Brekz review

Brekz review: Aanrader of niet?

Ben je opzoek naar een eerlijke Brekz review? Dan ben je naar het juiste adres gekomen!

Brekz is een online dierenwinkel met een ruim aanbod en zeer scherpe prijzen. Als jij een huisdier hebt, dan is dit absoluut de place to go voor al je benodigdheden. 

Met zoveel verschillende webshops tegenwoordig is het lastig om te bepalen welke nou echt betrouwbaar is. Daarom hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar Brekz en onze bevindingen in dit artikel gedeeld.

In dit artikel kom je er o.a. achter of Brekz betrouwbaar is, wat klanten over deze online dierenwinkel te zeggen hebben en hoe het zit met het verzend- en retourbeleid.

Lees gauw verder voor een uitgebreide Brekz review!

Wat is Brekz?

Brekz.nl is een online dierenwinkel waar je letterlijk alles voor je huisdier kan kopen, van voer tot speeltjes etc. Het bedrijf Brekz werd in 1949 opgericht als een kippen opfokbedrijf. Later volgde een verbreding van het assortiment en vanaf 1987 is Brekz gespecialiseerd in diervoeding en dierverzorging artikelen.

In 2010 is het bedrijf nog verder uitgebreid tot een online dierenwinkel met klanten wereldwijd. Hierdoor kunnen dierenliefhebbers profiteren van de deskundigheid en het ruime aanbod van Brekz. Sinds 2015 is er ook geen fysieke winkel meer, nou dat het internet zo groot is geworden. Brekz is toen volledig overgestapt op de online verkoop met thuisbezorging.

– Zeer scherpe prijzen

Dat Brekz volledig is over gegaan op online, is een voordeel van jou. Omdat ze namelijk geen winkels meer hebben kunnen ze de kosten laag houden en klanten meer voordeel bieden. Dankzij de schaalgrootte in Europa en de efficiënter logistiek zorgen ze voor nog meer besparingen voor hun klanten.

– Ruim en gevarieerd assortiment

Brekz voorziet je letterlijk van alles wat je nodig hebt voor je huidsier, zoals diervoeding, dier accessoires, verzorgingsproducten en diermedicijnen voor alle grote en kleine dieren.

Brekz review: Is Brekz betrouwbaar?

Brekz is zeker een betrouwbare website. Het is een internationale website met klanten over de hele wereld en jarenlange ervaring. Alles wat je op deze online dierenwinkel besteld wordt ook daadwerkelijk geleverd. Ook gaat het bedrijf op een veilige manier met je persoonlijke- en betalingsgegevens om.

Wanneer je een account aanmaakt worden je persoonsgegevens opgenomen in het klantenbestand van Brekz. De gegevens worden in het kader van een verantwoord klantenbeheer alleen gebruikt voor interne doeleinden en de automatische verwerking van bestellingen. Het systeem is beveiligd volgens de hoogste standaarden. Ze verstrekken geen gegevens aan derden.

Zo weet je dus altijd dat je gegevens 100% veilig zijn en dat je zonder zorgen kunt bestellen op Brekz. Bovendien kun je genieten van de laagste prijzen met tot wel 40% korting op alle artikelen (en daar bovenop zijn veel artikelen nog in de sale). 

Brekz review: Klanten beoordelingen

Om een eerlijke Brekz review te kunnen kijken is het natuurlijk belangrijk om een klanten onderzoek te doen, om erachter te komen hoe zij over Brekz denken.  We hebben ontzettend veel klanten beoordelingen gelezen en zijn er hierdoor achter gekomen hoe het overgrote deel van de klanten over Brekz denken. Hieronder lees je onze bevindingen na dit klanten onderzoek.

– Trustpilot

Als je opzoek bent naar eerlijke en betrouwbare klanten beoordelingen dan is Trustpilot de place to go. Dit is dan ook waar wij ons onderzoek begonnen zijn. Op Trustpilot heeft Brekz een 4,1 van de 5 sterren uit bijna 40.000 beoordelingen. Dit is een hele goede score. Hieronder zie je de percentages van hoe klanten Brekz beoordelen:

– NederlandReview

NederlandReview is een andere review website. Op deze website scoort Brekz een 8.2 op 10 uit meer dan 500 beoordelingen. Ook hier is het overgrote deel van de klanten dus zeer tevreden over deze website en raden ze Brekz aan andere aan.

review brekz

Samenvatting klanten beoordelingen

Positieve opmerkingen:

Zoals je aan de afbeelding hierboven al kunt zien is het overgrote deel van de klanten zeer positief over Brekz. We hebben de verschillende reviews doorgelezen om te kijken welke dingen vaak als pluspunten benoemd worden. Klanten geven aan dat het gemakkelijk is om via de website te bestellen en dat er keuze is uit een zeer ruim assortiment. Ook zien we heel veel complimenten terug over de prijzen. Klanten geven aan dat ze veel minder betalen voor bepaalde artikelen voor hun huisdieren dan in andere winkels. Bovendien zijn er vaak hoge kortingen, ook op A merken.

We lezen ook veel complimenten terug over de behulpzame en vriendelijke service en de snelle en correcte levering. De meeste klanten geven aan dat artikelen binnen de aangeven tijd (dus binnen 3 dagen) geleverd worden en goed en veilig verpakt zijn.

Negatieve opmerkingen:

Om een eerlijke Brekz review te kunnen schrijven moet er natuurlijk ook aandacht besteed worden aan de negatieve beoordelingen. We hebben deze allemaal doorgelezen om te kijken waar klanten minder tevreden over zijn. De negatieve beoordelingen gaan vooral over de verzending. Hoewel het overgrote deel van de klanten aangeeft dat de levering op tijd is zijn er ook wat klanten die aangeven dat ze niet tevreden zijn over de levering en dat het langer duurder dan aangegeven.

Brekz review: Prijzen en aanbiedingen

De prijzen op Brekz.nl zijn erg scherp en vaak een stuk voordeliger dan op andere webshops of in fysieke winkels. Omdat het bedrijf volledig is over gegaan op online en dus geen winkels meer heeft, besparen ze veel kosten en dit rekenen ze door in hun productprijzen. Daarnaast kopen ze grootst in en zijn ze slim met logisitiek. Hierdoor kunnen ze de prijzen nog lager houden. 

Naast de al zeer scherpe prijzen, hebben ze ook veel kortingen. Elke maand bieden ze de beste deals aan waardoor je van nog lagere prijzen kunt profiteren.

review brekz

Brekz review: Verzendbeleid

– Verzendkosten

Wanneer je een bestelwaarde boven de €28,- hebt, dan zijn de verzendkosten altijd gratis. Als de bestelwaarde onder de €28- is dan betaal je €2,95 verzendkosten. Let wel op, wanneer je op de waddeneilanden woont geldt er een toeslag van €8,-.

– Levertijden

In de meeste gevallen wordt je bestelling op werkdagen binnen 24 uur na betaling verzonden, mits het product op voorraad is. Dit lukt 9 van de 10 keer, maar soms kan het wat langer duren. Er kan wat vertraging oplopen rond de feestdagen, bij extreme drukte bij DPD of bij onvoorziene omstandigheden.

De levertijd is ongeveer 1 tot 3 werkdagen. Verzedingen worden alleen op doordeweekse dagen verstuurd en geleverd, dus als je in het weekend besteld ontvang je het doordeweeks binnen 3 dagen.

– Bestelling volgen

Bestellingen worden bezorgd door DPD. Je kunt het verzonden pakket vervolgens volgen via de website van DPD. Via de Track & Trace kun je altijd zien wat de status van je pakket is. Via Track & Trace “Predict” kun je precies zien hoe laat je pakket naar verwachting wordt bezorgd binnen een bepaald tijdvenster. Via DPD krijg je op de dag van verzending en de dag voor de levering in de meeste gevallen ook een e-mail met de Track & Trace gegevens en verwachte levertijd.

Als je niet thuis bent dan wordt het pakket bij de buren geleverd of naar een DPD depot gebracht, waar je deze kunt ophalen.

Brekz review: Retourbeleid

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je uiteindelijk toch niet helemaal blij bent met je gekochte artikelen. Dit is bij Brekz geen probleem want garantie en service staat bij hen hoog in het vandaal. Je kunt je aankoop dan ook binnen 14 dagen retourneren zonder een specifieke reden.

Wanneer je wat retour stuurt dan ontvang je je geld terug inclusief de verzendkosten. De kosten van de retourzending zijn wel voor je eigen rekening.

Conclusie

Uit deze Brekz review kun je concluderen dat wij deze online dierenwinkel zeker aanraden! We hebben honderden klanten beoordelingen individueel doorgelezen en gekeken naar de gemiddelde cijfers uit tienduizenden beoordelingen en hierdoor zijn we echter gekomen dat het overgrote deel van de klanten Brekz ook aanbeveelt.

Klanten zijn zeer te spreken over het uitgebreide assortiment, de voordelige prijzen, de vriendelijke service en de snelle levering. Ook vinden ze de website gebruikersvriendelijk, waardoor het makkelijk is om artikelen te vinden en te bestellen.

Veel plezier met winkelen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart