beste hondenschoenen

Beste hondenschoenen: Top 3!

Ben je opzoek naar de beste hondenschoenen? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Hoewel honden meestal gewoon op blote pootjes kunnen wandelen, zijn er enkele situaties, zoals weersomstandigheden, waarin hondenschoenen de nodige bescherming en isolatie kunnen bieden.

Denk bijvoorbeeld aan heet asfalt in de zomer of ijs en sneeuw in de winter. IJs kan zich bijvoorbeeld gemakkelijk ophopen in het haar tussen de tenen van uw hond, waardoor ze een groter risico lopen op verwondingen zoals gebarsten poten en bloedingen.

Het vinden van de beste hondenschoenen voor je huisdier is een combinatie van een goede pasvorm, comfort, gebruiksgemak en de activiteiten die je samen van plan bent om te gaan doen. Niet elke hondenschoenen zijn van dezelfde kwaliteit, dus om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd, opzoek naar de beste hondenschoenen. Hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste hondenschoenen voor jouw lieve huisdier te ontdekken!

3x de beste hondenschoenen 

We zijn opzoek gegaan naar de beste hondenschoenen en daar is een top 3 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 3 hebben we gekeken naar kwaliteit, comfort, prijzen en beoordelingen. 

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste hondenschoenen voor jou uit!

1. Trixie Walker Active Pootbescherming 

Trixie Walker Active Pootbescherming

Als je opzoek bent naar de beste hondenschoenen, dan zijn deze pootbeschermer van Trixie absoluut een van de beste keuzes om voor te gaan. De ondenschoen Active Walker is speciaal ontworpen ter bescherming van een beschadigde poot. Door het gebruik van deze hondenschoen wordt de kans op infectie aan de poot verkleind, doordat de schoentjes het verband beschermen en schoon houden.

De hondenschoenen lopen bovendien comfortabel, waardoor je hond er geen last van zal hebben. Verder zijn deze schoentjes in verschillende maten te bestellen. Voor welke maat je het beste kunt gaan hangt natuurlijk af van het ras. Hieronder volgt een maat indicatie van voor verschillende honden rassen:

  • XS-S – Westland Highland Terrier, Yorkshire Terrier
  • S-M – Cocker Spaniel, Jack Russell Terrier
  • M – Border Collie, Beagle
  • M-L – Australische Herder, Dalmatiër
  • L – Labrador, Airedale Terrier
  • L-XL – Golden Retriever, Labrador

2. RukkaPets Hondenschoenen

beste bescherm schoenen voor honden

RukkaPets heeft ook geweldige hondenschoen van hoge kwaliteit. Ze beschermen optimaal en zijn ook nog eens stijlvol. Deze ergonomisch gevormde schoenen met rubberen zool beschermen de poten van je hond tegen kou, modder en hard grind. Maar ook tegen het gloeiend hete asfalt op warme zomerdagen. Voorkom dus pijnlijke blaren aan voetzooltjes en een lang herstel voor je hond door preventief deze schoenen te dragen op warme dagen.

Door de stevige klittenbandsluiting blijven de schoenen goed zitten, ook bij activiteiten met een hoge intensiteit. Bovendien zitten de schoentjes comfortabel voor je hond, waardoor de meeste honden ze zonder moeite dragen.

Het trendy ripstop materiaal geeft de schoen de finishing touch. Voor extra zichtbaarheid zijn de schoenen voorzien van reflecterende stiksel en bandjes. Verder zijn de schoenen gemakkelijk aan en uit te doen en zitten er 4 stuks in één pak. De schoenen zijn verkrijgbaar in acht verschillende maten. Wanneer je op de button hieronder klikt zul je ook een maattabel vinden om de juiste maat voor jouw hond te bepalen.

3. SBVR Hondenschoenen

De beste hondenschoenen zijn volgens sommige ook de SBVR schoentjes. Ook deze hondenschoenen zijn ideaal voor het beschermen en uitlaten van je hond. De schoenen zijn waterdicht waardoor de pootjes van je hond op regenachtige dagen niet nat worden. Naast de waterdichtheid beschermen de schoenen tegen vuil en andere voorwerpen.

De touwtjes zijn elastisch aantrekbaar waardoor de schoenen goed om de potjes van de hond blijven zitten. Ook hebben de schoenen een reflecterende strip, waardoor ook op regenachtige- en donkere dagen je hond zichtbaar blijft.

Verder zijn de schoenen voorzien van rubbere grippunten in de zolen die ervoor zorgen dat de hond niet uitglijdt bij regen of sneeuw. Ook deze schoentjes voor honden zijn zeer comfortabel en zijn in verschillende maten te bestellen.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste hondenschoenen

Wanneer je opzoek bent naar de beste hondenschoenen zijn er een aantal factoren om goed in overweging te nemen. Hieronder volgen de belangrijkste punten om naar te kijken bij het maken van een beslissing.

– Maat

De juiste pasvorm is absoluut het belangrijkste onderdeel van het vinden van de juiste hondenschoenen voor je huisdier. Je wilt natuurlijk dat de schoentjes goed aansluiten, zodat je hond er comfortabel op kan lopen. Als ze te strak zitten, zal je hond zich ongemakkelijk voelen en zijn zijn bewegingen beperkt. Wanner ze juist te los zitten, zal dit ook onhandig lopen veroorzaken en dekens op uitglijden vergroten. Het is daarom van groot belang om de juiste maat te gaan. Bij de meeste opties geeft de fabrikant adviezen over de maat, per hondenras.

– Grip

Grip is ook een belangrijk kenmerk, omdat het ervoor zorgt dat je hond zich veilig en zelfverzekerd kan voelen tijdens het lopen met de laarzen aan. Verschillende omstandigheden vragen om verschillende soorten grip. Hoewel een leren of dunne rubberen zool je hond een ervaring kan geven die het meest lijkt op hoe hij zou lopen zonder schoenen, zijn er enkele omstandigheden waarin het de voorkeur verdient om zijn grip te verbeteren met extra tractie.

– Bevestigingsmiddelen

De meeste hondenlaarzen gebruiken een klittenbandsluiting, waardoor de schoen op het smalste punt van hun poot wordt gesloten. Maar secundaire kenmerken kunnen het passen min of meer gemakkelijk en min of meer veilig maken. Brede gleufsluitingen zijn misschien eenvoudig aan te trekken, maar kunnen het ook gemakkelijker maken voor je hond om de schoenen zelf af te doen. Andere functies zoals elastische manchetten, trekkoorden of ritsen kunnen wat extra tijd in beslag nemen, maar zullen bijdragen aan een veilige pasvorm.

– Materiaal

Wanneer je opzoek bent naar de beste hondenschoenen, is het ook erg belangrijk om naar het materiaal te kijken. Zoek naar hondenschoenen met een duurzaam buitenmateriaal en zacht binnenmateriaal dat niet blijft haken aan hun nagels. Bovenwerk van nylon of nylon mesh is over het algemeen meer geschikt voor warm weer, terwijl polyester, inclusief polyester fleece voeringen, meer winterklaar zijn. Materiaal is een gebied waar materialen die u waardeert in menselijke schoenen, ook gelden voor hondenlaarzen.

Ook is het verstandig om te zoeken naar hondenschoenen die waterbestendig zijn, vooral als je van plan bent om je hond de schoentjes te laten dragen in de regen of in de sneeuw. Een zekere mate van waterbestendigheid zal ervoor zorgen dat de pootjes langer comfortabel en warmer blijven.

beste hondenschoenen kopen

Veelgestelde vragen over hondenschoenen

Hopelijk heb je bij deze de beste hondenschoenen voor jouw lieve huisdier gevonden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de onderstaande veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Heeft mijn hond echt hondenschoenen nodig?

Dat hangt natuurlijk van de situatie af. Niet elke hond heeft hondenschoenen nodig, aangezien honden goed op hun blote pootjes kunnen open. Hondenschoenen zijn dus geen noodzakelijk uitrustingsitem, maar ze beschermen de poten van je huisdier wel tegen extreme temperaturen, schurend terrein en de opeenhoping van blaasjes veroorzakend puin zoals zand en ijs. Let dus vooral op de weersomstandigheden om te bepalen of hondenschoenen in een bepaalde situaties nodig zijn. Bovendien zijn hondenschoentjes ook handig als je hond bijvoorbeeld verband om zijn pootje heeft wat niet nat en vies mag worden.

– Wanneer hebben hondenschoenen nodig?

Honden kunnen baat hebben bij het dragen van speciale schoentjes bij zeer warm weer of juist koud en sneeuwweer. In de hitte van de zomer kan asfalt zo heet worden dat het de poten van je hond kan verbranden. Tijdens de wintermaanden kunnen zout- en ijssmeltende producten de voetzolen van uw huisdier irriteren. Bovendien kunnen honden met harige voeten een opeenhoping van ijs en sneeuw tussen de tenen ervaren. Dit kan veel ongemak veroorzaken en zelfs bloedingen. Een andere gelegenheid waarbij honden schoenen nodig hebben, is in het geval van een snee in de poot van je hond. Een laars kan helpen om de wond te beschermen tijdens het genezingsproces.

– Hoe voorkom ik dat hondenschoenen eraf vallen?

Het is natuurlijk belangrijk dat de hondenschoenen tijdens de wandeling goed blijven zitten, zelfs als je hond een rent en speelt. De gemakkelijkste manier om te voorkomen dat hondenschoenen zomaar af vallen, is door ervoor te zorgen dat je de juiste maat en pasvorm hebt.

Voor honden met bijzonder slanke poten kan het handig zijn om schoentjes met klittenband te kiezen om de pasvorm te verbeteren. Houd er rekening mee dat je de schoenen nooit te strak wilt aantrekken of een maat wilt kiezen die te klein is, met het risico dat de bloedsomloop naar de poten van je huisdier wordt onderbroken. Een andere optie is om inlegzooltje te gebruiken voor hondenlaarzen of zelfs kindersokken. Deze kunnen helpen de pasvorm van hondenlaarzen te verbeteren en tegelijkertijd wrijvingspunten te verminderen.

– Hoe meet ik welke maat hondenschoenen mijn hond nodig heeft?

Bij veel merken wordt aangegeven welke maat bij welke ras hond past. Ook worden vaak de afmetingen aangegeven, waardoor het handig is om de poten van je hond zelf op te meten. Een gemakkelijke en populaire methode om de pootmaat van je hond voor schoenen te meten, is door je huisdier een poot op een blanco vel papier te laten plaatsen. Zorg ervoor dat je hond gewicht op de poot legt, zodat de voetzool volledig gespreid is, net als wanneer je hond loopt. Gebruik vervolgens een potlood om de onderkant van het pootkussen, de bovenkant van de poot (op het puntje van de langste teennagel) en elke kant van de poot te markeren. Gebruik vervolgens een meetlint of liniaal om de afmetingen van de poot van boven naar beneden en van links naar rechts te vinden.

– Hoe trek ik hondenlaarzen aan?

Dit ligt er een beetje aan hoe jij dit het fijnste vindt en wat je hond toelaat. De meeste mensen vinden dat het het gemakkelijkst is om hondenschoenen aan te doen terwijl je hond rechtop staat. Neem een ​​poot en steek deze in een volledig geopende schoen. Mogelijk moet je een vinger op de achterkant van de schoen plaatsen om deze open te houden en de poot naar binnen te laten glijden. Als de schoen eenmaal is aangetrokken, laat je de poot terug op de grond rusten en controleer je of het voetkussen op de zool rust van de laars. Zet vervolgens de laars vast met het sluitsysteem. Herhaal dit voor de resterende poten.

– Hoe kun je je hond laten wennen aan schoentjes?

Het is niet altijd eenvoudig om zomaar schoenen aan te trekken bij je hond. Het hangt echt van je hond af. Sommige hebben er totaal geen problemen mee, terwijl andere zich er tegen zullen verzetten. Indien jouw hond onder de tweede categorie valt hoef je echter niet te vrezen, maar je zult wel wat geduld moeten hebben en veel traktaties.

De sleutel is om langzaam te beginnen. Laat uw hond een dag of twee aan zijn nieuwe schoentjes snuffelen, waarbij hij af en toe iets lekkers laat vallen, zodat hij positieve associaties met de schoenen ontwikkelt. Probeer vervolgens voorzichtig de schoenen aan te trekken en misschien eerst een klein rondje te lopen. Met geduld en tijd zal je hond eraan wennen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart