franse bulldog opvoeden

Franse bulldog opvoeden: Alles wat je moet weten!

Er zijn zoveel misvattingen over Frenchies. Zo is er een gemeenschappelijke misvatting dat een Franse bulldog opvoeden ontzettend moeilijk is.  Franse Bulldoggen hebben de reputatie koppige honden te zijn, dus je zou denken dat ze moeilijk op te voeden zijn. Dit is echter niet helemaal waar. We zullen niet liegen, er zijn hondenrassen die makkelijker op te voeden en te trainen zijn, maar een Franse bulldog opvoeden tot een gehoorzame hond is zeker niet onmogelijk en ook zeker geen jarenwerk. Het belangrijkste is dat je vanaf het begin consequent bent.

Lees verder om meer te leren over het Franse bulldog ras en dan met name hoe je een Franse bulldog pup opvoedt tot een gehoorzame, sociale hond.

Franse bulldog opvoeden

1. Leer het ras goed kennen

Elk hondenras is anders, dus met een algemeen boek over honden, ga je niet heel ver komen. Het is belangrijk om je eens even goed in te lezen over Franse bulldogs. Op het internet kun je veel informatie vinden, maar deze informatie is helaas niet altijd even betrouwbaar. Veel informatie spreekt elkaar tegen en veel informatie is zelfs geschreven door mensen die zelf weinig tot geen ervaring hebben met franse bulldogs. Het aanschaffen van een boek waarin alle informatie over franse bulldogs te vinden is, is dan ook een must! Het ‘complete handboek voor de Franse bulldog is zo’n boek.

Het complete handboek voor de Franse Buldog

Dit eBoek helpt je om je Franse bulldog op te voeden tot een gezonde, gelukkige en gehoorzame hond. Een Franse Bulldog die jou en je familie jaren van plezier zal brengen zonder dat het je uiteindelijk een vermogen kost en zonder uren van verzorging. De schrijver van dit boek heeft ruim vijfendertig jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse bulldogs. In het boek lees je alle informatie, tips en geheimen om je Franse bulldog op te voeden of te veranderen in een lieve en gehoorzame hond.

Wanneer je het eBoek via de onderstaande link aanschaft krijg je een hoge korting en meerdere bonussen. De normale prijs van het hele pakket is €96,75,-. Met de speciale kortingscode in dit artikel ontvang jij het volledige pakket echter voor €37,-.

Klik hier om het volledige pakket voor de laagst mogelijke prijs aan te schaffen.

Voor deze prijs ontvang je:

  • Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog – ebook (waarde €47)
  • Honden Training Geheimen – ebook (waarde €9,95)
  • Succesvolle Tips Voor De Verzorging En Training Van Je Puppy – ebook (waarde: €9,95)
  • Baas Over Je Eigen Franse Bulldog – ebook (waarde €9,95)
  • Je Franse Bulldog Leren Komen Op Commando – ebook (waarde €9,95)
  • Levenslange updates (waarde €9,95)

Mocht je het eBoek hebben aangeschaft, maar toch niet tevreden zijn, dan krijg je je geld terug. Het programma heeft een 60 dagen niet-goed-geld-terug garantie, waardoor je zonder lastige vragen of opmerkingen gemakkelijk je geld terug kan krijgen mocht je niet tevreden zijn.

2. Overwin koppigheid vroeg en blijf consequent

Frenchies zijn heel schattig, maar ze kunnen ook ontzettend koppig zijn. Veel mensen proberen hun voordeel te doen met het trainen met voedsel, maar vaak eindigen ze met een hond met overgewicht die alleen luistert als ze iets lekkers klaar hebben staan.

Je hoeft niet in deze val te trappen. In plaats daarvan moet je beginnen met het trainen van je Frenchie zodra hij of zij thuiskomt. En zorg ervoor dat je niet altijd toegeeft aan die grote Frenchie ogen. Het vergt oefening van jou kant, maar hoe eerder je je hond kunt helpen begrijpen dat je de baas bent hoe beter.

Blijf consistent met je Frenchie: als je je puppy iets verbiedt, zul je het ook moeten blijven verbieden zodra de puppy volwassen is. Het is ook erg belangrijk dat iedereen in het gezin dezelfde regels toepast. Als je je huisdier bijvoorbeeld nooit op de bank laat, maar één keer een uitzondering maakt, zal je huisdier dit niet begrijpen. Hij of zij zal de volgende dag uit zichzelf op de bank springen en verbaast zijn als je dan boos wordt. Wees dus altijd consequent en houd je aan de regels die je zelf of met je gezin gesteld hebt. Jij bepaalt ook het begin en het einde van een actie of spel. Negeer je Frenchie als hij opdringerig is om aandacht te vragen.

3. Zorg voor voldoende speelgoed

Houd je Frenchie mentaal actief en je zult helpen om een ​​gelukkige en gezonde hond groot te brengen. Het is natuurlijk belangrijk om ze 3 keer per dag mee te nemen voor een wandeling, maar daarnaast hebben ze ook indoor speeltijd nodig. Zorg dat je genoeg speeltjes in huis hebt zodat je huisdier zichzelf bezig kan houden.

Kauwspeelgoed is ook erg belangrijk voor honden en voor puppy’s vooral. Wanneer de tandjes doorkomen kunnen ze hier wat last van krijgen. Om te voorkomen dat ze gaan bijten in meubels of je schoenen is het hebben van voldoende kauwspeelgoed een must. Denk bijvoorbeeld aan een puppy kong of een rubberen bal voor de tanden.

4.  Bench training

Bij een Franse bulldog opvoeden mag bench training niet ontbreken. Frenchies zijn best lastig om zindelijk te maken. Bench training vanaf jonge leeftijd is de beste manier om hen te helpen te leren dat ze niet in het huis mogen ontlasten. Honden zullen instinctief niet ontlasten waar ze slapen, dit maakt de bench een geweldige manier om je hond zindelijk te maken. Zorg dat je je pup niet te lang in de bench laat zitten. Als hij wakker wordt van een dutje, haal hem dan uit de bench en breng hem onmiddellijk naar buiten. Als je pup buiten zijn behoeftes doet beloon hem dan met complimenten of een klein koekje.

Het is belangrijk om de bench nooit als straf te gebruiken. Een bench moet juist een veilig en comfortable huisje worden. Een plekje waar je hond zichzelf terug ka trekken uit het huishouden als hij dat wil. Daarnaast is het ook belangrijk dat je geen andere dieren in de bench toe laat.  Als je kinderen hebt, laat ze dan ook weten dat de bench verboden terrein is. Dit helpt de bench te versterken als iets positiefs voor je hond.

Zorg er daarnaast voor dat je bench niet te groot, maar ook niet te klein is. Als je bench te groot is, kan het zijn dat je pup de ene kant van de bench gebruikt om te ontlasten en de andere kant om te slapen. Dit is natuurlijk wat je wilt voorkomen. Als je bench te klein is kan het zijn dat je pup zich opgesloten gaat voelen.

Niet alleen de grootte van de bench is belangrijk, maar ook aan de ‘inrichting’ van de bench met gedacht worden. Het is het belangrijk dat er wat kauwspeelgoed en eventueel een fijn onder kussentje in de bench ligt. Als je pup rustig in de bench ligt zonder te piepen, beloon hem of haar dan met lekkernijen. In het begin kan het zijn dat je pup veel piept in de bench. Lees hier wat je kunt doen om dit piepen te minimaliseren,

Shop hier voor een hondenbench

4. Let op met voeding en wandelingen

Franse buldoggen zijn vatbaar voor zwaarlijvigheid, vooral als hun eigenaren niet de tijd nemen om ze minder voedselgedreven te maken. Erger nog, ze kunnen niet te lang wandelen en te veel worden uitgeput vanwege de ademhalingsproblemen die worden veroorzaakt door de vorm van hun schedel.

Het is erg belangrijk om je Frenchie goed in de gaten te houden en te zorgen dat hij niet te dik wordt. Omdat zware lichaamsbeweging niet echt mogelijk is met het ras, moet je er consequent voor zorgen dat ze niet teveel voeding binnen krijgen.

Ook moet je letten op het weer. Als het bijvoorbeeld buiten bijzonder warm en vochtig is, kan het het beste zijn om je hond binnen te houden. Slechte weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat je Frenchie moeite heeft met ademhalen tijdens je wandelingen of trainingssessie.

5. Bereid je voor op warm weer

Omdat Frenchies veel last kunnen hebben van heet en vochtig weer, is het dubbel belangrijk dat je ervoor zorgt dat ze zich op hun gemak voelen als het seizoen warm wordt.

Als het erg heet is zorg dan dat er binnen een airconditioner aan staat, zodat je hond in een koele omgeving is. Onthoud dat hoge temperaturen niet alleen ongemakkelijk zijn voor dit hondenras … ze kunnen dodelijk zijn. Water moet ook altijd onbeperkt beschikbaar zijn.

Lees hier over de symptomen van oververhitting bij honden en alles wat je kunt doen om het te behandelen en voorkomen.

6. Ga op puppy training

Je pup socialiseren is ontzettend belangrijk. Puppy training is hier ook ideaal voor. Zo leert je hond omgaan met andere honden en bouw je zelf ook een betere band met je puppy op. Kijk zo snel mogelijk naar leuke puppy trainingen en socialisatieklassen. Er worden in de meeste gemeenschappen verschillende soorten trainingen en puppy speelgroepen aangeboden. Hierdoor zal je puppy hoogstwaarschijnlijk opgroeien als een sociale hond die goed met andere honden en mensen overweg kan.

7. Ga regelmatig naar de dierenarts

Franse buldoggen hebben een aantal specifieke gezondheidsproblemen die in de loop van de tijd kunnen opduiken. Dat betekent dat je je pup bij een dierenarts moet registreren zodra je hem of haar krijgt. Het betekent ook dat ze regelmatig moet worden gecontroleerd om ze gezond te houden.

Sommige van de problemen waar Franse bulldogs last van kunnen krijgen, komen door de uitzonderlijk korte snuit van Franse Bulldoggen. Door de vorm van de neus van de hond kunnen ademhalingsproblemen optreden. Dit is erg vervelend, maar het kan gebeuren in de loop van de tijd.

Andere problemen die voor kunnen komen bij dit ras zijn allergieën en voedselovergevoeligheden. Zorg dus dat je altijd goed op je lieve Frenchie blijft letten en op tijd hulp inschakelt als je denkt dat er iet niet goed is.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart