beste zelfreinigende kattenbak

Beste zelfreinigende kattenbak: Top 6!

Ben je opzoek naar de beste zelfreinigende kattenbak? Dan zijn we hier om je te helpen!

Heb hebben van een kattenvriend is een van de mooiste dingen die er is. Ze zijn geweldige huisgenoten en volgens velen de liefste huisdieren die er zijn. Ze zijn knuffelig, aanhankelijk, mysterieus en een beetje gek. Maar hoe geweldig deze lieve beestjes ook kunnen zijn, het schoonmaken van de kattenbak van je kat is nooit een leuke taak. En het onbeheerd achterlaten is ongezond voor zowel je kat als voor jezelf.

Gelukkig zijn er in dit tijdperk van technologie nu kattenbakken die hightech oplossingen bieden om dit onaangename karwei aan te pakken. Zelfreinigende kattenbakken doen de reiniging voor je, zodat je niet dagelijks hoeft te scheppen. Als dit een van je meest gehate klusjes is, of als het iets is waar je gewoon niet genoeg tijd voor hebt, kunnen zelfreinigende kattenbakken het geld meer dan waard zijn.

Er zijn verschillende soorten zelfreinigende katten. Je hebt de wat prijzigere en geavanceerde opties die volledig automatisch zijn, en detecteren wanneer je kat naar de wc is geweest. Er zijn ook wat goedkopere opties, waarbij een ingebouwd harkje eens in de zoveel tijd de boel schoonveegt, of die je zelf moet omdraaien om de ontlasting van het schone grid te scheiden.

Waar je voorkeur ook naar uitgaat, en wat je budget ook toelaat, er is altijd een zelfreinigende kattenbak die aan jouw behoeften voldoet. Lees gauw verder om de beste zelfreinigende kattenbak voor jou te ontdekken!

Beste zelfreinigende kattenbak – Top 6

We zijn opzoek gegaan naar de beste zelfreinigende kattenbak en daar is een top 6 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 6 hebben we gekeken naar de kwaliteit, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste zelfreinigende kattenbak voor jou uit!

1. Petlux Premium Elektrische Zelfreinigende Kattenbak

We beginnen deze top 5 met de meest prijzige en geavanceerde zelfreinigende kattenbak. Als je klaar ben met het constant opscheppen, overal kattenbakkorrels en niet te vergeten een stinkende geur, dan is deze automatische kattenbak jouw redder in nood.

Reinigingsproces in 2 cycli

De geavanceerde automatische kattenbak van PETLUX, zorgt ervoor dat alle problemen die je hebt met een gewone kattenbak opgelost zijn. Deze automatische, zelfreinigende kattenbak heeft high-tech functies die detecteren wanneer je kat de bak heeft gebruikt en start vervolgens een grondig reinigingsproces in 2 cycli dat afval verwijdert. De klonten worden vervolgens gedeponeerd in de afvallade die is uitgerust met een koolstoffilter dat geurtjes perfect onder controle houdt. De afvallade hoeft slechts om de 3 dagen te worden geleegd.

Ingebouwd UV-sterilisator

Met een ingebouwd UV-sterilisator dat ziektekiemen en bacteriën elimineert zorgt het er bovendien voor dat jij en je katten een gezonde en schone leefomgeving krijgen. Op deze manier worden ernstige gezondheidsrisico’s bij je kat, zoals urineweg- en nierproblemen voorkomen.

LED-Weegschaal

En alsof deze kattenbak nog niet luxe genoeg was, heeft het ook nog eens een ingebouwde LED- Weegschaal. Deze weegschaal helpt je om het gewicht van je kat goed in de gaten te houden. Veranderingen in het gewicht van een kat zijn een belangrijke indicator voor de gezondheid. Elke keer dat de kat naar binnen gaat, geeft de intelligente weegschaal een nauwkeurig gewicht aan.

Super stil

Ook niet onbelangrijk om te weten: deze automatische kattenbak is muisstil. Met een geluid van slechts 55 dB tijdens gebruik, past dit perfect in elk huis, biedt het een rustige omgeving voor jou en je katten en blijft het op de achtergrond rustig schoonmaken.

100% veilig

Een veiligheidsscherm, als back-upontwerp, blokkeert de gecompliceerde mechanica om je kat te beschermen. Ook is hij uitgerust met sensoren voor bewegingsdetectie waaronder 4 zwaartekrachtsensoren en 1 microgolfsensor. Zodra de kat de machine nadert, stopt elke beweging automatisch. Nadat de kat zijn werk heeft gedaan, begint een nieuwe reinigingscyclus.

Beste zelfreinigende kattenbak onder de €200,-:

2. PetSafe Scoopfree Ultra Zelfreinigende Kattenbak 

PetSafe - Scoopfree Ultra Zelfreinigende Kattenbak

Nu gaan we over op de zelfreinigende kattenbakken met een lager prijskaartje. De ScoopFree® is een kattenbak die zichzelf schoon houdt. Hij ruimt automatisch de ontlasting van jouw kat op wanneer hij/zij zijn behoefde heeft gedaan. Hierdoor is het niet nodig om zelf te scheppen.

Het hartje begint automatisch en reinigt alle ontlasting van je kat / katten direct op. Door de silica kristallen, ontstaan er ook geen vieze geurtjes. De kattenbak wordt namelijk geleverd met snelle, vocht absorberende kattenbakvulling.

Je stopt eenvoudig de stekker in het stopcontact en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Het systeem veegt na 5, 10 of 20 minuten het vuil in een dicht apart gedeelte nadat je kat op de bak geweest is. De timer wordt gereset wanneer de kat de bak weer gebruikt. Door speciaal kattenbakgrit, geleverd in een lade, gaat het tot 5x langer mee dan reguliere kattenbakvulling. De kat zal altijd een schoon en fris toilet hebben en je huis zal niet meer stinken.

De wegwerp-lade kan in zijn geheel weggegooid worden. Extra ScoopFree vervangingslade zijn apart bij te bestellen.

Beste zelfreinigende kattenbak onder de €120,-:

3. BrightWise® Kattenbak Zelfreinigend

BrightWise® Kattenbak Zelfreinigend

Als je een hekel hebt aan het schoonmaken van de kattenbak, dan kan deze BrightWise® kattenbak daar verandering in brengen. Deze hoogwaardige zelfreinigende kattenbak, maakt het jou een stuk gemakkelijker en het je kat een stuk aangenamer. De kattenbak zal namelijk altijd schoon en fris zijn!

Het is een praktische, opvouwbare kattenbak die gemakkelijk te installeren, monteren en demonteren is in drie minuten. De bak neemt weinig ruimte in beslag en is daardoor ook zeer geschikt voor in kleinere ruimtes. Ook kun je de kattenbak hierdoor gemakkelijk overal mee naartoe nemen, zoals op vakantie.

De kattenbak maakt gebruik van effectief ‘een richting verkeer’, de kat kan door de deur naar binnen voor zijn behoefte en gaat door de top deksel weer naar buiten. Overtollige kattenbakvulling en geurtjes blijven in de kattenbak, dat scheelt in opruimen en schoonmaken.

De kattenbakvulling wordt in een uittrekbare lade gedaan, voor het schoonmaken neem je de lade uit en met de bijgeleverde schep is het schoonmaken een kleinigheidje.

Beste zelfreinigende kattenbak onder de €80,-:

4. Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak

De zelfreinigende kattenbak roll ’n clean van Omega Paw, maakt een einde aan alle irritaties die je momenteel hebt ten opzichte van de kattenbak. Door enkel eenmalig de kattenbak op zijn rechterkant te rollen en weer terug haal je de uitwerpselen en urine klonten uit het nog schone grit en komen deze in de opvanglade. De opvanglade kan nu eenvoudig worden leeggemaakt in de vuilnisbak. Dit is niet alleen makkelijk en snel, maar ook veel hygiënischer.

Deze kattenbak is geschikt voor fijn klontvormende en silicaat kattenbakvullingen en is zeer besparend in het verbruik van kattenbakvulling. De kattenbak zelf is gemaakt van duurzaam stevig kunststof.

Beste zelfreinigende kattenbak onder de €70,-:

5. JC Pets Premium Kattenbak Systeem

JC Pets Premium Kattenbak Systeem

Als je opzoek bent naar de beste zelfreinigende kattenbak ons er de €70,-, dan is deze JC Pets premium kattenbak een geweldige optie. Met deze kattenbak overkom je veel van de veelvoorkomende gebreken van een traditionele kattenbak. Constant schoonmaken, scheppen en grind dat uit de bak ontsnapt is daarmee verleden tijd. En dan hebben we het nog niet eens over de hardnekkige geurtjes gehad…

Het nieuwe zelfreinigende kattenbak systeem van JC Pets maakt in 3 simpele stappen een eind aan deze kwaaltjes: zoals een kattenbak zou moeten zijn. De JC Pets absorberende houtkorrels vangen urine op, waarna de korrels door het vocht in zaagsel veranderen. Zaagsel valt door het unieke filterrooster, en eindigt zonder om te scheppen in de opvanglade. Zo worden vocht en vaste uitwerpselen van elkaar gescheiden waardoor je zelf alleen nog poep schept en de lade leegt.

Deze kattenbak wordt als een compleet pakket verkocht. Het JC Pets zelfreinigende kattenbak startpakket wordt standaard geleverd met:

  • Kattenbak met slim filter – formaat waar zowel kitten als volwassen kat inpast, met afneembare bovenkant, en grote voorklep.
  • 2.5kg Houtkorrels – niet plakkend, een prettige dennengeur, 100% biologisch afbreekbaar, en 3x langer te gebruiken dan reguliere kattenbakvulling.
  • Kattenbakschep – bevestigd aan de zijkant van de kattenbak: voor de enkele keren scheppen, altijd bij de hand.

Beste zelfreinigende kattenbak onder de €60,-:

6. Eyzo Zelfreinigende Kattenbak

Eyzo Zelfreinigende Kattenbak

Als je opzoek bent naar een voordelige zelfreinigende kattenbak, dan is deze prachtige kattenbak van Eyzo, misschien wel de beste keuze voor jou. 

Deze makkelijke zelfreinigende kattenbak is een must-have voor alle katteneigenaren die van die onhandige, stinkende en lelijke kattenbak af willen. Niet alleen is de kattenbak stijlvol, hij is ook nog eens erg praktisch. Door het simpele draaisysteem ben je in een aantal seconden klaar met het reinigen van de hele kattenbak, zonder dat je het kattengrit iedere keer helemaal hoeft te vervangen.

Wanneer het tijd is om de kattenbak schoon te maken, til je de bak simpelweg langzaam omhoog. Het schone grint zal zich scheiden van het grint waar uitwerpselen aan zitten. Wanneer het schone grint weg is draai je de bak naar het hoogste punt waardoor de overgebleven resten onder in het verzamelbakje zullen uitkomen. Nu hoef je deze nog maar enkel te legen en je hebt weer een schone bak.

Een ander voordeel van deze kattenbak is dat deze geschikt voor zowel jonge als oude katten. Als je een kitten hebt kun je namelijk gebruik maken van de verlaagde stand om de kattenbak toegankelijk te maken.

Waarop te letten bij het kiezen voor de beste zelfreinigende kattenbak

Wanneer je opzoek bent naar de beste zelfreinigende kattenbak, dan zijn er een aantal factoren om in overweging te nemen. Hier volgen de belangrijkste dingen om op te letten bij het maken van een keuze:

– Effectiviteit bij het schoonmaken

Het hele doel van het kopen van een zelfreinigende/automatische kattenbak staat in zijn naam. Je wilt natuurlijk een product dat aan zijn eisen voldoet. Het is belangrijk om te overwegen welk type mechanisme de kattenbak gebruikt om het afval op te ruimen. Werkt het met een soort zeef?Of met een hark? Of moet je het zelf af en toe naar rechts rollen (zoals bij nr 4 het geval is). En hoevaak moet je zelf dan de lade vervangen? Dit zijn allemaal belangrijke dingen om na te kijken.

– Grootte

Hier moet rekening worden gehouden met twee factoren: de grootte van de kattenbak zelf (hoogte, breedte en lengte) en de grootte van je kat. Een grotere kat heeft natuurlijk een grotere bak nodig dan een kleinere kat. Zeker als je kiest voor een kattenbak die afgesloten is, zodat je kat zich gemakkelijk kan omdraaien.

De kattenbak moet natuurlijk ook in je huis passen. Meet van te voren de plek af waar je de kattenbak wilt plaatsen en kijk goed naar de afmetingen van de kattenbak om te kijken of dit gaat passen.

– Kattenbakvulling

Sommige zelfreinigende kattenbakken vereisen een specifiek type klonterende kattenbakvulling, en de meeste (zo niet alle) gebruiken geen natuurlijk papier of houtpellets. Als je een kattenbak kiest die een andere vulling gebruikt dan je kat momenteel gewend is, is het belangrijk dat je je huisdier de tijd geeft om te wennen aan de nieuwe kattenbakvulling. Het mengen van een deel van de oude kattenbakvulling met het nieuwe helpt meestal bij de aanpassing, maar zorg ervoor dat de nieuwe kattenbak dat aankan.

– Extra functies

Sommige automatische kattenbakken zijn app-verbonden om je te waarschuwen wanneer ze moeten worden geleegd of onderhouden. Sommige technische kattenbezitters willen deze functies misschien, maar voor anderen zijn dit soort functies misschien weer overbodig. Denk er dus goed over na wat jij belangrijk vindt aan een kattenbak. Bovendien zijn dit soort modellen met wifi-connectiviteit ook een stuk duurder, dus als budget een overweging is, is dit misschien niet de beste keuze.

Een andere extra functie is bijvoorbeeld een ingebouwde weegschaal om het gewicht van je kat in de gaten te houden. Nummer 1 in onze lijst heeft dit bijvoorbeeld. Op deze manier kun je de gezondheid van je kat goed in de gaten houden.

– Budget

Je budget is natuurlijk ook een belangrijke factor in het zoeken naar de beste zelfreinigende kattenbak voor jou. Een van de belangrijkste vragen die mensen stellen over automatische kattenbakken is “zijn ze het waard?”. Het antwoord op die vraag is een kosten-batenanalyse die alleen jij kunt uitvoeren. Het is een goed idee om te beseffen dat de duurste opties niet altijd de beste zijn. Ze hebben weliswaar meer functies, maar misschien vind jij deze functies niet zo belangrijk.

Realiseer je ook dat de kosten van de kattenbak meer zijn dan alleen de aanschafkosten. Sommige kattenbakken zullen je portemonnee leegtrekken terwijl je betaalt voor speciaal afval en onderhoud. Anderen zullen je geld besparen door efficiënter te reinigen en je in staat te stellen dezelfde kattenbakvulling langer te gebruiken.

Veelgestelde vragen over zelfreinigende kattenbakken

Hopelijk heb je bij deze de beste zelfreinigende kattenbak voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Hoe werken zelfreinigende kattenbakken?

Bijna alle zelfreinigende kattenbakken hebben klonterige kattenbakvulling nodig, van je favoriete merk of van een specifiek type dat door de fabrikant wordt aanbevolen. Er zijn verschillende soorten zelfreinigende kattenbakken. Sommige hebben een soort harkje, welke je met een timer kunt inzetten. Deze hark verzamelt alle klonten die door de kat zijn achtergelaten en deponeert ze in een opvangbak die vervolgens sluit en de geuren en klonten bevat.

De wat luxere en meer geavanceerde modellen hebben sensoren die detecteren wanneer je kat de kattenbak heeft gebruikt en wanneer deze weggaat, en een paar minuten later begint de reinigingscyclus.

– Voor wie is een zelfreinigende kattenbak interessant?

Voor iedereen met een kat! Het minst leuke aan het hebben van een kat is zonder twijfel het schoonmaken van de kattenbak. Het is een onaangenaam karwei dat vaak wordt uitgesteld. Een kattenbak niet vaak genoeg schoonmaken, is echter een no go. Niet alleen kan de boel gaan stinken, ook kan het leiden tot een negatieve associatie met de kattenbak (die ongelukken in huis veroorzaakt) tot ernstigere gezondheidsproblemen zoals urinewegaandoeningen.

Een zelfreinigende kattenbak kan gemakkelijk helpen om een ​​schone en toegankelijk toilet voor je kat te houden door het reinigingsproces te verzorgen en afval voor je uit de kattenbak te verwijderen.

Een zelfreinigende kattenbak is waardevol voor elke kattenbezitter die gemak wil toevoegen aan hun dagelijkse routine. De zelfreinigende kattenbak kan een nog groter verschil maken als je meerdere katten hebt. Als je het zat bent om dagelijks de kattenbak uit te scheppen, dan is een automatische kattenbak waarschijnlijk iets waar je al meer dan eens aan hebt gedacht.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart