beste vlooienband hond

Beste vlooienband hond: Top 3!

Ben je opzoek  naar de beste vlooienband voor je hond? Dan ben je hier aan het juiste adres! Van alle dingen waar ouders van huisdieren zich mee bezig moeten houden, kunnen teken en vlooien een van de belangrijkste overwegingen zijn. Beide zijn ernstig wanneer ze niet behandeld worden. Gelukkig is hiervoor een combinatie oplossing: een vlooien- en tekenband.

Net zoals alle technologie (denk aan auto’s, mobiele telefoons), heeft de vlooienbandtechnologie een lange weg afgelegd. Hoewel oudere versies de klus nog steeds kunnen klaren, kunnen verbeteringen in veel moderne vlooienbanden helpen om vlooien effectiever te doden en te voorkomen.

Tegenwoordig heb je keuzes die effectieve, langdurige vlooienpreventie bieden van maar liefst 8 maanden – en de banden zijn net zo eenvoudig te bevestigen als een halsband. Nieuwere technologie kan flexibele ontwerpen, niet-vette toepassingen en verstelbaarheid omvatten voor een comfortabele pasvorm.

Lees gauw verder om de beste vlooienband voor jouw hond uit te kiezen!

Hoe werkt een vlooienband?

Vlooien- en tekenhalsbanden zijn natuurlijk bedoeld voor honden (en katten) die het risico lopen vlooien en teken te krijgen, maar heb je jezelf ooit afgevraagd “hoe werken vlooienbanden precies?” Nou, vlooienbanden bieden een gemakkelijke manier om de actieve ingrediënten te leveren die nodig zijn om vlooien te doden of af te weren.

De beste vlooien en teken banden hebben een geavanceerd afgifte systeem die natuurlijke essentiële oliën vrijgeeft. Deze stoffen worden verspreid over het haar en huidoppervlak van je hond en/of kat waardoor het hele lichaam wordt beschermd tegen vlooien, teken, larven en nog meer klein ongedierten.

De meeste banden werken tegenwoordig zowel om huidige teken en vlooien te vermoorden als ter preventie. Ook werken de nieuwere vlooienbanden voor maar liefst 8 maanden. De huidige teken en vlooien worden dus gedood (als die er zijn) en je hond wordt voor 8 maanden beschermd.

Beste vlooienband voor je hond – Top 3

Ben je opzoek naar de beste vlooienband voor jouw hond? Dan zit je met één van deze 3 vlooienbanden altijd goed. Bij het samenstellen van deze top 3 hebben we gekeken naar de werking, kwaliteit en klanten beoordelingen. Lees de korte omschrijvigen door en bekijk de ervaringen van andere huisdier eigenaren om de beste vlooienband voor jouw hond uit te kiezen!

1. Seresto Teken- En Vlooienband

Prijs: 

Seresto is een innovatieve halsband tegen teken en vlooien bij zowel honden als katten. Deze vlooienband is niet alleen een behandeling van vlooien, maar ook een preventie ervan. Wanneer je hond deze vlooienband draagt is hij voor 7 tot 8 maanden beschermd.De werkzaamheid tegen vlooien start onmiddellijk na het aanbrengen van de halsband.

Ook werkt seresto perfect tegen tekenbesmettingen gedurende 8 maanden. De preventie van besmettingen met nieuwe teken start binnen de twee dagen na het aanbrengen van de halsband.

2. Vlooien en tekenband honden

Prijs: €10,99

Deze 100% natuurlijke vlooienband beschermt je hond tegen vlooien en teken voor 8 maanden lang. Deze band biedt effectieve bescherming tegen: teken, vlooien, muggen, luizen, mijten en larven van de zojuist beschreven insecten.

Veel vlooienbanden bevatten giftige en chemische middelen die schadelijk zijn voor je huisdier en het milieu. Daarom is deze natuurlijke / biologische vlooienband op de markt gebracht. Dit is een veilig manier voor je hond om van vervelende parasieten af te komen.  De halsband verspreid alleen 100% natuurlijke oliën, is allergievrij en bevat geen chemicaliën of gifstoffen. Daarnaast is hij zo ontworpen om gevaar voor verstikking te voorkomen zodat dat je huisdier zich vrij kan blijven bewegen.

3. Teken en Vlooienband Hond

Prijs: €9,99

Deze natuurlijke vlooienband zorgt voor 8 maanden lange bescherming van de vacht en huid van je hond en/of kat. Hierdoor wordt de verspreiding van vlooien in de directe leefomgeving voorkomen. Doordat vlooien zich niet meer kunnen voeden met het bloed van je hond gaan ze binnen enkele dagen dood en stopt de verspreiding van de eitjes en larven. Hierdoor lopen je gezin en de andere huisdieren geen risico meer op het krijgen van vlooien of de daarmee gepaard gaande ziektes die ze kunnen overbrengen.

Deze band is gemakkelijk aan te brengen en meteen na aanbreng effectief. Kittens en puppy’s vanaf 7 weken kunnen deze band al gebruiken. Daarnaast is deze topkwaliteitsband waterresistent en veilig ontworpen om gevaar voor stikking te voorkomen.

Hoe weet ik of mijn hond vlooien heeft?

Als je merkt dat je hond veel krabt, met zijn hoofd schudt en zichzelf bijt, is de kans groot dat je hond vlooien heeft. Dit gedrag is te wijzen op vervelende jeukende beestjes, maar hoe weet je het zeker?  Omdat andere dingen ook jeuk kunnen veroorzaken, is het een goed idee om te zoeken naar specifieke tekenen van vlooien, waaronder de onderstaande.

– Inspecteer de huid van je hond

De huid van je hond zorgvuldig inspecteren is het eerste wat je moet doen als je denkt dat je hond vlooien heeft. Zoek naar kleine, donkere insecten die nog iets kleiner zijn dan mieren. De oksel- en liesgebieden van je hond zijn favoriete vlooienontmoetingsplaatsen omdat ze de neiging hebben warm en beschermd te zijn. Scheid de vacht van je hond voorzichtig met je vingers om de huid bloot te leggen. Als er vlooien aanwezig zijn, kun je de volgende symptomen opmerken:

  • De huid kan er rood en hobbelig uitzien, vooral als je hond heeft gekrabd.
  • Je kunt kleine volwassen vlooien zien die snel wegrennen of zelfs wegspringen.
  • Mogelijk zie je larven die zijn uitgekomen of in een cocon zitten die verpoppen (zich ontwikkelen tot volwassenen).

– Zoek naar vlooienvuil

Wanneer je de huid van je hond inspecteert, zie je mogelijk kleine zwarte stippen die op fijngemalen zwarte peper lijken. Dit is vlooien “vuil” (of uitwerpselen) en kan een ander teken zijn van een vlooienplaag.

Je kunt vlooienvuil van gewoon vuil onderscheiden door zwarte stippen die van je hond vallen op een witte papieren handdoek te verzamelen. Besprenkel de spikkels met een beetje water. Als ze een donkere roodbruine kleur krijgen, is dat een teken van vlooienvuil.

Hoe kun je nog meer van vlooien afkomen?

Het gebruik van een vlooienband is volgens velen de beste manier om van vlooien en teken af te komen en toekomstige te voorkomen. Als je hierboven de beste vlooienband voor jouw hond hebt uitgekozen zit je altijd goed. Het werkt snel, gemakkelijk en effectief. Er zijn echter meerdere manieren om van vlooien af te komen. Hier volgen andere manieren om van vlooien af te komen:

– Gebruik een vlooienkam

Werk een vlooienkam door het haar van je hond, beginnend dicht bij de huid. Als je hond vlooien heeft, moeten de fijne tanden van de kam er een paar vangen. Je kunt ze weggooien in een nabijgelegen kom met zeepsop om ervoor te zorgen dat ze het niet overleven. Het wordt niet aangeraden om dit als enige techniek te gebruiken, omdat je gemakkelijk wat vlooien over het hoofd kan zien, die vervolgens weer eitjes leggen en een hele plaag veroorzaken.

Bekijk hier vlooienkammen

– Gebruik een vlooienshampoo

Het gebruiken van een vlooienshampoo is ook effectief om vlooien uit te roeien. Houdt er echter wel rekening mee dat dit geen preventie methode is. De werkingsduur van de meeste vlooienshampoo’s is vrij kort, maximaal 1 week. Het is daarom enkel geschikt voor de bestrijding van aanwezige vlooien.

Bekijk hier vlooienshampoos

– Gebruik een vlooien spot on

Een andere optie is een vlooien (en teken) spot on voor honden. Deze behandeling is snel en eenvoudig toe te passen en voorkomt vlooien meestal voor een aantal weken of een maand.

Bekijk hier vlooien spot ons

Vergeet je huis en tuin niet te behandelen

Als je momenteel een vlooienplaag hebt is het behandelen van je hond alleen niet genoeg. Je huis en tuin kunnen ook vol zitten met vlooien en dienen dus ook behandeld te worden. Als je dit niet doet kunnen ze ook mensen gaan bijten en weer opnieuw op je hond springen wanneer deze geen vlooienpreventie draagt. Ook zullen ze zich alleen maar meer voortplanten waardoor het steeds lastiger wordt om er vanaf te komen. 

Koop hier vlooien omgevingsspray

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart