jack russel opvoeden

Jack russel opvoeden: Tips en veelgemaakte fouten

Gefeliciteerd met de schattige viervoeter die je mee naar huis hebt genomen van het asiel of de fokker (of waar je ook bent geweest). Een hond is een geweldige aanwinst voor het huis en een jack russel is een ontzettend leuk ras. Het is echter niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het opvoeden van een hond kan veel tijd, moeite en geduld kosten. Je jack russel pup opvoeden is zeker iets om serieus te nemen, zodat het een goed opgevoede hond wordt.

Net als kinderen hebben honden regels en grenzen nodig om hun rol in het huishouden te begrijpen. Als je dit niet doet zal een ongehoorzame, slecht luisterende hond het gevolg zijn. Je jack russel opvoeden op de juiste manier is dus enorm belangrijk. In dit artikel volgen een aantal van de beste tips voor het opvoeden van een jack russel pup. Lees gauw verder om alles te ontdekken wat je moet weten!

Jack russel opvoeden

1. Leer het jack russel ras goed kennen

Elk honden ras is anders en het opvoeden van de ene hond kan wat variëren met het opvoeden van een andere hond. Het is dan ook belangrijk dat je het jack russel ras goed leert kennen. Natuurlijk staat er veel informatie op het internet, maar soms kan deze informatie elkaar tegen spreken en niet elke website is even betrouwbaar. De beste manier om de juiste informatie over je nieuwe huisdier in te winnen is door een boekje te bestuderen waarin alles aan de pas komt.

Het informatieve eBoek: ‘Het complete handboek voor de jack russel’ leert je letterlijk alles wat er te weten valt over dit honden ras. Het biedt de beste hulp bij het opvoeden trainen en verzorgen van jack russels.

Wanneer je het eBoek via de onderstaande link aanschaft krijg je een hoge korting en meerdere bonussen. De normale prijs van het hele pakket is €96,75,-. Met de speciale kortingscode in dit artikel ontvang jij het volledige pakket echter voor €37,-.

Klik hier om het volledige pakket voor de laagst mogelijke prijs aan te schaffen.

Voor deze prijs ontvang je:

  • Het Complete Handboek Voor De Jack Russel – ebook (waarde €47)
  • Honden Training Geheimen – ebook (waarde €9,95)
  • Succesvolle Tips Voor De Verzorging En Training Van Je Puppy – ebook (waarde: €9,95)
  • Baas Over Je Eigen Jack Russel – ebook (waarde €9,95)
  • Je Jack Russel Leren Komen Op Commando – ebook (waarde €9,95)
  • Levenslange updates (waarde €9,95)

Mocht je het eBoek hebben aangeschaft, maar toch niet tevreden zijn, dan krijg je je geld terug. Het programma heeft een 60 dagen niet-goed-geld-terug garantie, waardoor je zonder lastige vragen of opmerkingen gemakkelijk je geld terug kan krijgen mocht je niet tevreden zijn.

2. Begin hem onmiddellijk te trainen

Om ervoor te zorgen dat je jack russel puppy de best mogelijke gewoonten heeft, is het het beste om hem zo vroeg mogelijk te trainen. Jack Russell’s zijn ongelooflijk slim en erg actief, wat betekent dat ze vrij snel in de problemen komen, dus zorg ervoor dat je oprijd bent met het opvoeden van je harige vriendje. Je hond leert graag nieuwe dingen, en het hebben van regels en voorschriften helpt niet alleen jou, maar ook je hond om een gelukkiger en stressvrij leven te leiden.

Jack Russell houdt ervan om te leren, dus je kunt ze naast de standaard commando’s ook makkelijk nieuwe, leuke trucjes leren. De standaard commando’s zoals zit, af, poot, los etc zijn natuurlijk het belangrijkste. De ‘leuke’ trucjes kun je daarna leren als je dit leuk vindt om te doen.

Commando’s geven je puppy een goede basis. Wacht geen maanden voordat je begint met het trainen van je hond. Begin vroeg en je zult de beste resultaten zien. Puppy’s – vooral jack russel pups – leren heel snel. Een volwassen jack russel opvoeden en trainen is ook mogelijk, maar dit zal een stuk moeizamer gaan en langer duren. Puppy’s zijn als sponzen. Ze nemen alles makkelijk en snel op.

3. Zorg voor genoeg kauwspeelgoed

Puppy’s bijten veel. Dit doen ze niet om expres dingen kapot te maken, of om je pijn te doen. Puppy’s kauwen op zowat alles omdat dit de manier is waarop ze de wereld ontdekken. Ook is het een manier om aandacht te vragen en te spelen. Een andere reden waarom puppy’s kauwen en bijten is omdat ze net als baby’s ongemak ervaren tijdens het doorkomen van tandjes. Kauwen kan hierbij enige verlichting bieden. Het is dan ook heel belangrijk om genoeg kauwspeeltjes in huis te hebben.

puppy kong
Puppy Kong
beezteez bal voor tanden
Beeztees Rubber Massagebal Voor Tanden
hondenspeelgoed kauwen
Honden Speelgoed Set

4. Ga voor een positieve training

Je jack russel opvoeden gaat het beste door positieve training. Als je een vorm van positieve training gebruikt (denk aan traktaties) zullen ze leren wanneer ze iets goed hebben gedaan. Als je hond een bevel opvolgt of zich op de juiste manier gedraagt ​​in een situatie, geef hem dan complimenten en een beloning. Laat je hond weten dat hij of zij het goed heeft gedaan. Dit kan door middel van complimenten, een aai over hun bol, lekkernijen of het geven van een speeltje. Als je hond weet dat hij jou gelukkig heeft gemaakt, zal hij ook blij zijn.

5. Straf nooit door je pup pijn te doen

Zoals in de vorige tip al is besproken, is positieve training de beste optie. Veel mensen richten mensen zich toch op negatieve training, ze corrigeren alleen hun honden als ze zich misdragen. Dit is niet de juiste manier. Beloon hem eerder elke keer als hij juist goed gedrag vertoont. Dit zal ervoor zorgen dat hij zich minder zal gaan misdragen. Op die manier weet hij wat hij moet doen en welke acties hem positieve resultaten opleveren.

Je hond straffen als hij iets verkeerd doet door hem te slaan of tegen hem te schreeuwen, is een slechte zaak die een slechte band tussen jou en je hond zal veroorzaken. In plaats van te schreeuwen als hij iets verkeerd doet, stop het gedrag met kalm “Nee”, leid hem door naar het gedrag dat je leuk vindt en prijs hem met knuffels en een beloning als hij iets goed doet. Hij zal begrijpen dat hij iets goed heeft gedaan en er zelf van leren.

6. Koop een bench

Een bench houdt nieuwsgierige puppy’s veilig opgesloten als je even geen toezicht kunt houden. Naast dit voordeel is een bench vooral super handig om je hond op te voeden. Honden proberen instinctief hun slaapgedeelte schoon te houden. Hierdoor helpt de bench puppy’s te leren hun blaas- en darmspieren vast te houden en te versterken. Als je ervoor zorgt dat je je pup elke keer als je hem uit de bench haalt, buiten laat plassen, wordt je pup snel en gemakkelijk zindelijk.

Een bench is een plaats van veiligheid, comfort en stilte voor je puppy. Een bench mag nooit gebruikt worden om je pup te straffen, het moest juiste en fijne plek voor hem of haar worden. Zorg er ook voor dat je je pup niet te lang in de bench laat. Wanneer je puppy wakker wordt van een dutje haal hem dan uit de bench.

Zorg er voor dat je bench niet te groot, maar ook niet te klein is. Als je bench te groot is, kan het zijn dat je pup de ene kant van de bench gebruikt om te ontlasten en de andere kant om te slapen. Als je bench te klein is kan het zijn dat je pup zich verkrampt en opgesloten gaat voelen.

Niet alleen de grootte van de bench is belangrijk, maar ook aan de ‘inrichting’ van de bench met gedacht worden. Het is het belangrijk dat er wat dauwspeelgoed en eventueel een fijn dekentje of kussentje in de bench ligt. Als je pup rustig in de bench ligt zonder te piepen, beloon hem of haar dan met lekkernijen. In het begin kan het zijn dat je pup veel piept in de bench. Lees hier wat je kunt doen om dit piepen te minimaliseren,

Shop hier voor een hondenbench

7. Houd de regels consistent

Honden begrijpen het idee van ‘soms’ of ‘misschien’ niet, ze hebben regels nodig over wat ze wel en niet mogen doen. Als je ze niet op de bank wilt, zorg er dan voor dat je ze nooit op de bank laat liggen.

Sta het niet toe op maandag en dan op dinsdag niet, het zal je arme puppy alleen maar in verwarring brengen totdat hij niet meer weet wat de regels zijn, wat allerlei frustratie met zich mee zal brengen. Wees dus consistent, hier zullen zowel jij als je puppy meer aan hebben. Het is ook belangrijk om met je gezin 1 lijn te trekken hierin. Zorg dat iedereen op de hoogte is van de trainingsroutine en regels en zorg dat iedereen zich hier aan houdt.

8. Train je hond niet teveel en heb geduld

Hoewel puppy’s gemakkelijker te trainen zijn dan volwassen honden, en Jack Russell puppy’s tot een van de slimste rassen behoren, zul je merken dat je puppy een limiet heeft voor hoe snel en hoeveel hij kan leren.

Dit wil niet zeggen dat je maar een handvol trucs hoeft te kiezen, je moet er gewoon voor zorgen dat je de tijd neemt voor de training om ervoor te zorgen dat je hem niet overbelast. Dit zou kunnen betekenen dat hij achteruit gaat en niet begrijpt wat hem tot nu toe is geleerd. Een jack russel opvoeden (en elk ander honden ras) kan veel tijd en energie kosten, wees dus geduldig met je puppy.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart