hond in de auto

Hond in de auto? Zo doe je dat veilig!

Wil je weten hoe je je hond in de auto vervoert op een veilig manier? Dan ben je hier aan het juiste adres! Je hond is een lid van je gezin en het is dus leuk om hem mee te nemen als je op pad gaat. Of je nu op vakantie, of naar het bos gaat, het is belangrijk om te weten hoe je je harige vriendje veilig vervoert. Je kunt je hond niet zomaar in de auto tillen en klaar is kees. Zorgvuldige voorbereiding is zeer belangrijk om je huisdier (en jezelf) niet in gevaar te brengen. Lees gauw verder hoe je je hond veilig vervoert en hem op zijn of haar gemak stelt tijdens het rijden.

Je hond veilig vervoeren in de auto

Er zijn verschillende veiligheidsmaatregelen en producten die je kunnen helpen om veilig met je hond in de auto te reizen. Het is belangrijk dat je een oplossing kiest die geschikt en comfortabel is voor jouw huisdier.

Hier zijn zeven opties om je hond veilig te vervoeren in de auto:

1. Een hondengordel

Voor een hond is het natuurlijk net zo belangrijk als voor mensen om goed vast te zitten in de auto. De meeste auto’s zijn echter niet ontworpen met honden in gedachten, dus de normale veiligheidsgordel past hem niet. Gelukkig kun je speciale honden gordels kopen! Als je de juiste hondengordel voor in auto’s koopt, kun je elke hond van elke maat veilig achter in je auto vastbinden. Dit zou hem er ook van moeten weerhouden zijn hoofd uit het raam te steken. We weten allemaal hoe graag honden de wind door hun vacht voelen, maar dit kan best gevaarlijk zijn. Hij kan worden geraakt door een vliegend object of er zelfs uit springen. Het goed vastzetten van je hond is dus enorm belangrijk.

Een hondengordel is te bevestigen aan het harnas van je hond, en het andere uiteinde van de gordel kun je in de veiligheidssluiting van de autogordel klikken.

Shop hier voor hondengordels

2. Een bench

Als een bench in je auto past, is dit ook een perfecte manier om je hond veilig te vervoeren. Een bench zorgt ervoor dat je hond zowel veilig als comfortabel is. Zorg ervoor dat de bench groot genoeg is voor je hond om op te staan ​​en zich om te draaien. Er zijn speciale autobenches die je gemakkelijk in en uit de auto kunt halen.

Shop hier voor autobenches

3. Hondendeken voor in de auto

Een hondendeken/mat beschermt niet alleen je hond tijdens het rijden, maar het beschermt ook je achterbank of kofferbak tegen beschadiging en vervuiling door je hond. Met de klik sluitingen bevestig je de hoes aan de hoofdsteunen van de achterbank en voorstoelen. Het juiste hondendeken voor in de auto heeft ook een anti-slip onderkant, waardoor de hoes stevig op zijn plaats blijft zitten.

Shop hier voor speciale hondendekens voor in de auto

4. Honden autostoeltje

Voor kleine hondjes en puppy’s zijn speciale honden autostoeltjes ook een geweldige manier om je huisdier veilig te vervoeren. Als je een kat hebt, kun je je kat hier ook in vervoeren. Ze zijn veilig, comfortabel, makkelijk schoon te maken en makkelijk te installeren.

Shop hier voor honden autostoelen

Waar je op moet letten als je je hond in de auto meeneemt

– Begin met korte ritjes

Niet elke hond voelt zich meteen prettig met autoritjes. Sommige honden zullen in het begin veel piepen of laten zich met moeite de auto in zetten. Laat je hond daarom wennen aan de auto door hem bij je in de auto te laten zitten zonder de oprit te verlaten en vervolgens korte ritjes te maken. Ga niet meteen op een 2 uur durende roodtrip als je hond nog niet gewend is aan auto rijden.

– Voorkom dat je hond wagenziek wordt

Daarnaast is het belangrijk om te voorkomen dat je hond wagenziek wordt. Net zoals wij mensen, kunnen honden dit ook ervaren. Zorg daarom voor dat je hond goed heeft gegeten voordat jullie op pad gaan. Laat je hond nooit met een lege maag reizen. Let er echter wel op dat je je hond geen eten geeft een uur voordat jullie op pad gaan, want dit kan juist ook weer zorgen voor wagenzieke. Zorg er ook voor dat hij altijd voldoende water heeft.

– Zorg voor genoeg ventilatie

Houdt je auto altijd goed geventileerd. Als de hond in een bench zit, zorg er dan voor dat er frisse lucht in de bench kan stromen. Laat je hond ook nooit alleen in de auto zitten terwijl jij even wat anders gaat doen, en al helemaal niet op hete dagen!

– Zorg dat je hond 100% binnen de auto blijft

Laat je hond niet zijn kop uit het raam steken. Dit kan leiden tot oogletsel of andere ongelukken.

– Stop regelmatig

Als je een langere autoreis maakt, stop dan regelmatig voor lichaamsbeweging en plas- en poep pauzes. Als je hond begint te piepen kan dit een teken zijn dan hij of zij eruit moet. Houdt de signalen van je hond goed in de gaten.

– Begin vroeg met auto training

Een laatste tip is om je hond zo vroeg mogelijk te laten wennen aan autorijden. Maak het een onderdeel van zijn socialisatietraining. Door ze op jonge leeftijd aan deze omgeving bloot te stellen, worden ze minder onzeker en raken ze er gewend aan. Het is het beste voor je hond om tijdens het reizen uit een raam te kunnen kijken, of als je huisdier vatbaar is voor autoziekte / misselijkheid, laat hem dan naar voren kijken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart