boeken over paarden

Beste boeken over paarden: Top 8!

Ben je opzoek naar een boek over paarden? Dan hebben we hier de beste boeken over paarden voor je op een rijtje gezet!

Paarden hebben al eeuwenlang een speciale plek in ons hart veroverd, als nobele dieren die ons betoveren met hun gratie, kracht en intelligentie. Het is dan ook geen verrassing dat er ontelbare boeken zijn geschreven over deze majestueuze wezens. 

Of je nu een beginnende of ervaren ruiter bent, of simpelweg geïnteresseerd bent in paarden en hun gedrag, er is altijd wel een boek dat past bij jouw interesse. 

In deze blog nemen we een kijkje naar de beste boeken over paarden, die ons kunnen helpen om de magie van deze prachtige dieren te begrijpen en ons kunnen inspireren om nog meer te genieten van onze tijd met deze fantastische metgezellen.

1. Paarden-Taal

Comuniceren met praten met paarden in hun eigen taal

paardentaal

Het boek “Paarden-Taal” van Sharon Wilsie gaat over het begrijpen van de lichaamstaal van paarden. Het boek is gebaseerd op het idee dat paarden een eigen taal hebben en dat we deze taal kunnen leren spreken om zo beter te kunnen communiceren met deze dieren.

Wilsie beschrijft in het boek verschillende manieren waarop paarden communiceren, zoals via hun oren, ogen, neus, staart en lichaamshouding. Ze legt uit hoe we de subtiele signalen van paarden kunnen herkennen en interpreteren, en hoe we onze eigen lichaamstaal kunnen aanpassen om beter met paarden te communiceren.

Het boek bevat ook praktische tips en oefeningen om onze vaardigheden in het begrijpen van paardentaal te verbeteren. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van foto’s en illustraties om de verschillende lichaamstaal van paarden te verduidelijken.

Al met al is “Paarden-Taal” een waardevol boek voor paardenliefhebbers en professionals die willen leren hoe ze beter kunnen communiceren met deze majestueuze dieren.

2. Het gedrag van paarden

Beter begrijpen

het gedrag van paarden

Het boek “Het gedrag van paarden” van Gerry M. Neugebauer is een uitgebreide studie naar het gedrag en de communicatie van paarden. In het boek wordt besproken hoe paarden in de natuur leven, hoe ze communiceren met elkaar en hoe we hun gedrag kunnen begrijpen en interpreteren.

Neugebauer gaat in op de verschillende manieren waarop paarden communiceren, zoals via lichaamstaal, geur en geluid. Hij legt uit hoe we deze signalen kunnen herkennen en hoe we onze eigen lichaamstaal kunnen aanpassen om beter met paarden te communiceren.

Het boek bevat ook gedetailleerde beschrijvingen van het sociale gedrag van paarden, zoals hoe ze rangordes bepalen, hoe ze omgaan met conflicten en hoe ze samenwerken om hun doelen te bereiken. Daarnaast bespreekt Neugebauer ook veelvoorkomende gedragsproblemen bij paarden, zoals angst, agressie en verlatingsangst.

Het boek is geschreven voor zowel beginnende als ervaren paardenliefhebbers en professionals, en biedt een diepgaande kijk op het gedrag en de communicatie van paarden. Het is een waardevolle bron van informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in het begrijpen van deze prachtige dieren.

3. Kalmerende Signalen van Paarden

Herkennen en toepassen

kalmerende signalen van paarden

“Kalmerende Signalen van Paarden” van Rachael Draaisma is een boek dat zich richt op het begrijpen van kalmerende signalen van paarden en hoe deze kunnen helpen om de communicatie tussen mens en paard te verbeteren.

Draaisma beschrijft verschillende signalen die paarden kunnen uitzenden om aan te geven dat ze zich ongemakkelijk voelen, zoals gapen, likken en kauwen, knipperen met de ogen, en het wegdraaien van de nek. Deze signalen worden kalmerende signalen genoemd en kunnen helpen om de stress en angst bij paarden te verminderen.

Het boek bevat praktische tips en oefeningen om deze signalen te leren herkennen en interpreteren. Draaisma bespreekt ook hoe kalmerende signalen kunnen worden gebruikt om de communicatie en de relatie tussen mens en paard te verbeteren, en hoe deze signalen kunnen helpen bij het trainen en verzorgen van paarden.

“Kalmerende Signalen van Paarden” is geschreven voor zowel beginnende als ervaren paardenliefhebbers en professionals en biedt een waardevol inzicht in het gedrag en de communicatie van paarden. Het boek kan bijdragen aan een betere relatie tussen mens en paard en kan helpen om stress en angst bij paarden te verminderen.

4. 101 horsemanship oefeningen

Ideeën om het werk vanaf de grond en in het zadel te verbeteren

101 horsemanship oefeningen

“101 Horsemanship Oefeningen” van R. Barrett is een praktisch boek voor paardenliefhebbers en professionals dat zich richt op het verbeteren van de relatie tussen mens en paard door middel van oefeningen.

Het boek bevat 101 oefeningen die zijn ontworpen om de communicatie, het vertrouwen en de samenwerking tussen paard en ruiter te verbeteren. De oefeningen zijn gerangschikt op moeilijkheidsgraad en zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren ruiters.

Elke oefening wordt stap voor stap uitgelegd en bevat duidelijke instructies en foto’s om de uitvoering te verduidelijken. De oefeningen variëren van grondoefeningen tot oefeningen onder het zadel, en omvatten onder andere het verbeteren van de houding en balans van het paard, het versterken van de spieren, het ontwikkelen van vertrouwen en het verbeteren van de communicatie tussen ruiter en paard.

“101 Horsemanship Oefeningen” is een waardevol boek voor iedereen die de relatie met zijn paard wil verbeteren en nieuwe uitdagingen wil aangaan. Het boek biedt een breed scala aan oefeningen die kunnen helpen om de vaardigheden van ruiter en paard te verbeteren en om het plezier van het rijden te vergroten.

5. In balans met je paard

Effecten van houding en zit van de ruiter op het bewegingsapparaat van het paard

in balans met je paard

“In Balans met je Paard” van Lisanne Thomas is een boek dat zich richt op het ontwikkelen van een goede lichaamshouding en -balans bij de ruiter, om zo een betere samenwerking met het paard te bereiken.

Het boek begint met een uitleg over het belang van een goede lichaamshouding en balans voor de ruiter en hoe dit de communicatie en het rijden met het paard kan verbeteren. Vervolgens beschrijft Thomas verschillende oefeningen en technieken om de lichaamshouding en -balans te verbeteren, zowel tijdens het rijden als daarbuiten.

De oefeningen variëren van grondoefeningen en stretching tot rijtechnieken en het gebruik van hulpmiddelen. Thomas bespreekt ook veelvoorkomende problemen bij ruiters, zoals scheefheid en spanning, en biedt tips en oefeningen om deze te corrigeren.

“In Balans met je Paard” is geschreven voor zowel beginnende als ervaren ruiters en biedt waardevolle inzichten en technieken om de lichaamshouding en -balans te verbeteren. Het boek kan helpen om het plezier en de prestaties tijdens het rijden te vergroten en om een betere relatie met het paard op te bouwen.

6. Paardentypen

Herken je paard met de vijf elementen

paardentypen

“Paardentypen” van Eric Laarakker is een boek dat zich richt op het begrijpen van de verschillende persoonlijkheden en karaktereigenschappen van paarden.

Het boek beschrijft vijf verschillende paardentypen: het gevoelige paard, het actieve paard, het zelfverzekerde paard, het timide paard en het flegmatieke paard. Laarakker legt uit hoe elk type paard zich gedraagt, wat hun sterke en zwakke punten zijn en hoe ze het beste getraind en verzorgd kunnen worden.

Daarnaast biedt het boek praktische tips en oefeningen om de verschillende paardentypen te herkennen en om te gaan met hun individuele eigenschappen. Zo kan de lezer leren hoe hij het vertrouwen van het gevoelige paard kan winnen, hoe hij het actieve paard kan kalmeren en hoe hij het zelfverzekerde paard kan uitdagen zonder hem te overweldigen.

“Paardentypen” is geschreven voor zowel beginnende als ervaren paardenliefhebbers en kan helpen om een beter begrip te krijgen van de persoonlijkheid en het gedrag van paarden. Het boek kan bijdragen aan een betere relatie tussen mens en paard en kan helpen om de training en verzorging van paarden te verbeteren.

7. Biomechanica van het paard

De beweegreden om van elk paard een ‘happy athlete’ te maken

biomechanica van het paard

“Biomechanica van het paard” van Lisanne Thomas is een boek dat zich richt op de fysieke aspecten van het paardrijden en hoe de biomechanica van het paard kan bijdragen aan een gezonde en effectieve training.

Het boek begint met een uitleg over de anatomie van het paard en hoe deze anatomische structuren bewegen tijdens het rijden. Vervolgens beschrijft Thomas verschillende gangen van het paard en hoe deze geoptimaliseerd kunnen worden door de juiste houding, zit en technieken van de ruiter.

Daarnaast beschrijft het boek veelvoorkomende problemen bij paarden, zoals rugproblemen en scheefheid, en biedt het oplossingen om deze problemen te voorkomen en te behandelen. Ook worden verschillende trainingsmethoden en hulpmiddelen besproken die kunnen bijdragen aan een gezonde en effectieve training.

“Biomechanica van het paard” is geschreven voor zowel beginnende als ervaren ruiters en biedt waardevolle inzichten en technieken om de biomechanica van het paard te begrijpen en te gebruiken in de training. Het boek kan helpen om het plezier en de prestaties tijdens het rijden te vergroten en om een betere relatie met het paard op te bouwen.

8. Paarden genezen

Energietherapie voor je paard

paarden genezen

“Paarden genezen” van Margrit Coates is een boek dat zich richt op het helende vermogen van paarden en hoe paarden kunnen helpen bij de genezing van lichamelijke en emotionele problemen bij mensen.

Het boek beschrijft de verschillende genezende eigenschappen van paarden, waaronder hun gevoeligheid, intuïtie en helende energie. Coates legt uit hoe paarden deze eigenschappen kunnen gebruiken om mensen te helpen, bijvoorbeeld door middel van het aanraken van bepaalde lichaamsdelen of het sturen van hun helende energie naar een persoon.

Daarnaast bevat het boek praktische tips en oefeningen om zelf te werken aan de heling van het paard en om het paard te helpen om in balans te blijven op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

“Paarden genezen” is geschreven voor paardenliefhebbers, therapeuten en anderen die geïnteresseerd zijn in alternatieve geneeswijzen en holistische benaderingen van genezing. Het boek kan helpen om een dieper begrip te krijgen van de relatie tussen mens en paard en kan bijdragen aan een gezondere en harmonieuze relatie tussen beide.v

Waarom kiezen voor boeken over paarden?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor boeken over paarden. Voor sommigen is het simpelweg een hobby of passie – ze houden van paarden en willen graag meer leren over deze fascinerende dieren. Anderen kiezen voor deze boeken omdat ze een professionele interesse hebben, bijvoorbeeld omdat ze werken in de paardenindustrie als trainer, instructeur of dierenarts.

Boeken over paarden kunnen ook helpen bij het verbeteren van de band tussen mens en paard. Door meer te leren over de fysieke en mentale behoeften van paarden, kunnen we beter begrijpen hoe we ze het beste kunnen verzorgen en trainen. Dit kan resulteren in een gezondere en harmonieuzere relatie tussen ruiter en paard.

Bovendien kunnen boeken over paarden een manier zijn om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en te genieten van de rustgevende en inspirerende wereld van paarden. Ze bieden een kans om te leren, te ontdekken en te groeien als persoon, terwijl we ons onderdompelen in de prachtige wereld van paarden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart