franse bulldog karakter

Franse bulldog karakter: Alles wat je moet weten!

Heb je net een Franse bulldog aangeschaft of ben je dit van plan? Wat leuk! Dit geweldige ras is een aanwinst voor elk gezin. Het is echter wel belangrijk dat je meer leert over het Franse bulldog karakter, zodat je zeker weet dat het de juiste match voor jou is.

Een Franse bulldog is een compacte, gespierde hond met een platte, korte vacht. Ze zijn klein, schattig, vriendelijk en sociaal. Ze hebben wijd uitlopende, lieve ogen en schattige puntige oren. Daarnaast hebben een persoonlijkheid die zo vermakelijk is dat je niet anders kunt dan glimlachen in hun aanwezigheid. Lees gauw verder om alles te leren over het Franse bulldog karakter!

Franse bulldog karakter

– Persoonlijkheid en leven met een Franse bulldog

Een franse bulldog is echt een familiehond, die houdt van aandacht. Sterker nog, hij eist het op!  Een franse bulldog kan in elk huishouden gelukkig zijn. Het ras is ook geschikt voor het stadsleven, omdat er geen grote tuin of een groot huis nodig is om een Frenchie gelukkig te maken. Franse bulldogs hebben niet heel veel beweging nodig, maar ze zijn wel bereid om zo nu en dan een stevige wandeling te maken. Een Frenchie speelt graag, maar brengt zijn dagen ook graag door op de bank.

Franse Bulldogs zijn geweldige gezelschapshonden met een zachtaardig karakter. Als je thuis werkt, ligt je Frenchie waarschijnlijk graag de hele dag aan je voeten of volgt je van kamer naar kamer. Mensen die van ze houden, beschrijven ze als ondeugende maar hele lieve honden en kunnen zich geen leven zonder hen voorstellen. Ze zijn een constante aanwezigheid en ze zullen van je houden en ontzettend loyaal zijn.

Frenchies zijn dus zeer liefhebbende honden die gedijen op menselijk contact. Als je een buitenhond wilt die voor langere tijd alleen gelaten kan worden, dan is een Frenchie niet het ras voor jou. Dit is een hond die geniet van het geven van liefde aan zijn baasje(s), en hij ontvangt graag dezelfde liefde terug.

Met een karakter dat zowel humoristisch als ondeugend is, moet een Franse bulldog leven met iemand die consistent, vastberaden en geduldig is met alle eigenaardigheden die hem zowel frustrerend als juist leuk maken.

Een Frenchie kan soms hard ademen en snurken, maar op de een of andere manier maakt dat juist deel uit van zijn aantrekkingskracht. Verder is een Franse bulldog over het algemeen een rustig ras en blaft niet veel, alleen wanneer hij echt een goede reden tot opwinding heeft.

franse bulldog karakter

– Kinderen en andere honden

Frenchies kunnen over het algemeen goed met iedereen overweg, ook met kinderen en andere dieren. Ze kunnen echter territoriaal en bezitterig zijn naar hun baasjes, vooral in aanwezigheid van andere honden. Socialisatie is een must voor dit ras, maar omdat ze makkelijk in omgang zijn is dit een leuke taak.

Als je kleine kinderen hebt, leer ze dan goed hoe ze moeten omgaan met een hond. Leer ze dat trekken aan de oren en staart bijvoorbeeld een no go is. Verder zijn Frenchies stevig genoeg om het soms agressieve knuffelen en hardhandig aaien van sommige kinderen aan te kunnen. Hun in wezen passieve houding ten opzichte van gekke bewegingen en luid geschreeuw maken ze bijzonder kindvriendelijke honden.

Als je een Frenchie toevoegt aan een huishouden met al een hond of kat, is het belangrijk dat je de twee langzaam aan elkaar introduceert en ze de tijd geeft om aan elkaar te wennen. Een frenchie zal zich makkelijk aanpassen en vrienden maken met zijn of haar metgezellen.

– Training

Franse Bulldogs zijn intelligent en het is gemakkelijk om ze te trainen, zolang je het maar op een spel laat lijken en het leuk houdt. Ze zijn echter erg koppig en hierdoor geen ideaal ras om te concurreren in gehoorzaamheid of behendigheid, hoewel er natuurlijk uitzonderingen zijn. Met veel geduld en training kun je een heel eind komen.

– Waken

Franse Bulldogs zijn uitstekende waakhonden en zullen hun baasjes waarschuwen voor naderende vreemden. Ze zullen hun huis en familie beschermen. Ze zullen echter niet zonder reden blaffen, waardoor je geen last zult hebben elke keer als er vreemde langslopen.

– Oververhitting

Houd de Frenchie in een koele, comfortabele omgeving. Hij is gevoelig voor oververhitting en heeft een koele omgeving, zoals een kamer met airconditioning, nodig. Dit is geen hond die op een warme dag buiten kan blijven. Franchies kunnen niet goed tegen hitte, dus houdt je huisdier op warme dagen ook goed in de gaten.

Lees hier alles over het herkennen, voorkomen en behandelen van oververhitting bij honden.

– Verzorging

Een Franse Bulldog heeft niet veel voer nodig. Veel frenchies hebben overgewicht / obesitas en dat is natuurlijk slecht voor hun gezondheid. Het is een ernstige ziekte die gewrichtsproblemen, stofwisselings- en spijsverteringsstoornissen, rugpijn en hartaandoeningen kan veroorzaken of verergeren. Hoewel het verleidelijk is om je lieve vriendje veel snacks te geven als hij of zij je met die puppy ogen aankijkt, doe het niet. Natuurlijk kan af en toe wat lekkers geen kwaad, maar let erop hoeveel je geeft en wat voor soort snacks je geeft.

Verder is de vacht van een Frenchie gemakkelijk te verzorgen. De vacht is kort en plat en vereist dus niet al te veel aandacht. Rimpels in het gezicht moeten wel regelmatig worden schoongemaakt, om bacteriën te voorkomen.  Frenchies verslijten hun nagels van nature niet en zullen hun nagels regelmatig moeten laten knippen.

Het is, net zoals bij elke andere hond, erg belangrijk om de mondhygiëne van je hond goed bij te houden. Het doel zou moeten zijn om zijn tanden dagelijks 30 seconden aan elke kant te poetsen. En als dit niet mogelijk is minimaal 2 keer per week. Begin hier al van jongs af aan mee, zodat je hond er zelfs van gaat genieten. Tandpasta voor mensen is niet veilig voor huisdieren, dus zorg ervoor dat je een product gebruikt dat is goedgekeurd voor je huisdier! Lees hier meer over het tandenpoetsen bij honden.

Meer leren over het Franse bulldog ras

Je weet nu meer over het karakter van een Franse bulldog, maar er is nog zoveel meer wat je moet weten over deze kleine, lieve viervoeters. Elke hondenras is anders en Franse bulldogs hebben een specifieke opvoeding nodig. Als je net een Franse bulldog hebt aangeschaft, of hierover aan het twijfelen bent, is het slim om je goed te verdiepen in het ras.

Het eBoek “Het complete handboek voor de Franse bulldog” is een boek waar letterlijk alles in staat wat je moet weten om je Franse bulldog op te voeden tot een gelukkige, gezonde en gehoorzame hond. De schrijver van dit boek heeft ruim vijfendertig jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse bulldogs en hij deelt alle infomatie, tips en tricks in dit boek.

Wanneer je het eBoek via de onderstaande link aanschaft krijg je een hoge korting en meerdere bonussen. De normale prijs van het hele pakket is €96,75,-. Met de speciale kortingscode in dit artikel ontvang jij het volledige pakket echter voor €37,-.

Voor deze prijs ontvang je:

  • Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog – ebook (waarde €47)
  • Honden Training Geheimen – ebook (waarde €9,95)
  • Succesvolle Tips Voor De Verzorging En Training Van Je Puppy – ebook (waarde: €9,95)
  • Baas Over Je Eigen Franse Bulldog – ebook (waarde €9,95)
  • Je Franse Bulldog Leren Komen Op Commando – ebook (waarde €9,95)
  • Levenslange updates (waarde €9,95)

Mocht je het eBoek hebben aangeschaft, maar toch niet tevreden zijn, dan krijg je je geld terug. Het programma heeft een 60 dagen niet-tevreden-geld-terug garantie, waardoor je zonder lastige vragen of opmerkingen gemakkelijk je geld terug kan krijgen mocht je niet tevreden zijn.

franse bulldog eboek

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart