beste kittenvoer

Beste kittenvoer 2023: Top 5!

Het vinden van het beste kittenvoer zal een van de eerste prioriteiten zijn als je van plan bent een kitten in huis te halen. Naast het vinden van de beste kattenspeeltjes, kattenbak, kattenbakvulling, krabpaal en kattenmand, zal het vinden van het beste kittenvoer ervoor zorgen dat je nieuwe vriendje de beste start maakt.

Kittenvoer is verkrijgbaar in verschillende maten, vormen, ingrediënten en prijzen. Zo heb je bijvoorbeeld nat voer en droog voer. Waar je ook voor kiest, het beste kittenvoer moet voorzien van alle eiwitten, vitamines, mineralen en antioxidanten die ze nodig hebben om te helpen bij hun ontwikkeling – en hun onstuitbare energie om te spelen en te ontdekken.

Lees gauw verder om het beste kittenvoer voor jouw geliefde viervoeter te ontdekken!

Beste kittenvoer 2023 – Top 5

Omdat niet elk kittenvoer van dezelfde goede kwaliteit is gemaakt zijn we opzoek gegaan naar het beste kittenvoer van 2023. Daar is een duidelijke top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 is gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten en klanten beoordelingen. 

Ook hebben we zowel droog- als natvoer opgenomen in deze top 5. Lees de omschrijvingen en eventueel de klanten beoordelingen om het beste kittenvoer voor jouw kitten uit te kiezen.

Beste kittenvoer droog:

1. Royal Canin Kitten

royal canin kittenvoer

Royal Canin is zonder twijfel het meest populaire en meest verkochte merk op het gebied van kattenvoer (en hondenvoer). Het merkt staat voor kwaliteit en biedt voeding met enkel hoogwaardige ingrediënten perfect voor elk type kat. Zo heeft Royal Canin ook een speciale lijn voor kittens uitgebracht. Dit voer is droog kittenvoer, maar Royal Canin heeft ook nat kittenvoer uitgebracht. Als je hier de voorkeur aan geeft, zie dan nummer 4 in deze ‘Beste kittenvoer top 5’.

Wanneer je kitten nog jong is is het extra belangrijk om goede voeding te geven. Dit is namelijk de fase waarin de botten en spieren geleidelijk sterker worden en het definitieve gebit zich vormt. Terwijl de weerstand die meegegeven is door de moeder juist minder wordt. Een extra weerstandsboost is daarom ook zeer belangrijk.

Royal Canin kittenvoer houd rekening met al deze zaken en heeft het meest hoogwaarde kittenvoer op de markt gebracht. Dankzij een complex van antioxidanten (waaronder vitamine E) dit voer de natuurlijke afweer van je kitten in de tweede groeifase te ondersteunen.

Ook zorgt het voor een gezonde spijsvertering dankzij zeer goed verteerbaar eiwit (L.I.P.*) en prebiotica (inclusief FOS). Het hoge energiegehalte in deze voeding past precies bij de intense groeiperiode van een kitten.

2. Whiskas Junior Droogvoer

Whiskas is een ander zeer betrouwbaar een populair merk op het gebied van kattenvoeding. Ook Whiskas heeft speciaal kattenvoer op de markt gebracht in de vorm van zowel droogvoer als netvoer (zie nummer 5 in deze ‘Beste kittenvoer top 5’.

Dit kittenvoer is een gezonde, uitgebalanceerde maaltijd voor het eerste levensjaar van je kitten. Het bestaat uit heerlijke, knapperige brokjes die je kitten elke maaltijd precies geven wat nodig is.

De brokjes bevatten extra calcium voor sterke botten en eiwitten voor een gezonde groei, plus alle natuurlijke oliën en mineralen die het lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren.

3. Perfect Fit Junior 

Perfect Fit is hoogwaardige kittenvoeding die samen met vooraanstaande dierenartsen en voedingsdeskundigen is ontwikkeld. De unieke ‘Total 5’ formule pakt de 5 meest voorkomende gezondheidsbehoeften van katten aan:

 • Sterk afweersysteem: Met Taurine, Vitamine C, E en antioxidanten die bijdragen aan een sterk natuurlijk afweersysteem.
 • Gezonde urinewegen: Gebalanceerde mineralengehaltes ondersteunen de urinewegen.
 • Gezonde spijsvertering: Met hoogwaardige proteïnen en rijst welke makkelijk verteerbaar zijn.
 • Gezonde huid & vacht: Biotine, zink & zonnebloemolie zijn een natuurlijke bron van omega-6-vetzuren die bijdragen aan een gezonde huid vacht.
 • Gewichtsbeheersing & Conditie: De combinatie van L-carnitine, een hoog proteïnegehalte en ideale energievoorziening bevordert goed gewicht en conditie van het lichaam

Deze kittenbrokjes zijn speciaal afgestemd op jonge katjes die nog flink moet groeien. De brokken ondersteunen de groei, gezonde bosontwikkeling en de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen.

Beste kittenvoer nat:

4. Royal Canin Kitten Natvoer

royal canin natvoer

Royal Canin ben je al eerder in deze ‘Beste kittenvoer top 5’ tegengekomen, maar dan in de vorm van droogvoer. Nu gaan we het nat kittenvoer van Royal Canin bespreken. Beide opties geven je kitten de optimale start

Omdat de melk bij kittens vanaf de vierde maand wegvalt, hebben ze speciaal voer nodig dat hen goed beschermt. Royal Canin Kitten in Gelei verzekert je van deze bescherming. Goede voeding naar binnen krijgen wordt door de malse gelei en zachte vleesstukken makkelijker en de ideale voedingsreceptuur vult de instinctieve acceptatie aan. Dit kan een gezonde groei ondersteunen en een goede start van het leven bieden.

Voordelen:

 • Helpt de natuurlijke afweer te ondersteunen dankzij een evenwichtige balans van voedingsstoffen.
 • Makkelijk te kauwen, fjne brokjes in gelei
 • Voor de instinctieve voorkeur

5. Whiskas Junior Natvoer 

Je bent al eerder in dit rijtje kittenvoer van Whiskas tegengekomen in de vorm van droogvoer, en nu gaan we het nat kittenvoer kort bespreken. Dit kittenvoer is speciaal ontwikkelt voor jonge katten van 2 tot 12 maanden oud. Het bevat precies de juiste hoeveelheid calcium en fosfor om de groei van de botten en de ontwikkeling van de gewrichten te ondersteunen.

De heerlijke maaltijdzakjes zijn afgestemde maaltijden in een smakelijke saus, perfect gebalanceerd om je kitten tot een grote en sterke kat te laten ontwikkelen. De heerlijke stukjes vlees, ontwikkeld met natuurlijke ingrediënten, vitaminen en mineralen geven haar alle voedingsstoffen en energie die ze nodig heeft om te groeien en de hele dag te springen en te spelen.

Alle voordelen in een zakje:

 • Groei – Calcium en fosfor bevorderen de ontwikkeling van sterke botten en gewrichten.
 • Gebit – Calcium ondersteunt en onderhoudt een sterk gebit.
 • Vochtgehalte – In een smakelijke saus ter ondersteuning van het vochtgehalte.
 • Afweersysteem – Vitamine C, E & taurine versterken het natuurlijke afweersysteem.
 • Specifiek ontworpen om makkelijk te eten en te verteren.
 • Geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen.
 • Elke dag een nieuwe smaaksensatie

In de verpakking zitten verschillende smaken, waar je kat zijn pootjes bij af zal likken. De verschillende vleessoorten zijn: kip, rund, lam en konijn.

Hoe kies je het beste kittenvoer voor jouw kitten?

Bij het uitzoeken van het beste kittenvoer voor jouw lieve vriendje, zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Wij hebben 90% van het werk al voor je gedaan, door op zoek te gaan naar het beste kittenvoer op de markt. Met één van de opties in deze top 5 kun je in ieder geval nooit verkeerd kiezen.

Het beste kittenvoer uitkiezen doe je over het algemeen door te letten op de volgende zaken:

Ingrediënten

Het lezen van de etiketten is zeer belangrijk om het beste kittenvoer uit te kiezen. Ingrediënten voor dierenvoeding zijn gerangschikt op gewicht. De eerste drie of vier ingrediënten vormen het grootste deel van het voedsel. Vlees moet bovenaan staan: eerst of tweede (na water) in ingeblikt voedsel en zeker in de top drie voor droog.

Verder is het belangrijk dat voor kittenvoer de juiste ingrediënten zijn opgenomen om kittens te helpen bij de belangrijkste groeifase van hun leven. Denk hierbij aan calcium, fosfor en belangrijke vitaminen en mineralen. Ook is het belangrijk dat de voeding een hoog eiwit- en energiegehalte heeft.

Droog of natvoer

Ook moet je nadenken of je je kitten droog of nat voer wilt geven, of een combinatie om de voordelen van beide te krijgen. De meeste mensen kiezen voor een combinatie van beide omdat dit de gezondste optie is voor je kitten en zorgt voor variatie.

– Droogvoer

Het beste droogvoer voor kittens, heeft een knapperigheid en een smaak waar kittens van houden. De juiste droogvoerformules bevatten alles wat je kat nodig heeft in hun dieet, zodat het op zichzelf kan worden gebruikt. Het is geweldig voor hun tanden, omdat de ruwe textuur werkt als een tandenborstel en tandplak, tandsteen en ander tandafval verwijdert.

Brokjes gaan ook langer mee, en dus is het veiliger om het voor langere tijd te bewaren. Het nadeel is dat het weinig vocht bevat, dus je moet ervoor zorgen dat je kitten voldoende hydratatie krijgt als dit hun enige voedselbron is. Dit doe je door altijd voor vers water te zorgen en eventueel een goede drinkfontein aan te schaffen, wat een kat stimuleert meer te drinken.

– Natvoer

Het beste natvoer voor kittens daarentegen bevat echt vlees en heeft een zachte textuur die geweldig is voor kleine tandjes. Omdat het het soort voedsel is dat je kat in het wild zou hebben gegeten, vinden ze het vaak gemakkelijk te verteren. Het is ook gevuld met vocht, perfect om hun urinewegen en nieren in perfecte staat te houden. Het nadeel is dat het rommelig is en duurde. Ook blijft het minder lang goed en kan het slecht ruiken (voor ons mensen).

Hoeveel voedsel moet een kitten eten?

Zodra je kat gespeend is van de moeder – meestal na 6 tot 8 weken – zijn ze klaar om zelfstandig te eten. En ze zullen verrassend veel eten, meer dan je zou denken. Controleer het etiket van kittenvoer om erachter te komen wat de voorgestelde hoeveelheid is. Als je hier nog vragen of twijfels over hebt, kun je altijd advies bij je dierenarts vragen.

Kittens hebben veel grotere voedingsbehoeften dan volwassen katten vanwege de enorme groeispurt die ze maken in een korte tijd. Dit betekent dat je rekening moet houden met frequentie en variëteit.

Het is het beste om ze bloot te stellen aan zowel nat als droog voedsel, omdat is aangetoond dat het de acceptatie van voedsel later in het leven verbetert, bijvoorbeeld als het wordt voorgeschreven voor een medische behoefte. Ook krijgen kittens hierdoor de voordelen van beide en hebben ze meer variatie.

Voor kittens is het het beste om ze wat vaker eten te geven. Zo’n drie tot vier keer per dag een kleine hoeveelheid. Naarmate ze groeit, kun je dit voedingschema aanpassen naar 2 keer per dag.

tandenpoetsen bij kat

Veelgestelde vragen over kattenvoer

– Waarin verschillen de voedingsbehoeften van kittens van die van volwassen katten?

Het gewicht van een kitten kan tijdens de eerste levensweken verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Om deze groeispurt te ondersteunen, evenals het hoge activiteitsniveaus, heeft je kitten mogelijk drie keer zoveel energie nodig als een volwassen kat.

Deze hoge energiebehoeften maken het voor kittens moeilijker om genoeg calorieën in één maaltijd te krijgen, dus de meeste kittens willen minstens drie of vier maaltijden per dag eten.

De behoefte van kittens aan vet, sommige vetzuren en de meeste vitamines is hetzelfde als voor volwassen katten. Kittens hebben echter een hogere behoefte aan eiwitten, aminozuren en mineralen, evenals aan sommige vitamines. Kittens zouden bijvoorbeeld ongeveer 30% van hun energie uit eiwitten moeten halen.

Om deze redenen raden de meeste experts aan om je kitten speciaal samengesteld kittenvoer te geven tot de leeftijd van 1.

– Is nat- of droogvoer beter voor mijn kitten?

Zoals eerder besproken in dit artikel, is een combinatie het beste. Het is belangrijk dat zeer jonge kittens op zijn minst wat blikvoer te eten hebben als onderdeel van hun dieet. Heel kleine kittens hebben hele kleine tandjes en kunnen niet goed op droogvoer kauwen. Zonder wat natvoer krijgen ze niet mogelijk genoeg voeding om goed te groeien.

– Hoe schakel ik over van het ene kittenvoer naar het andere?

Katten worden vaak beschouwd als zeer kieskeurige eters. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Het is gemakkelijker om van voer te wisselen als een kitten al vroeg is blootgesteld aan verschillende texturen en smaken. Als katten steeds weer aan hetzelfde voedsel worden blootgesteld, hebben ze de neiging om een ​​vaste voorkeur te krijgen voor een bepaalde smaak en textuur.

Je kunt langzaam overschakelen naar nieuw voer door 2 kommen neer te zetten, met zowel het oude als het nieuwe voer. Bied na verloop van tijd steeds kleinere hoeveelheden van het oude voer aan samen met het nieuwe voer. Een klein beetje honger zal hen helpen de overgang te maken – en hen ertoe over te halen om op zijn minst het nieuwe voedsel te proberen.

Onthoud dat het maken van snelle veranderingen in voedsel maagklachten of “hongerstakingen” kan veroorzaken. Neem dus meerdere dagen de tijd om over te stappen naar nieuw voedsel.

– Zijn er voedingsmiddelen die ik mijn kitten niet mag geven?

Het is oké om je kitten af en toe traktaties / lekkernijen te geven, zolang je de “10% calorie-regel” volgt. Dit betekent dat traktaties minder dan 10% van de totale calorie-inname van je kitten mogen uitmaken. Let echter wel op wat voor soort lekkernijen je geeft. Je kunt niet zomaar alle tafelrestjes aan je kat voeren.

Neem voorzorgsmaatregelen met de volgende voedingsmiddelen:

 • Rauw vlees of lever kan parasieten en schadelijke bacteriën bevatten.
 • Rauwe eieren kunnen Salmonella bevatten en kunnen de opname van vitamine B verminderen, wat kan leiden tot huid- en vachtproblemen.
 • Rauwe vis kan leiden tot een vitamine B-tekort, wat kan leiden tot verminderde eetlust, toevallen en zelfs de dood.
 • Melk kan diarree veroorzaken bij gespeende kittens en katten omdat ze het enzym verliezen dat nodig is om melk af te breken.
 • Bovendien kunnen uien, knoflook, chocolade, koffie, thee, rozijnen of druiven giftig zijn voor kittens en katten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart