Gewrichtspijn honden

Gewrichtspijn honden: 5 beste supplementen!

Gewrichtspijn bij honden komt helaas ontzettend vaak voor. Er zijn veel redenen waarom je hond gewrichtspijn kan hebben. Of het nu is omdat ze ouder worden, overgewicht hebben, of omdat het gewoon een veelvoorkomend gezondheidsprobleem voor hun ras is. Wat de reden ook is, niemand vindt het leuk om zijn huisdier pijn te zien lijden.

Gelukkig zijn er manieren waarop je de gewrichtspijn bij je hond kunt behandelen en kunt verlichten. Één van de beste manieren om dit te doen is met speciale supplementen voor de gewrichten van je hond.

Er zijn een aantal van nature voorkomende stoffen in gezonde hondengewrichten die kunnen worden aangevuld. Dat is waar gewrichtssupplementen een game-changer kunnen zijn voor het comfort en de mobiliteit van je hond. Het juiste supplement kan die natuurlijke stoffen opnieuw opbouwen om de versleten gewrichten van een hond te helpen verlichten.

De meeste gewrichtssupplementen bevatten ingrediënten die gezond zijn voor gewrichten, zoals omega-3 visolie, glucosamine of chondroïtinesulfaat. Deze ingrediënten helpen ontstekingen en zwellingen in gewrichten verminderen en tegelijkertijd de smering en gezondheid van de gewrichten vergroten.

Lees gauw verder om de beste gewrichtssupplementen voor honden te ontdekken!

Gewrichtspijn honden – 5 beste supplementen

Gewrichtspijn bij honden komt ontzettend vaak voor, dus het is verstandig om opzoek te gaan naar een supplement om deze gewrichtspijn tegen te gaan. Zo zijn wij ook opzoek gegaan naar de beste supplementen voor gewrichtspijn bij honden en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten en prijzen.

Bekijk de verschillende opties en lees de productbeschrijvingen goed door om het beste supplement voor de gewrichtspijn van jouw hond te vinden. Sommige supplementen zijn een vloeistof die je gemakkelijk door het eten van je hond kunt doen, andere zijn tabletten en weer andere dien je direct in de bek van je hond aan te brengen. Denk dus goed na over welk gewrichten supplement het beste bij jouw hond past.

1. Excellent Dog Flex

supplement hond gewrichten

Soms heeft het lichaam van een hond wat extra verzorging nodig. We hebben het dan vooral over de gewrichten van je hond, aangezien ze hier vaak last van hebben. Excellent Dog Flex is een aanvullend voedingssupplement voor honden voor de smering van soepele gewrichten en voor stevige pezen, botten en banden.

Het supplement verstevigt de pezen, banden en ondersteunt het behoud van kraakbeen. Het collageen werkt snel in op de gewrichten met zichtbaar resultaat. Hierdoor is dit supplement zeer geschikt als onderhoud voor oudere honden die vaker last hebben van de gewrichten.

Dit supplement is ook geschikt voor drachtige honden, honden met overgewicht en actieve honden. Dankzij Dog Flex kan je hond, ook op hoge leeftijd, soepel blijven bewegen.

Het doseren van Dog Flex is gemakkelijk, het is namelijk verpakt in een handige flacon waarin je doormiddel van knijpen in de fles, eenvoudig en snel de juiste dosering hebt.

Juiste dosering:

  • Eerste 7 dagen: meng 10 ml per 10 kilo lichaamsgewicht per dag door het voer.
  • Onderhoud (na 7 dagen): meng 5 ml per 10 kilo lichaamsgewicht per dag door het voer.

2. Puur Natuur Arthro

Puur Natuur Arthro

Ben je opzoek naar een natuurlijk supplement voor gewrichten voor honden? Dan is dit waarschijnlijk het beste supplement voor jou. PUUR Arthro is er speciaal voor dieren met last van de gewrichten en moeite met soepel bewegen. Naast de gewrichten ondersteunt dit supplement ook de botten. Het is samengesteld uit natuurlijke stoffen.

Bij voorkeur wordt dit product rechtststreeks in de bek gespoten omdat het dan het best wordt opgenomen. Mocht dit echter niet lukken, omdat je hond teveel tegenstribbelt, dan mag het op een klein stukje lekkers gedruppeld worden.

De juiste dosering is 1-2 x daags 10 tot 15 druppels. (1ml=20 druppels) Mocht het 2x daags niet lukken dan is het aan te raden om 1x daags de hoogst mogelijke dosering te geven. Wanneer het beter gaat met het dier kan er over worden gegaan op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de oude dosering.

Bij verbetering van de situatie is het belangrijk om niet meteen te stoppen met het middel, maar eerst nog een paar dagen door te gaan met toedienen.

3. Beaphar Glucosamine Tabletten

Ben je opzoek naar een supplement voor de gewrichten van je hond, in de vorm van tabletten? Dan zijn dit misschien wel de beste gewrichten supplementen voor jou. Deze glucosamine tabletten ondersteunen het behoud van soepele gewrichten van hond of kat.

De tabletten bevatten een hoge hoeveelheid glucosamine, chondroïtine en Vitamine E, belangrijk voor de opbouw van kraakbeen en voor de smering van de gewrichten. Deze tabletten zijn bijzonder geschikt om de gewrichten soepel te houden tijdens de groei en bij ouder wordende dieren.

Deze tabletten zijn geschikt voor alle honden. Je kunt ze zowel gebruiken bij pups in de goeie als bij ouder wordende honden die moeilijk bewegen. het supplement ondersteunt effectief bij de aanmaak van kraakbeen en gewrichtsvloeistof.

4. Excellent Dog Mobility Plus

supplement gewrichten hond

Eerder in deze lijst ben je ook al een supplement voor de gewrichten van honden van dit merk tegen gekomen. Het merk heeft namelijk 2 geweldige formules, die beide werken om ter smering en ondersteuning van pezen, kraakbeen, banden en gewrichten.

Dog Mobility Plus bevat onder andere glucosamine, chrondroïtine, MSM, hyaluronzuur en groenlipmossel. MSM is een natuurlijke zwavelverbinding welke zich in veel voedingsmiddelen bevind en belangrijk is voor het kraakbeen. Groenlipmossel is rijk aan glucosamine, chondroïtinesulfaat en omega vetzuren. Deze stoffen dragen bij aan het kraakbeen.

Het supplement is geschikt voor alle soorten honden.

De juiste dosering:

Het wordt aangeraden om je hond de eerste zeven dagen een aanvangsdosering van 5 gram per dag geven. Na deze periode wordt een onderhoudsdosering van 1 tot 3 gram per dag aanbevolen. Je kunt het supplement eenvoudig door het voer van je hond mengen.

5. Puur Natuur Glucosamine Compleet 

Dit is een Glucosamine supplement, net zoals het vorige besproken gewrichten supplement voor honden. Glucosamine is zeer effectief in het soepel houden van de gewrichten en spieren.

Dit supplement is geschikt voor zowel honden als katten en zorgt voor de opbouw en het behoud van het gewrichtskraakbeen, gewrichtsbanden en gewrichtskapsels. Bovendien wordt de gewrichtsvloeistof van optimale kwaliteit.

Dit voedingssupplement is samengesteld uit volledig natuurlijke stoffen en ingrediënten. Kan over gemakkelijk het voer worden gegeven, waardoor je hond niet eens zal merken dat hij of zij het inneemt.

De juiste dosering:

1-2 x daags (1 maatschep = ongeveer 4 gram) Hond >25 kg 1 maatschep, Hond 10-25 kg 3/4 maatschep, Hond <10 kg en kat 1/2 maatschep.

Mocht het om de een of andere reden 2x daags niet lukken dan is het aan te raden om 1x daags de hoogst mogelijke dosering te geven. Wanneer het beter gaat met het dier kan er over worden gegaan op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de oude dosering. Kijk altijd goed naar de reactie van het dier, een aanpassing in de dosering kan nodig zijn voor je dier, vooral in het begin. De dagelijkse aangeraden dosering is tot een verdubbeling nog veilig te geven.

Waarop te letten bij het kiezen van het beste supplement voor gewrichtspijn bij honden

Als je opzoek bent naar het beste supplement voor de gewrichten van je hond, dan is het belangrijk om je op de ingrediënten in het gewrichtssupplement te richten. De actieve ingrediënten zorgen ervoor dat je hond het maximale uit het product haalt. Hier zijn enkele van de belangrijkste actieve ingrediënten die je mogelijk in gewrichtssupplementen ziet en waarom ze zo belangrijk zijn.

Glucosamine:

Dit is een van de belangrijkste ingrediënten om naar te kijken in een gewrichtssupplement. Glucosamine is namelijk een ingrediënt dat in het lichaam wordt gebruikt als een van de bouwstenen van het bewegingsapparaat. Specifiek kan glucosamine in het lichaam worden gemetaboliseerd om andere chemicaliën te creëren die nodig zijn om pezen, ligamenten, kraakbeen en gewrichtsvloeistof te genezen en te laten groeien, de vloeistof die de gewrichten beschermt.

Chondroïtine:

Chondroïtine is ook een ingrediënt dat het lichaam kan gebruiken om het bewegingsapparaat te ondersteunen. Het werkt echter specifiek om het kraakbeen in het lichaam te ondersteunen en te smeren. Kraakbeen is belangrijk omdat het de uiteinden van de botten dempt en ze en de zachte weefsels beschermt tegen schade door wrijving.

MSM:

MSM is de afkorting voor methylsulfonylmethaan, dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt om de algehele gezondheid en het welzijn van het bewegingsapparaat te ondersteunen. MSM werkt voornamelijk als een ontstekingsremmer, waardoor het een goede optie is voor ondersteuning van artritis en genezing na een operatie.

Hyaluronzuur:

Hyaluronzuur is een van de componenten die aanwezig zijn in gewrichtsvloeistof. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en kan zelfs de celontwikkeling en weefselgroei ondersteunen, waardoor het een goede optie is voor genezing na een operatie.

Omega vetzuren:

Omega-vetzuren zijn rijke verbindingen die aanwezig zijn in zaken als visolie, lijnzaad en kelp. Ze kunnen de gewrichten ondersteunen door ontstekingen en irritatie te verminderen door de bloedstroom te verbeteren.

nagels knippen hond

Veelgestelde vragen over gewrichtspijn bij honden

Zoals je nu wel weet komt gewrichtspijn bij honden heel vaak voor. Hopelijk heb je bij deze de beste supplementen tegen gewrichtspijn bij honden gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je mogelijk verder helpen.

– Hoe weet ik of mijn hond gewrichtsproblemen heeft?

Als je hond ‘s ochtends niet graag opstaat, aarzelt bij het gebruik van trappen, of mank begint te lopen, dan heeft je lieve huisdier waarschijnlijk gewrichtsproblemen. Hieronder vertellen we uitgebreider over de symptomen die gepaard gaan met gewrichtsproblemen bij honden.

– Wat zijn de symptomen van gewrichtspijn bij honden?

Symptomen van gewrichtspijn hebben de neiging om geleidelijk te verschijnen en kunnen zijn:

  • Moeite met zitten, staan ​​of liggen
  • Moeite met traplopen
  • Traagheid of stijfheid bij het opstaan
  • Een terughoudendheid om te springen of rennen
  • Verminderde activiteit of minder interesse in normale activiteiten
  • Mank lopen of een ledemaat van de grond houden
  • Gewrichtszwelling of stijfheid

Waarom hebben oudere honden vaak last van gewrichtspijn?

Naarmate volwassen honden ouder worden, begint het beschermende kraakbeen tussen hun botten af ​​te slijten. Omdat die botten tegen elkaar wrijven, is het mogelijk dat je hond ontstekingen en pijn in zijn gewrichten ervaart. Hierdoor hebben veel oudere honden last van gewrichtspijn.

– Komt gewrichtspijn alleen voor bij oudere honden?

Nee helaas niet, ook bij jongere honden en zelfs pus kan het voorkomen. Er bestaan namelijk twee soorten gewrichtsproblemen bij honden: ontwikkelingsproblemen veroorzaakt door de onjuiste vorming van gewrichten (denk aan elleboog- en heupdysplasie) of degeneratieve problemen waarbij de ligamenten van een hond gewoon verslijten naarmate ze ouder worden (denk aan artrose en patellaluxatie).

– Wat is de oorzaak van gewrichtspijn bij honden

Gewrichtspijn bij honden wordt veroorzaakt door ontwikkelings- of degeneratieve problemen. Ontwikkelingsproblemen zijn het gevolg van een erfelijke aanleg, twee van de meest voorkomende zijn elleboog- en heupdysplasie. Degeneratieve problemen zijn problemen die zich in de loop van de tijd hebben ontwikkeld, meestal als gevolg van leeftijd of overmatig gebruik. Oudere honden kunnen bijvoorbeeld artrose krijgen als gevolg van jarenlange slijtage van hun gewrichten en banden.

Bepaalde hondenrassen zijn vatbaar voor gewrichtsproblemen. Grote rassen die veel gewicht op hun gewrichten dragen, hebben over het algemeen meer kans op ontwikkelings- of degeneratieve problemen. Sommige rassen zijn vatbaarder voor specifieke gewrichtsproblemen – Rottweilers hebben vaak knie- en enkelproblemen, Berner Sennenhonden zijn vatbaar voor elleboogdysplasie en Newfoundlanders hebben de hoogste prevalentie van kruisbandaandoeningen, wat kan leiden tot artritis.

– Wat kan ik nog meer doen om de gewrichtspijn bij mijn hond te verlichten?

Naast het geven van de beste supplementen tegen gewrichtspijn bij honden, is het belangrijk om je hond niet te overbelasten. Laat hem niet teveel springen of traplopen als je weet dat hij gewrichtspijn heeft. Zorg er ook voor dat je hond een comfortabel plekje heeft. De huidige mand het kussen wat je hond heeft is misschien ook niet meer goed genoeg. Ga in plaats daarvan voor een orthopedisch hondenkussen. Bekijk hier een lijst met de beste orthopedische hondenkussens.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart