duitse herder karakter

Duitse herder karakter: Alles wat je moet weten!

Zelfverzekerd, moedig, zachtaardig en intelligent – het is geen wonder dat Duitse herders worden beschouwd als één van de meest populaire hondenrassen. Deze grote honden zijn loyaal en beschermend tegenover hun mensen, maar benaderen vreemden voorzichtig. Hun kalme, vriendelijke en actieve houding maakt deze honden geweldige metgezellen voor actieve eigenaren die van plan zijn om samen uren in het hondenpark of middagen op pad door te brengen. Lees gauw verder om alles te ontdekken wat je moet weten over het Duitse herder karakter!

Duitse herder karakter

– Persoonlijkheid

Het ras wordt beschouwd als slim en gemakkelijk te trainen. Wanneer ze goed worden opgevoed zijn het ontzettend lieve en loyale honden. Met hun gezin zijn ze gemakkelijk in de omgang en benaderbaar, maar wanneer ze worden bedreigd, kunnen ze sterk en beschermend zijn, waardoor het ook uitstekende waakhonden zijn. Ze zijn makkelijk trainbaar, waardoor je ze zowat alles kun leren.

Het zijn gereserveerde honden; ze maken niet meteen vrienden met iedereen, maar als ze dat eenmaal doen, zijn ze extreem loyaal. Duitse herders zijn vaak wat afstandelijk naar vreemde, maar absoluut niet agressief. Sommige slecht gefokte Duitse herdershonden kunnen echter gespannen en nerveus zijn. In combinatie met slechte socialisatie en een gebrek aan training, kunnen overmatige bewaking en agressief gedrag de gevolgen zijn.

Dit zeer intelligente en trainbare ras is ook perfect om te worden opgeleid als werk hond, – wat voor werk dan ook. De Duitse herder kan worden getraind om bijna alles te doen, van het waarschuwen van een doof persoon tot het rinkelen van de deur tot het opsnuiven van drugs voor de politie.

Een ding waar ze niet goed in zijn, is lang alleen zijn. Zonder het gezelschap dat ze nodig hebben, evenals lichaamsbeweging en de kans om hun intelligentie aan het werk te zetten, raken ze verveeld en gefrustreerd. Een Duitse herder die te weinig wordt getraind en door zijn familie wordt genegeerd, zal waarschijnlijk opgekropte energie uiten op manieren die je niet leuk vindt, zoals blaffen en kauwen. Het is dan ook belangrijk om je huisdier regelmatig mee te nemen voor lange wandelingen en met hem te spelen. Naast fysieke stimulatie is mentale stimulatie ook erg belangrijk. Dit kun je bijvoorbeeld doen met intelligente spelletjes zoals voerpuzzels.

Zoals elk hondenras heeft de Duitse herder behoefte aan vroege socialisatie – blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen – als ze jong zijn. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat je puppy opgroeit tot een gehoorzame en vriendelijke hond.

– Samen leven met

Omdat Duitse herders groot en krachtig zijn en een sterk waakinstinct hebben, moet er goed op worden gelet om Duitse herders van gerenommeerde fokkers te kopen. Koop je hond niet zo maar bij de eerste de beste aanbieder, maar doe wat onderzoek. Slecht gefokte honden hebben meer kans op slecht gedrag of gezondheidsproblemen.

Om overbezorgd en agressief gedrag te voorkomen, moeten Duitse herdershonden vanaf jonge leeftijd zorgvuldig worden gesocialiseerd en gehoorzaamheidstraining krijgen. Ze moeten bij het gezin zijn en voortdurend onder toezicht worden blootgesteld aan mensen en andere huisdieren in de buurt.

Duitse herdershonden zijn actief en hebben graag iets te doen. Ze hebben dagelijks voldoende beweging nodig. Het is dus belangrijk dat je dit kan bieden. 3 keer per dag een klein rondje om de sloot is niet genoeg voor dit ras. Maak lange wandelingen, neem je hond mee fietsen, ga samen joggen, laat je hond zwemmen etc. Al deze activiteiten vinden honden erg leuk. Mocht je zelf niet zo fanatiek zijn, koop dan een bal met werper, zodat je hond toch lekker kan rennen, terwijl jij niet altijd ver hoeft te lopen. Hoe dan ook, zorg dat je hond voldoende beweging krijgt.

Een Duitse herder verhaart ongeveer twee keer per jaar erg veel en de rest van de tijd verhaart hij voortdurend geleidelijk. Borstel je hond minstens een paar keer per week om het verharen onder controle te houden en de vacht mooi te houden.

duitse herder opvoeden

– Kinderen en andere huisdieren

Het Duitse herder karakter is zeer vriendelijk en enorm loyaal naar de mensen in zijn of haar naaste omgeving. Dit maakt een Duitse herder een geweldige familiehond. Dit ras kan zeer goed overweg met kinderen. Sommigen zeggen zelfs dat ze een kruising zijn tussen een babysitter en een politie agent, zowel vriendelijk voor als beschermend voor de kinderen in hun gezin. Houdt echter wel in gedachte dat het een grote hond is die per ongeluk een klein kindje om kan stoten. Om deze reden is het belangrijk altijd op te letten.

Duitse herders zijn trouw aan hun baasjes en hebben vaak een wat gereserveerder karakter. Ze zullen niet kwispelend aflopen op kinderen die ze niet kennen, ze zullen ze gewoon negeren. Over het algemeen zijn Duitse herder wel betrouwbaar met alle kinderen.

De Duitse herder kan ook goed samenleven met andere honden en huisdieren, zolang ze dit van jongs af aan leren. Het introduceren van een volwassen Duitse herder in een huishouden met andere huisdieren kan moeilijker zijn als de hond niet gewend is om met andere honden of katten om te gaan. Laat de huisdieren dus langzaam aan elkaar wennen en laat ze in het begin niet zomaar alleen.

– Levensbehoeften

Hoewel ze aanvankelijk misschien zijn gefokt om uren lang hard te werken – in de loopgraven aan de frontlinie, of smokkelwaar opsnuiven – is de Duitse herder tegenwoordig net zo goed een gezinshond als een harde werker. Hoewel deze honden zich kunnen aanpassen aan verschillende woonsituaties, maken hun hoge energie en grote formaat ze beter geschikt voor een huis met een tuin. In een klein appartement kunnen ze minder energie kwijt. Als je een klein appartement hebt, maar toch een Duitse herder wilt, zorg er dan voor dat je vaak naar buiten gaat, om je hond te laten rennen en spelen. Zolang ze voldoende dagelijkse beweging krijgen, doen ze het goed in appartementen.

Duitse herders zijn extreem loyaal aan hun mensen en zullen alles op het spel zetten voor degenen van wie ze houden. Maar hun grootte, energie en kracht kan voor sommige mensen te veel hond zijn om te hanteren. Het is belangrijk om je Duitse herder van jongs af aan goed op te voeden, zodat je hem of haar leert dat jij de baas bent. Als je dit niet doet, zullen ze je waarschijnlijk meesleuren aan de lijn, en daar wordt niemand blij van.

Dit hondenras houdt van van aandacht en liefde. Als je hele dagen werkt en je hond elke dag uren alleen thuis moet laten, is dit ras misschien niet de beste keuze voor jou.

Een Duitse herder zal het gelukkigst zijn met een actieve eigenaar die op zoek is naar een standvastige metgezel die graag tijd buitenshuis doorbrengt. Het is belangrijk om goed te overwegen of je gedurende de hele levensduur van je Duitse herder dit kan bieden.

Meer leren over het Duitse herder ras

Je weet nu meer over het Duitse herder karakter, maar er is nog zoveel meer wat je moet weten over deze lieve, trouwe viervoeters. Elke hondenras is anders en Duitse herders hebben een specifieke opvoeding en verzorging nodig. Als je net een Duitse herder hebt aangeschaft, of hierover aan het twijfelen bent, is het slim om je goed te verdiepen in het ras.

Het eBoek “Duitse Herder Handboek” is een boek waar letterlijk alles in staat wat je moet weten om je Duitse herder op te voeden tot een gelukkige, gehoorzame en gezonde hond. De auteur van dit boek heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Duitse herders, en deelt alle infomatie, tips en tricks in dit boek.

Wanneer je het eBoek via de onderstaande link aanschaft krijg je een hoge korting en meerdere bonussen. De normale prijs van het boek is €47,-, en de prijs van het hele pakket (inclusief de bonussen) is €96,75,-. Met de speciale kortingscode in dit artikel ontvang jij het volledige pakket echter voor €37,-.

duitse herder handboek
Je ontvangt nu tijdelijk naast het boek zelf de volgende bonussen:
  • Honden Training Geheimen – ebook (waarde €9,95)
  • Succesvolle Tips Voor De Verzorging En Training Van Je Puppy – ebook (waarde: €9,95)
  • Baas Over Je Duitse Herder – ebook (waarde €9,95)
  • Je Duitse Herder Laten Komen Op Commando – ebook (waarde €9,95)
  • Levenslange updates (waarde €9,95)

Mocht je het eBoek hebben aangeschaft, maar toch niet tevreden zijn, dan krijg je je geld terug. Het programma heeft een 60 dagen niet-tevreden-geld-terug garantie, waardoor je zonder lastige vragen of opmerkingen gemakkelijk je geld terug kan krijgen mocht je niet tevreden zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart