chihuahua karakter

Chihuahua karakter: Alles wat je moet weten!

Wil je meer weten over het chihuahua karakter? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als je een schattige, gemakkelijk draagbare hond van een klein ras wilt, koop dan een Chihuahua. Als je ook een braaf en gehoorzaam hondje wilt, lees je dan eerst even goed in over het chihuahua ras, om te kijken of dit wel de juiste match is. Chihuahua’s zijn namelijk klein, maar pittig. Ze hebben vaak een attitude en als ze niet goed worden opgevoed, zullen ze de baas over je proberen te spelen.

Een correcte socialisatie en juiste opvoeding, is dan ook van cruciaal belang voor het toekomstige gedrag van je chihuahua puppy. Als je weet hoe je het moet aanpakken en als je consequent bent kun je echter de liefste en meest gehoorzame chi maken van je nieuwe vriendje!

Lees verder om alles te leren over het chihuahua karakter, om te kijken of dit hondenras bij je past en om te leren hoe je je kleintje het beste kunt opvoeden en behandelen.

Chihuahua karakter

– Persoonlijkheid van een chihuahua

Chihuahua’s zijn uitstekende gezelschapshonden. Ze houden van aandacht en zijn loyaal aan hun baasjes. Hoewel ze als schoothondjes worden beschouwd, zijn ze actief en worden ze graag bezig gehouden.

Chihuahua’s zijn goede huisdieren als ze met respect worden behandeld, maar ze hebben de reputatie dat ze naar vreemden of kleine kinderen snauwen die een bedreiging vormen voor hun kleine formaat.

Zoals veel kleine honden, kunnen ze meer blaffen dan sommige grotere honden. Ze kunnen ook proberen hun baasjes te domineren en enigszins temperamentvol zijn. Dit is waarom de juiste opvoeding extra belangrijk is bij dit ras.

– Toewijding aan hun baasje

Chihuahua’s houden van hun baasje. Jij bent hun wereld. Vanwege deze toewijding kunnen chihuahua’s soms agressief reageren op iedereen die volgens hen de ruimte van de geliefde binnendringt. Dat omvat bijvoorbeeld je partner, vrienden en ouders. Ze zullen misschien grommen of blaffen. Het is belangrijk dat je dit gedrag van jongs af aan aanpakt. Corrigeer je pup als hij of zij blaft of gromt en wees hier consequent mee. Leer je pup welk gedrag je van hem of haar verlangt. Als je dit van jongs af aan doet zal je binnen een mum van tijd een gehoorzame chi hebben!

– Temperament

Het is hiervoor al benoemd, maar het verdiend nog even een apart kopje. Chihuahua’s hebben over het algemeen temperament. Net als mensen hebben niet alle chi’s hetzelfde temperament. Sommige zijn verlegen, sommige zijn vriendelijk. Anderen zijn soms verlegen en soms extravert. Hoewel chihuahua’s meestal overweg kunnen met katten en andere huisdieren, moet je voorzichtig zijn met grotere honden. Groten horen kunnen kleine hondjes als chihuahua’s gemakkelijk omver lopen en perongeluk pijn doen. Ook kunnen chihuahua’s zich bedreigd voelen door grote honden en gaan uithalen.

– Zindelijkheidstraining

Zoals veel kleine rassen zijn chihuahua’s moeilijk zindelijk te maken. Je kunt je chihuahua het beste en het snelste zindelijk maken met benchtraining, omdat honden hun slaapplaats niet graag bevuilen. Lees hier alles wat je moet weten over benchtraining.

Wanneer chi’s op latere leeftijd toch nog af en toe binnen hun behoeftes doen, kan dit liggen aan koppigheid, maar het kan ook liggen aan het feit dat ze niet naar buiten willen met slecht weer. Chihuahua’s hebben het snel koud. Vooral kortharige chi’s hebben echt een trui of jas nodig bij koud weer wanneer ze naar buiten gaan.

– Opvoeding en training

Het is belangrijk om je chihuahua vanaf jongs af aan goed op te voeden en ze te leren welk gedrag je wilt zien. Als je dit niet doet, zal het op latere leeftijd moeilijk zijn om dit te corrigeren.

Het eerste wat je zou moeten doen als je een chihuahua hebt aangeschaft of dit van plan bent, is je inlezen over het ras. Elk hondenras is natuurlijk anders en een chihuahua is helemaal een apart hondenras qua karakter en opvoeding. Het is dus belangrijk om over specifieke informatie over dit ras te bezitten om je hondje zo goed mogelijk op te voeden.

Het boek “Het complete handboek voor de opvoeding, training en verzorging van een chihuahua”, zal je voorzien van alle informatie die je nodig hebt om een blije, lieve, gehoorzame en gezonde hond van je chi te maken.

Het complete handboek voor de opvoeding, training en verzorging van een chihuahua

Dit informatieve eBoek leert je letterlijk alles wat je moet weten over chihuahua’s. De schrijver van dit boek heeft al ruim vijfentwintig jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van chihuahua’s.

Wanneer je het eBoek via de onderstaande link aanschaft krijg je een hoge korting en meerdere bonussen. De normale prijs van het hele pakket is €96,75,-. Met de speciale kortingscode in dit artikel ontvang jij het volledige pakket echter voor €37,-.

Voor deze prijs ontvang je:

  • Het complete handboek voor de opvoeding, training en verzorging van een chihuahua – ebook (waarde €47)
  • Honden Training Geheimen – ebook (waarde €9,95)
  • Acht Ongelofelijk Simpele Technieken Om Je Hond Te Laten Komen – ebook (waarde €9,95)
  • Succesvolle Tips Voor De Verzorging En Training Van Je Puppy – ebook (waarde: €9,95)
  • Je Hond De Baas – ebook (waarde €9,95)
  • Levenslange updates (waarde €9,95)

Mocht je het eBoek hebben aangeschaft, maar toch niet tevreden zijn, dan krijg je je geld terug. Stuur een berichtje binnen 60 dagen na aankoop en je krijgt het volledige bedrag terug zonder moeilijke vragen of opmerkingen.

– Rollen over het gras

Chihuahua’s houden er van om op het gras of in huis rond te rollen. Veel eigenaren vragen zich af of dit hondengedrag normaal is, en het is meestal een grote ja! Voor veel chi’s zijn waren zonnestralen en gras hun twee favoriete dingen.

Als je chihuahua dit vrij vaak doet, is het belangrijk om toch eerst te letten op tekenen van gezondheidsprobelen die jeuk veroorzaken. Alles, van voedselallergieën tot allergieën voor tapijtreinigingsoplossingen tot vlooien tot huidinfecties, kan overmatige jeuk veroorzaken.

Zoek zorgvuldig naar tekenen van irritatie. Schuif de vacht opzij en controleer de huid. Zoek naar:

  • Roodheid
  • Zwelling
  • Zweren
  • Bultjes

Als je deze tekenen ziet, is het belangrijk om je hondje mee te nemen naar de dierenarts om te kijken wat het precies veroorzaakt. Als alles in orde is en uw hond geen huidaandoening heeft, kun je er zeker van zijn dat rondrollen op het gras, wrijven tegen gras en ander gedrag zoals dit volkomen normaal is voor een hond.

– Normaal slaapgedrag

Het is normaal dat een hond veel slaapt. Een chihuahua zal gemiddeld 12 tot 14 uur per dag slapen, zowel diepere slaap als lichtere slaap. Honden hebben, net als mensen, deze 2 verschillende soorten slaap. Het is de diepe REM-slaap die een persoon of hond echt in staat stelt het lichaam te laten rusten en opnieuw fris te beginnen! Het verschil met honden, waaronder de Chihuahua, is dat ze veel vaker wakker worden dan wij. Je merkt het misschien niet, maar honden worden heel vaak wakker (ook al is het maar voor een minuut) en vallen dan weer in slaap. Hierdoor moet een hond veel meer uren slapen dan wij, om alle diepe slaap te krijgen die nodig is. Vooral oudere chihuahua’s doen vaker dutjes.

– Schooien

Als je een chihuahua ook maar één keer verwent, kijk dan uit, want hij verwacht vanaf dat moment een voorkeursbehandeling. Om deze reden is het iets waar je misschien spijt van krijgt als je slechts één keer toegeeft aan het aanbieden van tafelresten. Het is het beste om vooraf te plannen wat je je hondje voedt voor zowel maaltijden als snacks. Dit helpt om schooien/bedelen tegen te gaan en je hondje in topconditie te houden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart