beste vlooienband kat

Beste vlooienband kat o.b.v. reviews: Top 3!

Ben je opzoek naar de beste vlooienband voor je kat? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Vlooien zijn ontzettend vervelend, maar komen helaas veel voor bij katten. Het is echter belangrijk om ze optijd op te merken en te behandelen. Ze kunnen het leven van je huisdier zuur maken en het kwetsbaar maken voor secundaire bacteriële infecties die de situatie nog erger kunnen maken.

Het is ook een kwestie van de kwaliteit van leven van je huisdier. Krabben, bijten en zich ziek voelen is voor geen enkel dier een manier om te leven. Als katteneigenaar weet je echter misschien al dat katten niet vrolijk worden van vlooienspray’s- en shampoo’s.

Dat is waar een vlooienband om de hoek komt kijken. Het maakt het gemakkelijker om voor je lieve huisdier te zorgen met een praktisch compromis dat de klus op een geweldige manier klaart. Niet alle producten worden echter op dezelfde manier gemaakt en niet alle vlooienbanden zijn van dezelfde kwaliteit. We zijn daarom opzoek gegaan naar de beste vlooienband voor katten en daar is een top 3 uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste vlooienband voor jou kat te ontdekken!

3x de beste vlooienbanden voor katten

We zijn opzoek gegaan naar de beste vlooienband voor katten en daar is een top 3 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 3 hebben we gekeken naar kwaliteit, kat vriendelijkheid, prijzen en klanten beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste vlooienband voor jouw kat uit!

1. Seresto Teken- en Vlooienband 

Seresto Teken- en Vlooienband

Als je opzoek bent naar de beste vlooienband voor je kat, dan is dit absoluut de beste die we konden vinden.

Seresto is een innovatieve halsband tegen zowel vlooien als teken en bij zowel honden als katten. Het is een effectieve behandeling en preventie van vlooienbesmettingen gedurende 7 tot 8 maanden. De werkzaamheid tegen vlooien start onmiddellijk na het aanbrengen van de halsband.

Seresto heeft een persisterende acaricide (dodelijke) doeltreffendheid tegen tekenbesmettingen (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus) en afwerende (anti-voedende) doeltreffendheid tegen tekenbesmettingen (Ixodes ricinus, Rhipicephalus) gedurende 8 maanden. De preventie van besmettingen met nieuwe teken start binnen de twee dagen na het aanbrengen van de halsband.

Ook beschermt deze vlooienband tot 8 maanden tegen de ontwikkeling van vlooienlarven in de omgeving. Hierdoor is de band ook zeer geschikt voor katten met een vlooienallergie.

Deze Seresto vlooienband mag niet gebruikt worden bij kittens die jonger zijn dan tien weken.

2. Teken- en Vlooienband Kat

Een andere populaire teken- en vlooienband voor katten is de dit model van JC pets. Hij is iets lager beoordeeld dan de vorige besproken optie van Seresto, maar verdiend nog steeds een plekje in deze top 3.

Deze effectieve halsband draagt je kat en hierdoor is zowel je kat als je huis gedurende 8 maanden 24/7 op een natuurlijke manier volledig beschermd tegen vlooien, teken en ander ongedierte zonder onaangename geuren. Je kunt de halsband op maat afknippen, waardoor die precies past bij je kat.

De halsband zal het ongedierte doden en verjagen. Nadat je de halsband bij je kat om hebt gedaan zal het direct bescherming bieden tegen vlooien. De halsband werkt door middel van verschillende essentiële oliën die zich continu verspreiden over de vacht van je huisdier.

De halsband is zeer veilig voor je viervoeter en daardoor heel diervriendelijk. De halsband beschikt namelijk over een veiligheidssluiting, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken. Ook kan je zelf beslissen hoeveel ruimte je overhoudt tussen de nek en de halsband. Aangeraden is om ongeveer 2 vingers ruimte te houden.

Je mag deze vlooienband niet gebruiken bij kittens jonger dan 10 weken.

3. Capable Cat Vlooienband

Capable Cat Vlooienband

Als je de beste vlooienband voor je kat wilt kopen, dan is deze vlooienband van Capable Cat ook niet over het hoofd te zien. De band werkt binnen 48 uur, voor acht maanden lang. Het zal hiermee afgelopen zijn met jeuk, pijn en ongemak van je kat. Je kat kan stoppen met krabben en bijten.

De waterproof vlooienband van Capable Cat beschermt je kat acht maanden lang tegen vlooien, luizen, teken, mijten, en de larven van al deze nare parastieten. De vlooienband verjaagt uiteraard ook de parasieten die momenteel op je kat aanwezig zijn, en werkt preventief tegen nieuwe parasieten.

De vlooienband is zo ontworpen, dat hij losschiet als je kat ergens aan blijft haken. Er is dus geen verstikkingsgevaar. Ook is de band volledig verstelbaar, waardoor hij altijd perfect past.

In de vlooienband zitten natuurlijke oliën, die door een geavanceerd systeem geleidelijk worden afgegeven over acht maanden tijd. Deze oliën verjagen aanwezige vlooien, luizen, teken en mijten, en zorgen ervoor dat nieuwe parasieten wegblijven van je geliefde kat. De natuurlijke ingrediënten zijn minstens zo effectief als chemicaliën en natuurlijk veel diervriendelijker en veiliger voor je kat.

Dit product is bedoeld voor volwassen katten van 2 tot 8 jaar.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste vlooienband voor je kat

Wanneer je opzoek bent naar de beste vlooienband voor je kat, is het belangrijk om een aantal factoren goed te overwegen. We hebben hier een kort lijstje gemaakt met de belangrijkste dingen om naar te kijken bij het maken van een beslissing:

– Levensfase

Het is bijna vanzelfsprekend dat kittens gevoeliger en kwetsbaarder zijn dan volwassen katten. Daarom is het essentieel om te controleren voor welke levensfase het product geschikt is. We raden je ten zeerste aan om de aanbevelingen van de fabrikanten niet te negeren. Vergeet niet dat ze de nodige tests uitvoeren om er zeker van te zijn dat ze veilig zijn.

De meeste van de vlooienbanden die we hebben beoordeeld, raden aan om ze niet te dragen bij kittens jonger dan 10 weken oud. Dit geldt echter voor zo goed als elke vlooienband op de markt, omdat te jongen kittens deze gewoon nog niet mogen gebruiken. Nummer 3 in de ‘Beste vlooienband kat top 3’, is zelfs alleen geschikt voor volwassen katten van 2 tot 8 jaar oud.

Houd er ook rekening mee dat je de vlooienband waarschijnlijk moet vervangen naarmate je huisdier groeit. Je kunt ze op maat maken zoals je een gewone halsband zou doen, met de nodige ruimte van twee vingers tussen de halsband en de nek van je kat.

– Dubbele werking

Ben je opzoek naar een band die alleen vlooien bestrijdt en voorkomt of ook teken? Beide zijn een veelvoorkomend probleem bij zowel katten als honden, dus een band die beide aanpakt is natuurlijk het beste. Het goede nieuws is dat bijna alle vlooienbanden tegenwoordig ook teken bestrijden, zo ook de drie opties in dit artikel.

Actief ingrediënt

Verschillende ingrediënten zijn effectief voor het doden van vlooien en teken, zij het soms op verschillende manieren en in verschillende effectiviteitsbereiken. Imidacloprid bijvoorbeeld heeft een negatief effect op het zenuwstelsel van insecten en ongewervelde dieren. Het is niet schadelijk voor mensen, hoewel kinderen mogelijk gevoeliger zijn voor de effecten. Fabrikanten voegen flumethrin vaak toe aan het vorige ingrediënt. Terwijl de eerste vlooien behandelt, vernietigt de laatste teken.

Tetrachlorvinfos (TCVP) is een ouderwets pesticide dat al sinds 1966 bestaat. Het werkt op vlooien, teken en verschillende andere plagen, vandaar het gebruik in de landbouw. Het is niet oplosbaar in water, wat verklaart waarom producten die het bevatten ook waterbestendig zijn. (S)-methopreen wordt vaak samen met de eerste gebruikt. Het verstoort de groei van insecten en kan herbesmetting door vlooieneitjes en larven helpen voorkomen. Andere insecticiden die je mogelijk ziet, zijn onder meer:

 • Fipronil
 • Etofenprox
 • Pyriproxyfen

We kwamen ook verschillende producten tegen die etherische oliën gebruikten met een verschillende mate van effectiviteit. Dit is een natuurlijke manier van het behandelen van vlooien en teken. Enkele van de meest populaire waren:

 • Citronella
 • Citroengras
 • Kruidnagel
 • Knoflook

– Duurzaam

Het is natuurlijk belangrijk dat je vlooienband van hoge kwaliteit is en lang meegaat. De meeste vlooienbanden werken voor maar liefst 8 maanden. Hiermee kun je dus een lange tijd vooruit. Er zijn ook op opties die minder lang werken, maar deze hebben we bewust weggelaten uit onze lijst.

– Klanten beoordelingen

Als je opzoek gaat naar de beste vlooienband voor je kat, kunnen klanten beoordelingen ook zeer waardevol zijn. Door de beoordelingen te lezen van klanten die de vlooienband al gebruiken, kun je snel achter de kwaliteit en de eventuele voor- en nadelen komen. Houdt er echter wel rekening mee dat er altijd wat positieve een wat negatieve reviews bij zitten. Dit is altijd het geval, hoe geweldig een product ook is. Lees dus niet maar één beoordeling om daar vervolgens je conclusie uit te trekken. Lees altijd meerdere beoordelingen door zodat je een zo eerlijk mogelijk beeld krijgt. Kijk ook naar de gemiddelde score van alle beoordelingen.

In onze zoektocht naar de beste vlooienband voor katten hebben we ook goed naar de klanten reviews gekeken. De eerste band in onze lijst, de vlooien- en tekenband van Seresto is de best beoordeelde vlooienband die we hebben kunnen vinden op de markt. Deze heeft een score van 4,2 op 5, wat erg hoog is. De andere opties in onze lijst hebben ook redelijk hoge beoordelingen ten opzichte van andere vlooienbehandelingen op de markt. 

Is het kopen van de beste vlooienband de enige optie?

Nee, het kopen van de beste vlooienband is niet de enige optie om je kat van vlooien af te helpen. Naast vlooienbanden, zijn er ook nog andere middeltjes. Veel katten ouders geven de voorkeur aan een vlooienband vanwege het gemak, maar er zijn meerdere geweldige en gemakkelijke opties om je kat van vlooien af te helpen. We zullen ze hier kort bespreken:

– Spot On behandeling

Dit is vaak een verpakking met losse pipetten met effectieve vlooienbestrijdende vloeistof erin. Deze dien je aan te brengen op je kat. Het product bevat meestal een werkende stof tegen vlooien, teken en bijtende luizen, zoals Fipronil. Het spul werkt vaak al binnen 24 uur en blijft een aantal weken werken. Na deze tijd moet je het eventueel opnieuw aanbrengen.

Bekijk hier vlooien spot on behandelingen voor katten

– Sprays en shampoo’s

Er zijn ook nog speciale spray’s en shampoos om je kat van vlooien af te helpen. Onderzoeken hebben echter achterhaalt dat deze vaak minder vriendelijk voor huisdieren zijn en ze werken ook minderen lang dan vlooienbanden of spot on behandelingen. We raden je dus aan voor een van de twee besproken opties te gaan.

beste kattenbakvulling

Veelgestelde vragen over vlooien bij katten en vlooienbanden

Hopelijk heb je bij deze de beste vlooienband voor je kat gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben over vlooienbanden of over vlooien bij je kat, dan kunnen de volgende veelgestelde vragen en antwoorden je wellicht verder helpen.

Hoe werken vlooienbanden voor katten?

Er zijn verschillende soorten vlooienbanden. Sommigen gebruiken medicijnen en chemicaliën om vlooien en teken te verdrijven. Ze doen dit door giftige gassen vrij te geven die de vlooien gemakkelijk zullen doden zonder je kat enige schade toe te richten. Anderen doen misschien iets soortgelijks, maar dan met essentiële oliën, wat een natuurlijke manier is.

De effectiviteit van de halsband hangt grotendeels af van de meegeleverde ingrediënten. Pesticiden zijn meestal de meest effectieve methode. Katten met gevoeligheden kunnen deze halsbanden echter mogelijk niet dragen. Ze kunnen hun huid irriteren en problemen met hun vacht veroorzaken. Daarom kan een natuurlijke halsband met alleen essentiële oliën voor jou kat misschien de beste optie zijn. Deze zijn echter lang niet zo effectief als gewone vlooienbanden.

Hoe weet ik of mij kat vlooien heeft?

Dit merkt je meestal vrij snel op. Een kat die veel krabt, op hun huid kauwt of rusteloos lijkt, heeft hoogstwaarschijnlijk vlooien. Als je dit gedrag opmerkt, moet je eerst een vlooiencheck doen. Geef nooit zomaar een vlooienbehandeling, voordat je zeker weet dat je kat echt vlooien heeft. Controleer op de volgende manier:

 • Let op tekenen van beweging in hun vacht. Als je kleine beestjes ziet die van hun vacht afkaatsen, is het tijd om vlooien te bestrijden.
 • Kam je kat meerdere keren per dag met een fijngetande metalen vlooienkam (koop hier) van kop tot staart. Dit zal volwassen vlooien en hun eitjes verwijderen en hierdoor de jeuk verminderen.
 • Dompel de kam vervolgens in een mengsel van warm tot heet water en vloeibaar afwasmiddel om de vlooien te doden.

Op deze manier kun je veel van de vlooien al uitroeien, maar het wordt lastig om ze allemaal op deze manier te pakken te krijgen. Ook omdat vlooien veel rondspringen en bijvoorbeeld in je tapijt kunnen zitten en na het kammen gewoon weer op je kat kunnen springen. Doe daarom ook altijd een effectieve vlooienbehandeling. Het kopen van de beste vlooienband voor je kat is een geweldige optie om snel van vlooien af te komen – en ook te zorgen dat ze niet terug komen.

Hoe kan ik toekomstige vlooien bij mijn kat voorkomen?

De warme, harige vacht en voedende bloedtoevoer van je kat zijn het droomhuis van een vlo. En zoals je waarschijnlijk al weten komen vlooien ontzettend veel voor bij katten, dus het is belangrijk om je huisdier goed te beschermen. Dit doe je door middel van een vlooienbarrière om te voorkomen dat deze kleine plagen zich nestelen.

Met de beste vlooienband voor je kat, bestrijdt je niet alleen huidige vlooien, maar voorkom je ook toekomstige vlooien. Vaak zijn katten met zo’n band voor maar liefst 8 maanden beschermt.

Een andere optie om vlooien te voorkomen (en te bestrijden) bij je kat zijn spot-on-behandelingen. Deze hebben we eerder in dit artikel al besproken. Zowel vlooienbanden als spot on behandelingen zijn veiliger, handiger en effectiever dan traditionele stoffen, shampoos en sprays. We raden je dus altijd aan om voor een van deze twee opties te kiezen.

Hoef ik alleen mijn kat te behandelen als ik vlooien heb ontdekt?

Nee, helaas is dat niet het enige wat je te doen staat. Ja, het belangrijkste is eerst je kat te behandelen. Zoals je nu weet doe je dit door middel van de beste vlooienband voor je kat of een spot-on behandeling. Als je dit gedaan hebt staat je echter nog wat meer werk te wachten.

Een vrouwelijke vlo kan maar liefst tot 50 eieren per dag leggen. Die kunnen zo van je kat af rollen en op je tapijt, bank of dekbed terecht komen. Als je de kans geeft om ze uit te komen, heb je zo weer een hele vlooienplaag. Als je andere huisdieren hebt kunnen ze daar ook opspringen, of zelfs op jouzelf.

Een grondige schoonmaak van je huis kan je daarom helpen het probleem helemaal op te lossen:

 • Stofzuig elke dag. Reinig de tapijten, gestoffeerde meubels en scheuren en spleten in de vloer om eventuele eieren op te zuigen voordat ze kunnen uitkomen. Op deze manier kom je ook van levende vlooien af. Vergeet niet om de zak van de stofzuiger weg te gooien als je klaar bent.
 • Was minstens één keer per week. Verwijder beddengoed, bankhoezen en andere stoffen die je huisdier heeft aangeraakt en gooi ze direct in de wasmachine. Gebruik heet water, zodat er geen insecten de wascyclus overleven.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart