? Is je huisdier te lang alleen thuis geweest? Of heeft je huisdier juist te lang gespeeld en is hij of zij opgewonden? Dit kunnen allemaal redenen zijn waardoor je huisdier trilt.

– Kou

Als je jack Russell het koud heeft, zal hij of zij trillen zoals wij mensen, maar dit zal niet heel snel gebeuren. Jack russels hebben een dubbele vacht. De ondervacht is zacht, dicht en pluizig, en de bovenvacht kan lang/kort en recht, soms ruw zijn. Dit betekent at je huisdier goed beschermt is tegen de kou. Als jij het dus niet koud hebt, zal je jack het zeker niet koud hebben.

trillende jack russel

Ernstige medische aandoeningen (zeldzaam)

Schrik alstublieft niet als je dit leest, want meestal is dit niet het geval. Wanneer je hondje echter overmatig veel trilt, kan er mogelijk een medische reden achter zitten. Het is meer dan waarschijnlijk dat je hondje geen van de onderstaande aandoeningen heeft. Er is echter altijd een kleine kans, dus het is het beste om jezelf te onderwijzen, en op deze manier kun je op tekenen controleren en het uitsluiten.

– Hypoglykemie

Jack Russells kunnen last hebben van hypoglykemie. Het is wanneer hun bloedsuikerspiegel van een onverklaarbaar niveau is. Je hond zal in dat geval ook andere tekenen van hypoglykemie vertonen. Zoals gebrek aan coördinatie, spiertrekkingen, zwakte en ze kunnen ook verkleuring van de huid en het tandvlees krijgen. Als je hond trilt en ook deze andere symptomen heeft, ga da direct naar de dierenarts

– Wobbler-syndroom

Wobbler-syndroom is een aandoening die de cervicale wervelkolom aantast en de compressie op het ruggenmerg kan leiden tot overmatig trillen bij honden. Maar dit is zeer zeldzaam voor jack russels; het is echter iets om je wel bewust van te worden.

– Myokymie

Myokymia Is is een onvrijwillige, spontane spasme die de geïsoleerde spieren van een Jack Russell aantast. Het treft vaak één spier tegelijk, zoals de beenspier, nek of zelfs de oogspier. De aandoening is voornamelijk te wijten aan gebrek aan slaap, uitdroging, vermoeidheid, overbelasting en angst.

– De ziekte van Addison

Raak niet in paniek, want het is zeer zeldzaam bij honden, maar het komt iets vaker voor bij meisjeshonden. De ziekte van Addison is niet alleen trillen of beven, maar ook verschillende andere symptomen, zoals diarree, braken, meer dorst, vaker plassen en zelfs onverklaarbaar gewichtsverlies.

Meer leren over je jack russel

Nu je meer weet over de oorzaken en oplossingen voor het trillen van je jack russel, wil je misschien nog meer leren om jouw huisdier beter te begrijpen en een zo goed mogelijk baasje te zijn.

Het eBoek: ‘Het complete handboek voor de jack russel’ leert je letterlijk alles wat er te weten valt over dit honden ras. Het biedt de beste hulp bij het opvoeden trainen en verzorgen van jack russels.

Wanneer je het eBoek via de onderstaande link aanschaft krijg je een hoge korting en meerdere bonussen. De normale prijs van het hele pakket is €96,75,-. Met de speciale kortingscode in dit artikel ontvang jij het volledige pakket echter voor €37,-.

jack russel eboek

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart