duitse herder opvoeden

Duitse herder opvoeden: Alles wat je moet weten!

Wil jij je Duitse herder opvoeden tot een lieve, gehoorzame en gezonde hond? Dan ben je hier an he juiste adres! Energiek, zachtaardig, intelligent en loyaal, de Duitse herder is een fantastisch ras om in het gezin te brengen. Als ze goed worden opgevoed en goed getraind worden, kunnen ze uitstekende gezinshonden, waakhonden en vrienden voor het leven zijn. Een Duitse herder opvoeden en trainen is ontzettend leuk, maar het kan ook uitdagend zijn. In dit artikel hebben we daarom de belangrijkste zaken op een rijtje gezet om je te helpen je Duitse herder pup op te voeden tot een gehoorzame en sociale hond. Lees gauw verder om alles te leren over de opvoeding van Duitse herder pups!

Duitse herder opvoeden: Alle tips!

1. Lees je in over Duitse herders

Het eerste wat je zou moeten doen als je een Duitse herder pup hebt aangeschaft is je inlezen over het ras. Elk hondenras is anders, dus met een algemeen boek over het opvoeden van honden kom je niet ver. Natuurlijk kun je veel informatie vinden op het internet, maar veel van deze informatie spreekt elkaar tegen of is niet helemaal compleet. Ook worden veel van deze artikelen geschreven door mensen die zelf niet eens Duitse herders bezitten en er dus weinig vanaf weten. Het is dan ook aan te raden om een specifiek boek over Duitse herders goed te bestuderen. Een voorbeeld van zo’n boek is “Duitse Herder Handboek”.

Duitse Herder Handboek

Dit informatieve eBoek leert je letterlijk alles wat je moet weten over Duitse Herders. De schrijver van dit boek heeft al ruim vijfentwintig jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Duitse herders en is dus een echte expert in dit vak.

Wanneer je het eBoek via de onderstaande link aanschaft krijg je een hoge korting en meerdere bonussen. De normale prijs van het eBoek is €47,- en met alle bonussen erbij €96,75,-. Met de speciale kortingscode in dit artikel ontvang jij het volledige pakket echter voor €37,-.

Voor deze prijs ontvang je:

  • Duitse Herder Handboek – ebook (waarde €47)
  • Honden Training Geheimen – ebook (waarde €9,95)
  • Succesvolle Tips Voor De Verzorging En Training Van Je Puppy – ebook (waarde €9,95)
  • Baas Over Je Duitse Herder – ebook (waarde: €9,95)
  • Je Duitse Herder Laten Komen Op Commando – ebook (waarde €9,95)
  • Levenslange updates (waarde €9,95)

Mocht je het eBoek hebben aangeschaft, maar toch niet tevreden zijn, dan krijg je je geld terug. Het programma heeft een 60 dagen niet-tevreden-geld-terug garantie, waardoor je zonder vragen of opmerkingen gemakkelijk je geld terug krijgt als je niet tevreden bent.

duitse herder handboek

2. Maak je huis puppy proof

Als je een puppy in huis haalt, zorg er dan voor dat alles schoon en opgeruimd is en dat alles wat duur en schadelijk is buiten bereik van je pup is. Zorg ook dat alle schoenen netjes in een schoenenkast liggen, om te voorkomen dat ze als snack of speeltje gezien worden. Ruim alle kleine voorwerpen op zodat je puppy ze niet perongeluk kan inslikken. 

Verder is het belangrijk dat je alle spullen in huis haalt die je pup nodig heeft. Bekijk hier een puppy benodigdheden checklist.

3. Train je pup

Wanneer je eraan denkt om een ​​Duitse herder pup in huis te halen, is het belangrijk om te begrijpen welke verantwoordelijkheid je moet nemen. Je puppy de zorg, liefde en training geven die hij nodig heeft terwijl hij nog jong is, is van vitaal belang, zodat je in de toekomst een goed opgevoede en vriendelijke hond hebt.

Duitse herder puppy’s moeten leren wie de baas is. Het is belangrijk om je pup van jongs af aan te trainen, om te voorkomen dat je later wanneer hij groot en sterk is, aan de lijn mee wordt gesleurd. Ook is training belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond lief naar andere mensen en honden is en luistert wanneer jij commando’s geeft.

Begin ook direct met training. De hersenen van puppy’s zijn veel groter dan we denken; ze nemen ondanks hun jonge leeftijd veel goede informatie op. Het is geen geheim dat Duitse herders super slim zijn. Naast het feit dat ze door families als huisdier worden gehouden, zijn ze trotse leden van de politie en loyale hulphonden. Leren zal voor hen helemaal geen probleem zijn!

– Socialisatietraining

Voor puppy’s van alle rassen is socialisatietraining ontzettend belangrijk. Vooral voor Duitse herders, die van nature beschermend naar hun baasje(s) zijn, is socialisatie erg belangrijk, zodat je pup leert welke vreemde vriendelijk zijn en geen bedreiging vormen.

Duitse herders zijn opletten en houden je constant in de gaten. Je pup zal jouw signalen rondom nieuwe mensen en nieuwe situaties oppikken. Stel je puppy daarom zoveel mogelijk bloot aan verschillende mensen, honden en situaties en laat zien dat het oké is. Begin hier ook zo jong mogelijk mee. Het veilig blootstellen van de puppy aan nieuwe bezienswaardigheden, geluiden en geuren is absoluut cruciaal voor de ontwikkeling. Goede socialisatie vertaalt zich in zelfvertrouwen en een vriendelijke, sociale en gehoorzame hond.

– Gehoorzaamheidstraining

Gehoorzaamheidstraining is natuurlijk een ontzettend belangrijk aspect van een Duitse herder opvoeden.  Duitse herders blinken uit in gehoorzaamheid, dus begin al op jonge leeftijd met het aanleren van de basiscommando’s, zoals zit, lig en blijf. Train ook met los lopen en volgen. Inschrijven voor een gehoorzaamheidscursus voor puppy’s kan zeer nuttig zijn, zowel voor het aanleren van deze commando’s als voor socialisatie.

Wees altijd een goede leider. Een van de belangrijkste dingen van het opvoeden van een hond is ervoor te zorgen dat je laat zien wie de baas is. Als je geen dominantie uitoefent, zal je hond waarschijnlijk niet naar je willen luisteren.

Ga altijd voor positieve training in plaats van negatieve training. In het begin zal je pup veel fouten maken, wordt dan niet boos en ga nooit schreeuwen. Ongehoorzaamheid hoort nou eenmaal bij het proces. Wees wel duidelijk en assertief en laat je hond weten dat dit gedrag niet goedgekeurd wordt. Laat hem zien welk gedrag je wel wilt zien. Wanneer je pup bijvoorbeeld in meubels of schoenen bijt, zeg dan duidelijk ‘NEE’ en geef hem direct een kauwspeeltje. De volgende keer wanneer hij uit zichzelf het speeltje pakt i.p.v. je schoenen, beloon hem dan. Beloon altijd goed gedrag. Dit kan met complimenten, een aai over zijn bol of wat lekkers (de laatste is meestal favoriet).

– Zindelijkheidstraining

Een belangrijk onderdeel van een Duitse herder opvoeden is zindelijkheidstraining. Een makkelijke manier om je pup snel zindelijk te maken is door het gebruik van een bench. Het is sowieso belangrijk om een bench aan te schaffen, niet alleen voor zindelijkheidstraining, maar ook om je pup een veilig plekje te geven waar hij kan slapen en zichzelf kan terugtrekken. Ook is een bench handig voor als je even naar boven gaat of het huis verlaat. 

Laat je pup in het begin rustig aan de bench wennen en zorg ervoor dat hij het associeert met een veilige plek en het niet ziet als opgesloten worden. Laat hem of haar zelf de bench inlopen de eerste keer. Dit kun je doen door wat lekkers in de bench te leggen. 

Honden zullen instinctief niet ontlasten op de plaats waar ze slapen. Dat maakt een bench een geweldig hulpmiddel om je pup zindelijk te maken. Breng je pup telkens meteen naar buiten als je hem uit de bench haalt, en beloon hem als hij buiten zijn behoeftes doet. Op deze manier leert je pup zeer snel dat hij alleen buiten mag poepen en plassen.

Zorg ervoor dat de bench groot genoeg is dat je pup zich kan omdraaien en kan liggen, maar klein genoeg dat hij niet een apart gedeelte van de bench als ‘toilet’ kan gebruiken.

Bekijk hier verschillende benches

4. Zorg voor genoeg speeltjes

Alle puppy’s bijten. Dit betekent niet dat ze agressief zijn, dit is normaal puppy gedrag. Bijten is gekoppeld aan tandjes krijgen, maar het is ook een belangrijk onderdeel van het spel tussen puppy’s en andere honden en mensen. Puppy’s spelen graag met hun mond en daar is niets aan te doen. Het is ook belangrijk dat ze bijten voor de ontwikkeling van de tandjes. Omdat puppy tandjes erg scherp zijn is het belangrijk om af te leren dat ze aan jou en je spullen kauwen en belangrijk dat je ze de goede richting in stuurt. Dit doe je door genoeg kauwspeelgoed in huis te hebben.

Shop hier voor hondenspeelgoed

5. Zorg voor voldoende fysieke en mentale stimulatie

Genoeg beweging is ontzettend belangrijk voor Duitse herders. Het zijn actieve honden die graag wandelen en spelen. Het is belangrijk dat je je hond genoeg beweging kan bieden. Ga met hem wandelen, joggen, fietsen, zwemmen etc. Ga voor miniaal 1 lange wandeling per dag. Als je niet houdt van wandelen, koop dan een werper met bal, zodat je hond alsnog veel kan rennen en zich uit kan leven. 

Naast bewegen / fysieke stimulatie is mentale stimulatie ook erg belangrijk. Je kunt ervoor zorgen dat je huisdier mentaal gestimuleerd wordt, door middel van denkspelletjes voor honden.

6. Voeding

Een belangrijk onderdeel van een Duitse herder opvoeden tot een grote sterke hond, is de juiste voeding. Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening moet houden bij het voeren van je Duitse herder.mDuitse herders verteren granen niet zo goed. Om deze reden moet je voorkomen dat je ze voedsel krijgt dat graan bevat.

Het ideale dieet zou vergelijkbaar zijn met wat de hond in het wild zou eten. Het meeste hondenvoer dat speciaal voor Duitse herders op de markt wordt gebracht, bevat enkele ingrediënten die dit weerspiegelen. Algemeen honden voeding van een bekend en betrouwbaar merk is ook perfect voor Duitse herders. Lees wel altijd de ingrediënten zorgvuldig door.

Bekijk hier hondenvoer.

Als je hond jong is, wordt het aangeraden hem drie tot vier keer per dag te voeren. Dit zal ervoor zorgen dat ze de voeding krijgen die ze nodig hebben om sterk en gezond te worden. Honden ouder dan een jaar kunnen zich over het algemeen op hun gemak voelen bij het eten van drie maaltijden per dag, terwijl volwassenen slechts twee maaltijden per dag nodig hebben.

Verzorging

Duitse herders zijn prachtige honden, wat betekend dat ze ook een aanzienlijke hoeveelheid onderhoud nodig hebben. Hier zijn enkele basistips voor het verzorgen van je Duitse herder.

– Borstelen

Je zult je Duitse herder vrij vaak moeten borstelen. Ze hebben lang haar en ze verliezen constant haren. Zorg ervoor dat je ze minstens twee keer per week goed borstelt, bij voorkeur één keer per dag als je tijd hebt. Als je geen tijd hebt, verwacht dan dat veel van die prachtige vacht op je meubels terecht komt. Je kunt je hond ook naar een hondentrimsalon brengen als je zelf geen fan bent van borstelen.

Tijdens het lente- en herfstseizoen zal je hond veel meer verharen dan normaal. Gedurende deze tijd kun je verwachten dat je ook veel meer moet stofzuigen dan normaal. Het is ook van vitaal belang dat je op deze tijden tijd maakt om je hond minstens één keer per dag te borstelen.

-Wassen

Je hond wassen / baden is een ander belangrijk aspect van een Duitse herder verzorgen. Het is belangrijk om ze niet te vaak te wassen, want als ze elke dag worden gewassen, kan hun huid stoppen met het produceren van natuurlijke oliën. Dit kan op den duur tot irritatie leiden. Één of twee keer per jaar baden is genoeg. Zorg ervoor dat je alleen een shampoo gebruikt die speciaal voor honden is gemaakt. Lees hier meer over het wassen van honden.

– Oorreiniging

Het is ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je achter de oren van je hond schoonmaakt. Oren van de Duitse herder staan ​​lang en rechtop en zijn daarom vatbaar voor het verzamelen van stukjes vuil en stof. Als je dit vuil en stof niet uit hun oren haalt, kunnen ze infecties en gehoorproblemen krijgen. Het schoonmaken van hun oren is vrij eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is een zachte, grondige veegbeweging met een vochtige doek.

duitse herder pup opvoeden

Veelvoorkomende gezondheidsproblemen

Een Duitse herder gezond opvoeden, doe je door genoeg beweging en de juiste voeding. Helaas kunnen honden net zoals mensen te maken krijgen met gezondheidsproblemen, hoe gezond ze ook leven. Een veelvoorkomend gezondheidsprobleem dat via het DNA wordt doorgegeven, is heupdysplasie. Dit ras heeft vaak last van de aandoening, maar er zijn maatregelen die kunnen worden genomen om het te voorkomen en te behandelen. De eerste tekenen dat heupdysplasie aanwezig is, is dat de hond hinkt op zijn achterpoten en moeite heeft met opstaan ​​vanuit een zittende of liggende positie.

Hondenbezitters worden aangemoedigd om hun Duitse herder naar de dierenarts te brengen voor een juiste diagnose. De dierenarts zal een grondig lichamelijk onderzoek doen, bloedonderzoek doen en eventueel röntgenfoto’s van de heupen maken. Zodra de aandoening is bevestigd, zal de dierenarts een actie ondernemen om de GSD te helpen met de aandoening te leven.

Sommige oplossingen die door dierenartsen worden aanbevolen, zijn onder meer het consumeren van een gezond dieet, matige lichaamsbeweging, supplementen, voorgeschreven medicatie voor pijn en ontsteking en mogelijk een operatie. Van Duitse herders is bekend dat ze een lang, gezond en gelukkig leven leiden, ook al lijden ze aan deze aandoening.

Waar kun je een Duitse herder kopen en waar moet je op letten?

Koop nooit een puppy van de Duitse herder in een dierenwinkel of van een internetsite die een pup naar je verzendt. Ze kunnen niet alleen ziek zijn, maar ze zullen ook een grote leerperiode voor de basistraining hebben gemist en zullen moeilijker te trainen en oncontroleerbaarder zijn.

De beste Duitse herder puppy’s komen van fokkers. De fokker moet heel open zijn over zijn fokbeleid en voor elke puppy de juiste papieren verstrekken. Hij moet je alle medische informatie over de puppy geven, evenals informatie over zijn sociaal gedrag en eventuele problemen. Hij moet je laten zien waar de puppy gedurende zijn korte leven heeft gewoond, en hij en zijn gezin moeten met de puppy omgaan alsof het hun eigen puppy is. Hij zou de kenmerken van elke pup in het nest moeten kennen (Duitse herders hebben vaak nesten van ongeveer tien). Je kunt op het internet zoeken naar gerenommeerde fokkers bij jou in de buurt.

Er zijn veel mensen die puppy’s kopen en ze na zes maanden weg doen als ze niet meer ‘schattig en klein’ zijn, een reddingsgroep of dierenasiel kan daarom ook een geweldige plek zijn om je hond vandaan te halen.

De puppy’s die te koop zijn, moeten ontwormd zijn en hun eerste injecties hebben plus een zeer genereuze gezondheidsgarantie. Bestudeer de pup in het nest ook goed. Je wilt er zeker van zijn dat de puppy die je uitkiest net zo actief is als zijn of haar broertjes en zusjes en fysiek op ze lijkt. Zorg er ook voor dat je pup nieuwsgierig en actief is. Als de puppy afstand neemt en genegenheid of vastgehouden probeert te vermijden, kun je misschien beter een andere puppy overwegen, omdat een puppy die niet van genegenheid houdt waarschijnlijk uitgroeit tot een volwassene die niet van genegenheid houdt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart