beste kittenvoer

Beste kittenvoer o.b.v. reviews: Top 7!

Het vinden van het beste kittenvoer zal een van de eerste prioriteiten zijn als je van plan bent een kitten in huis te halen. Naast het vinden van de beste kattenspeeltjes, kattenbak, kattenbakvulling, krabpaal en kattenmand, zal het vinden van het beste kittenvoer ervoor zorgen dat je nieuwe vriendje de beste start maakt.

Kittenvoer is verkrijgbaar in verschillende maten, vormen, ingrediënten en prijzen. Zo heb je bijvoorbeeld nat voer en droog voer. Waar je ook voor kiest, het beste kittenvoer moet voorzien van alle eiwitten, vitamines, mineralen en antioxidanten die ze nodig hebben om te helpen bij hun ontwikkeling – en hun onstuitbare energie om te spelen en te ontdekken.

Lees gauw verder om het beste kittenvoer voor jouw geliefde viervoeter te ontdekken!

7x het beste kittenvoer

Omdat niet elk kittenvoer van dezelfde goede kwaliteit is gemaakt zijn we opzoek gegaan naar het beste kittenvoer en daar is een duidelijke top 7 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze lijst is gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten en klanten beoordelingen. 

Ook hebben we zowel droog- als natvoer opgenomen in deze top 7. Lees de omschrijvingen en eventueel de klanten beoordelingen om het beste kittenvoer voor jouw kitten uit te kiezen.

Beste kittenvoer droog:

1. Royal Canin Kitten

Royal Canin is een toonaangevend merk als het gaat om kattenvoer, dat bekend staat om zijn kwaliteit en voeding met hoogwaardige ingrediënten die perfect zijn voor elke kat. Speciaal voor kittens heeft Royal Canin een uitgebreide lijn ontwikkeld, inclusief zowel droog kittenvoer als nat kittenvoer. Als je de voorkeur geeft aan nat kittenvoer, kun je het vierde product ontdekken in onze ‘Beste kittenvoer top 8’.

Tijdens de jonge leeftijd van een kitten is het essentieel om het juiste voer te geven. Dit is namelijk de periode waarin botten en spieren geleidelijk sterker worden en het definitieve gebit zich ontwikkelt, terwijl de natuurlijke weerstand die ze van de moeder hebben gekregen afneemt. Daarom is een extra boost voor het immuunsysteem van groot belang.

Royal Canin heeft met dit in gedachten het meest hoogwaardige kittenvoer op de markt gebracht. Het voer is verrijkt met een complex van antioxidanten, waaronder vitamine E, om het natuurlijke afweersysteem van jouw kitten tijdens de tweede groeifase te ondersteunen.

Daarnaast zorgt het voer voor een gezonde spijsvertering dankzij zeer goed verteerbare eiwitten (L.I.P.*) en prebiotica, waaronder FOS. Het hoge energiegehalte van deze voeding sluit perfect aan bij de intense groeiperiode van een kitten.

2. Whiskas Junior Droogvoer

Whiskas is een bekend en vertrouwd merk als het gaat om kattenvoeding, geliefd bij veel kattenliefhebbers. Ook Whiskas heeft speciaal kattenvoer ontwikkeld, zowel in de vorm van droogvoer als natvoer. Je kunt het vijfde product in onze ‘Beste kittenvoer top 5’ ontdekken.

Dit speciale kittenvoer van Whiskas is een gezonde en uitgebalanceerde maaltijd die perfect is voor het eerste levensjaar van je kitten. De maaltijd bestaat uit heerlijke en knapperige brokjes die je kitten elke keer de juiste voedingsstoffen geven die het nodig heeft.

De brokjes zijn verrijkt met extra calcium voor sterke botten en eiwitten voor een gezonde groei. Bovendien bevat het voer alle natuurlijke oliën en mineralen die het lichaam van je kitten optimaal laten functioneren.

3. Perfect Fit Junior 

Perfect Fit is een hoogwaardige kittenvoeding die in samenwerking met vooraanstaande dierenartsen en voedingsdeskundigen is ontwikkeld. Wat deze voeding uniek maakt, is de ‘Total 5’-formule, die specifiek gericht is op de 5 meest voorkomende gezondheidsbehoeften van katten:

 1. Sterk afweersysteem: Met Taurine, Vitamine C, E en antioxidanten die bijdragen aan een sterk en natuurlijk afweersysteem.
 2. Gezonde urinewegen: Gebalanceerde mineralengehaltes ondersteunen de gezondheid van de urinewegen.
 3. Gezonde spijsvertering: Hoogwaardige proteïnen en verteerbare rijst zorgen voor een gezonde spijsvertering.
 4. Gezonde huid & vacht: Biotine, zink en zonnebloemolie vormen een natuurlijke bron van omega-6-vetzuren die bijdragen aan een gezonde huid en vacht.
 5. Gewichtsbeheersing & conditie: De combinatie van L-carnitine, een hoog proteïnegehalte en de juiste energievoorziening bevordert een gezond gewicht en conditie van het lichaam.

Deze speciale kittenbrokjes zijn nauwkeurig afgestemd op jonge katjes die nog volop in de groei zijn. De brokjes ondersteunen niet alleen de groei, maar ook de ontwikkeling van gezonde botten, hersenen en het gezichtsvermogen van je kitten.

4. Husse Kattunge Kitten

kittenvoer

Kattunge is een complete voeding voor kittens, aanbevolen voor kittens vanaf het spenen tot 12 maanden, evenals voor zwangere en zogende katten. Het is een super premium voeding op basis van kip eiwitten, die zorgt voor de juiste hoeveelheid eiwit om de groeiende spieren, lichaamssystemen, huid en vacht van uw kitten te voeden. Deze voeding bevat voldoende hoeveelheden taurine, wat helpt om uw kat gezond te houden en bijdraagt aan gezonde ogen, hart en voortplantingsorganen.

Kattunge is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en wordt aanbevolen door gerenommeerde fokkers en voedingsdeskundigen. Het bevat geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen, geen conserveringsmiddelen en is 100% natuurlijk. De voeding heeft een energiewaarde van 4450 kcal/kg en is rijk aan mineralen voor gezonde botten en tanden. Het bevat de juiste balans van calcium en fosfor om de botten en tanden te versterken en helpt bij het verminderen van tandplak en tandsteen.

Kattunge zorgt ook voor een gezonde en glanzende vacht dankzij de aanwezigheid van vetzuren omega 3 en 6. Het bevat koper om enzymen te stimuleren voor het behoud van de vachtkleur en is aangevuld met vitamine-rijke visoliën voor de algehele gezondheid van uw kat. Daarnaast bevordert het een gezonde spijsvertering met fructo-oligosacchariden en bietenpulp, en helpt het bij het voorkomen van haarbalvorming door natuurlijke vezels die het uitscheiden van haren via de ontlasting bevorderen.

De voeding ondersteunt de weerstand van uw kitten met een hoog proteïnegehalte dat antilichamen en antioxidanten ontwikkelt. Het bevat een optimale inhoud van de vetzuren Omega 3 en 6 om de weerstand en gezondheid te bevorderen, en is rijk aan vitamine A en E, die bijdragen aan het immuunsysteem. Bovendien bevat Kattunge een optimale inhoud van taurine, essentiële aminozuren die katten niet zelf aanmaken. Het stimuleert de gezondheid en het functioneren van de ogen en het hart, en de voeding is verrijkt met extra taurine om ervoor te zorgen dat uw kat de juiste hoeveelheid binnenkrijgt.

Beste kittenvoer nat:

5. Royal Canin Kitten Natvoer

Royal Canin is al eerder genoemd in onze ‘Beste kittenvoer top 5’, maar nu gaan we het hebben over het natte kittenvoer van Royal Canin. Beide opties bieden jouw kitten de optimale start.

Naarmate kittens de leeftijd van vier maanden bereiken, valt de moedermelk weg en hebben ze speciale voeding nodig die hen goed beschermt. Royal Canin Kitten in Gelei zorgt voor die bescherming. Dankzij de malse gelei en zachte vleesstukken wordt het gemakkelijker voor je kitten om goede voeding binnen te krijgen, en de ideale voedingsreceptuur vult hun instinctieve acceptatie aan. Dit kan bijdragen aan een gezonde groei en een goede start van het leven.

Voordelen van dit natvoer voor kittens:

 • Ondersteunt de natuurlijke afweer dankzij een evenwichtige balans van voedingsstoffen.
 • Gemakkelijk te kauwen, met fijne brokjes in gelei.
 • Voldoet aan de instinctieve voorkeur van kittens.

6. Whiskas Junior Natvoer 

Je bent al eerder in dit rijtje kittenvoer van Whiskas tegengekomen in de vorm van droogvoer, en nu gaan we het nat kittenvoer kort bespreken. Dit kittenvoer is speciaal ontwikkelt voor jonge katten van 2 tot 12 maanden oud. Het bevat precies de juiste hoeveelheid calcium en fosfor om de groei van de botten en de ontwikkeling van de gewrichten te ondersteunen.

De heerlijke maaltijdzakjes zijn afgestemde maaltijden in een smakelijke saus, perfect gebalanceerd om je kitten tot een grote en sterke kat te laten ontwikkelen. De heerlijke stukjes vlees, ontwikkeld met natuurlijke ingrediënten, vitaminen en mineralen geven haar alle voedingsstoffen en energie die ze nodig heeft om te groeien en de hele dag te springen en te spelen.

Alle voordelen in een zakje:

 • Groei – Calcium en fosfor bevorderen de ontwikkeling van sterke botten en gewrichten.
 • Gebit – Calcium ondersteunt en onderhoudt een sterk gebit.
 • Vochtgehalte – In een smakelijke saus ter ondersteuning van het vochtgehalte.
 • Afweersysteem – Vitamine C, E & taurine versterken het natuurlijke afweersysteem.
 • Specifiek ontworpen om makkelijk te eten en te verteren.
 • Geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen.
 • Elke dag een nieuwe smaaksensatie

In de verpakking zitten verschillende smaken, waar je kat zijn pootjes bij af zal likken. De verschillende vleessoorten zijn: kip, rund, lam en konijn.

7. Felix Junior Mix in Gelei

Felix Elke Dag Feest in Gelei Junior Mix Selectie is een heerlijk natvoer voor kittens dat bestaat uit een assortiment van onweerstaanbare maaltijden. Deze maaltijden zijn speciaal ontworpen om er niet alleen smakelijk uit te zien, maar ook om verrukkelijk te ruiken en te proeven, alsof je het zelf hebt klaargemaakt.

Elk zakje is gevuld met malse reepjes vlees of vis, die worden gepresenteerd in een smakelijke gelei. Dit zorgt ervoor dat jouw kleine deugniet keer op keer kan genieten van een onweerstaanbare maaltijd vol variatie en smaak.

Wat dit natvoer extra bijzonder maakt, is dat er geen kunstmatige smaakstoffen, conserveermiddelen of kleurstoffen aan toegevoegd zijn. Je kunt dus met een gerust hart jouw kitten verwennen met deze voedzame en gezonde maaltijden.

Felix Elke Dag Feest in Gelei Junior Mix Selectie biedt een volledig en gebalanceerd dieet, waardoor het perfect geschikt is als dagelijkse voeding voor jouw opgroeiende kitten. Het is verrijkt met belangrijke vitamines en hoogwaardige eiwitten, die essentieel zijn voor de gezonde ontwikkeling en groei van jouw kleine vriend.

Hoe kies je het beste kittenvoer voor jouw kitten?

Bij het uitzoeken van het beste kittenvoer voor jouw lieve vriendje, zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Wij hebben 90% van het werk al voor je gedaan, door op zoek te gaan naar het beste kittenvoer op de markt. Met één van de opties in deze top 5 kun je in ieder geval nooit verkeerd kiezen.

Het beste kittenvoer uitkiezen doe je over het algemeen door te letten op de volgende zaken:

Ingrediënten

Het lezen van de etiketten is zeer belangrijk om het beste kittenvoer uit te kiezen. Ingrediënten voor dierenvoeding zijn gerangschikt op gewicht. De eerste drie of vier ingrediënten vormen het grootste deel van het voedsel. Vlees moet bovenaan staan: eerst of tweede (na water) in ingeblikt voedsel en zeker in de top drie voor droog.

Verder is het belangrijk dat voor kittenvoer de juiste ingrediënten zijn opgenomen om kittens te helpen bij de belangrijkste groeifase van hun leven. Denk hierbij aan calcium, fosfor en belangrijke vitaminen en mineralen. Ook is het belangrijk dat de voeding een hoog eiwit- en energiegehalte heeft.

Droog of natvoer

Ook moet je nadenken of je je kitten droog of nat voer wilt geven, of een combinatie om de voordelen van beide te krijgen. De meeste mensen kiezen voor een combinatie van beide omdat dit de gezondste optie is voor je kitten en zorgt voor variatie.

– Droogvoer

Het beste droogvoer voor kittens, heeft een knapperigheid en een smaak waar kittens van houden. De juiste droogvoerformules bevatten alles wat je kat nodig heeft in hun dieet, zodat het op zichzelf kan worden gebruikt. Het is geweldig voor hun tanden, omdat de ruwe textuur werkt als een tandenborstel en tandplak, tandsteen en ander tandafval verwijdert.

Brokjes gaan ook langer mee, en dus is het veiliger om het voor langere tijd te bewaren. Het nadeel is dat het weinig vocht bevat, dus je moet ervoor zorgen dat je kitten voldoende hydratatie krijgt als dit hun enige voedselbron is. Dit doe je door altijd voor vers water te zorgen en eventueel een goede drinkfontein aan te schaffen, wat een kat stimuleert meer te drinken.

– Natvoer

Het beste natvoer voor kittens daarentegen bevat echt vlees en heeft een zachte textuur die geweldig is voor kleine tandjes. Omdat het het soort voedsel is dat je kat in het wild zou hebben gegeten, vinden ze het vaak gemakkelijk te verteren. Het is ook gevuld met vocht, perfect om hun urinewegen en nieren in perfecte staat te houden. Het nadeel is dat het rommelig is en duurde. Ook blijft het minder lang goed en kan het slecht ruiken (voor ons mensen).

Hoeveel voedsel moet een kitten eten?

Zodra je kat gespeend is van de moeder – meestal na 6 tot 8 weken – zijn ze klaar om zelfstandig te eten. En ze zullen verrassend veel eten, meer dan je zou denken. Controleer het etiket van kittenvoer om erachter te komen wat de voorgestelde hoeveelheid is. Als je hier nog vragen of twijfels over hebt, kun je altijd advies bij je dierenarts vragen.

Kittens hebben veel grotere voedingsbehoeften dan volwassen katten vanwege de enorme groeispurt die ze maken in een korte tijd. Dit betekent dat je rekening moet houden met frequentie en variëteit.

Het is het beste om ze bloot te stellen aan zowel nat als droog voedsel, omdat is aangetoond dat het de acceptatie van voedsel later in het leven verbetert, bijvoorbeeld als het wordt voorgeschreven voor een medische behoefte. Ook krijgen kittens hierdoor de voordelen van beide en hebben ze meer variatie.

Voor kittens is het het beste om ze wat vaker eten te geven. Zo’n drie tot vier keer per dag een kleine hoeveelheid. Naarmate ze groeit, kun je dit voedingschema aanpassen naar 2 keer per dag.

tandenpoetsen bij kat

Veelgestelde vragen over kattenvoer

– Waarin verschillen de voedingsbehoeften van kittens van die van volwassen katten?

Het gewicht van een kitten kan tijdens de eerste levensweken verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Om deze groeispurt te ondersteunen, evenals het hoge activiteitsniveaus, heeft je kitten mogelijk drie keer zoveel energie nodig als een volwassen kat.

Deze hoge energiebehoeften maken het voor kittens moeilijker om genoeg calorieën in één maaltijd te krijgen, dus de meeste kittens willen minstens drie of vier maaltijden per dag eten.

De behoefte van kittens aan vet, sommige vetzuren en de meeste vitamines is hetzelfde als voor volwassen katten. Kittens hebben echter een hogere behoefte aan eiwitten, aminozuren en mineralen, evenals aan sommige vitamines. Kittens zouden bijvoorbeeld ongeveer 30% van hun energie uit eiwitten moeten halen.

Om deze redenen raden de meeste experts aan om je kitten speciaal samengesteld kittenvoer te geven tot de leeftijd van 1.

– Is nat- of droogvoer beter voor mijn kitten?

Zoals eerder besproken in dit artikel, is een combinatie het beste. Het is belangrijk dat zeer jonge kittens op zijn minst wat blikvoer te eten hebben als onderdeel van hun dieet. Heel kleine kittens hebben hele kleine tandjes en kunnen niet goed op droogvoer kauwen. Zonder wat natvoer krijgen ze niet mogelijk genoeg voeding om goed te groeien.

– Hoe schakel ik over van het ene kittenvoer naar het andere?

Katten worden vaak beschouwd als zeer kieskeurige eters. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Het is gemakkelijker om van voer te wisselen als een kitten al vroeg is blootgesteld aan verschillende texturen en smaken. Als katten steeds weer aan hetzelfde voedsel worden blootgesteld, hebben ze de neiging om een ​​vaste voorkeur te krijgen voor een bepaalde smaak en textuur.

Je kunt langzaam overschakelen naar nieuw voer door 2 kommen neer te zetten, met zowel het oude als het nieuwe voer. Bied na verloop van tijd steeds kleinere hoeveelheden van het oude voer aan samen met het nieuwe voer. Een klein beetje honger zal hen helpen de overgang te maken – en hen ertoe over te halen om op zijn minst het nieuwe voedsel te proberen.

Onthoud dat het maken van snelle veranderingen in voedsel maagklachten of “hongerstakingen” kan veroorzaken. Neem dus meerdere dagen de tijd om over te stappen naar nieuw voedsel.

– Zijn er voedingsmiddelen die ik mijn kitten niet mag geven?

Het is oké om je kitten af en toe traktaties / lekkernijen te geven, zolang je de “10% calorie-regel” volgt. Dit betekent dat traktaties minder dan 10% van de totale calorie-inname van je kitten mogen uitmaken. Let echter wel op wat voor soort lekkernijen je geeft. Je kunt niet zomaar alle tafelrestjes aan je kat voeren.

Neem voorzorgsmaatregelen met de volgende voedingsmiddelen:

 • Rauw vlees of lever kan parasieten en schadelijke bacteriën bevatten.
 • Rauwe eieren kunnen Salmonella bevatten en kunnen de opname van vitamine B verminderen, wat kan leiden tot huid- en vachtproblemen.
 • Rauwe vis kan leiden tot een vitamine B-tekort, wat kan leiden tot verminderde eetlust, toevallen en zelfs de dood.
 • Melk kan diarree veroorzaken bij gespeende kittens en katten omdat ze het enzym verliezen dat nodig is om melk af te breken.
 • Bovendien kunnen uien, knoflook, chocolade, koffie, thee, rozijnen of druiven giftig zijn voor kittens en katten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart