boeken over katten

Kattenboeken: Top 5 boeken over katten

Ben je opzoek naar de beste kattenboeken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als je voor het eerst kattenouder bent, word je misschien overweldigd door alle dingen die je moet weten over je nieuwe huisgenoot. Het is dan ook een slim idee om je goed in te lezen, zodat je katten beter leert begrijpen en beter weet hoe jij je kat (en jezelf) zo gelukkig mogelijk kunt maken. Ook als je al een kat of meerdere katten hebt / hebt gehad, is er altijd meer te leren. De boekenlijst in dit artikel bevat 5 van de beste boeken over katten, die elke katten eigenaar zou moeten lezen.

Als het gaat om de gezondheid, voeding en het gedrag van katten, is er een schat aan informatie van veel verschillende experts. Hoewel dat geweldig is, omdat het betekent dat je gemakkelijk toegang hebt tot de informatie die je nodig hebt, kan het moeilijk zijn om erachter te komen waar je die informatie het beste vandaan kunt halen en wat betrouwbare informatie is.

Als kattenouder kan het dan ook helpen om altijd een paar goede boeken bij de hand te hebben om ervoor te zorgen dat je de beste zorg voor je harige vriendje zo kunt opnemen. De volgende 5 boeken zijn een schat aan kennis over katten, en ze kunnen super handig zijn, of je nu je huis in het verleden met een kat hebt gedeeld of helemaal nieuw bent op dit gebied.

Top 5 boeken over katten

Hier volgen 5 van de beste boeken over katten van dit moment. Deze kattenboeken zijn interessant voor letterlijk elke kattenouder. Lees de korte samenvattingen door om erachter te komen welk boek / boeken je het meeste aanspreken. 

1. Als de kat het voor het zeggen had…

Handleiding voor een gelukkige kat

Auteur: Liesbeth Puts

In een top 5 lijst van kattenboeken, verdient dit boek zeker een plaats. Vraag jij je wel eens af wat je kat nou precies denkt? En wat je kat nou precies wilt? Dan is dit boek een must read voor jou! Elke kattenliefhebber zou dit boek minimaal één keer in hun leven moeten lezen.

‘Als de kat het voor het zeggen had’ is hét naslagwerk voor de liefhebber van katten. Een handleiding om je kat beter te leren begrijpen. Het boek staat vol praktische richtlijnen en mooie foto’s die iedereen helpen om katten beter te begrijpen. Want zelfs het schattigste jonge poesje is van nature een wild roofdier. Je weet nooit wat er precies in het knappe koppie van je kat omgaat, totdat je dit boek gelezen hebt.

Leer je kat kennen, en voldoen aan al zijn natuurlijke behoeftes. Al is het maar om er zelf gelukkiger van te worden, want een probleemkat is lastig en een gelukkige kat bezorgt zijn baasje juist heel veel plezier.

Dit boek is het ideale cadeau voor elke kattenliefhebber, met tips die iedereen helpen om katten te begrijpen. Met veel verhelderende én aandoenlijke foto’s.

De auteur van dit boek, Liesbeth Puts, heeft zelf een succesvolle praktijk in Zeist als kattengedragsdeskundige en geeft lezingen en cursussen aan zowel katteneigenaren als dierenartsen. Ze schrijft praktische boeken over katten en blogt over kattengedrag.

Klik hier om het boek ‘Als de kat het voor het zeggen had…’ aan te schaffen.

2. Wat zegt mijn kat?

Het gedrag en de lichaamstaal van uw huisdier beter begrijpen

Auteur: Isabella Lauer

Ben je benieuwd wat je kat denkt en tegen je probeert te vertellen? Dan is dit een van de beste kattenboeken om in huis te halen. Huisdieren kunnen niet praten (met uitzondering op papegaaien) dus het is slim om te kijken naar andere manieren hoe je met je kat kan communiceren en hem of haar beter kunt begrijpen.

Met het boek ‘Wat zegt mijn kat?’ leert je het gedrag en de lichaamstaal van je kat beter begrijpen, zodat je weet wat je kat tegen je wilt zeggen. Vermoeid knipperen met de ogen, een hoge rug, zacht spinnen, rechtopstaande vacht of uitgestoken nagels? Katten drukken hun gevoelens uit via lichaamstaal – en wie die taal begrijpt, is duidelijk in het voordeel, want met wederzijds begrip ontstaat vaak een hechte band. 

Is je kat vandaag goedgehumeurd of chagrijnig? Leer de stemmingen van je kat herkennen en begrijpen. Vriend of vijand? Ontdek hoe katten met hun soortgenoten communiceren. Leer de kattentaal en gebruik duidelijke signalen om met je kat te praten.

Klik hier om het boek ‘Wat zegt mijn kat?’ aan te schaffen.

3. Kattig Of Poeslief? 

Opvoedgids Voor Kittens 

Auteur: Liesbeth Puts

In een lijst met de beste kattenboeken mag dit boek over het opvoeden van kittens absoluut niet ontbreken. Heb jij net een kitten aangeschaft, of ken je iemand die net een nieuwe kitten heeft? Dan is het boek ‘Kattig of poeslief’ het perfecte cadeau! Dit boek is een betrouwbare en onmisbare hulp tijdens het eerste levensjaar van een kitten!

Geef je kitten een optimale start en leer hem alles wat hij nodig heeft om een ontspannen en evenwichtige kat te worden. Een kat die optimaal is voorbereid op alles wat hij in zijn leven tegenkomt, van dierenartsbezoek, stofzuiger en vachtverzorging tot het gebruik van krabpaal en kattenbak. Leer hoe je op de juiste manier met je kitten kunt spelen of hoe je een kat veilig naar buiten laat.

De auteur van dit boek, Liesbeth Puts, is een ervaren en gecertificeerd kattengedragstherapeut. Ze geeft je op een heldere en overzichtelijke manier inzicht in het leven van je kitten. Haar adviezen zijn wetenschappelijk onderbouwd, maar vooral praktisch toepasbaar. De talloze vragen en problemen die ze in de afgelopen jaren kreeg voorgelegd, vormen de basis voor dit boek.  

Het boek is verdeeld in acht onderwerpen: Aanschaf, Opgroeien, Gezondheid, Belonen en straffen, Nieuw gedrag aanleren, Verzorging, Gedrag afleren en Spelen.

Klik hier om het boek ‘Kattig of poeslief’ aan te schaffen.

4. Poezen

Handleiding voor bazen

Auteur: Annemarieke Piers

Als je denkt dat je alles van poezen afweet, dan heb je het waarschijnlijk mis. Katten houden ontzettend veel verborgen voor mensen. Tenminste, dat denken ze. Maar nu is er dit boek! Het is afgelopen met die ondoorgrondelijke en mysterieuze katten. Als je dit boek uithebt, weet je wat je poes wil zeggen als ze bijvoorbeeld haar staart in een krul houdt. Ook kom je erachter hoe belangrijk het is om te spelen met je kat. De nieuwe inzichten in dit boek zullen van jou de perfecte poezen baas maken en van je poes het gelukkigste huisdier.
 
In dit boek ontdek je alles wat een poezenbaas weten moet: van een workshop katten aaien en kattentaal tot de kat gelukkig maken. Je kat zal je dankbaar zijn!
 

Klik hier om het boek ‘poezen’ aan te schaffen.

5. Crazy Cat Lady-boek

101 weetjes, tips en activiteiten voor jou en jouw kat(ten)

Auteur: Elke van Huffel

Zijn je katten jouw beste vrienden? Kijk jij wel eens non stop kattenfilmpjes op YouTube? Heb je een eigen Instagramaccount voor je kat? Proficiat en welkom in de club van de Crazy Cat Ladies! Met een van de leukste kattenboeken ooit: het Crazy Cat Lady-boek leer je je favoriete huisdier nog beter kennen. 
 
Maak leuke kattenspullen, voer samen met je huisdier knotsgekke opdrachten uit, bewaar de mooiste herinneringen en duik in de wondere wereld van het meest mysterieuze dier ter wereld. Daarnaast ontdek je veel nieuwe informatie over je kat(ten) met maar liefst 101 katten weetjes. Iedereen met een kat heeft recht op minstens één Crazy Cat Lady-boek!
 

Klik hier om het ‘Crazy Cat Lady – Boek’ aan te schaffen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart