puppy benodigdheden

Puppy benodigdheden checklist: Dit heb je nodig!

Op zoek naar een puppy benodigdheden checklist? Dan ben je hier aan het juiste adres! De komst van een puppy is ontzettend leuk, maar het brengt ook veel verantwoordelijkheden met zich mee. Er is veel om over na te denken en veel om voor te bereiden voordat je een pup in huis neemt.

Onze puppy benodigdheden checklist kan je helpen bij de voorbereiding op een nieuwe puppy. We hebben een lijst met de belangrijkste dingen samengesteld van waar je aan moet denken wanneer je besluit een puppy te nemen. Lees gauw verder en begin je huis puppy proof te maken!

Waar moet je aan denken voordat je een puppy aanschaft?

Voordat we ingaan op de echte puppy benodigdheden checklist, is het eerst nog even belangrijk om te kijken waar je allemaal aan moet denken voordat je überhaupt beslist een pup aan te schaffen. Er zijn namelijk een paar belangrijke dingen waar je goed over na moet denken voordat je besluit een puppy te nemen:

Kosten: Heb je een budget gemaakt om ervoor te zorgen dat je alle kosten die gepaard gaan met het krijgen van een puppy kunt betalen? Je kunt online meer lezen over de levenslange kosten voor honden. Je moet rekening houden met verzekeringen, dierenartsrekeningen, voedsel en lopende kosten (zoals speelgoed).

Levensstijl: Heb je genoeg tijd voor een puppy? Vooral als ze jong zijn, hebben ze overdag veel gezelschap en doorlopende training nodig. Als je fulltime werkt, moet je mogelijk een dagopvang overwegen. Je moet voor je nieuwe puppy zorgen zolang hij leeft, dus als je grote veranderingen in levensstijl plant, zorg er dan voor dat je ook een hond kunt huisvesten.

Je huis: Is je huis hond geschikt? Heb je een veilige tuin waar ze kunnen rennen en spelen en genoeg ruimte om aparte eet- en slaapgedeeltes te hebben? Wat moet je aanpassen om je huis puppyproof te maken?

Dierenartsen: Zijn er dierenartsen in de buurt waar je je nieuwe puppy kunt inschrijven? Je kunt online een dierenarts vinden of rondvragen.

Onderzoek: Zorg er altijd voor dat je een huisdier grondig onderzoekt voordat je hem of haar aanschaft. Zorg er bij honden voor dat je het ras ook grondig onderzoekt om er zeker van te zijn dat ze de juiste hond zijn voor jou, je gezin en je huis. Naast het onderzoeken van het type hond dat je wilt, is het ook belangrijk om te onderzoeken waar je ze vandaan gaat halen. Ga bij voorkeur voor een erkende fokker.

Hoe bereid je je voor op een puppy?

Nu wordt het tijd om naar het leuke gedeelte te kijken van het aanschaffen van een puppy: alle puppy benodigdheden in huis halen. Als je een pup in huis neemt wil je natuurlijk dat hem of haar niks ontbreekt. Naast speelgoed en lekkernijen zijn er ook een hoop praktische zaken waar je aan moet denken. Vandaar dat wij een uitgebreide puppy benodigdheden checklist hebben samen gesteld, om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet.

Puppy benodigheden checklist

Als je eenmaal hebt besloten om een ​​puppy te nemen en een goede plek hebt gevonden om hem vandaan te halen, wordt het tijd om je huis puppy proof te maken en alle puppy benodigdheden in huis te halen. Hier volgt een uitgebreide puppy benodigheden checklist:

– Een bench

Een bench is misschien wel het belangrijkste ding om in huis te halen als je een pup verwacht. Een bench is een afgesloten slaapplaats voor je pup waar hij zich terug kan trekken en kan rusten. Ook is een bench een geweldige manier om je pup snel en effectief zindelijk te maken. Een hond doet zijn behoefte instinctief niet op de plaats waar hij slaapt. Door je hond telkens meteen naar buiten te brengen nadat hij in de bench heeft gelegen, leer je hem snel aan dat hij buiten zijn behoeftes moet doen. 

Daarnaast is een bench geweldig om je wat meer vrijheid te geven. Je kan even kort weg en naar andere kamers in het huis, zonder bang te zijn dat je pup de hele tent afbreekt.  

Het is belangrijk dat de bench niet te groot en niet te klein is. De bench van je hond moet net groot genoeg zijn, zodat je hond op kan staan en zich kan draaien. Als je hond nog in de groei is, kies je een bench die geschikt is voor zijn volwassen grootte. Blokkeer de overtollige ruimte vervolgens zodat je hond niet aan het ene uiteinde kan ontlasten en aan de andere kant kan gaan slapen. Veel benches hebben een verdeler, waardoor je de ruimte kunt aanpassen, naarmate je hond groter wordt.

Shop hier voor verschillende benches

– Puppy pads

Naast een bench, zijn puppy pads ook geweldig om je pup zindelijk te maken. Puppy pads zijn kleine zindelijkheidsmatjes waarmee je je pup kunt leren zindelijk te worden. Het zijn absorberende pads waardoor je vloer droog blijft en vieze geurtjes direct gevangen worden gehouden. Sommige pads hebben zelfs een aantrekkelijke geur voor je pup waardoor je pup eerder geneigd is de mat op te zoeken.

Koop hier puppy pads

– Voer- en waterkommen

Je puppy heeft veel energie, dus kies alleen bakjes die niet snel omvallen. Je moet ze ook dagelijks wassen, dus zorg ervoor dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Omdat sommige honden allergisch zijn voor plastic, zijn dubbele roestvrijstalen kommen in een houder ideaal. Misschien wil je eerst kleinere kommen kopen en upgraden naar grotere naarmate je puppy groeit. Dit zorgt ervoor dat hij niet in zijn water valt wanneer hij probeert te drinken.

Koop hier verschillende voer en waterkommen

– Speciaal puppyvoer

Het eerste jaar van je puppy is cruciaal voor zijn ontwikkeling. Gedurende deze tijd heeft je puppy speciale voeding nodig om sterke botten en tanden, een goede gezondheid en een dikke, glanzende vacht te bevorderen.

Op bepaalde momenten tijdens deze belangrijke groei- en ontwikkelingsperiode kan je puppy tot tweemaal de dagelijkse hoeveelheid voeding nodig hebben die volwassen honden consumeren. Ga daarom opzoek naar een 100% complete en uitgebalanceerde puppyvoeding. Bij elke dierenwinkel en online kun je dit vinden.

Kijk hier voor puppy voer van hoge kwaliteit

– Hondenmand / kussen

Je hondje heeft natuurlijk een fijne hondenmand of een hondenkussen nodig om lekker op te liggen. Er zijn veel verschillende hondenmanden en kussen beschikaar. Koop een kleintje of een grote, die je kunt behouden als je hond nog veel gaat groeien.

Bekijk hier verschillende honden manden en kussens.

– Halsband

De halsband van je puppy is belangrijk omdat het je een plek geeft om zijn ID-tag op te hangen en zijn riem vast te maken. Er is een grote verscheidenheid aan stijlen beschikbaar. Als je voor het gemak een halsband koopt met een gesp of drukknoop, zorg er dan voor dat deze gemaakt is van lichtgewicht nylon of leer. Het kan echter even duren voordat je puppy eraan gewend is om het te dragen, dus wees niet ontmoedigd als hij zich ongemakkelijk voelt of eraan krabt wanneer je het voor het eerst aantrekt.

Zorg ervoor dat je puppy te allen tijde zijn halsband en een ID-tag draagt. Hij groeit ook snel, dus zorg ervoor dat je de maat van de halsband regelmatig aanpast om er zeker van te zijn dat hij goed past.

Kijk hier voor verschillende halsbanden

– Hondenriem

Om met je hondje te gaan wandelen heb je natuurlijk een riem nodig. Er zijn een aantal stijlen, materialen en lengtes om uit te kiezen. Veel mensen kopen eerst een kleine riem geschikt voor pups en wanneer de hond groter wordt, ook een langere riem.

Shop hier verschillende hondenriemen

– Veel speelgoed

Genoeg speelgoed in huis is een must als je een puppy neemt. Puppy’s zitten vol energie en houden van spelen. Het is belangrijk om ze genoeg speelgoed te geven zodat ze zichzelf bezig kunnen houden. Vooral kauwspeelgoed is belangrijk omdat je zult merken dat pups in het begin veel bijten en happen. Dit doen ze omdat de tandjes doorkomen. Het is belangrijk dat ze genoeg hebben waarop ze mogen kauwen.

Ook is het een goede manier om ze te trainen waar ze wel en niet in mogen kauwen. Als je ziet dat je pup aan meubels kauwt, of in je arm bijt, zeg je duidelijk ‘NEE’ en geef je een van zijn speeltjes. Zo leer je welk gedrag je van je pup verlangt. 

Naast kauwspeelgoed is intelligent speelgoed ook belangrijk. Naast fysieke stimulatie hebben pups (en volwassen honden ook) mentale stimulatie nodig. Een leuke manier om dit te doen is met een voer puzzel. 

puppy kong
Puppy Kong
honden speelgoed
Honden Speelgoed Set - 15 speeltjes
honden puzzel speelgoed
Voer puzzel

– Hondenborstel

Om ervoor te zorgen dat je puppy er altijd net zo schattig uitziet als op de dag dat je hem mee naar huis nam, moet je zijn vacht goed verzorgen. Het is belangrijk om je pup regelmatig te borstelen. Hoe vaak hangt natuurlijk af van het ras. Zorg er in ieder geval voor dat je altijd een hondenborstel in huis hebt.

Shop hier hondenborstels en kammen

– Tandpasta (een voor honden!) en tandenborstel

Dit is misschien iets wat je snel over het hoofd zou hebben gezien, maar het is oh zo belangrijk. Als je de tanden van je hond niet poets kan je vriendje parodontitis krijgen, een ontsteking of infectie aan het tandvlees. Het begint als tandplak, maar wordt steeds erger. Als parodontitis onbehandeld blijft, kan dit leiden tot rotte tanden en pijnlijk tandverlies.

Daarnaast zullen honden waarvan de tanden niet gepoetst worden vaak stinken uit hun bek, en niets is zo vies als een stinkende hondenadem. Alleen voor deze reden al zou tandenpoetsen bij je hond je prioriteit moeten worden.

Het is belangrijk dat je een speciale hondentandpasta aanschaft. Gebruik nooit tandpasta voor mensen. Deze bevatten ingrediënten die niet mogen worden ingeslikt. Als dit wel gebeurd, kan dit maagklachten of spijsverteringsstoornissen veroorzaken bij je hond.

Tandpasta voor huisdieren is verkrijgbaar in een aantal verschillende smaken die smakelijk zijn voor honden, waaronder gevogelte, rundvlees en munt. Door een product te gebruiken dat goed smaakt, zal je hond van de ervaring genieten in plaats van tegenstribbelen.

Probeer de tanden van je honden een paar keer per week tot elke dag te poetsen. Als je hond heel erg tegenstribbelt kun je ook een speelgoed tanden borstel gebruiken. Dit is een honden speeltje waar je tandpasta in kunt doen. Wanneer ze hierin bijten worden door de vorm van het speeltje de tanden automatisch gepoetst.

Beaphar Tandpasta En Borstel
tandenborstel honden
Tandenborstel Speeltje

– Hondenshampoo

Naast borstelen is wassen ook erg belangrijk. Honden hebben net zoals mensen af en toe een douche nodig. Je mag hierbij nooit je eigen shampoo en zeep gebruiken. Hier kunnen schadelijke ingrediënten voor honden inzitten. Gebruik altijd een speciale honden shampoo.

Shop hier honden shampoo’s

Waar je nog meer aan moet denken

Met de puppy benodigdheden checklist hierboven kom je al een heel eind en zorg je ervoor dat je de belangrijkste spullen in huis hebt. Er is echter nog meer om aan te denken.

Het is belangrijk om eventuele aanpassingen in je huis te maken. Maak een slaapgedeelte van je puppy – zoals eerder benoemd is een bench een geweldig hulpmiddel om ze een veilige basis te geven om te verkennen. Het is ook ideaal tijdens zindelijkheidstraining. Zorg ervoor dat het op een rustige plek staat waar ze niet gestoord worden of in de weg staan, met veel dekens en beddengoed om ze warm en comfortabel te houden.

Zoek uit waar je puppy zal eten. Dit zou op een andere plek moeten zijn dan hun slaapgedeelte. Zorg ervoor dat je een plek hebt om hun voedsel op te slaan waar ze ook niet bij kunnen.

Overweeg om babyhekjes te plaatsen als er delen van je huis zijn waar je niet wilt dat je hond gaat. Stel vanaf de eerste dag duidelijke grenzen voor je puppy, want het is erg verwarrend als ze soms ergens heen mogen, maar op andere momenten juist niet. Beveilig je tuin zodat je puppy veilig buiten kan spelen. Zorg ervoor dat ze nergens door kunnen dringen of onder een hek kunnen graven en controleer op giftige planten en andere gevaren in de tuin.

Zorg ervoor dat alles wat schadelijk kan zijn voor je puppy veilig buiten hun bereik wordt gehouden (zoals schoonmaakproducten, kabels en al het andere waar ze op kunnen kauwen)

Praat met je plaatselijke dierenarts zodat je weet welke behandelingen ze nodig hebben en hoeveel deze kosten.

Zoek een puppycursus waarbij je je pup kunt inschrijven. Socialisatie is een belangrijk onderdeel van het opvoeden van je pup tot een lieve, sociale volwassen hond.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart