Natuurlijk vlooienmiddel hond

Natuurlijk vlooienmiddel hond: Top 3!

Ben je opzoek naar een natuurlijk vlooienmiddel voor je hond? Dan ben je hier juist, want we hebben een lijst met de beste natuurlijke vlooienmiddelen voor honden samengesteld!

Vlooien zijn de vloek van het leven van elke hondenbezitter. Niet alleen zullen vlooien je hond irriteren en overmatig krabben veroorzaken, zodra ze je huis binnenkomen leggen ze ook hun eieren in je meubels, tapijt en overal waar ze maar bij kunnen.

Vlooien gedijen goed bij warm, vochtig weer en kunnen tot 50 eieren per dag leggen. Een enkele vlo kan in slechts 21 dagen tot 1.000 vlooien in je huis worden! Met een levenscyclus tussen 14 dagen en 12 maanden kunnen vlooien een serieus probleem worden voor je huisdier en je huis.

Een vlooienmiddel is dus onmisbaar zodra je erachter komt dat je hond vlooien heeft. Het is echter zo dat traditionele vlooienmiddelen vol zitten met giftige en irriterende stoffen, waar sommige honden niet tegen kunnen. De oplossing is opzoek gaan naar een natuurlijk vlooienmiddel voor je hond.

Lees gauw verder om het beste natuurlijke vlooienmiddel voor jouw hond te ontdekken!

Beste natuurlijke vlooienmiddel hond – Top 3

We zijn opzoek gegaan naar het beste natuurlijke vlooienmiddel voor honden. Hier is een top 3 uitgekomen met vlooienmiddelen van hoge kwaliteit. Alle opties in deze lijst zijn 100% natuurlijk en 100% effectief.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan het beste natuurlijk vlooienmiddel voor jouw hond uit!

1. LifeProducts4You Natuurlijke Teken en Vlooienband 

natuurlijk vlooienmiddel hondd

Als je opzoek bent naar een natuurlijk vlooienmiddel voor je hond dan is deze hondenband een geweldige keuze. Deze natuurlijke vlooienband zorgt voor 8 maanden lange bescherming van de vacht en huid van de hond. Hierdoor wordt de verspreiding van vlooien in de directe leefomgeving voorkomen. De band doet dit dankzij een krachtige formule aan natuurlijke oliën.

Doordat vlooien zich niet meer kunnen voeden met het bloed van je hond gaan ze binnen enkele dagen dood en stopt de verspreiding van de eitjes en larven. Hierdoor lopen jouw gezin en de overige huisdieren geen risico meer op het krijgen van vlooien of de daarmee gepaard gaande ziektes die ze kunnen overbrengen.

De vlooienband is gemakkelijk aan te brengen en meteen effectief. De band is geschikt voor zowel honden als katten vanaf 7 weken oud. Na aanbrengen kun je de overtollige band eenvoudig afknippen.

De topkwaliteit band van thermoplastisch elastomeer is bovendien waterresistent en kan dus tegen regen. Ook is de band veilig en ontworpen om gevaar voor verstikking te voorkomen.

2. Chimpcake Natuurlijke Vlooien- en tekenband

Deze anti vlooien-/tekenband is ook een 100% natuurlijke oplossing tegen ectoparasieten. De band is tot 8 maanden werkzaam en is waterbestendig. De band bevat geen giftige stoffen en is daardoor veilig voor mens en dier. De band is geschikt voor honden en katten vanaf een leeftijd van 12 weken en zwaarder dan 1 kg.

Je activeert de vlooienband simpelweg door deze een aantal keer flink uit te trekken. Hierdoor openen de poriën en komen de werkzame stoffen vrij. Plaats de band losjes rond de nek van het dier, zodanig dat twee vingers makkelijk tussen de hals en halsband passen. Snijd vervolgens het overtollige band af. De band wordt dan volledig actief na 72 uur.

Het product is vervaardigd uit enkel natuurlijke materialen en ingrediënten:

  • Citronella 15%
  • Lavendel 10%
  • Aloë Vera 5%
  • TPE silicone 70%

Deze vlooienband is speciaal voor grote honden. Het merk heeft ook een vlooienband voor kleine honden -> Bekijk hier

3. Sharon B 100% Natuurlijke Vlooiendruppels 

Sharon B 100% Natuurlijke Vlooiendruppels

Het laatste natuurlijke vlooienmiddel voor honden die we graag willen bespreken zijn vlooiendruppels. De Sharon B vlooiendruppels beschermen de vacht en huid van je hond. Ze zijn een veiliger, gezonder en beter alternatief om te gebruiken voor je hond tegen vlooien, schurft/mijten, luizen en teken.

De druppels zijn 100% biologisch, anti-allergisch en milieuvriendelijk. Ze zijn gemaakt op basis van natuurlijke essentiële oliën en plantenextracten namelijk: kaneel-olie, linaloe, lavendel, eucalyptus, citroengras-olie, kruidnagel-olie, tijm-olie, limoen,-extract, anijs en munt-olie.

Deze druppels zijn speciaal voor kleine honden, maar het merk heeft ook druppels speciaal voor grote honden.

Zelf een natuurlijk vlooienmiddel voor je hond maken

Wist je dat je ook zelf een natuurlijk vlooienmiddel voor je hond kunt maken? Als je het leuk vindt om zelf aan de slag te gaan en volledige controle wilt over wat er in je vlooienmiddel zit, dan is dat een geweldige keuze. 

Maak je eigen natuurlijke vlooienmiddel met etherische oliën

Etherische oliën zijn de geconcentreerde versies van natuurlijke oliën in planten die worden gedestilleerd of koud geperst en vervolgens in hoge concentraties worden gebotteld. Hoewel sommige etherische oliën giftig zijn voor honden en/of katten, zijn er enkele waarvan is bewezen dat ze gunstig zijn voor het afweren van ongedierte. Verdunde etherische oliën kunnen worden gebruikt om je eigen spray-on natuurlijke vlooienmiddel te maken. Ook kun je wat etherische olie toegevoegd aan de shampoo van je hond of in de vacht van je hond geborsteld.

Als je een kat in huis hebt, zorg er dan voor dat de oliën die je op je hond gebruikt niet giftig zijn voor katten. Etherische oliën mogen ook nooit door uw huisdier worden ingenomen, mogen nooit rechtstreeks in geconcentreerde vorm worden aangebracht en mogen niet worden gebruikt bij drachtige dieren, tenzij voorgeschreven door een dierenarts.

Hieronder volgt een lijst met geschikte etherische oliën om vlooien af te weren. Je kunt de etherische olie aanschaffen door op de naam van de olie te klikken.

Lavendel – Van de geur van lavendel is bekend dat het zowel vlooien als teken weghoudt, naast het voorkomen dat tekeneieren uitkomen. Het toevoegen van 5-10 druppels aan de shampoo van je hond kan helpen de geïrriteerde huid te kalmeren en infectie te voorkomen.

Citroengras – De actieve ingrediënten citral en geraniol zijn natuurlijke vlooienwerende middelen. Door vijf druppels citroengrasolie toe te voegen aan een spuitflesje en de rest van de fles met water te vullen, kan een spray ontstaan ​​voor gebruik op je hond, tapijt en/of meubels.

Pepermunt – Door pepermuntolie aan te brengen op het gebied van je hond dat is aangetast door vlooien, kan deze essentiële olie huidirritatie en -ontsteking verlichten. Het is ook nuttig voor het doden van vlooienlarven in je huis en op je huisdier.

Rozemarijn – Rozemarijnolie werkt als een vlooienwerend middel en kan helpen bij het genezen van vlooienbeten. Voeg 5-8 druppels toe aan de shampoo van je hond om vlooien op afstand te houden.

Ceder – Vlooien en teken worden afgeschrikt door ceder, dus het toevoegen van een paar druppels aan een dragerolie of de shampoo van je hond kan helpen om ze van je lieve huisdier af te houden.

Citronella – Deze olie is geweldig voor het ontmoedigen van muggen, vlooien en teken, citronella-olie kan in een spuitfles worden gedaan en op je huisdier, tuin of in je huis worden gebruikt. Je moet een spuitfles met water vullen, 15 druppels olie toevoegen en voor elk gebruik schudden.

Eucalyptus – Vlooien houden niet van de sterke eucalyptusgeur, dus als je het aan het bad van je hond toevoegt, kan dit enorm helpen om je pup vlooienvrij te houden. Voeg drie druppels olie per eetlepel hondenshampoo toe, breng aan op de vacht van je hond en was de shampoo vervolgens grondig uit.

Veelgestelde vragen over vlooien bij honden

Hopelijk heb je bij deze het beste natuurlijke vlooienmiddel voor je hond gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben over vlooien bij honden dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat zijn vlooien?

Vlooien zijn kleine insecten met een lengte van ongeveer 1-2 mm. Het zijn een soort bloedzuigende insecten die bekend staat als parasieten. Deze parasieten leven aan de buitenkant van hun gastheer (in dit geval is de hond de gastheer en de buitenkant is hun vacht).

Het volwassen vrouwtje legt eieren (tot 500 per vlo per dag!) die van het dier afrollen in de omgeving en vervolgens uitkomen in larven. De larven graven zich in het tapijt of de stoffering, of in kleine spleten, vormen dan een plakkerige cocon en gaan het poppenstadium binnen. De poppen kunnen maximaal twee jaar in deze staat blijven. De volwassen vlo komt pas tevoorschijn als hij voelt dat er een geschikte gastheer in de buurt is (met behulp van signalen zoals trillingen en kooldioxidegehalte). De nieuwe volwassen vlo gebruikt dan zijn krachtige poten om op het passerende dier te springen en de cyclus opnieuw te beginnen.

Hoewel algemeen wordt aangenomen dat vlooien relatief ongevaarlijk zijn, kunnen ze schadelijke parasieten overbrengen, zoals lintworm en tyfus. De grootste zorg bij een vlooienplaag bij een huisdier is bloedverlies.

– Hoe weet ik of mijn hond vlooien heeft?

Als je goed onderzoek doet naar je huid van je hond, kun je deze kleine, zwarte insecten snel door de vacht van je hond zien bewegen. Als er weinig vlooien aanwezig zijn, kan alleen vlooienvuil zichtbaar zijn dat eruitziet als kleine, zwarte stippen. Dit is eigenlijk vlooienpoep, die door het insect wordt doorgegeven nadat het bloed van je hond heeft gezogen.

Om de aanwezigheid van vlooien te bevestigen, kun je het beste een fijngetande vlooienkam gebruiken en door de vacht van je hond kammen. Gebruik een vochtig stuk papier om eventuele zwarte stippen op te rapen die je uit de vacht kamt. Als het vlooienvuil is, worden de vlekjes roodbruin als het bloedpigment oplost.

Sommige honden kunnen vlooien goed verdragen, met slechts zeer licht krabben. Anderen kunnen een ernstige allergische reactie vertonen op zowel vlooienbeten als vlooienspeeksel. Dit kan resulteren in intens krabben en kauwen van nek, oren, dijen en staartbasis. In extreme gevallen kan de huid van uw hond gaan schilferen en verkleuren. Haaruitval en secundaire bacteriële infecties kunnen ook voorkomen.

– Bestaan ​​vlooien alleen in vieze huizen?

Nee, vlooien kunnen in elk huishouden voorkomen, schoon of vies. De enige manier om vlooien te voorkomen, is door het hele jaar door preventieve vlooienbehandelingen op je hond te gebruiken. Helaas kan zelfs een perfect onderhouden huis besmet raken als de hond niet correct wordt behandeld. Larven kunnen zo goed in scheuren en spleten ingraven dat zij of hun poppen niet kunnen worden losgemaakt door te stofzuigen.

– Wanneer moet ik naar de dierenarts?

Vlooien zijn over het algemeen geen medisch noodgeval. In veel gevallen zou je er vanaf moeten kunnen komen zonder de hulp van je dierenarts. In sommige gevallen is het echter wel verstandig om naar de dierenarts te gaan. Plan direct een afspraak in als je hond:

  • Lusteloos is
  • Onverwacht gewicht verliest
  • Lintwormen in zijn ontlasting heeft
  • Bleek tandvlees heeft

Deze symptomen kunnen wijzen op een probleem zoals een lintworm. Hoe eerder je ze aanpakt, hoe eerder je de gezondheid en kwaliteit van leven van je huisdier kunt herstellen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart