Border collie opvoeden: Alles wat je moet weten!

Allereerst gefeliciteerd met het aanschaffen van je nieuwe familielid! Border collies zijn geweldige honden waar je veel plezier van zult hebben. Ze zijn slim, loyaal, atletisch en ze winnen vrienden waar ze ook gaan. Een border collie opvoeden is dan ook ontzettend leuk, maar misschien niet voor iedereen.

Als het op Border Collies aankomt, hebben mensen vaak een beeld in hun hoofd van een zeer goed getrainde hond met indrukwekkende vaardigheden en boordevol leuke trucs en talenten. De realiteit is echter dat die hond een eigenaar heeft die veel tijd heeft gestoken in het opvoeden en trainen van die indrukwekkende hond. We zien vaak mismatches in dit ras omdat het beeld van de perfecte Border Collie aanlokkelijk is, maar de realiteit van hoe je daar kunt komen, is veel werk. Voor degenen die van het opvoeden en trainen houden is er echter geen beter ras.

Lees verder om alles te ontdekken wat je allemaal moet weten over het opvoeden van een border collie.

Border collie opvoeden: Alle tips

1. Lees je goed in over het ras

Een border collie is een speciaal hondenras en kan een wat andere opvoeding en training vereisen dan andere honden. Het is dan ook erg belangrijk om je goed in te lezen over dit hondenras. Natuurlijk kun je op internet veel informatie vinden, maar deze informatie is niet altijd juist en sommige websites kunnen elkaar tegen spreken. Als je het ras écht goed wilt leren kennen kun je het beste een all-in-one boekje over border collies bestellen, geschreven door een professional die ervaring heeft met border collies. Border collie geheimen is zo’n boek!

Border collie geheimen

Het eBoek Border collie geheimen is het complete handboek met alle informatie die je nodig hebt als je een border collie eigenaar bent. De schrijver van dit boek heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van border collies. Met de informatie in dit boek kom je er precies achter hoe je jouw border collie kunt opvoeden of veranderen in die lieve, gezonde en gehoorzame trouwe viervoeter waar je altijd van gedroomd hebt. De stap voor stap technieken zijn direct en eenvoudig toe te passen en stellen je in staat  om geweldige resultaten te behalen.

Wanneer je het eBoek via de onderstaande link aanschaft krijg je een hoge korting en meerdere bonussen. De normale prijs van het hele pakket is €96,75,-. Met de speciale kortingscode in dit artikel ontvang jij het volledige pakket echter voor €37,-.

Voor deze prijs ontvang je:

  • Border Collie Geheimen – ebook (waarde €47)
  • Honden Training Geheimen – ebook (waarde €9,95)
  • Succesvolle Tips Voor De Verzorging En Training Van Je Puppy – ebook (waarde: €9,95)
  • Je Hond De Baas – ebook (waarde €9,95)
  • Acht ongelofelijk simpele technieken om je hond te laten komen – ebook (waarde €9,95)
  • Levenslange updates (waarde €9,95)

Mocht je het eBoek hebben aangeschaft, maar toch niet tevreden zijn, dan krijg je je geld terug. Het programma heeft een 60 dagen niet-goed-geld-terug garantie, waardoor je zonder lastige vragen of opmerkingen gemakkelijk je geld terug kan krijgen mocht je niet tevreden zijn.

border collie boek

2. Socialiseer je Border Collie

Socialisatie is altijd een must. Het is een belangrijk deel van een border collie opvoeden. Het speelt een grote rol voor je hond om te weten hoe hij zich moet gedragen wanneer hij wordt omringd door andere honden en mensen. Hoe meer je je border collie pup socialiseert, hoe enthousiaster en minder agressief hij zal worden. Als je je huisdier opgesloten houdt in je huis, zal hij moeite hebben om op de juiste manier te reageren wanneer hij een andere bezoeker of een ander huisdier ziet.

Ga dus van jongs af aan met je hond naar het park of het bos of andere plekken bij jou in de buurt waar veel andere honden zijn. Het is niet alleen leuk voor je huisdier, maar zal er ook voor zorgen dat hij of zij opgroeit tot een vriendelijke en sociale hond.

3. Zorg voor veel beweging

Border collies zijn energieke honden, dit kan niet genoeg benadrukt worden. border collies hebben veel meer energie dan de meeste andere hondenrassen en hebben dan ook veel beweging nodig. Als je een werkdag van 8 uur het huis uit bent en je avonden graag op de bank hangt, koop dan geen border collie. Als ze niet genoeg beweging krijgen, zullen ze zich ellendig voelen en zullen ze jou ook snel ellendig maken. Je hebt gemiddeld een uur activiteit per dag nodig, of een border collie gaat op zoek naar andere manieren om van zijn opgekropte energie af te komen. Een kort rondje aan de lijn is niet voldoende.

Hou je van wandelen, fietsen of joggen? En vind je het leuk om veel tijd buiten door te brengen? Dan is een border collie de perfecte hond voor jou! Deze drukke honden hebben een eindeloze voorraad energie. Als je een actief persoon bent die op zoek is naar een partner, zul je deze hond geweldig vinden. Neem je border collie lekker mee naar het veld of het bos.

Als je zelf geen zin hebt om elke dag zo lang te wandelen, koop dan een tennisbalwerper. Op deze manier kun je na een wat kortere ronde, je hond toch nog lekker laten rennen door nog een kwartiertje ballen te gooien. Koop hier een tennisbalwerper.

4. Ga voor een positieve training

Positieve training werkt veel beter dan negatieve training. Dit betekend dat je je border collie pup op een positieve manier laat zien welk gedrag je van hem of haar verlangt. Als je pup bijvoorbeeld op meubels kauwt, zegt dan ‘NEE’ en geef een kauwspeeltje. Op deze manier zal je pup de volgende keer begrijpen waar hij wel en niet op mag kauwen. Als je pup het de volgende keer goed doet, zorg er dan voor dat je hem of haar beloond met wat lekkers en een aai. 

Het tegenovergestelde, negatieve training, werkt veel minder goed. Dit is wanneer je gaat schreeuwen of zelfs je hond pijn gaat doen als hij wat fout doet. Doe dit nooit! Je hond zal het hierdoor niet sneller leren en juist bang van je worden. Dit wil je natuurlijk niet. Door zachtaardig te zijn, haal je het beste uit de persoonlijkheid van je hond, en hij zal je meer vertrouwen.

Een van de voordelen van het trainen van een intelligente hond is dat je hem niet hoeft te dwingen nieuwe dingen te leren. Border Collies vinden het leuk om uitgedaagd te worden. Ze willen graag een plezier doen en worden nog meer gemotiveerd als wordt erkend wat ze goed hebben gedaan.

5. Zorg voor genoeg speelgoed

Voor elke hond is het natuurlijk belangrijk om voldoende speeltjes te hebben, maar voor border collies helemaal, aangezien ze zoveel energie hebben. Zorg dat je genoeg ballen, touwen en ander soort speeltjes in huis hebt zodat je hond zichzelf bezig kan houden binnenshuis.

Kauwspeelgoed is ook erg belangrijk voor puppy’s, om te voorkomen dat ze hun tanden in je meubels en schoenen gaan zetten. Ook is dit belangrijk voor de ontwikkeling van de tandjes van je huisdier.

Shop hier voor hondenspeelgoed

6. Train je border collie

Een belangrijk onderdeel van je border collie pup opvoeden is training. Mentale stimulatie is erg belangrijk voor dit hondenras. Border collies zijn hele slimme honden, dit is algemeen bekend. Je kunt dit ras dan ook ontzettend veel leren. Ze leren ook nog eens enorm snel. Je hebt misschien wel eens een optreden voorbij zien komen van een border collie en zijn af haar baasje, waarin ze allemaal verschillende trucjes doen. Border collies vinden het leuk om getraind te worden en nieuwe dingen te leren, maak hier dus gebruik van!

Begin zoals altijd bij de basis: zit, blijf, kom, stop, los, volg. Als je zeker weet dat je hond deze commando’s onder de knie heeft, ga dan verder met meer gecompliceerde commando’s, zoals apporteren en omrollen.

7. Bench training

Een bench is essentieel als je een puppy hebt aangeschaft, van welk ras dan ook. Een bench zorgt ervoor dat je hond veilig ‘opgesloten’ zit als je even geen toegang kunt houden. Als je bijvoorbeeld even naar boven moet, aan het koken bent of even een boodschap moet doen. Naast het voordeel dat het je wat vrijheid geeft is het ook een geweldige manier om je pup te trainen. Honden proberen instinctief hun slaapgedeelte schoon te houden. Als je ervoor zorgt dat je je pup elke keer als je hem uit de bench haalt, buiten laat plassen, wordt je pup snel en gemakkelijk zindelijk.

Een bench is een plaats van comfort en privacy voor je puppy. Een bench mag nooit gebruikt worden om je pup te straffen, het moest juiste en fijne plek voor hem of haar worden. Zorg er ook voor dat je je pup niet te lang in de bench laat. Wanneer je puppy wakker wordt van een dutje haal hem dan uit de bench om los in huis rond te lopen.

Zorg ervoor dat je bench niet te groot, maar ook niet te klein is. Als je bench te groot is, kan het zijn dat je pup de ene kant van de bench gebruikt om te ontlasten en de andere kant om te slapen. Als je bench te klein is kan het zijn dat je pup zich opgesloten gaat voelen.

Niet alleen de grootte van de bench is belangrijk, maar ook aan de ‘inrichting’ van de bench met gedacht worden. Het is het belangrijk dat er wat kauwspeelgoed en eventueel een fijn kussentje in de bench ligt. Als je pup rustig in de bench ligt zonder te piepen, beloon hem of haar dan met lekkernijen. In het begin kan het zijn dat je pup veel piept in de bench. Lees hier wat je kunt doen om dit piepen te minimaliseren,

Shop hier voor een hondenbench

hond piept in bench

8. Wees standvastig en consequent bij het trainen van je border collie

Een border collie opvoeden (net zoals elk ander hondenras) kan wat tijd en energie kosten. Geduld is een schone zaak. Ook consistentie is essentieel om te voorkomen dat je hond in de war raakt en om volledig te begrijpen wat je wilt dat hij doet. Dit betekend dat je consequent moet zijn. Als hij gisteren niet op de bank mocht, laat hem dan ook vandaag niet op de bank liggen. Als je hond het nooit mag en dan af en toe wel, snapt hij er niets meer van. Je kunt dan ook niet boos worden als hij het uit zichzelf gaat doen. Stel dus vaste regels en houdt je hieraan. Zorg dat heel je gezin ook aan boord is. Het is belangrijk dat iedereen op de hoogte is van alle regels en zich hier ook aan houdt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart