puppy boeken

Puppy boeken: Top 8 beste keuzes!

Je hebt net een nieuwe puppy gekregen, of verwacht er een – gefeliciteerd! De eerste weken van het ouderschap zijn cruciaal voor het opvoeden van een gelukkige en goed opgevoede hond voor het leven. In dit artikel delen we daarom de beste puppy boeken met je!

Honden zijn misschien wel de beste vriend van de mens, maar dat betekent niet dat ze onze taal spreken (of wij die van hen). Als je een nieuwe puppy verwacht kan de wereld van gehoorzaamheids- zindelijkheids en socialisatietraining totaal overweldigend zijn. Want ja, het nemen van een pup is een van de leukste ervaringen ooit, maar het brengt ook veel zorgen met zich mee. Het is geen goudvis en er zijn veel dingen waar je aan moet denken.

Of je nu al een pup in huis hebt of er een verwacht, het lezen van een boek over puppy’s kan een wereld van verschil maken. Schaf je favoriete boek of boeken aan en begin met trainen. Veel succes en plezier met je lieve nieuwe vriendje!

Top 8 beste puppy boeken

Helaas worden puppy’s niet meegeleverd met handleidingen, dus het is aan jou om je pup beter te leren begrijpen en zo goed mogelijk op te voeden. We hebben daarom hieronder 8 van de beste puppy boeken voor je op een rijtje gezet.

Het zijn allemaal perfecte keuzes voor nieuwe puppybezitters. Sommige boeken gaan over puppy opvoeding in het algemeen en andere boeken op specifieke onderwerpen. Als je bijvoorbeeld al een pup hebt en alles gaat goed, behalve het zindelijk maken, wil je wellicht geen algemeen boek over het opvoeden van puppy’s, maar een boek specifiek over zindelijkheidstraining.

Lees de korte samenvattingen van alle boeken door om erachter te komen welk boek / boeken het beste aansluiten bij jou en je situatie. Alvast veel lees plezier!

1. Welkom puppy!

praktische gids voor opvoeding van jouw unieke pup

Auteur: Joke Monteny

Een nieuwe pup (en vooral je eerste hond ooit) is ontzettend leuk, maar zal ook veel vragen bij je oproepen. Wat moet je allemaal in huis halen? Waar moet je allemaal aan denken? Hoe voed je je hond op tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond? Hoe maak je hem zindelijk? Dit zijn een aantal van de veelgestelden vragen als je een nieuwe harige huisgenoot in huis neemt.

Dit boek helpt je met alles wat je moet weten en zorgt ervoor dat je van de opvoedingstijd van je pup een hele mooie periode maakt. Naast algemene kennis over hoe je pup in elkaar zit, vind je een schat aan praktische kennis, tips en weetjes, boordevol grappige anekdotes en echte verhalen. Daarnaast worden een aantal welbekende mythes ontkracht.

Door dit boek te lezen ontdek je de wereld door de ogen van je puppy, en je zult er van versteld staan hoe anders hij of zij alles ervaart. Op deze manier leer je stap voor stap je huisdier beter begrijpen, waardoor de opvoeding een stuk makkelijker en beter zal verlopen en jullie samen een hechte band voor het leven kunnen opbouwen.

Klik hier om het boek ‘Welkom puppy!’ aan te schaffen.

2. Een puppy in huis

De eerste maanden!

Auteur: Martin Gaus

Dit boek leert je alles over het opvoeden en het blij maken van een puppy. De auteurs, Martin en Sacha Gaus, laten je precies zien hoe je ervoor kunt zorgen dat je puppy opgroeit tot een leuke, lieve, gezonde en betrouwbare hond. Hoe leer je een puppy om zindelijk te worden? Hoe leer je puppy bijten af? Hoe leer je je pup alleen thuis te blijven? En hoe kunnen kinderen veilig met de hond spelen? In dit boek staat alles wat iedere hondeneigenaar moet weten over de opvoeding van een hond.

Klik hier om het boek ‘Een puppy in huis’ aan te schaffen.

3. Puppymanieren

Hét opvoedboek voor puppy’s

Auteur: Martin Gaus

Zoals je misschien al weet kan een pup in huis de boel flink op zijn kop zetten. Niet elke pup is even makkelijk en soms kan het opvoeden veel frustratie veroorzaken. Sacha en Martin Gaus, de auteurs van dit boek, laten zien hoe leerprocessen werken en hoe je die kunt aansturen als een hond tussen de zeven en twaalf weken oud is.

Klik hier om het boek ‘Puppymanieren’ aan te schaffen.

4. Puppy’s voor Dummies

In een lijst met de beste puppy boeken mag deze niet ontbreken. Je kent de ‘…. voor dummies’ vast wel. Bijna voor elk onderwerp dat je je kunt bedenken is er een ‘voor dummies’ boek en zo ook voor het opvoeden van honden! Dit leuke boekt legt op een toegankelijke en stap voor stap manier uit hoe je een puppy opvoed.

Van zindelijkheidstraining tot de juiste puppysocialisatie, het staat allemaal in deze leuke en leerzame handleiding voor het moeilijkste en leukste tijdperk in het leven van je hond – de puppyjaren. Sarah Hodgson, de auteur van dit boek, richt zich vooral op gedrag en relatie en helpt zo je puppy op te groeien tot een gezonde, lieve, speelse, blije en gehoorzame hond. De auteur zelf traint al meer dan tien jaar honden en weet dus precies waar ze over praat.

Klik hier om het boek ‘Puppy’s voor dummies’ aan te schaffen.

5. Het Ultieme Puppy Zindelijk Maken Handboek

Concrete tips en adviezen van 24 hondenexperts

Auteur: Robbin Kleinpenning

puppy boeken

De vorige boeken gingen over het opvoeden van puppy’s in het algemeen. De komende boeken zijn vier series van ‘puppy groep’. Ze gaan elk in op een specifiek gebied van het opvoeden van een puppy. Dit boek gaat, zoals de naam je al doet vermoeden, in op zindelijkheidstraining.

Iedereen roept iets anders. De buurvrouw zegt dat hij zijn hond binnen drie dagen zindelijk heeft gekregen. Op het internet lees je een artikel waarin staat dat jij jouw puppy binnen twee weken zindelijk kunt krijgen. En ergens anders hoor of lees je waarschijnlijk weer iets anders … Wie moet je geloven en waarom? De informatie in dit boek is gebaseerd op een zeer uitgebreide enquête van maar liefst 67 vragen en meerdere diepte-interviews. In totaal hebben 24 professionele hondentrainers van erkende hondenscholen deze enquête volledig ingevuld, waardoor de informatie in dit boek als geloofwaardig mag worden beschouwd.

Je leert hoe je je pup op de beste en snelste manier zindelijk kunt maken. Het staat vol waardevolle lessen en tips die ervoor zullen zorgen dat je hond binnen no time zindelijk is!

Klik hier om ‘Het ultieme puppy zindelijk maken handboek’ aan te schaffen

6. Het Ultieme Puppy Benchtraining Boek

Concrete tips & adviezen van 10 hondenexperts

Auteur: Robbin Kleinpenning

puppy benchtraining boek

Benchtraining bij puppy’s is absoluut een van de beste dingen die je kunt doen. Het zorgt ervoor dat je pup sneller en gemakkelijker zindelijk wordt en het geeft je de ruimte om even je huis te verlaten.

Het gebruik van een bench bij de opvoeding van een puppy kent vele voordelen, maar dat jouw puppy de bench als zijn eigen plekje ziet, is niet vanzelfsprekend. Er zijn veel puppy’s die beginnen te piepen of te blaffen, zodra het deurtje van de bench gesloten wordt. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend en moet opgelost worden.

De informatie in dit boek is gebaseerd op een uitgebreide enquête van 63 vragen en meerdere diepte-interviews met experts. Tien hondenexperts hebben meegewerkt aan de inhoud van dit boek, waardoor de informatie in dit boek als betrouwbaar mag worden beschouwd. Als je de tips en adviezen in dit boek consequent opvolgt, dan ga je daar in de toekomst veel plezier aan beleven. 

Klik hier om ‘Het ultieme puppy benchtraining boek’ aan te schaffen.

7. Het Ultieme Puppy Alleen Laten Handboek

Concrete tips & adviezen van 7 hondenexperts

Auteur: Robbin Kleinpenning

Je puppy alleen laten, kan nog wel eens een dingetje zijn. Zowel voor jou als je pup. Door het lezen van dit boek kom je erachter welke stappen nodig zijn om je pup op te voeden tot een ontspannen hond, die straks zonder problemen alleen kan zijn.

Je ontkomt er niet aan. Iedere hond moet vroeg of laat wel een keer alleen zijn. Je moet weg voor het werk, je hebt een afspraak met vrienden of familie, je moet naar de dokter etc. Ook dingen binnenshuis, zoals een bezoekje aan het toilet of douchen zijn momenten dat je je pup even alleen moet laten.

Door het lezen van dit boek kom je erachter welke stappen nodig zijn om je pup op te voeden tot een ontspannen hond, die straks zonder problemen alleen kan zijn. Het maakt niet uit of je dit boek leest ter voorbereiding op de komst van een pup of als je al een pup hebt. Je gaat ontzettend veel leren van de praktische en concrete tips. De informatie in dit boek is gebaseerd op een uitgebreide enquête van 76 vragen en meerdere diepte-interviews met zeven hondenexperts, waardoor de informatie in dit boek als betrouwbaar mag worden beschouwd.

Klik hier om ‘Het ultieme puppy alleen laten handboek’ aan te schaffen.

8. Puppy Opvoeden 3 – Het ultieme Puppy Bijten afleren handboek

Concrete tips & adviezen van 7 hondenexperts

Auteur: Robbin Kleinpenning

Elke pup bijt, dat is een feit. Ze doen dit niet om je pijn te doen, ze doen dit om de wereld te ontdekken en om pijn van de groeiende tandjes te verlichten. Het doel van dit boek is jou tips te geven over het op een goede manier doorlopen van de bijtperiode van jouw pup, zonder frustraties en negatieve emoties.

Vooral als de pup erg veel bijtgedrag laat zien, kan het een frustrerende periode voor je zijn. Op sommige momenten zit je met de handen in het haar en zie je geen oplossing meer. Je bent gefrustreerd en reageert emotioneel. Het doel van dit boek is jou tips te geven over het op een goede manier doorlopen van de bijtperiode van jouw pup, zonder frustraties en negatieve emoties. 

Het maakt niet uit of je dit boek leest ter voorbereiding op de komst van een pup of als je al een pup hebt. Je gaat ontzettend veel leren van de praktische en concrete tips. De informatie in dit boek is gebaseerd op een uitgebreide enquête van 49 vragen en meerdere diepte-interviews met zeven hondenexperts, waardoor de informatie in dit boek als betrouwbaar mag worden beschouwd.

Klik hier om ‘Het ultieme puppy bijten afleren handboek aan te schaffen’.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart