natuurlijk middel tegen vlooien en teken bij katten

Natuurlijk middel tegen vlooien en teken bij katten: Top 3

Ben je opzoek naar een natuurlijk middel tegen vlooien en teken bij katten? Dan hebben we hier de beste opties voor je!

Vlooien zijn meer dan alleen een irritante plaag voor zowel jou als je kat. Deze bloedzuigende parasieten kunnen ziektes tussen katten overdragen, je kat infecteren met lintworm, huidinfecties en dermatitis veroorzaken en zelfs de oorzaak zijn van bloedarmoede.

Een kleine vlo op je kat kan snel uitgroeien tot een volledige plaag in huis waar je misschien moeilijk vanaf komt. Er snel bij zijn is dus van groot belang. En voorkomen is natuurlijk nog beter dan genezen, dus ervoor zorgen dat je kat altijd is voorzien van een middel tegen vlooien en teken is het beste wat je kunt doen.

Veel vlooien- en tekenbehandelingen voor katten bevatten sterke chemische insecticiden die vlooien effectief uitroeien, maar die bijwerkingen kunnen veroorzaken bij gevoelige huisdieren en eigenaren, zoals allergische reacties.

Gelukkig is er een reeks natuurlijke middelen tegen vlooien en teken bij katten die voorzien zijn van effectieve oliën in plaats van chemicaliën. Steeds meer huisdierbezitters stappen over naar deze opties.

Lees gauw verder om de beste natuurlijke middelen tegen vlooien en teken bij katten te ontdekken!

Natuurlijk middel tegen vlooien en teken bij katten – Top 3

We zijn opzoek gegaan naar het beste natuurlijke middel tegen vlooien en teken bij katten en daar is een top 3 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 3 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan het beste natuurlijk middel tegen vlooien en teken bij katten uit!

1. Capable Cat Vlooien- en tekenband Kat

Capable Cat Vlooienband Kat

Het merk Capable Cat is een van de weinige merken met een volledig natuurlijke vlooien- en tekenband voor katten. Er zijn meerdere natuurlijke vlooienbanden, maar geen een zo populair als deze. Met meer dan 80 positieve klanten beoordelingen weet je zeker dat je een kwaliteitsproduct in huis haalt. Bovendien wordt dit natuurlijk middel tegen vlooien en teken bij katten aanbevolen door dierenartsen.

De Capable Cat Vlooienband is geschikt voor het voorkomen van vlooien, teken, luizen en mijten. De band werkt binnen 48 uur en voor acht maanden lang. Met deze halsband is het voortaan afgelopen met jeuk, pijn en ongemak van je kat. Je kat kan stoppen met krabben en bijten.

De vlooienband verjaagt de parasieten die op je kat aanwezig zijn, en werkt preventief tegen nieuwe parasieten en dat allemaal op een natuurlijke manier. De halsband bevat enkel natuurlijke ingrediënten en is milieuvriendelijk. Ook is de band volledig veilig en zonder verstikkingsgevaar. De band schiet los als je kat ergens aan blijft haken.

In de vlooienband zitten natuurlijke oliën, die door een geavanceerd systeem geleidelijk worden afgegeven over acht maanden tijd. Deze oliën verjagen aanwezige vlooien, luizen, teken en mijten, en zorgen ervoor dat nieuwe parasieten wegblijven van je lieve huisdier. De natuurlijke ingrediënten zijn minstens zo effectief als chemicaliën! Met het verschil, dat de vlooienband veilig is voor je kat, en voor jezelf.

De band is volledig verstelbaar, waardoor het een one-size-fits-all is.

2. LifeProducts4You Natuurlijke Teken en Vlooienband 

natuurlijk vlooienmiddel hondd

Een andere geweldige natuurlijke vlooien- en tekenband is deze optie van LifeProducts4You. Laat je niet misleiden door de afbeelding met een hond erop, want deze band is geschikt voor zowel honden als katten. 

Ook deze halsband is volledig natuurlijk en maakt gebruik van een krachtige formule aan oliën. De band werkt voor 8 maanden lang en zit comfortabel om de hals van je kat. 

Dankzij deze handige band kunnen vlooien zich niet meer voeden met het bloed van je kat gaan ze binnen enkele dagen dood en stopt de verspreiding van de eitjes en larven. Hierdoor lopen jij gezin en de eventuele overige huisdieren geen risico meer op het krijgen van vlooien of de daarmee gepaard gaande ziektes die ze kunnen overbrengen.

De band is gemakkelijk aan te brengen en direct effectief. Je kunt de band al gebruiken bij kittens vanaf 7 weken oud. Bovendien is de band waterresistent wat betekent dat hij tegen regen kan. Ook is de band veilig en ontworpen om gevaar voor verstikking te voorkomen.

3. Sharon B Natuurlijke vlooiendruppels voor katten

natuurlijke vlooiendruppels kat

Ben je opzoek naar een natuurlijk middel tegen vlooien bij katten? Dan zijn deze natuurlijke vlooiendruppels van Sharon B ook een geweldige optie. Als je binnen katten hebt en verder geen huisdieren van waar teken kunnen overspringen op je kat, heb je waarschijnlijk geen preventie tegen teken nodig. Ze komen vooral voor bij honden en buitenkatten. Vlooien daarentegen zie je eerder bij binnenkatten, dus misschien ben je wel opzoek naar een product wat zich alleen daarop richt.

Vlooien komen voor bij maar liefst 90% van alle katten indien hun baasje geen proactieve beschermingsmaatregelen neemt. Doorgaans hebben veel baasjes eerst niet eens in de gaten dat hun kat vlooien heeft. Eén vlo is echter al voldoende om een grote vlooienplaag te veroorzaken binnen slechts enkele weken.

De standaard reactie van de meeste kattenbezitters is om keer op keer naar de dierenarts te gaan voor dure inentingen, bandjes en pipetjes tegen de vlooien. Dit kost vaak veel geld en is niet altijd de meest diervriendlijke manier. In deze vlooienmiddel zitten namelijk vaak de volgende ingrediënten: Fipronil, Flumetrine, Imidaclorid en Diazinon. Deze ingrediënten werken vaak goed tegen vlooien maar dit zijn gevaarlijke pesticiden die je kat zelfs ziek kunnen maken. Dit is de reden dat steeds meer mensen op natuurlijke opties overstappen.

Sharon B vlooiendruppels zijn 100% natuurlijk en veilig. Het is een volledig biologische formule die voortdurend wordt verbeterd aangepast aan de Nederlandse en Belgische omstandigheden.

De unieke formule bevat o.a. de volgende natuurlijke ingrediënten: neemolie, cedarolie, geraniumolie, arganolie, frankincense en hamamelisolie. Het wordt aangeraden om deze druppels 2-3 x per week aan te brengen.

Veelgestelde vragen over natuurlijke middelen tegen vlooien en teken bij katten

Hopelijk heb je bij deze het beste natuurlijk middel tegen vlooien en teken bij katten voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen:

– Waarom zou ik kiezen voor een natuurlijk middel tegen vlooien en teken bij katten?

Veel van de meest voorkomende en populaire vlooien- en tekenbehandelingen voor katten die op de markt verkrijgbaar zijn, bevatten synthetische en chemische actieve ingrediënten. Hoewel veel katten hier wel tegen kunnen, is dit niet de meest veilige en diervriendelijke optie.

Als je kat of als jij gevoelig bent voor deze ingrediënten kan het vervelende allergische reacties veroorzaken en zelfs tot ziekte leiden. De reacties bij katten kunnen variëren van lichte irritatie van de huid of het maagdarmkanaal tot ernstige vergiftiging.

Synthetische producten kunnen goed werken voor je kat en geen problemen veroorzaken, maar het zoeken naar meer natuurlijke alternatieven bij het bestrijden van vlooien- en tekenproblemen kan meer geschikt zijn voor de gezondheid van sommige katten.

Het risico op deze bijwerkingen is groter bij katten met een kwetsbaar immuunsysteem, zoals oudere, zieke en gevoelige katten. Als katteneigenaar zou het daarom een prioriteit moeten zijn om je onderzoek te doen naar wat er in de vlooienbehandelingen zit.

– Wat zit er in natuurlijke vlooien- en tekenbehandelingen?

Het kan misschien lastig zijn om het juiste natuurlijk middel tegen vlooien en teken bij katten uit te kiezen, daarom hebben we 90% van het werk al voor je gedaan door deze lijst met 3 geweldige opties samen te stellen.

Als je zelf aan de slag gaat dan moet je goed letten op de ingrediënten die in de behandeling zitten. Hier volgt een lijst met natuurlijke vlooienbestrijdende ingrediënten om naar te zoeken:

Kaneel: Kaneel is een natuurlijk insecticide dat effectief is tegen alle soorten insecten, inclusief vlooien. Het hoofdbestanddeel van kaneel, kaneelaldehyde, is wetenschappelijk bewezen giftig voor insecten, maar veilig voor zoogdieren. Bovendien is het kenmerk dat verantwoordelijk is voor de klassieke geur van kaneel, cinnamylacetaat, ook een effectief insecticide en is het bijzonder goed in het afstoten van insecten.

Kruidnagel: Vaak gebruikt door tuinders om hun gewassen te beschermen tegen schadelijke insecten, is kruidnagel ook een bewezen insecticide. Dit ingrediënt kan gunstig worden gebruikt bij vlooienbehandelingen voor katten, maar moet met voorzichtigheid worden gebruikt omdat het in grote doses giftig kan zijn. Als ze in een shampoo worden aangebracht, zorg er dan voor dat ze grondig worden uitgespoeld. Indien toegepast als een plaatselijke behandeling, dan alleen aanbrengen op gebieden die ze niet kunnen bereiken om te verzorgen.

Ceder: Cederolie wordt actief gereguleerd door de EPA als gebruik als pesticide en bij vlooienbehandelingen. Het is goedgekeurd om zowel effectief als veilig te zijn. Cederolie bevat cedrol, dat voor veel insecten een insectenwerend middel is.

beste kattenbakvulling

Katoenzaad: Katoenzaad wordt al eeuwenlang gebruikt als een volledig natuurlijk ongediertebestrijder. Katoenzaad verschilt van sommige van deze andere natuurlijke ingrediënten omdat het niet giftig is voor insecten. In plaats daarvan verstikt het kleine insecten en hun eieren, waardoor het een geweldige toevoeging is aan kattenvlooienbehandelingen.

Neem: Neemolie is geen primair actief ingrediënt voor het bestrijden van vlooien, maar het kan effectief zijn om ze af te weren. De toevoeging van neemolie aan natuurlijke vlooienbehandelingen voor katten is ook gunstig voor de hydratatie van de huid en werkt antibacterieel en schimmelwerend tegen huidirritaties of infecties.

Duizendblad: Hoewel duizendblad zelf geen invloed heeft op vlooien, kan het een nuttige toevoeging zijn aan natuurlijke vlooienbehandelingen voor katten. Duizendbladolie en duizendbladpoeder hebben ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij eventuele secundaire infecties of irritatie die gepaard gaan met vlooienbeten van je kat.

Pepermunt: De sterke geur van de componenten van pepermunt is efficiënt in het afstoten van insecten, dus dit ingrediënt kan een nuttige toevoeging zijn aan veel kattenvlooienproducten. Studies tonen aan dat pepermunt ook antibacteriële, schimmeldodende en antivirale eigenschappen heeft, dus veilig gebruik van pepermunt kan de effecten van secundaire infecties door vlooienbeten en huidirritatie niet helpen verminderen.

– Hoe zorg ik ervoor dat er geen vlooien in mijn huis meer zitten?

Als je het beste natuurlijke middel tegen vlooien en teken bij katten hebt aangeschaft en bij je kat hebt aangebracht, wordt het tijd voor het volgende probleem die je aandacht nodig heeft: je huis.

Helaas is het wegwerken van de vlooien van je kat slechts het halve werk. Hoewel vlooien het bloed van je huisdier nodig hebben om te overleven, kunnen ze van 2 dagen tot 2 weken in huis leven. Bovendien is de incubatietijd voor vlooieneieren maximaal 14 dagen. Met deze feiten in gedachten, is de kans groot dat je kat weken na een succesvolle behandeling meer vlooien oppikt (tenzij je een band koopt die 8 maanden werkt of de druppel behandeling consequent blijft herhalen).

Hier volgen wat tips om je huis vlooienvrij te maken en te houden:

  • Dagelijks stofzuigen – na een vlooienbehandeling zal regelmatig stofzuigen van vloeren en meubels eventuele rondslingerende vlooien, larven en eieren oppikken.
  • Stoomreiniging – extreme hitte doodt vlooien in elke levensfase, dus stoom kan nuttig zijn als onderdeel van je reinigingsregime
  • Beddengoed schoonmaken – maak alle beddengoed in huis (zowel van mensen als katten) minstens wekelijks schoon om eventuele vlooien die zich verstoppen uit te roeien. Drogen in de droogtrommel na een schoonmaakbeurt kan ook nuttig zijn, omdat de hitte alle resterende levende beestjes zal doden.
  • Gebruik afstotende producten – het gebruik van insectenwerende middelen in huis zal van je huis een plek maken waar vlooien gewoon niet willen zijn. Het zal bestaande vlooien laten vluchten en voorkomen dat nieuwe vlooien hun weg naar binnen vinden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart