labrador karakter

Labrador karakter: Alles wat je moet weten!

Als je erover denkt om een ​​labrador aan je gezin toe te voegen, is dat een hele goede keuze. Een labrador is een leuk hondenras met een geweldig karakter. Het is wel verstandig om van te voren meer te leren over het labrador karakter. Lees verder om alles te ontdekken wat je moet weten over het karakter van een labrador en meer!

Labrador karakter: gedrag & persoonlijkheid

Labradors zijn speels en intelligent, met een warm, vriendelijk temperament waardoor ze ideaal zijn voor zowel elk persoon en elk gezin. Als je een Labrador bezit, zul je merken dat het makkelijke huisdieren zijn die een hoog energieniveau hebben, wat betekent dat ze dol zijn op extra aandacht en beweging. Ze houden ervan om nat te worden en zijn van nature efficiënte zwemmers, maar hun dubbele vacht is snel gedroogd met een goede shake.

Ze zijn uitstekende familiehonden, evenals hulphonden en werkhonden. Ze zijn actief, leergierig en gemakkelijk te trainen. Labradors doen het goed met zowel eenzame eigenaren als als onderdeel van een gezin, en kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn energiek, meestal kalm en kunnen goed omgaan met de drukte van het moderne leven.

Temperament, vaardigheden en algemene persoonlijkheid variëren enigszins van hond tot hond. Maar de labrador retriever voldoet over het algemeen aan alle eerder benoemde karaktereigenschappen.

Labradors en kinderen

Labradors behoren tot een van de best mogelijke honden voor kinderen. Ze zijn ontzettend vriendelijk en kunnen goed tegen de vele geluiden en bewegingen die kinderen maken. Let er echter wel op dat labradors grote, vaak sterke, honden zijn. Ze kunnen uitbundig zijn en springen. Hierdoor kunnen ze een klein kindje omstoten zonder dat ze hier kwaad mee bedoelen. Let dus wel altijd goed op. Leer je kinderen daarnaast dat ze niet aan de staart en oren van de hond mogen trekken. Ookal zal een labrador over het algemeen veel toelaten, is dit niet fijn voor het beestje.

Labradors en andere huisdieren

De meeste labradors gaan heel goed samen met andere honden en katten, met vee, en zelfs prima met zeer kleine huisdieren zoals konijnen, cavia’s en hamsters. Natuurlijk moeten de dieren wel goed aan elkaar geïntroduceerd worden. Laat een babykonijn daarnaast niet zomaar los lopen in dezelfde kamer als je labrador. Zelfs een vriendelijke hond kan perongeluk op het konijntje gaan staan of iets te lomp zijn.

Dat gezegd hebbende, als je al een hond of kat in huis hebt, is een labrador het perfecte ras om toe te voegen. Ze gaan goed samen met zowat alle dieren en mensen en zijn zeer vriendelijk. Daarnaast passen ze zich snel aan en voelen ze zich snel thuis.

Labrador opvoeding

Hoewel een labrador van zichzelf een zachtaardig karakter heeft en erg slim is, is het nog wel heel belangrijk om hem of haar goed op te voeden. net zoals elk hondenras is opvoeding en socialisatie in de jonge jaren de sleutel om van je pup een gehoorzame hond te maken. Er komen veel zaken kijken bij het opvoeden van je pup tot een gezonde, gelukkige en gehoorzame hond. Te veel om in een artikel samen te vatten. Het investeren in een speciaal boekje waar alle informatie over labradors instaat is dan ook de beste keuze. Een voorbeeld van z’on  boek is het bekende en populaire eBoek “Het Complete Handboek Voor De Labrador

Het eBook leert om je alles wat je moet weten over de opvoeding, training en verzorging van je labrador. Als je dit eBook aanschaft ontvang je de volgende bonussen:

  • Succesvolle Tips Voor De Verzorging En Training Van Je Puppy (ebook)
  • Je Hond De Baas (ebook)
  • Honden Training Geheimen (ebook)
  • Acht Ongelofelijk Simpele Technieken Om Je Hond Te Laten Komen Als Je Hem Roept (ebook)
  • Levenslange updates op het (eBook)

De prijs van dit boek + bonussen is normaal gesproken €96,75, maar kan je nu aanschaffen voor een introductieprijs van €37,-

Fysieke en mentale stimulatie

Labradors zijn zeer slim en energiek. Ze hebben dan ook de juiste hoeveelheid mentale en fysieke stimulatie nodig om gelukkig en gezond te blijven. Zo hebben ze minimaal 2 uur lichaamsbeweging per dag nodig. Neem je hond mee wandelen, joggen, zwemmen (labradors houden van zwemmen), fietsen etc. Als je geen zin hebt om zelf elke dag zoveel te bewegen, schaf dan een ballenwerper aan en leer je hond te apporteren.

Labradors zijn van nature zeer sociaal, dus laat je huisdier waar mogelijk, los lopen in een omgeving met andere honden. Als je een speciaal hondenpark bij je in de buurt hebt is dit de perfecte plek om tijd door te brengen. Hierdoor zal je labrador zowel fysieke als mentale training krijgen. Ook puppytrainig wordt aangeraden. Het is ontzettend leuk voor je pup en een belangrijk onderdeel van het opvoeden en socialiseren van je pup.

Labradors gedijen goed in gezelschap en zijn dol op extra aandacht en spelletjes spelen met hun baasjes. Als je een paar uur niet bij je huisdier bent, zorg er dan voor dat je stimulerend hondenspeelgoed achterlaat en zorg dat iemand bij ze incheckt. Veel Labradors zijn het gelukkigst als ze iets hebben om aan te knagen, dus hondenveilig kauwspeelgoed is een geweldige investering, denk aan een Kong.

Intelligent speelgoed is ook van groot belang om je labrador mentaal te stimuleren. Denk aan voerpuzzels.

labrador karakter

Gezondheid en voeding van een labrador

Het gewicht van je Labrador in de gaten houden is cruciaal voor hun gezondheid, vooral omdat ze vatbaar kunnen zijn voor een paar extra kilo’s. De juiste balans van calorieën, eiwitten, mineralen en vitamines is zeer belangrijk voor je harige vriendje. Dierenartsen raden aan dat labrador puppy’s hondenvoer krijgen dat speciaal is samengesteld voor een snelgroeiend groot ras, wat kan helpen bij het voorkomen van gewrichtsaandoeningen terwijl ze zich ontwikkelen.

Een volwassen Labrador moet twee porties hoogwaardig hondenvoer per dag krijgen. Volg bij twijfel de aanbevolen hoeveelheid op hun voedselverpakking en probeer voedselbeloningen en lekkernijen tot een minimum te beperken.

Uiterlijke verzorging

Labradors zijn blond, bruin of zwart. Hoewel hun vacht glad en gemakkelijk te verzorgen is, kunnen ze gevoelig zijn voor haarverlies. Om de paar dagen tot wekelijks borstelen, en af en toe baden kan helpen om het verharen te verminderen. Lees hier meer over het correct wassen/baden van een hond.

Het borstelen van je Labrador is ook een goede gelegenheid om het lichaam van je huisdier grondig te onderzoeken en te zoeken naar eventuele teken of vlooien. Tegelijkertijd is het de moeite waard om hun ogen te controleren op roodheid of afscheiding, en hun oren op zwarte of bruine was en een vreemde geur. Dierenartsen raden ook aan om de tanden van je Labrador regelmatig te poetsen om tand- of tandvleesaandoeningen te voorkomen. Lees hier meer over hoe je de tanden van je hond het beste kunt poetsen.

Het is een goed idee om dit in een vroeg stadium als onderdeel van de routine van je puppy te introduceren, omdat het hem zal helpen vertrouwd te raken met het proces. Houd je bewegingen zacht en rustgevend en je zult al snel gelukkige associaties creëren met het verzorgen van je huisdier.

Geschiedenis van het labrador ras

De labrador werd oorspronkelijk gefokt als metgezel van een visser en werkte samen met de mannen en vrouwen die het onherbergzame eiland Newfoundland bewoonden, lang voordat moderne gemakken en technologie beschikbaar waren.

Dit was een baan die een waterdichte jas vereiste die dik genoeg was om zeer lage temperaturen te weerstaan, en het vermogen om in sterke stroming en voor lange tijd te zwemmen.

Geïmporteerd naar Engeland, veranderde de rol van het labrador ras, waar zijn vaardigheid in het vinden van wild, zijn vermogen om objecten in zijn mond te dragen zonder ze te beschadigen, en zijn intelligentie en biedbare temperament hem de beste retriever ter wereld zouden maken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart