hond piept in bench

Puppy piept in bench: Dit kun je ertegen doen!

Help, mijn puppy piept in de bench! Geen zorgen, dit is normaal puppy gedrag en er is genoeg wat je kunt doen om het piep gedrag te verminderen. Puppy’s doen ontzettend veel schattige dingen waar we van houden. Ze springen rond met hun onhandige poten, geven lieve kusjes en poseren onbewust voor de schattigste plaatjes. Maar het is helaas niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Puppy’s hebben een consequente training nodig om op te groeien tot goed opgevoede volwassen honden. Puppy’s trainen met een bench is een goed punt om te starten. Als je hier al mee bezig bent, weet je dat het niet altijd even makkelijk is. Een van de meest frustrerende – en hartverscheurende – onderdelen van bench training is wanneer je pupt piept in de bench.

Het is belangrijk om de juiste stappen te nemen om stress en frustratie voor zowel jou als je puppy tot een minimum te beperken. Dat betekent dat je je puppy moet trainen om zich op zijn gemak en comfortabel te voelen in zijn bench.

Lees verder om te ontdekken waarom puppy’s piepen in hun bench en wat je er aan kunt doen om dit te minimaliseren.

Waarom piepen puppy’s in hun bench?

Als je puppy piept in de bench, vraag je je misschien af waar dit vandaan komt. Puppy’s die piepen in hun bench is normaal gedrag. Als honden pas in de bench zitten, kunnen ze huilen / piepen omdat ze hier niet gewend aan zijn. Puppy’s die onlangs gescheiden zijn van hun moeder en nestgenoten, zijn vaak in de war en eenzaam en zullen luidruchtig zijn wanneer ze alleen worden opgesloten in de bench.

Honden, en vooral puppy’s, zijn sociaal en willen niets liever dan bij hun ‘roedel’ zijn. Het is niet zo verwonderlijk dat ze proberen je aandacht te trekken als ze zich geïsoleerd voelen. Dit is echter geen reden om het niet te doen. Bench training is belangrijk voor de opvoeding van je jonge hondje.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je puppy stopt met piepen in de bench?

Hoewel het misschien niet mogelijk is om het piepen in de bench 100% te stoppen, zijn er wel manieren om het zoveel mogelijk te minimaliseren. Het is belangrijk om de juiste bench training te oefenen en om te voorkomen dat je je puppy al vroeg slechte gewoonten leert.

Hier volgen enkele stappen die je kunt nemen om het gepiep van je puppy in zijn of haar bench te verminderen:

1. Negeer het piepen

Als je hond piept in de bench, krijg je misschien medelijden en wil je hem er zo snel mogelijk uit halen. Doe dit echter nooit! Een van de grootste fouten die nieuwe hondenbezitters maken, is hun puppy’s aandacht geven of hun puppy’s uit de bench halen zodra het piepen begint. Het negeren van het gepiep is absoluut de beste optie. Elke vorm van aandacht zal het gedrag alleen maar versterken. Als je puppy door heeft dat zodra hij piept, hij uit de bench gehaald wordt, zal hij dit gedrag elke keer weer blijven voortzetten. Het is dan ook belangijk om je puppy pas uit de bench te halen als hij helemaal stil is. Het doel is om de puppy te leren dat rustig, kalm gedrag resulteert in een bevrijding. Je kunt je puppy het beste uit de bench halen na het ontwaken uit zijn dutje of na een paar minuten rustig gedrag.

2. Kies de juiste locatie voor de bench

De locatie van een bench is erg belangrijk. Dit kan zelfs een hele grote invloed hebben op het gepiep van je pup. Als de bench in een afgelegen kamer staat, of erger nog, in een garage of een kelder, kan de pup zich te geïsoleerd voelen en reageren door te huilen / piepen. Zorg ervoor dat de bench dus op een plek staat waar het gezin veel tijd doorbrengt. Denk aan de woonkamer of keuken.

3. Kies de juiste maat bench

Puppy’s moeten voldoende ruimte in hun bench hebben om comfortabel te kunnen staan liggen en zitten. Het is ook belangrijk dat je huisdier zich kan bewegen en met speelgoed kan spelen. Het is handig om een bench aan te schaffen met een tussenschot, waarmee je de maat van de bench kunt aanpassen naarmate je puppy groeit, zoals de PETSTORE Hondenbench Bench. 

4. Koop een puppy kong (voor in de bench)

Het is zeer belangrijk om speelgoed in de bench aanwezig te hebben. Als je ervoor kunt zorgen dat je puppy zichzelf bezig kan houden, zal het piepen geminimaliseerd worden. Geef je hond een veilig, hard, rubberen speeltje gevuld met een beetje pindakaas of een paar lekkernijen wanneer je hem in de bench zet. Met consistentie kan dit heerlijke ritueel je puppy helpen opgewonden te maken om de bench in te gaan.

Voor je puppy is het belangrijk om een speciale puppy kong te kopen, zoals de Kong Puppy.  Deze Puppy Kong is gefabriceerd van puur 100% latex wat iets zachter is als de normale Kong. Dit heeft tot doel het tandvlees extra te beschermen. Het helpt je pup ook bij de ontwikkeling van zijn gebit.

Een Kong kun je vullen met wat lekkers. Je kunt de Kong vullen met koekjes of brokjes, maar deze vallen er heel snel uit, waardoor je hond zichzelf misschien alsnog niet lang bezig houdt. Het is daarom het beste om de Kong te vullen met een plakkerige vulling. Hiervoor verkoopt Kong speciale spuitbussen (hier te koop).

Naast het kopen van speciale spuitbussen met Kong vulling, zijn er ook veel andere opties, denk bijvoorbeeld aan pindakaas of leverworst. Gebruik dit wel met mate, in verband met de hoeveelheid zout die hierin zit. Een gezonder alternatief is een mengsel van brokken en blikvoer of kant en klaar vers vlees.

5. Zorg dat je puppy zich op zijn gemak voelt in de bench

Je puppy vertrouwd maken met zijn bench is een manier om angst te verminderen en gepiep te verminderen. Het is daarom altijd belangrijk om je puppy aan de bench te laten wennen voordat je hem voor de eerste keer lang in de bench stopt. Je pup heeft de gelegenheid nodig om te leren dat de bench een comfortabele en gelukkige ruimte is.

Een ander belangrijk punt is om de bench van je puppy nooit als straf te gebruiken. Dus wanneer hij iets fout doet, stop hem of haar dan niet gelijk in de bench. Hierdoor zal je pup de bench als een straf gaan beschouwen en zal het nooit een fijne plek worden voor je huisdier.

Zorg dat er een fijn kussentje in de bench ligt, evenals lekkernijen en kauwspeelgoed. Dit zal ervoor zorgen dat je puppy het minder of zelfs helemaal niet erg vindt om in de bench te gaan. Gebruik ook hondensnoepjes om je puppy to belonen wanneer hij of zij stil en kalm in de bench ligt. Hiermee beloon je goed gedrag en zal het goede gedrag zich voortzetten.

Als honden eenmaal aan de bench gewend zijn, zullen ze er vaak zelfs uit zichzelf in gaan liggen. Het is daarom ook belangrijk om de deur van de bench altijd open te laten staan, ook wanneer deze niet gebruikt wordt. Zo heeft je hond altijd de kans om zich in zijn eigen plekje terug te trekken. 

6. Zorg ervoor dat je je puppy vaak genoeg uitlaat

Puppy’s kunnen niet zo goed hun behoeftes ophouden als volwassen honden, dus het is belangrijk om je pup vaak genoeg de gelegenheid te geven om naar buiten te gaan. Hiermee voorkom je dat ze hun behoeftes in de bench doen. Wanneer een hond piept in de bench, als hij of zij dit niet altijd doet, kan het zijn dat ze eruit moeten.

7. Geef je puppy voldoende lichaamsbeweging

Om te voorkomen dat je puppy gaat janken in de bench, moet je de kracht van speeltijd niet onderschatten. Zorg ervoor dat je puppy veel beweging en aandacht krijgt buiten de bench. Als dit het geval is, is de kans groot dat je pup klaar is voor een dutje als hij in de bench zit.

Puppy piept in bench: Wanneer moet je je zorgen maken?

Hoewel het piepen van puppy’s in de bench niet ongebruikelijk is, moeten hondenbezitters wel op hun hoede zijn voor overmatig janken of ongewoon gedrag – of een puppy nu in de bench zit of niet. Praat met je dierenarts als het piepen een nieuw gedrag is voor een hond die eerder goed heeft gehandeld in een bench of als je andere zorgwekkende symptomen opmerkt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart