beste puppyvoer

Beste hondenvoer puppy o.b.v. reviews: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste hondenvoer voor jouw puppy? Lees dan vooral verder! 

Het in huis halen van een nieuwe pup is een heel leuk maar spannend moment. Nieuwe hondenbaasjes zitten vaak vol vragen en de meest voorkomende vragen gaan over de voeding. Wat is het beste puppyvoer? Hoevaak moet je een puppy eten geven? Op welke tijden moet je een puppy eten geen? In dit artikel wordt antwoord gegeven op al deze vragen.

Complete en uitgebalanceerde voeding is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van je puppy. Helaas is niet elk puppyvoer van dezelfde kwaliteit gemaakt, waardoor het lastig kan zijn om het beste hondenvoer voor puppy’s eruit te pikken. Wij zijn om je te helpen op onderzoek uitgegaan en hebben in dit artikel 5 x het beste puppyvoer op een rijtje gezet.

Lees gauw verder om het beste hondenvoer voor je puppy te ontdekken!

5x de beste hondenvoer voor puppy’s

Wij zijn opzoek gegaan naar het beste hondenvoer voor puppy’s en daar is een top 5 uitgekomen. Deze top 5 is samengesteld op basis van kwaliteit, ingrediënten en klanten beoordelingen. Lees de korte omschrijvingen en eventueel de klanten beoordelingen om het beste puppyvoer voor jouw kleine vriendje uit te kiezen!

1. Royal Canin Puppy 

royal canin puppy

Royal Canin is een van de populairste (al dan niet het populairste) merk op het gebied van hondenvoeding. Dit is natuurlijk niet voor niets. Royal Canin staat voor kwaliteit en biedt enkel de meest gezonde hondenvoeding aan voor honden van elk ras en elke leeftijd. Zo hebben ze ook een speciale lijn voor puppy’s uitgebracht. Het beste hondenvoer voor een puppy hangt mede af van het ras en de grootte. Daarom heeft Royal Canin onderscheidt gemaakt tussen kleine, middelgrote en grote hondenrassen. Deze voeding is geschikt voor pups tot 12 maanden.

De snelle groei van een pup in het eerste jaar vereist speciale voeding. Bovendien is de energiebehoefte van pups twee keer zo groot als die van een volwassen hond. Verder is calcium en fosfor in de juiste verhouding belangrijk voor een goede vorming van het skelet. De voeding is voorzien van een hoog eiwitgehalte en een hoog energiegehalte.

Een specifieke formule in deze voeding helpt het natuurlijk afweersysteem van je pup op te bouwen. Dit is te danken aan een aantal oxidanten (taurine, luteïne, vitamine E & C) die een patent bevatten en MOS (Manno-Oligo-Sacchariden).

Verder zit de voeding vol met prebiotics, welke een uitgebalanceerde darmflora bevorderen. Dit is belangrijk voor de kwaliteit van de ontlasting.

Bekijk hier de prijs en klanten beoordelingen van:

2. Pro Plan Puppy 

Een ander zeer kwalitatief en veelverkocht merkt voor puppyvoeding is Purina® Pro Plan®. Ook Purina heeft onderscheidt gemaakt tussen kleine, middelgrote en grote hondenrassen bij het samenstellen van het beste hondenvoer voor puppy’s. Ook is deze voeding geschikt voor drachtige / zogende teven. Dit puppyvoer bevat alle voedingstoffen die puppy’s nodig hebben om hen te ondersteunen tijdens het opgroeien naar gezonde, gelukkige en blije volwassen honden.

Deze puppy voeding is rijk aan kip, waardoor je hond het ook heerlijk zal vinden. De formule is  speciaal samengesteld door Purina® dierenartsen en voedingsdeskundigen en het biedt een complete en uitgebalanceerde voeding voor iedere maaltijd.

Zo bevat de voeding Optistart®, dat helpt een natuurlijke afweer te ondersteunen met een mix van essentiële voedingsstoffen. Deze complete puppy voeding is speciaal samengesteld voor een volledige tandverzorging; Het ondersteunt ook de langdurige gezondheid, gezonde gewrichten en het helpt het in ontwikkeling zijnde immuunsysteem van puppy’s efficiënt te reageren. Ook bevat het colostrum, dat aanwezig is in moeders eerste melk.

Bekijk hier de prijs en klanten beoordelingen van:

3. Carocroc Premium Puppy

carocroc puppy

Carocroc staat voor hoogkwalitatieve hondenvoeding. Deze geëxpandeerde, krokante brokjes zijn een licht verteerbare complete voeding voor iedere pup van alle soorten rassen. Dit puppyvoer bevat alle bouwstoffen die nodig zijn pups om op te groeien tot gezonde volwassenen.

Deze hondenbrokken zijn geschikt voor zowel kleine als middelgrote rassen. Voor grote rassen heeft Carocroc een aparte formule puppyvoer ontwikkelt. Klik hieronder de juist button aan, afhankelijk van het ras van jouw hond.

Carocroc Puppy is rijk aan extra Omega 3 en 6 en stimuleert een gezonde huid- en vachtconditie. Daarnaast bevat Carocroc Puppy gist. Gist ondersteunt in combinatie met Vitamine E de weerstand van je pup.

Leeftijdsbereik:

  • kleine rassen: van 4 weken t/m 10 maanden
  • middelgrote rassen: van 4 weken t/m 4 maanden.
Bekijk hier de prijs en klanten beoordelingen van:

4. Cavom Compleet Pup

Cavom Compleet Pup

De volledige hondenbrokken van Cavom zijn ontwikkeld voor pup van 4 á 5 weken tot ongeveer 6 á 7 maanden. Deze hoge kwaliteit voeding is geschikt voor alle honden van elk ras en elke maat. Bij dit voer zijn granen zoals maïs, tarwe en rijst bijna geheel weggelaten, waardoor de kans op een overgevoeligheidsreactie minimaal is.

Doordat plantaardig eiwit, olie, rundvet en schaap- en rundvlees is toegevoegd heeft dit voer een hoge calorische waarde, wat een gezonde groei bij puppy’s stimuleert. Hiernaast bevat Cavom Compleet Pup/Junior alle nodige voedingsstoffen voor elke pup in de groei.

5. Edgard & Cooper Verse Scharreleend & kip Brok – Voor puppy’s

Deze zeer gezonde en heerlijke puppyvoeding van Edgard & Cooper bevat alle voedingstoffen die je pup nodig heeft voor een optimale groei. Zo zit het bijvoorbeeld boordevol proteïne en aminozuren. Deze voeding zit boordevol vers vlees en groenten en fruit. Ook denkt dit merkt aan de natuur doordat de verpakking niet van plastic is gemaakt.

Het heerlijke, graanvrije recept met vers graslam (zonder gedroogd of gedehydreerd vlees) is rijk aan hoogwaardige eiwitten en essentiële aminozuren. De brokken zijn hypoallergeen wat ideaal is voor gevoelige maagjes. Ook bevatten dit puppyvoer  prebiotica voor een gezonde darmflora. Alle recepten van dit merk bevatten een supergezonde mix van fruit en groenten. En lekkere kruiden en botanicals voor een extra boost.

Veelgestelde vragen over puppyvoer

Nu je waarschijnlijk het beste hondenvoer voor je puppy hebt uitgekozen, komen er misschien meerdere vragen in je op. Hier hebben we alle veelgestelde vragen over puppyvoer op een rijtje gezet.

Wat moet je je puppy voeren?

Het is nu waarschijnlijk wel duidelijk dat je je puppy speciaal puppyvoer moet geven. Als je puppy ongeveer 8 weken oud is, is ze klaar met het drinken van moedermelk en wordt het tijd om over te gaan op puppyvoeding.

Doordat je puppy nog volop in de groei en ontwikkeling is, heeft hij andere voedingsbehoeften dan een volwassen hond. Zoek naar puppyvoeding die speciaal is samengesteld voor groei en ontwikkeling en die essentiële voedingsstoffen bevat zoals hoogwaardige eiwitten (ter ondersteuning van sterke spieren), mineralen zoals calcium en fosfor (ter ondersteuning van groeiende botten en tanden) en DHA (een Omega-3 vetzuur in moedermelk dat helpt bij het voeden van het gezichtsvermogen en de ontwikkeling van de hersenen).

Je moet ook rekening houden met de rasgrootte van je puppy: een puppy van een klein ras rijpt sneller en heeft andere behoeften dan een puppy van een groot of groot ras. Veel merken voor hondenvoeding maken daarom ook onderscheidt in hun formule voor kleine, middelgrote en grote honden.

Hoeveel voer moet je je puppy geven?

Dit is afhankelijk van het gewicht en de ras van je hond. Het is belangrijk om je opgroeiende puppy niet te veel te voeren, vooral een puppy van een groot ras. Het is belangrijk om hem in zijn ideale lichaamsconditie te houden om toekomstige gezondheidsproblemen in verband met obesitas te helpen voorkomen.

Als je aan het uitzoeken bent hoeveel je je puppy moet voeren, raadpleeg dan de voedingsinstructies op de zak met voer. De voedingsinstructies moeten aanbevelingen bevatten voor hoeveel voedsel een puppy moet voeren en hoe hij zijn voedsel kan verhogen naarmate hij groeit en zich ontwikkelt. Houd er wel rekening mee dat de voedingsinstructies op de zak slechts aanbevelingen zijn. De lichaamsconditie van je puppy moet de ultieme barometer zijn voor hoeveel hij moet voeren.

Je kunt ook altijd je dierenarts om advies vragen. Zij zijn hierin gespecialiseerd en kunnen je precies vertellen hoeveel je jouw hond te eten zou moeten geven.

Wanneer moet je je puppy voeren?

Puppy’s gedijen op routine en het volgen van een schema voor maaltijden kan helpen bij hun spijsvertering en energieniveau. Door je puppy gedurende de dag drie tot vier kleinere maaltijden te geven – ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds – kan hij het voer langzaam verteren en zijn energieniveau gedurende de dag op peil houden. Naarmate ze opgroeien tot volwassenen, kun je overschakelen naar twee voedingen per dag om aan hun veranderende stofwisseling te voldoen.

Probeer ze elke dag op hetzelfde tijdstip te voeren en geef ze bij elke maaltijd dezelfde hoeveelheid.

Hoe bewaar je puppyvoedig?

Het is belangrijk om je puppyvoeding goed te bewaren, zodat deze zo lang mogelijk goed blijft. Bewaar het altijd op een droge en koele plaats. Na openen kun je de voeding in  de originele verpakking bewaren of in een sociale container. Zolang de zak goed geseald is, blijft het voer vers en vrij van vocht.

Hoe zit het met hondenkoekjes?

De meeste puppybezitters kiezen ervoor om naast puppyvoer ook traktaties / lekkernijen te geven. Deze zijn ideaal voor bench,- zindelijkheid,- en gehoorzaamheidstraining. Het geven van lekkernijen, zoals hondenkoekjes is een leuk onderdeel van het opvoedproces.

Het belangrijkste om te onthouden over lekkernijen is dat ze allemaal verschillende caloriehoeveelheden per stuk hebben, dus zorg ervoor dat je het etiket van te voren goed leest. Traktaties en snacks mogen niet meer dan 10% van de calorie-inname van je puppy per dag uitmaken.

Als je puppy 500 calorieën nodig heeft, moeten er 450 uit een complete en uitgebalanceerde puppyvoeding komen en de overige 50 calorieën uit traktaties. Een goed alternatief is om de puppybrokjes als lekkernij te gebruiken – houd een deel van de totale dagelijkse hoeveelheid apart om die gedurende de dag als lekkernij te gebruiken. De meeste honden zijn hier dol op, vooral als je dit van pup af aan aanleert.

Wanneer moet een puppy overschakelen op volwassen voer?

Je moet je puppy een volwassen voer geven zodra hij volwassen is. De meeste puppy’s, inclusief puppy’s van grote rassen, worden volwassen als ze ongeveer een jaar oud zijn. Na ongeveer een jaar dien je dus van het beste hondenvoer voor puppy’s over te stappen naar het beste hondenvoer voor volwassen honden.

Sommige kleine rassen worden echter als volwassen beschouwd als ze negen maanden oud zijn, terwijl puppy’s van grote rassen tot 24 maanden kunnen duren. Als je twijfelt neem dan contact op met je dierenarts, zij kunnen je helpen en advies geven over wanneer je het beste kunt overstappen op volwassen hondenvoeding.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart