beste kippenvoer

Beste kippenhok o.b.v. reviews: Top 8!

Ben je opzoek naar het beste kippenhok? Dan zijn we hier om je te helpen!

Of je nu van plan bent om een hele kudde te kopen of slechts een paar kippen, een betrouwbaar kippenhok is essentieel voor de bescherming van je nieuwe huisdieren.

Het ideale hok moet je kippen beschermen tegen het weer en indringers en ze ook een plekje geven om te nestelen en lekker te relaxen. Denk ook goed na over de grootte. Als je maar 2 kippen neemt, dan heb je al genoeg aan een klein hok, terwijl je voor meerdere kippen wel echt wat groters nodig hebt.

Je zult ook willen overwegen hoeveel ruimte je hebt voor een kippenhok in je tuin. Als je weinig ruimte hebt, overweeg dan een hok buiten de grond, zodat je kippen ruimte hebben om eronder te scharrelen.

We hebben tientallen opties onderzocht en het installatieproces, de grootte, de duurzaamheid en het onderhouds- en reinigingsgemak geëvalueerd. Hier zijn uiteindelijk 8 toppers in verschillende prijsklasse uitgekomen.

Lees gauw verder om het beste kippenhok voor jou te ontdekken!

8x de beste kippenhokken

We zijn opzoek gegaan naar het beste kippenhok en daar is een top 8 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 8 hebben we gekeken naar de kwaliteit, prijzen en beoordelingen.

We hebben met verschillende budgetten rekening gehouden, door het beste kippenhok in verschillende prijsklasse op te zoeken. We hebben de kippenhokken gerangschikt op prijs van hoog naar laag. 

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan het beste kippenhok voor jou uit!

1. Kippenhok Valmorel

Kippenhok Valmorel

Als je opzoek bent naar het beste kippenhok, dan is kippenhok Valmarel een geweldige keuze om voor te gaan. Het is een ruim kippenverblijf geschikt voor meerdere kippen. De afmetingen zijn 230 x 94 x 150 cm.

De frisse kleuren samen met het model maakt het tot een echte blikvanger in je tuin. Het ruime binnenverblijf is voorzien van een extra diepe lade, een toegangsdeur met plexiglas raampjes voor voldoende daglicht en een doorgang naar de buitenren. De trap beschikt over dwarslatten voor extra grip en het gehele hok staat op rubberen voetjes. De buitenren heeft een bitumen regenbestendig dag, waardoor je kippen altijd in de buitenlucht kunnen zijn zonder nat te worden.

Daarbij heeft de ren een grote toegangsdeur aan de voorkant en een kleine toegangsdeur aan de zijkant, zodat de kippen makkelijk te bereiken zijn en het hok makkelijk schoon te maken is.

Bovendien is dit kippenhop eenvoudig op te bouwen met de duidelijke meegeleverde handleiding.

Beste kippenhok onder de €300,-:

2. Gegalvaniseerd Kippenhok

Gegalvaniseerd Kippenhok

Als je opzoek bent naar een modern binnenhok voor je kippen dan is dit egalvaniseerd kippenhok, in de kleur groen, een geweldige keuze. Dankzij de gegalvaniseerde laag is dit kippenhok bestand tegen roesten. Ook is het kippenhok zeer stevig zoals je op de afbeelding al kunt zien en dus uitstekend beschermd tegen vossen.

Het kippenhok heeft bovendien stevig sloten op het legnest en het legnest iso ok afneembaar met een lade voor geen gemakkelijke reiniging. Verder is dit kippenhok voorzien van een anti-slip loopplank en een handig schuifdak. Er zijn twee zitstokken aanwezig in het hok.

Door de materialen waarvan dit kippenhok is gemaakt, hoef je geen jaarlijks onderhoud te doen en hebben je kippen een betere hygiëne en dus minder last van ongedierte.

De afmetingen van dit kippenhok zijn:

  • Breedte: 131cm
  • Diepte: 70cm
  • Hoogte: 72cm

Beste kippenhok onder de €270,-:

3. Dierenverblijf KB8 Green

Als je opzoek bent naar een mooi en goed kippenhok, dan is dit misschien wel het beste kippenhok voor jou. het prachtige dierenverblijf KB8 Green is een extra ruim hok dat geschikt is voor meerdere kippen. Je kunt hier 3 kleine kippen of 2 grote kippen in kwijt. Het hok beschikt over een royaal nachthok met een praktische uitschuifbare lade en een extra grote uitloopren.

Daarnaast heeft het hok nog een handig legnest. Deze zit aan de linkerkant en kun je bij het dak open maken. Hierdoor kun je gemakkelijk de eitjes uit de nesten halen wanneer het zover is. Ook kun je de legnesten hierdoor goed schoonmaken en bij je kippen.

Het kippenhok is gemaakt van stevig hout en is mooi afgewerkt. Ook de buitenren is gemaakt van stevige materialen waar mogelijke gevaren, zoals vossen of honden, niet zomaar doorheen kunnen.

De afmetingen van dit kippenhok zijn 192 x 116 x 192cm.

Beste kippenhok onder de €260,-:

4. Dierenverblijf ZH10

Dierenverblijf Konijnenhok ZH10

Het volgende kippenhok die we graag willen uitlichten is ook van het merk Dierenverblijf, net zoals de vorige besproken optie. Ook dit hok ziet er prachtig uit en is gemaakt van stevig materialen, waardoor je een veilig en leuk hok aan je kippen kunt bieden.

Dit praktische hok is van alle gemakken voorzien: ruime loopren, riant nachtverblijf en een extern legnest met twee zitstokken. Het nachthok voorzien van een zinken uitschuifbare lade. Het deurtje van het nachthok naar de ren is middels een RVS pin aan de buitenzijde van het hok te bedienen.

Je hebt op deze manier gemakkelijk overal toegang tot en kunt het hok goed schoonmaken. Ook heb je hierdoor toegang tot je kippen en kun je de eieren gemakkelijk uit de legnesten halen.

De afmetingen van dit kippenhok zijn 199x75x103 cm.

Beste kippenhok onder de €200,-:

5. Alice’s Garden Kippenhok

Alice's Garden Kippenhok

Ben je opzoek naar het beste kippenhok onder de 200 euro? Dan is Alice’s Garden Kippenhok de beste die we hebben gevonden in die prijsklasse! 

Het is een mooi kippenhok met kippenren, welke in pronkstuk is in elke tuin. Het hok biedt perfecte bescherming tegen roofdieren en is stevig gebouwd met vurenhout. Het dak is gemaakt van asfaltvilt wat zeer goed beschermt tegen regen en vocht. De uitwerpende is van gegalvaniseerd staal, wat voor goed hygiëne zorgt.

Dit kippenhok is geschikt voor 3 kippen en beschikt over 1 lange zitstok. Daarnaast is er 1 schuifbaar ventilatieluik met meerdere toegangspunten:

  • Toegangspoort tot het hok met vergrendeling
  • Schuifdeur voor toegang tot het hok van de kippen, te openen en sluiten dankzij de externe handgreep.
  • Een opening met grendel voor een gemakkelijke toegang tot het verhoogde hok

De afmetingen van dit kippenhok zijn: 151×69,5×92,5cm.

Beste kippenhok onder de €180,-:

6. Kippenhok Victor met uitloopren en legnest

Kippenhok Victor met uitloopren en legnest

Een ander mooi kippenhok die zeker niet aan deze lijst mocht ontbreken is het Viktor kippenhok. Dit kippenhok heeft alles wat je nodig hebt.

Het hok heeft een afsluitbare, volledig overdekte buitenren die onder het nachthok doorloopt. Het nachthok is bereikbaar via een loopplank en beschikt over een legnest. Dit nest is van buitenaf bereikbaar om de eieren te verzamelen. Zowel het volledige hok als het legnest zijn voorzien van een dak dat is afgewerkt met groen dakleer. Het nachthok heeft een mestlade, een deur en een raampje.

De ingang voor de kippen is van buitenaf afsluitbaar via een handige hendel. Zo zitten de kippen ‘s nachts volledig veilig voor potentiële roofdieren, zoals vossen, honden en katten.

De afmetingen van dit kippenhok zijn: 172 x 120 x 172cm.

Beste kippenhok onder de €160,-:

7. Duvo Cleo Skip Kippenhok

Duvo Cleo Skip Kippenhok

Als je opzoek bent naar enkel een binnenhok dan is het Duvo Cleo Skip Kippenhok ook een geweldige optie. Als je kippen bijvoorbeeld los in de tuin scharrelen of als je al een buitenren hebt, dan is dit een geweldig schuilhok, waar ze ‘s avonds op stok kunnen zitten. Dit kippenhok is voorzien van zitstokken, een loopplank en een legnest.

Het legnest is ook handig vanaf de buitenkant te openen. Het kippenhok heeft ook handige afsluitbare deurtjes. Een van deze is bij openen een loopplank. Hierdoor kunnen de kippen gemakkelijk in en uit het hok lopen.

Het kippenhok is gemaakt van stevig hout. Bij alle houten hokken wordt aangeraden bij aankoop deze 1x te beitsen en dit vervolgens jaarlijks te doen, dit voor een langere levensduur van het hok. Het kippenhok wordt geleverd als bouwpakket. Er wordt een duidelijke montagehandleiding bijgeleverd, zodat je deze snel en eenvoudig in elkaar kunt zetten.

Beste kippenhok onder de €130,-:

8. Kippenhok Anna

kippenhok anna

En dan last but not least: Het Anna kippenhok. Dit is het goedkoopste kippenhok uit deze lijst en tevens ook het goedkoopste kippenhok van goede kwaliteit die we hebben gevonden op de markt.

Het hok bestaat enkel uit een binnenhok en heeft dus geen buitenren. Het hok is verder voorzien van alles wat je nodig heb: een legnest, scharnierend dak, raampje , opstapladder, zitstok en uitneembare bodem.

Het kippenhok is ontworpen met een raam aan de voorkant om verse lucht naar binnen te laten. Het heeft 1 dubbel Legnest, met een dak dat geopend kan worden voor het rapen van de eieren. De deur kan van buitenaf afgesloten worden, door een draaiende beweging van de opstapladder.

Het kippenhok is gemaakt van grenenhout wat staat voor stevigheid en duurzaamheid. Zo kun je er zeker van zijn dat je kippen veilig zitten in dit hok en dat hij lang meegaat.

De afmetingen van dit kippenhok zijn: 121 x 62.5 cm x 105cm.

Waarop te letten bij het kiezen voor het beste kippenhok

Wanneer je opzoek bent naar het beste kippenhok zijn er een aantal factoren om goed te overwegen. Hier volgen de belangrijkste dingen om op te letten bij het maken van een keuze.

– Grootte

Het is allereerst slim om na te denken over de grootte van het kippenhok. Hoe groot je kippenhok moet zijn hangt af van hoeveel kippen je erin wilt huisvesten en van de ruimte die je hebt.

Kippen hebben zowel een nachthok als een ren nodig. Beide dienen groot genoeg te zijn om je kippen gelukkig te houden. Reken voor een nachthok op gemiddeld 1 vierkante meter ruimte per 4 kippen. Voor de ren moet je rekening houden met 1 à 1,5 vierkante meter per kip.

– Kippenren

Sommige kippenhokken worden geleverd met aangebouwde ren. Als je hok geen ren heeft, moet je er een bouwen of je hok in een omheind gebied plaatsen. Het is namelijk erg belangrijk dat kippen genoeg beweging krijgen en niet de hele dag opgesloten zitten in een binnenhok.

– Legnest

Een nestruimte biedt kippen een veilige, besloten en rustige plek om hun eieren te leggen. Hoewel ze waarschijnlijk allemaal zullen proberen in één te passen, is het gepast om één legnest te voorzien voor elke drie tot vier kippen. Een standaard heeft een afmeting van 30×30 cm en kan van hout worden gemaakt, maar varianten van metaal en plastic zijn ook verkrijgbaar. In de beste kippenhokken zitten meestal al één of meerdere legnesten.

– Gemakkelijk schoon te maken

Om je kippen gezond te houden, is het belangrijk om hun hok regelmatig schoon te maken. Het is dan ook belangrijk dat je kippenhok gemakkelijk schoon te maken is. Gemakkelijk schoon te maken modellen hebben meestal poepbakken of verwijderbare vloeren onder de slaapplaatsen. Evenzo hebben sommige hokken nestkasten die uittrekbaar zijn voor eenvoudige reiniging.

Als de deuren en het dak kunnen worden geopend, zorgt dat voor een betere toegang en meer licht, wat ook een groot voordeel is op het gebied van schoonmaak gemak.

– Ventilatie

Een goede ventilatie van het kippenhok is belangrijk voor de gezondheid van je kippen. Ammoniakdampen die ontstaan door een opeenhoping van mest kunnen nadelige gevolgen hebben voor hun gezondheid, zoals ademhalingsproblemen en oogirritatie. Goede ventilatie houdt ook vocht buiten en zorgt voor een drogere omgeving die je kippen helpt om comfortabel te blijven bij koude temperaturen. Ventilatiegaten moeten zich aan de bovenkant van het hok bevinden, in de buurt van waar de muur het plafond raakt.

– Isolatie

Als het buiten koud is, wil je ervoor zorgen dat je kippen het niet koud krijgen. Om tocht te voorkomen, die de warmteverzameling in hun veren verstoort, moet je ervoor zorgen dat er geen openingen zijn in de muren van je kippenhok zodat er geen tocht kan binnendringen. Als je gaten vindt, zorg er dan voor dat je deze opvult met kit.

Als de temperatuur daalt, moet de deur van het hok ‘s nachts worden gesloten. Sommige meer uitgebreide winterhokopties hebben zelfs schuimisolatie of stormdeuren. Een thermometer is ook handig om de temperatuur in het hok in de gaten te houden.

– Veiligheid

Waarschijnlijk de belangrijkste functie van een kippenhok is om je kippen te beschermen tegen roofdieren terwijl ze slapen. Denk hierbij aan honden, katten, vossen en andere dieren. De ventilatieopeningen en ramen van het kippenhok moeten bedekt zijn met gelaste draad en alle vergrendelingen moeten bestendig zijn tegen roofdieren.

kippenhok zelf maken

Veelgestelde vragen over kippenhokken

Hopelijk heb je bij deze het beste kippenhok voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Hoe groot moet een kippenhok zijn?

De grootte van uw kippenhok moet worden bepaald door het aantal kippen dat je van plan bent te houden. Daarnaast heeft de grootte natuurlijk ook te maken met de grootte van je tuin of stuk grond. Als je weinig ruimte hebt en dus maar een klein hok kwijt kunt, neem dan ook niet te veel kippen.

Zoals al eerder besproken hebben kippen een nachthok en een buitenren nodig. Beide dienen groot genoeg te zijn om je kippen gelukkig en gezond te houden. Reken voor een nachthok op gemiddeld 1 vierkante meter ruimte per 4 kippen. Voor de ren moet je rekening houden met 1 à 1,5 vierkante meter per kip.

Het is bovendien het beste om groter te beginnen in plaats van kleiner voor het geval je je kudde wilt uitbreiden. Op die manier hoef je niet later nog een ander hok te kopen.

– Hoeveel kippen moet ik nemen?

Dit ligt natuurlijk helmaal aan jou. Hoeveel kippen wil je? En hoeveel ruimte heb je voor het kippenhok? Hoe meer kippen je neemt, hoe groter het hok moet zijn en hoe meer ruimte je dus nodig hebt.

Het is ook slim om na te denken hoeveel eiren je ongeveer wilt produceren. Terwijl een enkele kip ergens tussen de 200 en 300 eieren per jaar kan produceren, zijn kippen sociale dieren en doen ze het beter in groepen, dus het is verstandig om te overwegen om ten minste twee of drie kippen te nemen.

– Wat moet er allemaal in een kippenhok aanwezig zijn?

De behoeften van je kippenhok zijn afhankelijk van het soort kippen dat je neemt. Als je leghennen hebt, hebben ze natuurlijk legnesten nodig. Je hebt ten minste één legnest nodig voor elke drie tot vier kippen. Je hebt ook slaapplaatsen nodig voor legkippen, die 60 cm van de grond moeten zijn met minimaal 25cm tussen de kippen.

Ook hebben ze natuurlijk vers water en voedsel nodig. Hiervoor kun je speciale bakken in het kippenhok leggen. Voor water is dit sowieso nodig. Voedsel zou je ook nog ever de grond kunnen strooien voor je kippen.

Bovendien moeten er schaduw, ventilatie en bescherming tegen roofdieren zijn. Bescherming tegen roofdieren is essentieel om ongewenste dieren zoals honden, katten en vossen weg te houden.

– Hoe maak je een kippenhok schoon?

Het is zeer belangrijk om je kippenhok goed schoon te houden. Je dient deze regelmatig schoon te maken om je kippen gezond en gelukkig te houden. Het is daarom slim om te gaan voor een kippenhok die gemakkelijk schoon te maken is. Dat betekent dat je overal gemakkelijk bij kunt en dat ze bijvoorbeeld lades hebben die je kunt uitschuiven om eenvoudig. schoon te maken.

Begin met het opruimen van oude uitwerpselen, veren, vuil en nestmateriaal. Spuit het af, schrob de oppervlakken en laat het drogen voordat je nestmateriaal vervangt. Door dingen toe te voegen zoals vloerbedekking, wordt het schoonmaken van de bodem van je kippenhok gemakkelijker, omdat het helpt voorkomen dat uitwerpselen aan de vloer blijven kleven.

– Hoe isoleer je een kippenhok?

Er zijn verschillende manieren om een ​​kippenhok te isoleren, waaronder het kopen van een muurverwarmer. Andere, meer budgetvriendelijke opties zijn het gebruik van eenvoudige en goedkope materialen zoals piepschuim of karton. Je kunt deze materialen tussen de noppen van je plafond plaatsen om de warmte aan de bovenkant vast te houden. Andere materialen zoals stro kunnen ook op de bodem van je kippenhok worden gebruikt om te helpen isoleren van de koude grond in de winter.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart