Jack russel karakter - Alles wat je moet weten!

Wil je meer leren over het jack russel karakter? Dan ben je hier aan het juiste adres! Het bezitten van een hond brengt veel mensen vreugde en plezier. Het zijn geweldige huisdieren die je kunnen laten lachen en een hoop liefde geven.

Het is zeer belangrijk dat je als honden bezitter op de hoogte bent van het ras en de persoonlijkheid van je hond, zodat je zo goed mogelijk kunt zorgen voor je nieuwe vriendje.

Als het gaat om het bezitten van een jack russell terrier, is dit extra belangrijk, omdat ze een vrij specifiek karakter hebben. Als je deze karakter eigenschappen kent, kun je je hond beter begrijpen, en dat zal leiden tot meer liefde en aandacht van beide kanten. Lees gauw verder om alles te ontdekken wat je moet weten over het jack russel karakter!

Jack russel karakter

– Persoonlijkheid

Een jack russel is een energiek en pittig hondenras. Ze zijn liefdevol, toegewijd en enthousiast. Ze genieten van het leven en alles wat het te bieden heeft. Een jack russel is ongelofelijk intelligent, maar door zijn wat koppige karakter is hij wat lastiger te trainen. Het ras zit bovenop alles wat in hun omgeving gebeurt, en niets komt aan hem voorbij. De verkennings- en jachtinstincten van jack russell terriers zijn legendarisch. Deze honden zullen alles volgen wat beweegt en ze kunnen zelfs uren of dagen bij een bijvoorbeeld een mollenhol blijven staan.

Jack russels zijn vriendelijk tegenover mensen, maar ze kunnen soms agressief zijn tegenover andere honden en andere dieren zoals katten. Zijn onverschrokken karakter brengt hem in gevaar wanneer hij besluit een grotere hond aan te nemen. Om deze reden kun je je jack russel het beste altijd aan de lijn uitlaten.

Hij gedijt op structuur en routine, maar trainingssessies moeten kort en krachtig zijn om zijn interesse vast te houden. Herhaling verveelt hem. Een echte jack is vriendelijk en aanhankelijk, nooit verlegen. Ze houden van beweging en zijn actief. Te weinig beweging, te weinig gezelschap en te weinig mentale stimulatie zullen snel leiden tot verveling, wat op zijn beurt zal leiden tot destructief gedrag. JRT’s zijn geen huishonden en ook niet geschikt voor mensen die veel werken.

Zoals elke hond hebben jack russels behoefte aan vroege socialisatie – blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen – als ze nog pup zijn. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat je jack russel puppy opgroeit tot een sociale, vriendelijke en gehoorzame hond.

– Leven met een jack russel

Een jack russel is een mensenliefhebber die binnenshuis met het gezin zou moeten leven. Het is het beste als hij ook toegang heeft tot een goed afgezette tuin waar hij los kan rondlopen en zijn energie kwijt kan. Zorg ervoor dat het onmogelijk is voor je huisdier om te ontsnappen uit de tuin.

Als je je hondje gaat uitlaten, laat hem dan altijd aan de lijn lopen, om te voorkomen dat hij andere dieren achtervolgt, grotere honden uitdaagt of voor auto’s rent. Geef hem dagelijks 30 tot 45 minuten krachtige lichaamsbeweging. Zorg er daarnaast voor dat je genoeg speelgoed in huis en in de tuin hebt liggen, zodat je jack russel zichzelf bezig kan houden en zich niet hoeft te vervelen. Dit zal er ook voor zorgen dat hij uit de problemen zal blijven.

Om met een jack russel samen te wonen, moet je standvastig en consistent zijn. Jacks zijn wilskrachtige honden, en hoewel ze reageren op positieve motivatie in de vorm van lof, spel en voedselbeloningen, zullen ze koppig worden bij harde correcties. Geef je hond duidelijk regels en een routine en pas de juiste hoeveelheid geduld en motivatie toe, en je zult beloond worden. Jack russels zijn ontzettend slim en er zijn geen grenzen aan wat je hem of haar kan leren. Geduld is hierbij wel een schone zaak.

Geef je Jack veel positieve interacties met andere honden, beginnend in de puppytijd – vroege socialisatie is belangrijk om agressie naar andere honden te voorkomen.

– Training

Dit hondenras is zeer intelligent en kan bijna alles leren, heel snel zelfs. Het moeilijkste van het trainen van een jack russell is echter om deze vrolijke maar assertieve kleine man ervan te overtuigen dat hij echt moet doen wat hij heeft geleerd, wanneer je het zegt, zelfs als hij niet in de stemming is. Gelukkig, als je de juiste mix van lichaamsbeweging, mentale stimulatie, gezelschapsuren en zelfverzekerd leiderschap aanbiedt, is een jack russel meestal bereid om te luisteren en te gehoorzamen.

Wat betreft zindelijkheidstraining, een jack russel is vrij gemakkelijk zindelijk te maken. De makkelijkste en snelste manier om een pup zindelijk te maken is met behulp van benchtraining. Ontdek hier wat benchtraining is en hoe je het effectief uitvoert.

– Kinderen en andere huisdieren

Jack russels zijn liefhebbende en aanhankelijke honden die het goed kunnen doen in gezinnen met oudere kinderen die begrijpen hoe ze met honden moeten omgaan. Ze kunnen het ook goed doen in gezinnen met jonge kinderen, maar misschien wat minder goed dan andere honden rassen. Jack russels houden er niet van als er ruw met ze omgegaan wordt.

Leer je kinderen altijd hoe ze honden moeten benaderen en aanraken, en houd toezicht op alle interacties tussen honden en jonge kinderen om bijten of oor- of staarttrekken te voorkomen. Leer je kind ook om nooit een hond te benaderen terwijl hij slaapt of eet, of om te proberen het voer van de hond weg te nemen.

Sommige jacks zijn agressief tegenover andere honden, vooral honden van hetzelfde geslacht. Ze hebben een sterke prooidrift en zullen katten en andere kleine dieren achtervolgen (en misschien zelfs doden, als ze de kans krijgen).

Twee Jack Russell Terriers (ongeacht geslacht of leeftijd) mogen nooit samen alleen worden gelaten. Dit lijkt misschien een tijdje goed te gaan, maar met dit ras kan een ogenschijnlijk beminnelijke relatie plotseling ontaarden in dodelijke gevechten over zoiets onschuldigs als het bezit van een kauwspeeltje. Als je toch voor twee jack russels wilt gaan, is het het veiligst om ze te scheiden als je het huis verlaat.

jack russel karakter

Past het jack russel karakter bij mij?

Een jack russel is iets voor jou als je een hond wilt die…

 • Klein, stevig en schattig is
 • Energiek en vastberaden is
 • Extreem alert is
 • Slim is
 • Waakt, maar nog steeds sociaal is naar vreemden

Een jack russel is niet iets voor jou als je niet wilt omgaan met…

 • Voldoende beweging
 • Zeer sterke jachtinstincten
 • Gaten graven
 • Constant verlies van haren (let op: bij de meeste hondenrassen is dit het geval)
 • Potentiële agressie jegens andere dieren

Meer leren over het jack russel ras

Nu je meer weet over het karakter van een jack russel, wordt het tijd om verder te kijken. Hoe voed je een jack russel op? Hoe train je hem of haar op de juiste manier? Wat moet je allemaal nog meer weten? Er komt een hele hoop kijken bij het groot brengen van een jack russel pup en het is belangrijk dat je goed voorbereid bent. Elk hondenras is anders, dus het is van belang dat je je goed inleest over jack russels om een zo’n goed mogelijk baasje te zijn.

Het eBoek: ‘Het complete handboek voor de jack russel’ leert je letterlijk alles wat er te weten valt over dit honden ras. Het biedt de beste hulp bij het opvoeden trainen en verzorgen van jack russels.

Wanneer je het eBoek via de onderstaande link aanschaft krijg je een hoge korting en meerdere bonussen. De normale prijs van het hele pakket is €96,75,-. Met de speciale kortingscode in dit artikel ontvang jij het volledige pakket echter voor €37,-.

Voor deze prijs ontvang je:
 • Het Complete Handboek Voor De Jack Russel – ebook (waarde €47)
 • Honden Training Geheimen – ebook (waarde €9,95)
 • Succesvolle Tips Voor De Verzorging En Training Van Je Puppy – ebook (waarde: €9,95)
 • Baas Over Je Eigen Jack Russel – ebook (waarde €9,95)
 • Je Jack Russel Leren Komen Op Commando – ebook (waarde €9,95)
 • Levenslange updates (waarde €9,95)

Mocht je het eBoek hebben aangeschaft, maar toch niet helemaal tevreden zijn, dan krijg je je geld terug. Het programma heeft een 60 dagen niet-tevreden-geld-terug garantie, waardoor je zonder lastige vragen gemakkelijk je geld terug zult ontvangen.

jack russel eboek

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart