Chihuahua opvoeden: Alles wat je moet weten!

Als je van kleine huisdieren houdt of niet veel ruimte hebt, biedt het opvoeden van een chihuahua puppy je de mogelijkheid om toch een ​​hond te bezitten. Deze kleine schattige hondjes zullen je veel liefde en plezier brengen. Een puppy bij in huis halen kan een van de meest lonende en plezierige ervaringen voor jou en en gezin zijn. Het verzorgen van deze kleine hond kan meer aandacht vragen dan nodig is voor andere rassen; chihuahua’s zijn echter over het algemeen gemakkelijk te verzorgen als je eenmaal begrijpt wat hun behoeften zijn.

Een chihuahua opvoeden is ontzettend leuk en met de tips in dit artikel zal jou kleine vriendje opgroeien als een gezonde en gehoorzame hond. Lees gauw verder om meer te leren over de opvoeding van een chihuahua pup!

Chihuahua opvoeden: De beste tips!

1. Lees je in over chihuahua’s

Het eerste wat je zou moeten doen als je een chihuahua hebt aangeschaft is je inlezen over het ras. Elk hondenras is anders, dus met een algemeen boek over het opvoeden van honden kom je misschien niet zo ver. Natuurlijk kun je veel informatie vinden op internet, maar veel van deze informatie spreekt elkaar tegen of is niet compleet. Ook worden deze artikelen vaak geschreven door mensen die zelf niet eens chihuahua’s bezitten. Het is dan ook belangrijk om een specifiek boek over chihuahua’s te bestuderen. Een voorbeeld van zo’n boek is “Het complete handboek voor de opvoeding, training en verzorging van een chihuahua”

Het complete handboek voor de opvoeding, training en verzorging van een chihuahua

Dit informatieve eBoek leert je letterlijk alles wat je moet weten over chihuahua’s. De schrijver van dit boek heeft al ruim vijfentwintig jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van chihuahua’s.

Wanneer je het eBoek via de onderstaande link aanschaft krijg je een hoge korting en meerdere bonussen. De normale prijs van het hele pakket is €96,75,-. Met de speciale kortingscode in dit artikel ontvang jij het volledige pakket echter voor €37,-.

Klik hier om het volledige pakket voor de laagst mogelijke prijs aan te schaffen.

Voor deze prijs ontvang je:

  • Het complete handboek voor de opvoeding, training en verzorging van een chihuahua – ebook (waarde €47)
  • Honden Training Geheimen – ebook (waarde €9,95)
  • Succesvolle Tips Voor De Verzorging En Training Van Je Puppy – ebook (waarde: €9,95)
  • Je Hond De Baas – ebook (waarde €9,95)
  • Acht Ongelofelijk Simpele Technieken Om Je Hond Te Laten Komen – ebook (waarde €9,95)
  • Levenslange updates (waarde €9,95)

Mocht je het eBoek hebben aangeschaft, maar toch niet tevreden zijn, dan krijg je je geld terug. Het programma heeft een 60 dagen niet-tevreden-geld-terug garantie, waardoor je zonder lastige vragen of opmerkingen gemakkelijk je geld terug kan krijgen mocht je niet tevreden zijn.

2. Schaf een bench aan

Een chihuahua opvoeden en zindelijk maken doe je het makkelijkste met een bench! Bench training is erg belangrijk voor elk hondenras. Het gebruik van een bench is een effectieve manier om een hond zindelijk te maken. Zet een bench neer die groot genoeg is om je chihuahua in te laten draaien, maar toch klein genoeg, zodat hij of zij geen plek heeft om een ‘toilet hoekje’ te creëren. Instinctief zullen honden hun behoeftes niet doen op hun slaapplaats.

Zorg ervoor dat je je pup niet te lang in de bench laat zitten. Wanneer je pup bijvoorbeeld wakker wordt van een dutje, haal hem of haar dan uit de bench en ga meteen naar buiten. Wanneer je hondje buiten zijn behoeftes doet, beloon hem dan met wat lekkers en complimenten. Op deze manier zal je hondje snel zindelijk worden.

Het is belangrijk om je hond langzaam te laten wennen aan de bench. Sluit hem niet meteen op in de bench, maar probeer hem zelf naar binnen te laten lopen, door bijvoorbeeld te lokken met lekkernijen. Herhaal een sleutelzin zoals “de bench in” terwijl je hem naar binnen leidt, en beloon de puppy onmiddellijk met wat lekkers. De bench moet een veilig en comfortabel plekje worden voor je pup. Om deze reden mag je je chihuahua nooit als straf opsluiten in de bench. Op deze manier bereik je het tegenovergestelde effect.

Het kan misschien zijn dat je pup veel piept wanneer hij in de bench zit. In het begin is dit vrij normaal. Haal je pup nooit uit de bench wanneer hij aan het piepen is. Op deze manier zal het ooit over gaan. Lees hier manieren om het piepen in de bench zo veel mogelijk te minimaliseren.

Shop hier voor een bench

3. Socialiseer je chihuahua

Zorg voor elke dag speel- en oefentijd om je puppy te helpen een band met jou en je gezin te ontwikkelen. Chihuahua’s zijn over het algemeen loyaal aan één persoon, maar door ze vanaf het begin aan je hele gezin bloot te stellen, worden ze socialer naarmate ze volwassen worden. Je kunt er ook voor kiezen om naar een puppy training te gaan. Dit is een geweldige manier om je hond te socialiseren. Hij kan hier met andere honden spelen en simpele commando’s leren. Ook zal de band tussen jullie verbeterd worden.

4. Zorg voor genoeg speelgoed

Geef je puppy voldoende kauwspeelgoed om mee te spelen, zodat de aandacht niet meer naar meubels, tapijten, schoenen en al het andere dat zich in je huis op hondenniveau bevindt, kan worden gericht. Je zult merken dat puppy’s veel zullen bijten en kauwen. Dit heeft ermee te maken dat ze nog niet beter weten. Ook kan het liggen aan de ontwikkeling van de tandjes. Hoe dan ook, het is belangrijk om dit gedrag af te leren en dat doe je door hem te leren waar hij wel op mag bijten.

Als je ziet dat je nieuwe vriendje aan meubels kauwt, zegt dan duidelijk ‘NEE’ (niet schreeuwen) en geef een kauwspeeltje. Op deze manier leert je pup waar hij wel op mag kauwen. Als hij uit zichzelf op een van zijn dauwspeeltjes gaat kauwen, beloon hem dan met complimenten, een aai over zijn bol of wat lekkers.

Shop hier voor hondenspeelgoed

5. Hou je chihuahua warm

Chihuahua’s zijn over het algemeen erg gevoelig voor kou en houden er niet van om lang buiten te zijn. Het is belangrijk om je pup goed warm te houden, want chihuahua’s zijn over het algemeen erg gevoelig voor kou en houden er niet van om buiten te zijn. Bekleed de bench van je puppy met warme, zachte dekens. Doe tijdens de winter en op koudere dagen een jas of trui aan bij je puppy voordat je naar buiten gaat. Dit ziet er niet alleen ontzettend schattig uit, maar houdt je lieve vriendje ook warm tijdens koudere dagen.

Shop hier kleding voor je chihuahua

6. Stimuleer je chihuahua mentaal en fysiek

Bij een chihuahua opvoeden hoort natuurlijk training, zowel mentaal als fysiek. Vaak krijgen chihuahua’s niet genoeg beweging en mentale stimulatie. Hoeveel mensen spelen apport of gaan naar hondenparken met zo’n kleine hondje? Niet veel. Toch is het belangrijk om dit wel te doen met je chihuahua. Zorg er natuurlijk wel voor dat je hem niet helemaal uitput, want een kleine hond kan nou eenmaal minder hebben dan een grote hond, maar genoeg beweging is wel belangrijk. Coach je chihuahua met basiscommando’s zoals zit, af, blijf, apport en alles wat je maar wilt.

Als je genoeg aandacht geeft aan je hond en genoeg speelt etc zal je hond zich minder snel vervelen, wat veel van de slechte persoonlijkheidsproblemen zal wegnemen.

Zoals elke hond kan de Chihuahua worden getraind; het vergt gewoon veel geduld en creativiteit van de kant van de eigenaar omdat chihuahua’s niet zo snel leers zijn als sommige andere hondenrassen.

Chihuahuas zijn misschien kleine honden, maar ze hebben eigenlijk een groot, sterk karakter. In feite hebben chihuahua’s het vermogen om een ​​huis en zijn baas te besturen, wat de reden is dat een goede training erg belangrijk is. Zo zorg je ervoor dat jij de baas bent over je chihuahua en niet andersom. Een ander voordeel van hondentraining is dat je de band met je huisdier versterkt.

Chihuahua’s zijn intelligent, energiek en levendig van aard. Ze houden van fysieke activiteiten en activiteiten die hun hersenen stimuleren. Omdat training beide elementen omvat, doe je je chihuahua hier een groot plezier mee. Zorg ervoor dat je je hondje beloond wanneer hij of zij iets goed doet. Dit zal er voor zorgen dat het goede gedrag voortgezet wordt.

7. Vlooien- en tekenpreventie is een must voor chihuahua’s

Omdat chihuahua honden meestal binnenshuis zijn, wil nog niet zeggen dat ze geen preventieve medicatie tegen vlooien en teken nodig hebben. Ze gaan nog steeds naar buiten en maken wandelingen, wat betekent dat ze worden blootgesteld aan die vervelende kleine parasieten. Lees hier meer over het behandelen en voorkomen van teken en vlooien bij honden.

8. Bezoek regelmatig een dierenarts

Zorg voor de gezondheid van je puppy door regelmatig bezoeken aan een dierenarts te plannen. Zorg ervoor dat je puppy alle benodigde vaccinaties krijgt. Denk eventueel ook na over castreren of steraliseren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart