beste graanvrij kattenvoer

Beste graanvrij kattenvoer: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste graanvrij kattenvoer? Dan zijn we hier om je daar aan te helpen!

Net als mensen kunnen katten last hebben van allergieën. Sommige van deze allergieën kunnen granen bevatten zoals tarwe, rijst en maïs. Misschien is je kat gediagnosticeerd met een graanallergie of wil je granen uit hun dieet schrappen om op natuurlijke wijze meer na te bootsen van wat ze in het wild zouden eten.

Wat ook de reden is dat je wilt overstappen op graanvrij kattenvoer, er zijn een aantal geweldige opties om uit te kiezen. Kattenvoer zonder granen kun je in bijna elke dierenwinkel en online welt vinden, maar houd er rekening mee dat deze niet allemaal van dezelfde kwaliteit  zijn.

Het is dan ook verstandig om opzoek te gaan naar het beste graanbrij kattenvoer voor je lieve huisdier. Voer wat geen granen bevat, maar wat wel veel gezonde ingrediënten bevat om je huisdier zo gezond en gelukkig mogelijk te houden. Om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd naar het beste graanvrije kattenvoer. Hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om het beste graanvrij kattenvoer voor jouw geliefde viervoeter te ontdekken!

Beste graanvrij kattenvoer – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar het beste graanvrij kattenvoer en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte omschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan het beste graanvrij kattenvoer voor jouw huisdier uit!

Husse Opus Lynx graanvrij kattenvoer

Husse Opus Lynx graanvrij kattenvoer

Als je opzoek bent naar het beste graanvrije kattenvoer dan kan Husse je daaraan helpen. Opus Lynx (kip en aardappel) is een complete voeding voor katten. Het is een graanvrije formule, die rijk is aan dierlijke eiwitten, geïnspireerd op het dieet van de wilde lynx. Dit kattenvoer zonder granen is uitermate geschikt voor katteneigenaren die de voorkeur geven aan graanvrije producten. Deze voeding is gebaseerd op kip en aardappel en is ook zeer geschikt voor katten met een gevoelige spijsvertering.

Het product bevat uitsluitend zorgvuldig gekozen ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Het is dan ook 100% natuurlijk en vrij van kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen, gluten en granen. Dit graanvrije kattenvoer is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en aanbevolen door gerenommeerde fokkers en voedingsdeskundigen.

Bovendien hebben deze kattenbrokjes een heerlijke smaak, waardoor je lieve huisdier ervan zal smullen. Het hoge percentage eiwit helpt bij het behouden en verbeteren van de spiermassa. Het bevat kip als voornaamste dierlijke eiwittenbron; dit is een kwalitatief hoogwaardig, gemakkelijk te verteren ingrediënt voor een fantastische smaak.Koolhydraatarme diëten zijn bvendienhoog verteerbaar en bevorderen de gezondheid dankzij het lage glycemische index.

Verder bevat het voer fructo-oligosaccharides ter stimulatie van ‘goede’ bacteriën in het darmstelsel en lecithine en L-carnitine voor het verhogen van de vertering van vetten. De optimale hoeveelheden aan vetzuren Omega 3 en Omega 6 zorgen voor een goede conditie van huid en vacht. Bovendien bevordert het koper en zink de enzymen die helpen bij het behouden van de natuurlijke kleur van de vacht.

2. Renske Super Premium Kat Adult

beste graanvrije kattenvoer

Renske is een ander geweldig merk die kattenvoer zonder granen aanbiedt. Het is een complete, lichtverteerbare graanvrije voeding met verse kip. Dit hoogwaardige voer is geschikt voor katten van alle rassen.

De voeding is naast graanbrij ook nog eens hypoallergeen. Alle dierlijke ingrediënten zijn afkomstig van de kip. Hierdoor is dit voer ook geweldig voor katten met voedselallergieën. Het voer bevat enkele de beste en meest gezonde ingrediënten voor je kat, alle schadelijke ingrediënten worden achterwegen gelaten. Het voer zorgt voor een regelmatige, stevige ontlasting. Bovendien ondersteunt het de schildklier, door het lage gehalte iodine.

De droogvoedingen van Renske zijn allemaal compleet, dit betekent dat deze voeding alle voedingstoffen bevat die jouw kat nodig heeft. Je kunt de brokken afwisselen of combineren met de Vers Maaltijden van Renske.

3. Natural Health Cat Carnivore graanvrij 

Het graanvrije kattenvoer van Natural Health is ook een top keuze om voor te gaan. Als je graag rauw vlees aan je kat voert, maar je ook het gemak van compleet gefabriceerd voer wilt, dan is Natural Health Carnivore het beste graanvrije kattenvoer voor jou! Dit voer geeft door de juiste keuze van ingrediënten dezelfde voordelen als rauw-, diepvriesvlees- of zelf gemaakt rijk aan vlees voeding voor jouw lieve huisdier.

Natural Health Carnivore heeft een laag percentage zetmeel, een hoog percentage eiwit en is vrij van granen. Net als bij mensen, geeft een overvloed aan hoogcalorie koolhydraten een verhoogde kans op overgewicht, diabetes en een algehele lusteloosheid. Op dit moment hebben de meeste kattenvoeders nog steeds graan en graanbijproducten als basis van hun voeding, maar daar maakt Natural Health korte metten mee.

Door de koolhydraten van graan te elimineren, die de voedingswaarde verminderen, stuwt Natural Health Carnivore het eiwitniveau en daarmee de voedingswaarde juist omhoog. Bovendien is Natural Health Carnivore rijk aan omega 3 en 6 vetzuren. Tevens is het geconserveerd met een mix van tocopherolen (vitamine E & C).

4. Carnilove granenvrij Zalm Sensitive & Long Hair

Carnilove granenvrij Zalm Sensitive & Long Hair

Carnilove Zalm Sensitive & Long Hair zijn andere hoogwaardige graanvrije kattenbrokjes. Deze kattenvoeding is een uitgebalanceerde voeding voor de kat, met name voor katten met een gevoelige spijsvertering en katten met een lange vacht is de voeding geschikt door de aanwezigheid van Zalm & Kelp. Deze ingrediënten zorgen voor een gezonde en glanzende vacht.

Het recept bestaat uit een hoog vleesgehalte zalm, bronnen van essentiele aminozuren, die in combinatie met bosvruchten, groenten, kruiden, essentiele voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten voor behoud van de fysieke topconditie en een gezond immuunsysteem zorgen. Ook heeft de voeding een positief effect op de kwaliteit van haar en huid, aangezien het rijk is aan omega 3 en 6.

De voeding is graan & aardappelvrij en heeft een hoog vlees gehalte. Het is een zeer gezonde voeding met enkel natuurlijke ingrediënten. Bovendien smaken de brokjes heerlijk, waardoor je kat er geen genoeg val zal krijgen.

5. Kivo Petfood Kattenbrokken Verse Zalm

Je kunt natuurlijk ook voor Kivo Petfood gaan! Deze heerlijke graanvrije maaltijd barst van de natuurlijke ingrediënten en zit vol met heerlijke en gezonde voedingsmiddelen. Het is een volledige voeding voor de volwassen kat. Deze brok is krokant en geproduceerd zonder fratsen. Dat wil zeggen vrij van granen, gluten en soja!

De hoogwaardige kattenbrokjes zijn verrijkt met zalmolie en superfoods zoals spirulina, Echinacea en cranberry. Ook zit het vol met groenten, en fruit zoals aardappels, erwten, wortel, tomaat, appel, mango, pruim, banaan en cranberry. Daarnaast bevat het nog wat kruiden zoals brandnetel, Echinacea, tijm en basilicum. Tot slot bevat het prebiotica welke een gunstig effect hebben op de darmflora.

Deze brok is bereid met een hoog percentage zalm (40%) en bevat een flink aandeel dierlijke eiwitten. Dierlijke eiwitten zijn het beste verteerbaar voor een carnivoor en kunnen daarom goed opgenomen worden. Dit resulteert in minder klachten en een vaste ontlasting. Deze maaltijd is ook uitermate geschikt voor gevoelige of allergische katten. Deze brokjes verlagen bovendien als leuk extraatje de geur van uitwerpselen en ondersteunen een mooie huid en vacht conditie.

Waarop te letten bij het kiezen voor het beste graanvrije kattenvoer

Wanneer je opzoek bent naar het beste graanvrije kattenvoer, dan zijn er een aantal factoren om goed naar te kijken. Hieronder volgt een lijstje met de belangrijkste dingen om naar te kijken bij het zoeken naar kattenvoer zonder granen:

– Vlees als eerste ingrediënt

Katten zijn carnivoren, dus ze hebben vlees nodig om te leven. Hoogwaardig graanvrij kattenvoer moet vlees als eerste ingrediënt hebben. Veel kattenvoer dat zichzelf als graanvrij op de markt brengt, kan in feite graanvrij zijn, maar de ingrediënten die ze gebruiken kunnen ook niet ideaal zijn voor je kat, dus let hier goed op. Door ervoor te zorgen dat vlees het eerste ingrediënt aangeduid is, ben je al een heel stap dichter bij het vinden van het beste graanvrij kattenvoer.

Orgaanvlees en dierlijke producten. Orgaanvlees is een superfood voor katten. Het voorziet hen van de vitamines en mineralen die ze nodig hebben, die niet in spiervlees zitten en mogelijk in granen. Als orgaanvlees in een voer zit dat ook als ‘graanvrij’ is bestempeld, bevat het waarschijnlijk de micronutriënten die uw kat anders uit die granen zou hebben gekregen.

Geformuleerd door deskundigen. Diervoedingsdeskundigen weten wat een kat nodig heeft om gezond te zijn. Het vervangen van granen door andere groenten als koolhydraatbron kan lastig zijn en kan het beste worden gedaan door iemand met diepgaande kennis van wat een kat echt nodig heeft, zo niet granen.

– Eiwit

Deze factor hoort eigenlijk een beetje bij het vorige besproken punt. Katten zijn obligate carnivoren, wat betekent dat ze eiwitten uit dierlijke bronnen in hun dieet nodig hebben om te overleven. Hoewel katten fruit en groenten kunnen eten en verteren, kunnen ze niet alleen van deze dingen leven. Zonder de juiste hoeveelheid eiwit kunnen ze ernstig ziek worden. Het eiwitgehalte staat in procenten op de verpakking vermeld. Hoe hoger het getal, hoe beter het eiwitgehalte voor je kat. Als het eiwitgehalte lager is dan 30%, kun je het beste een ander voedsel zoeken met een hoger percentage.

– Vet

Het vetgehalte staat ook vermeld op de voedselverpakking, en hoewel katten vet nodig hebben, mogen ze er niet te veel van hebben. Als ze vetrijk voedsel eten, eten ze niet genoeg eiwitten. Het vetgehalte moet altijd veel lager zijn dan het eiwitgehalte.

– Levensfase

Het is ook belangrijk om na te denken over de levensfase van je kat. Kittens hebben unieke voedingsbehoeften naarmate ze groeien en zich ontwikkelen, dus het is logisch om ze dienovereenkomstig te voeden. Geef je kat tijdens de actieve volwassen jaren een uitgebalanceerd dieet dat voldoende voedingsstoffen en energie levert om ze gezond en gelukkig te houden. Senior katten zullen andere dieetcriteria hebben dan deze eerste twee levensfasen, dus kies een formule die is ontwikkeld voor de gouden jaren van je kat.

– Smaak

Denk ook na over de smaak van het voedsel. Dit is een kwestie van smaak, maar het feit is dat sommige katten kieskeuriger zijn dan andere. Het is soms een uitdaging om kattenvoer te vinden dat je kat zal eten en waarderen, vooral als je overstapt van nat kattenvoer. Hoewel voedingsmiddelen met een beperkt aantal ingrediënten goed zijn voor de spijsvertering, zijn ze voor sommige katten niet altijd even smakelijk. Mogelijk moet je daarom experimenteren met verschillende eiwitbronnen en ingrediënten om kattenvoer te vinden dat je kat zal opeten.

– Essentiële voedingsstoffen

Je kat heeft bepaalde voedingsstoffen nodig om te gedijen, waaronder aminozuren, vitamines en mineralen. Taurine is bijvoorbeeld een essentieel aminozuur dat uw kat via de voeding moet opnemen. Zoek naar graanvrij kattenvoer dat voldoet aan de minimale dagelijkse behoefte aan essentiële aminozuren, vitamines en mineralen.

– Prijs

Prijs zal altijd een factor zijn bij het kiezen van het beste kattenvoer zonder graan, maar voor sommige mensen telt het wel mee. Het is volkomen acceptabel om kattenvoer te kiezen dat voor jou kosteneffectief is, vooral omdat dit iets is dat je jarenlang herhaaldelijk zult moeten kopen. Voor elke prijsklasse zijn er mogelijkheden. Het is mogelijk om voedsel te kiezen met ingrediënten van de hoogste kwaliteit voor de prijs die jij je kunt veroorloven. Het komt gewoon neer op het lezen van de etiketten. Een graanvrij voedsel met een hoog eiwitgehalte dat in jouw prijsklasse ligt, is misschien even zoeken, maar het is er. In principe is droogvoer meestal goedkoper dan natvoer.

dieetvoer katten

Veelgestelde vragen over graanvrij kattenvoer

Hopelijk heb je bij deze het beste graanvrije kattenvoer voor jouw lieve huisdier gevonden. Mocht je verder nog vragen hebben dan kunnen de onderstaande veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is graanvrij kattenvoer?

Graanvrij kattenvoer is kattenvoer dat gemaakt is zonder het gebruik van mais, tarwe, soja, haver, gerst of rijst. Bijproducten van granen, zoals gluten en meel, zitten ook niet in de ingrediënten. Het is verkrijgbaar in elke vorm van kattenvoer, van brokjes tot paté tot rauw voedsel.

– Wat zijn de voordelen van kattenvoer zonder granen?

Het eerste voordeel van overstappen op een graanvrij recept is dat als je kat last heeft van een graanallergie, het een heel goed idee is! Door het ingrediënt dat een allergie bij je kat veroorzaakt eruit te halen, zal je kat zowel gelukkiger als gezonder zijn en meer van het leven genieten! Overschakelen naar een graanvrij dieet bootst ook het dieet van een kat in het wild beter na. In het wild kiezen katten ervoor om uit vrije keuze geen granen te eten en zijn ze bedraad om vlees en eiwitten te eten.

Vaak gebruiken fabrikanten in kattenvoer granen als vulmiddel. Deze vulstoffen, zoals tarwe, maïs en rijst, vullen het voedsel aan en verhogen het aantal koolhydraten in het voedsel, maar ze zijn niet altijd van goede kwaliteit en nemen vaak de plaats in van betere, voedzamere ingrediënten. Door weg te blijven van granen, is de kans groter dat je gezondere ingrediënten van betere kwaliteit op de verpakking vindt.

– Is een graanvrij dieet altijd beter voor je kat?

Graanvrije diëten werden populair voor huisdieren toen koolhydraatarme diëten voor mensen steeds populairder werden. Mensen wilden dat hun huisdieren ook graanvrij voedsel aten, in de overtuiging dat ze gezonder waren. Hoewel katten in het wild misschien geen graan eten, kunnen ze het verteren en doen ze dat meestal zonder problemen. Tenzij de kat allergisch is voor een graan, zouden ze het prima moeten consumeren.

 Hoewel graan geen natuurlijk onderdeel is van het dieet van een kat, wordt het wel aan het voer voor huisdieren toegevoegd als een kosteneffectieve manier om vitamines aan het voer toe te voegen. Kattenvoer met granen wordt over het algemeen niet als slecht beschouwd. Als ze er ziek van worden, mogen ze het natuurlijk niet eten. Katten met allergieën, gevoelige magen of chronische ontstekingen kunnen ook het beste gedijen op een graanvrij dieet.

– Is graanvrij kattenvoer glutenvrij?

Ja, graanvrij kattenvoer is altijd glutenvrij. Gluten wordt gevonden in sommige granen zoals tarwe, gerst en rogge. Dus als het kattenvoer vrij is van granen, heeft het geen glutenbron. Katten eigenaren moeten echter begrijpen dat niet alle glutenvrije voedingsmiddelen graanvrij zijn. Rijst, gierst en amarant zijn bijvoorbeeld granen, maar bevatten geen gluten.

– Wat maakt een graanvrij kattenvoer goed?

Een goede graanvrije voeding voor huisdieren mag natuurlijk geen granen bevatten, maar wel alle andere ingrediënten die je kat nodig heeft voor een voedzaam dieet. Je kat heeft drie hoofdingrediënten nodig waar je op moet letten in hun voer: veel eiwitten, veel vocht en weinig koolhydraten. Goede vetten zijn ook een geweldig ingrediënt voor kattenvoer. Deze zitten in de vleeseiwitten, maar kunnen ook in de voeding worden aangevuld. Dit omvat omega-3-vetzuren, ook bekend als EPA, DHA en ALA.

Je moet wegblijven van ingrediënten die afkomstig zijn van een goedkope locatie of die vaag of onopvallend zijn, omdat ze ongezond kunnen zijn en gezondheidsproblemen bij je kat kunnen verergeren, waaronder diabetes, nieraandoeningen, kanker en obesitas.

Je kunt je kat droog of nat graanvrij voer geven – het hangt af van hun voorkeur. Soms is natvoer het beste als je kat niet zoveel water drinkt als zou moeten, omdat het haar het vocht geeft dat ze nodig heeft. Natvoer is meestal echter wel prijziger. Het soort voer dat je je kat geeft, hangt ook af van de voorkeur en smaakpapillen van je kat. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten graanvrij kattenvoer op de markt dat je er een kunt vinden waar je kat dol op is en als je dat niet kunt, vraag dan je dierenarts om hulp.

– Kunnen katten granen verteren?

Katten hebben niet hetzelfde enzym in hun speeksel dat mensen hebben – speekselamylase genaamd – dat helpt bij de afbraak van granen voordat ze de maag bereiken. Ze hebben echter wel amylase dat wordt uitgescheiden door de pancreas, waardoor ze granen in de darmen kunnen afbreken als de spijsvertering plaatsvindt. Hierdoor kunnen ze koolhydraten opnemen uit granen, maar in het wild zou dit slechts in zeer kleine hoeveelheden zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart