golden retriever opvoeden

Golden retriever opvoeden: Alles wat je moet weten!

Heb je een golden retriever puppy? Of overweeg je er een te kopen? Dan zul je dit artikel geweldig vinden! Een golden retriever opvoeden tot een gehoorzame, lieve hond is ontzettend leuk en geeft je veel voldoening. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk een golden retriever opvoeden? En hoe train je je pup?

Je leert in dit artikel alles wat je moet weten over het opvoeden en trainen van de beste vriend van wie je altijd hebt gedroomd. Lees gauw verder voor de beste tips!

Golden retriever opvoeden: Alle tips!

1. Lees je in over golden retrievers

Het eerste wat je zou moeten doen als je een golden retriever pup hebt aangeschaft is je inlezen over het ras. Elk hondenras is anders, dus met een algemeen boek over het opvoeden van honden kom je niet ver. Natuurlijk kun je veel informatie vinden op internet, maar veel van deze informatie spreekt elkaar tegen of is niet helemaal compleet. Ook worden veel van deze artikelen geschreven door mensen die zelf niet eens golden retrievers bezitten. Het is dan ook belangrijk om een specifiek boek over golden retrievers te bestuderen. Een voorbeeld van zo’n boek is “Golden retriever geheimen”

Golden retriever geheimen

Dit informatieve eBoek leert je letterlijk alles wat je moet weten over golden retrievers. De schrijver van dit boek heeft al ruim vijfendertig jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van golden retrievers.

Wanneer je het eBoek via de onderstaande link aanschaft krijg je een hoge korting en meerdere bonussen. De normale prijs van het hele pakket is €96,75,-. Met de speciale kortingscode in dit artikel ontvang jij het volledige pakket echter voor €37,-.

Klik hier om het volledige pakket voor de laagst mogelijke prijs aan te schaffen.

Voor deze prijs ontvang je:

  • Golden Retriever Geheimen – ebook (waarde €47)
  • Honden Training Geheimen – ebook (waarde €9,95)
  • Succesvolle Tips Voor De Verzorging En Training Van Je Puppy – ebook (waarde €9,95)
  • Baas Over Je Eigen Golden Retriever – ebook (waarde: €9,95)
  • Je Golden Retriever Laten Komen Op Commando – ebook (waarde €9,95)
  • Levenslange updates (waarde €9,95)

Mocht je het eBoek hebben aangeschaft, maar toch niet tevreden zijn, dan krijg je je geld terug. Het programma heeft een 60 dagen niet-tevreden-geld-terug garantie, waardoor je zonder lastige vragen of opmerkingen gemakkelijk je geld terug kan krijgen mocht je niet tevreden zijn.

2. Maak je huis puppy proof

Als je een puppy in huis haalt, zorg er dan voor dat alles schoon en opgeruimd is en dat alles wat duur is buiten bereik van je pup is. Zorg ook dat alle schoenen netjes in een schoenenkast liggen, om te voorkomen dat ze als snack of speeltje gezien worden. Zorg er ook voor dat kleine voorwerpen opgeruimd zijn, zodat je puppy ze niet perongeluk in kan slikken.

3. Schaf een bench aan

Een golden retriever opvoeden op de snelste manier is door middel van een bench. Bench training is van groot belang als je je puppy gaat opvoeden en zindelijk gaat maken. Zorg dat je een bench koopt die groot genoeg is, zodat je hond kan draaien en zich niet opgesloten voelt. Zorg er echter voor dat de bench niet te groot is. De bench moet klein genoeg zijn, zodat je pup geen plek heeft om een ‘toilet hoekje’ te creëren. Instinctief zullen honden hun behoeftes niet doen op hun slaapplaats. Als je dus een bench van de juiste grootte hebt is dit de ideale manier om je hond zindelijk te maken.

Zorg ervoor dat je je pup niet te lang in de bench laat zitten. Het is belangrijk dat je je puppy meteen uit de bench haalt wanneer hij wakker wordt. Neem hem vervolgens meteen mee naar buiten zodat hij zijn behoeftes kan doen. Wanneer hij dit netjes buiten doet, beloon hem dan, zodat hij weet dat dit het juiste gedrag is. Op deze manier zal je pup binnen de kortste keren zindelijk zijn!

Het is belangrijk om je hond langzaam te laten wennen aan de bench. Sluit hem niet meteen op in de bench, maar probeer hem zelf naar binnen te laten lopen, door bijvoorbeeld te lokken met koekjes. Herhaal een zin als “de bench in” terwijl je hem naar binnen leidt, en beloon de puppy onmiddellijk met wat lekkers. De bench moet een veilig en comfortabel plekje worden voor je pup. Je mag dan ook nooit je golden retriever pup als straf in de bench opsluiten. Op deze manier bereik je natuurlijk het tegenovergestelde effect.

In het begin zal je pup waarschijnlijk piepen wanneer hij in de bench zit. Dit is volkomen normaal en zal als het goed is vanzelf over gaan. Haal je pup nooit uit de bench wanneer hij aan het piepen is. Op deze manier zal het ooit over gaan. Lees hier manieren om het piepen in de bench zo veel mogelijk te minimaliseren.

Shop hier voor een bench

4. Socialiseer je pup

Je nieuwe puppy socialiseren is van groot belang. Niet alle puppybezitters voeren dit belangrijke proces effectief uit. Socialisatie betekent dat je je puppy kennis laat maken met veel nieuwe ervaringen voordat hij de leeftijd bereikt waarop hij verlegen of bang wordt van vreemden honden, mensen en vreemde voorwerpen. Het is belangrijk om puppy’s te socialiseren voordat ze 13 weken oud zijn.

Je kunt je puppy gemakkelijk socialiseren door hem of haar mee te nemen naar het park en met andere honden te laten spelen. Ook een honden training of puppy cursus is een ontzettend goed idee. Dit helpt niet alleen met het socialiseren van je pup, maar zal ook de band en het vertrouwen tussen jullie twee vergroten. Naast andere honden is het ook belangrijk dat je pup andere mensen, kinderen en verschillende situaties meemaakt.

5. Zorg voor genoeg speeltjes

Alle puppy’s bijten. Bijten is gekoppeld aan tandjes krijgen, maar het is ook een belangrijk onderdeel van het spel tussen puppy’s en andere honden en mensen. Puppy’s spelen graag met hun mond en daar is niets aan te doen. Het is ook belangrijk dat ze bijten voor de ontwikkeling van de tandjes. Omdat puppy tandjes erg scherp zijn is het belangrijk om af te leren dat ze aan jou en je spullen kauwen en belangrijk dat je ze de goede richting in stuurt. Dit doe je door genoeg kauwspeelgoed in huis te hebben.

Elke keer als je hond jou bijt of aan je meubels kauwt moet je hem of haar duidelijke instructies geven en laten zien welk gedrag je wel en niet accepteert. Zeg duidelijk ‘NEE’  (zonder te schreeuwen) en geef je pup een speeltje. Op deze manier zal je puppy snel door hebben welk gedrag je van hem of haar verlangt.

Shop hier voor hondenspeelgoed

6. Speel veel met je golden retriever

Golden retriever, net zoals elk ander hondenras, houden van spelen. Naast het hebben van genoeg speeltjes binnenshuis is het belangrijk dat je ook buitenshuis met ze speelt. Neem ze regelmatig mee op lange wandelingen door het bos of door het park. Gooi met een bal of frisbee of laat ze zwemmen. Het is belangrijk om je hond fysiek en mentaal te stimuleren.

golden retriever opvoeden

7. Beloon goed gedrag

Je pup belonen wanneer hij of zij iets goed doet is ontzettend belangrijk. Op deze manier zal het goede gedrag voortgezet worden. Als je pup iets fout doet, ga dan ook nooit schreeuwen of hem hard aanpakken. Dit werkt averechts. Het zal er misschien zelfs voor zorgen dat je hond bang van je wordt en dat wil je natuurlijk niet. Positieve training werkt altijd beter dan negatieve training en dit zorgt er ook voor dat je en goede band met je huisdier opbouwt. Als je pup iets fout doet, zeg dan duidelijk ‘NEE’ en wijs hem op het gedrag wat je graag wilt zien. Als hij bijvoorbeeld aan een meubel kauwt, geef hem dan een kauwspeeltje. Of als hij in huis plast, pak hem dan op en zet hem direct buiten. Beloon je puppy als hij het de volgende keer uit zichzelf goed doet.

8. Wees duidelijk en consistent

De sleutel tot een succesvolle training, met welk ras dan ook, is om commando’s en beloningen zowel duidelijk als consistent te houden. Dit zal je hond helpen begrijpen wat er van hem of haar wordt verwacht. Zorg dat je hier als gezin ook één lijn in trekt. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt en zij laten meer toe dan jij, zal dit je hond verwarren en de training minder effectief maken.

9. Verzorg je golden retriever

Bij een golden retriever opvoeden hoort natuurlijk ook de juiste verzorging. Een goede verzorging is ontzettend belangrijk, gedurende het hele leven van je hond. Naast natuurlijk gezonde voeding zijn er nog meer zaken om op te letten:

– Borstel de vacht van je golden retriever dagelijks.

Golden retrievers hebben een lange vacht die golvend of recht kan zijn. Omdat het langharige honden zijn, moeten ze regelmatig worden geborsteld om klitten te voorkomen en haaruitval te verminderen. Zorg ervoor dat je golden retriever vanaf jonge leeftijd gewend is aan het borstelen en maak het een onderdeel van je dagelijkse routine.

Borstel alle oppervlakken van je golden retriever: rug, zijkanten, buik, staart, borst en oren. Controleer tijdens het borstelen van je golden retriever op vlooien en teken in zijn vacht. Als je vlooien ontdekt, lees dan hier hoe je er vanaf kunt komen.

Let ook op korsten, krassen, roodheid, knobbels, bultjes of cysten. Als je iets ongewoons opmerkt, houd het dan een paar dagen in de gaten. Als het niet weggaat, of als het groter wordt of als je je zorgen maakt, neem dan contact op met de dierenarts.

Shop hier voor hondenborstels

– Reinig en inspecteer de oren van je golden retriever regelmatig

Golden retrievers hebben slappe oren, waardoor ze een groter risico lopen om een ​​oorontsteking te krijgen. Inspecteer en reinig de oren van je golden retriever regelmatig, vooral nadat hij of zij heeft gezwommen.

Om de oren van je golden retriever schoon te maken, wikkel je een stuk vochtig (niet nat) keukenpapiertje om je vinger en veeg je hiermee de binnenkant van het oor en de oorflap van je golden retriever schoon. Gebruik geen wattenstaafjes en steek geen doekjes/papiertjes diep in de oren van je golden retriever.

Controleer de oren van je golden retriever vaak om te zien of er zich vuil en oorsmeer heeft opgehoopt. Als je oorsmeer, een vieze geur of pus uit de oren van je golden retriever opmerkt, breng hem dan zo snel mogelijk naar de dierenarts.

– Knip de nagels van je golden retriever

Het is belangrijk om de nagels van je golden retriever te knippen als ze wat lang lijken. Een goed teken dat ze te lang zijn, is als ze op de grond klikken wanneer je golden retriever over een harde ondergrond loopt. Het kan zijn dat je hond zijn nagels vaker moet laten knippen als hij niet veel beweging krijgt, maar actievere honden hebben minder trimmen nodig.

– Maak de tanden van je golden retriever schoon

Poets de tanden van je golden retriever en inspecteer ze regelmatig. Het is ideaal om te beginnen met het poetsen van de tanden van je golden retriever als ze een puppy is, maar je kunt je volwassen golden retriever ook leren van poetsen te houden. Let er wel op dat je nooit je eigen tandpasta gebruikt voor de tanden van je hond! Menselijke tandpasta’s bevatten ingrediënten die giftig zijn voor honden.

Shop hier speciale honden tandenborstels

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart