beste visvoer aquarium

Beste visvoer aquarium: Top 8!

Ben je opzoek naar het beste visvoer voor in je aquarium? Dan zien we hier om je daaraan te helpen!

Als je wilt dat je vissen met plezier en in alle gezondheid in het aquarium leven, moet je ze het beste visvoer geven dat je je kunt veroorloven. Dit is basisbiologie (en gezond verstand), en het is misschien een van de eerste dingen die mensen leren over het houden van een huisdier.

In de huidige wereld van het houden van vissen in aquariums hebben we de luxe om te kiezen uit honderden visvoer geproduceerd door bedrijven over de hele wereld. Met zoveel opties kan de keuze echter lastiger worden.

Bovendien is niet elk visvoer van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om op zoek te gaan naar het beste visvoer om je vissen blij en gezond te houden. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar het beste visvoer voor in een aquarium en daar zijn 8 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om het beste visvoer voor in jouw aquarium te ontdekken!

Beste visvoer aquarium – Top 8

We zijn opzoek gegaan naar het beste visvoer voor in het aquarium en daar is een top 8 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 8 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, prijs en klanten beoordelingen.

Alle opties in deze lijst komen de gezondheid van je vissen ten goede. We hebben ook een aantal opties opgenomen die specifiek bedoeld zijn voor een bepaald soort vissen. De bovenste opties in de lijst kunnen echter voor een gemengd aquarium gebruikt worden.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan het beste visvoer voor jouw aquarium uit!

Beste visvoer voor een gemengd aquarium:

1. Tetra Tetramin Hoofdvoer

Tetra Tetramin Hoofdvoer

Als je opzoek bent naar het beste visvoer voor je aquarium, dan is Tetra zonder twijfel een van de beste merken om voor te gaan. Dit hoofdvoer van Tetra is een zorgvuldig geselecteerd mengsel van hoogwaardige voedingsstoffen met vitaminen, mineralen en sporenelementen voor een volwaardige, dagelijkse voeding.

Het is een mix van zeven verschillende vlokken, samengesteld uit meer dan 40 hoogwaardige grondstoffen Speciale drijf- en zinkeigenschappen van de vlokken bieden een optimale voedselopname voor de verschillende vissen

De gepatenteerde BioActive formule versterkt het immuunsysteem voor een lang leven. Ook is het voer voorzien van probiotica voor verbeterde lichaamsfuncties en voederconversie.

2. Sera Vipagran visvoer 

Sera Vipagran visvoer

Sera Vipagran is ook een geweldig visvoer voor een gemengd aquarium. Het is hoofdvoeder van behoedzaam geproduceerd zacht granulaat zonder kleur- en conserveermiddelen voor alle in de middelste waterzone etende vissen. Met insectenmeel bevat het een hoogwaardige proteïnebron, die bovendien ressourcen besparend is.

De uitgebalanceerde receptuur met natuurlijke ingrediënten en prebiotica maakt een bijzonder natuurlijke voeding mogelijk, die de gezonde groei en een krachtige ontwikkeling bevordert. Het langzaam dalende granulaat met een uitstekende verteerbaarheid is bijzonder stabiel van vorm en belast het water niet.

Door de zachte, soepele structuur van de partikels, is het smakelijke, evenwichtige voeder ook voor vissen met een klein mondje en een smalle keel geschikt.

3. Tropical Ichtio-Vit Hoofdvoer 

Tropical Ichtio-Vit Hoofdvoer

Als je opzoek bent naar het beste visvoer voor in je aquarium, dan is Tropical Ichtio-Vit ook een geweldige keuze. Het is compleet vlokvoer voor het dagelijks voeren van aquariumvissen. Dankzij de optimaal uitgebalanceerde samenstelling van het visvoer en de toevoeging van essentiële vitaminen en sporenelementen draagt het zorg voor een juiste groei en ontwikkeling van de vis.

De weerstand van vissen tegen ziekten wordt versterkt door gestabiliseerde vitamine C, en de toevoeging van zeoliet bevordert een gezond spijsverteringsstelsel en de afgifte van gifstoffen uit het lichaam van vissen.

4. Voervoorvis Aquarium Vlokvoer 

Als je opzoek bent naar het beste aquarium voer, is dit ook een goede keuze. Voervoorvis heeft een compleet vlokvoer van hoge kwaliteit op de markt gebracht, wat voldoende voedingsstoffen biedt voor vrijwel alle aquarium vissen. Het is ook zeer geschikt voor goudvisachtige en jonge vissen.

Deze visvoer is zeer voordelig qua prijs vergeleken met ander visvoer op de markt. De goedkopere prijs doet echter niet onder aan de hoge kwaliteit. Het voer is verpakt in een hersluitbare verpakkingszak en gaat daardoor zeer lang mee.

Beste visvoer voor guppy’s:

5. Tetra Guppy Vlokken

Tetra Guppy Vlokken

Ben je opzoek naar speciaal visvoer voor guppy’s? Dan zijn Tetra guppy vlokken een geweldige keuze. Het is hoofdvoeder voor guppy’s en andere levendbarende tandkarpers, zoals de molly, platy en zwaarddrager.

Het speciaal ontwikkelde Guppy voer bestaat uit vlokken voor een betere opname van het voer. De vlokken bevatten een hoog gehalte aan plantaardige bestanddelen en toegevoegde mineralen om een gezonde groei te ondersteunen.

Het bevat natuurlijke kleurversterkers die de natuurlijke kleuren van de vis intensiveren. De ingrediënten die als kleurversterkers dienen, zijn afkomstig van garnalen en spirulina. Je kunt verspreid over de dag meerdere malen kleine hoeveelheden verstrekken.

Beste visvoer voor goudvissen:

6. Tetra Animin Goudvisvoer

Tetra Animin Goudvisvoer

Heb je een aquarium met alleen goudvissen of met andere koudwatervissen? Dan is dit ook geweldig visvoer voor jou. Deze vlokkenvoeder met BioActive formule van Tetra is geschikt voor alle goudvissen en andere koudwatervissen.

Het is een optimaal afgestemde vlokkenmix voor een veelzijdige voeding. Het bevat alle belangrijke voedings- en bouwstoffen zoals sporenelementen. Hierdoor bevordert het de gezondheid, de kleurkracht en de vitaliteit. Het bevat een gepatenteerde BioActive formule voor een lang en gezond vissenleven

Bovendien bevat dit voer een schoon & helder waterformule. Het verbetert voedselopname en verminderd ontlasting. Dit zorgt voor helder en schoon aquarium water.

Beste visvoer voor Malawi cichliden:

7. Tropical Malawi Chips

Tropical Malawi Chips

Heb jij prachtige Malawi cichliden? Dan is dit voer speciaal geschikt voor jouw lieve huisdieren. Tropical Malawi Chips is langzaam zinkend voer voor Malawi cichliden. Het visvoer heeft een gevarieerde samenstelling en zorgt voor een uitstekende conditie en prachtige kleuring van de vissen. Het visvoer is rijk aan vezels en bevat brandnetel wat een goede spijsvertering bevorderd.

Het visvoer bevat hiernaast verschillende gemakkelijk opneembare plantaardige eiwitten zoals erwten en spirulina alg. Het visvoer bevat ook kelp alg en is rijk aan natuurlijke minerale zouten en vitaminen. Het visvoer bevat ook tarwekiemen wat voorziet in waardevolle onverzadigde vetzuren.

Beste visvoer voor bodemvissen:

8. Tetra Plecomin Tabletten

Tetra Plecomin Tabletten

Heb jij vissen die vanaf de bodem eten? Dan is dit het beste visvoer voor in jouw aquarium. De Plecomin Tabletten van Tetra is een groenvoedertablet geschikt voor schuwe vissen of andere vissen die hun voeding vanaf de bodem opnemen. De tablet heeft zijn groene kleur te danken aan het hoge gehalte spirulina-algen. Deze optimale en gevarieerde voeding is daardoor ideaal geschikt voor eerdergenoemde vissen.

De tabletten zinken snel naar de bodem maar kunnen ook voor een schuilplaats worden geplaatst. De tabletten vallen ook langzaam uiteen. De vitamine C in dit visvoer zorgt voor een verhoogd weerstandsvermogen, bevordert een gezonde groei en voorkomt voedingsgerelateerde gebreken. Dit voer bevordert dan ook vitaliteit en gezondheid.

Waarop te letten bij het kiezen van het beste visvoer voor in een aquarium

Wanneer je opzoek bent naar het beste visvoer voor in je aquarium, zijn er een aantal factoren om goed in overweging te nemen. Hier volgen de belangrijkste zaken om naar te kijken:

– Soort vissen in je aquarium

De soort vissen in je aquarium bepalen grotendeels wat het beste visvoer is. Er zijn veel soorten visvoer die geschikt zijn voor geen gemengd aquarium. Deze hebben we in onze lijst ook opgenomen. Daarnaast zijn er ook wat speciale soorten voeding voor specifieke vissoorten. Hier hebben we er ook een aantal van in onze lijst opgenomen.

Als je een nieuweling bent, kun je beter eerst bij zoetwatervissen blijven omdat ze gemakkelijker te hanteren zijn, voordat je begint met zoutwatervissen. Denk hierbij aan oude favorieten zoals een betta, goudvis of guppy’s.

Als je voor meer tropische vissen gaat, zorg dan dat je de juiste voeding voor ze hebt. Je kunt niet zomaar de goedkoopste visvoer kopen wanneer je vissen specifiek tropisch visvoer nodig hebben.

– Soort voeding

Leer eerst meer over je vissoort, te beginnen met of de soorten vleeseters (carnivoren) of vegetatie-eters (herbivoren) zijn. Van daaruit kun je kiezen uit:

 • Droogvoer: Als je aan visvoer denkt, denk je waarschijnlijk aan vlokken. Dat is de meest gebruikelijke optie voor het voeren van een aquarium met vissen. Droogvoer is echter ook verkrijgbaar in korrels en pellets, zinkende en drijvende varianten, evenals opties voor specifieke soorten.
 • Bevroren voedsel: Sommige vissen zullen genieten van bevroren voedsel, zoals garnalen, bloedwormen, plankton, garnaal, krill of mosselen. Dierenwinkels verkopen vaak ook bevroren spirulinablokjes voor het voeren van herbivoren.
 • Gevriesdroogd: Tubifex-wormen en Mysis-garnalen of ander voedsel kunnen worden gevonden als gevriesdroogde blokjes. Deze zijn zeer voedzaam en geweldig voor vleesetende vissen.
 • Levend voedsel: Je kunt je vissen ook levend voedsel geven. Opties zijn onder meer levende pekel- of spookgarnalen, voedervissen (voor grotere vleesetende vissen), krekels en wormen.
 • Groenten: Als je vissen het type zijn om op aquariumplanten te kauwen, zoals anacharis, dan kun je ze ook groeten geven. Opties zijn onder meer sla, komkommer, courgette en spinazie. Vissen zoals plecostomus eten graag verse groenten.

Door de biologie van verschillende vissen hebben ze vaak ander voer nodig. Gebruik daarom, als je een verscheidenheid aan vissen in je aquarium hebt, een combinatie van voedsel – zoals drijvend voedsel, langzaam zinkend voedsel en snel zinkend voedsel – om ervoor te zorgen dat ze de voeding krijgen die ze nodig hebben.

– Ingrediënten

Een andere belangrijke factor om naar te kijken, wanneer je opzoek bent naar het beste visvoer voor in je aquarium, zijn natuurlijk de ingrediënten. Het is verstandig om te kijken waar het voedsel van gemaakt is en welke voedingsstoffen het bevat. Het voer wat je koopt moet vol zitten met gezonde voedingstoffen en de schadelijke stoffen achterwegen laten.

Ingrediënten om naar te zoeken:

Hier is een lijst van de goede dingen die je als een van de hoofdingrediënten in je visvoer wilt terug zien:

 • Hele vis
 • Algenmeel – meestal gemaakt van het vermalen van gedehydrateerde Chlorella
 • Spirulina – een blauwgroene alg (technisch gezien een cyanobacteriën) die rijk is aan vitamines en mineralen, evenals aan eiwitten
 • Krill – kleine garnaalachtige schaaldieren
 • Larven van de zwarte soldaatvlieg
 • regenwormen
 • Zwarte wormen

Dit zijn allemaal hoogwaardige voedselbronnen die voedzaam en licht verteerbaar zijn. Een of meer hiervan moeten een van de eerste ingrediënten zijn die op het etiket worden vermeld.

Ingrediënten om te vermijden:

Naast het kijken naar de ingrediënten die je graag terugziet in je visvoer, is het ook belangrijk om bepaalde ingrediënten te vermijden. Hier volgen een aantal dingen die je niet terug wilt zien in visvoer:

Vismeel van lage kwaliteit

Er zijn twee soorten vismeel. Vismeel van hoge kwaliteit wordt gemaakt door hele vissen te malen die niet zo goed zijn voor menselijke consumptie omdat ze klein, benig en vet zijn. Maar ze zijn geweldig als diervoeder omdat ze veel eiwitten en omega-3 bevatten.

Maar dan is er vismeel van lage kwaliteit. Het is gemaakt van de restanten van de visserij. Visverwerkingsfabrieken snijden het vlees van de vis en laten de ingewanden, schubben, huid, botten en andere totaal grove dingen achter.

Ze verzamelen al dat prachtige afval bij elkaar en vermalen het. Ja, het bevat wel eiwitten, maar het bevat ook veel onverteerbare dingen en is echt slecht in vergelijking met heel vismeel. Het probleem is dat de meeste visvoerbedrijven het vismeel van lage kwaliteit gebruiken.

Als je naar het etiket kijkt, als er alleen maar ‘vismeel’ staat, is het meer dan waarschijnlijk het goedkope spul. Vismeel van hoge kwaliteit wordt meestal vermeld als ‘hele vismeel’ of vermeldt de vissoorten waarvan het is gemaakt, zoals ‘hele menhadenmaaltijd’.

Terrestrische granen/peulvruchten

Vissen kunnen dingen als soja of tarwegluten niet zo goed verteren. Hun systemen zijn gewoon niet geëvolueerd om dat soort dingen af ​​te breken.

Ingrediënten zoals tarwe en soja gaan meestal gewoon door hun spijsverteringsstelsel als afval dat vervolgens in het aquarium wordt afgebroken en je water vervuilt.

Zelfs kwaliteitsvoedsel bevat enkele producten van landgraan/peulvrucht, dus je kunt er niet helemaal vanaf komen. Maar het is beter om voor een merk te gaan waar terrestrische granen/peulvruchten niet tot de top drie van ingrediënten behoren. Op die manier weet je dat het een veel lager percentage van het voedsel vormt.

– Smaak

Nu kun je misschien wel goed visvoer gevonden hebben met de juiste voedingsstoffen, maar als je vissen het niet lekker vinden en niet opeten, heb je er nog weinig aan. Het is dus ook belangrijk om te ontdekken wat voor soort voer je vissen lekker vinden. Hier kun je snel achter komen, door in de gaten te houden hoe snel het voer wordt opgegeten.

beste aquarium filter

Veelgestelde vragen over aquariumvoer

Hopelijk heb je bij deze het beste visvoer voor in jouw aquarium gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben, dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat moet je je vissen voeren als ze geen eten meer hebben?

Raak niet in paniek als je ontdekt dat je geen visvoer meer hebt dat je in de winkel kunt kopen, want er zijn genoeg doe-het-zelf-opties waar je jeton kunt wenden als je even niks meer hebt.

Groene bladgroenten zijn ideale vismaaltijden voor noodgevallen en je hoeft ze alleen maar in kleine stukjes te snijden. Je kunt sla, spinazie, spruitjes, courgette en komkommer gebruiken.

Het is wel slim om deze groenten eerst te koken, zodat ze gemakkelijker verteerbaar zijn voor je vissen. Je kunt je vis ook kleine stukjes rijst en pasta geven. Hardgekookte eidooiers zijn goede opties voor kleinere vissen en garnalen.

– Hoeveel moet ik mijn vissen voeren?

Viseigenaren zullen hun vissen eerder overvoeren dan ondervoeden, waardoor de hoeveelheid afval in de tank toeneemt. Dit is niet alleen het afval dat overblijft als de vissen niet al het voedsel eten, maar ook het afval wordt door de vissen uitgescheiden omdat ze eten meer dan nodig is. Als je merkt dat het ammoniak-, nitriet- of nitraatgehalte stijgt en het aquarium vervuild lijkt, dan geef je de vissen waarschijnlijk te veel voer.

Volwassen vissen kunnen eenmaal per dag rond dezelfde tijd worden gevoerd, hoewel je ze meerdere keren per dag kunt voeren als je ze elke keer een kleinere hoeveelheid geeft. Jonge vissen hebben mogelijk drie of vier voedingen per dag nodig. Herbivoren hebben meestal geen grote magen om veel voedsel te bevatten, omdat ze in de natuur de hele dag door aan algen en planten zouden knabbelen. Ze kunnen vaker worden gevoerd dan carnivoren.

Volg de vuistregel dat je de vissen alleen moet voeren wat ze binnen vijf minuten opeten. Als er na die tijd nog voedsel over is (behalve de verse groenten), voer je te veel. Een uitzondering is voor vissen die ‘s nachts (‘s nachts) voederen, waar je het voedsel ‘s avonds in het aquarium moet doen voordat je het licht uitdoet, en de vissen ‘s nachts laat eten.

Neem de grootte van het aquarium niet als een indicatie van hoeveel voer nodig is. Vijf vissen in een groot aquarium hebben dezelfde hoeveelheid voer nodig als vijf vissen in een kleiner aquarium – verspreid het gewoon over het aquarium zodat alle vissen er gemakkelijk bij kunnen.

– Kan ik mijn vissen ook te veel voeren?

Ja dat kan zeker. Het is van te voren belangrijk om goed na te gaan hoeveel voer je je vissen precies moet geven. Dit is afhankelijk van hoeveel vissen er in je aquarium zitten, wat voor soort vissen je hebt en wat voor soort vissenvoer je hebt.

Het is gemakkelijk om vissen te veel te voeren, vooral als uw vissen altijd aan de oppervlakte komen en klaar zijn om te eten wanneer ze je zien naderen. Overvoeding heeft echter veel ernstige gevolgen, dus het is belangrijk om ze niet te veel te voeren.

– Wat kan er gebeuren als ik mijn vissen te veel voer geef?

Zoals hierboven al benoemd, is het niet goed om je vissen teveel voer te geven. Het volgende kan er gebeuren:

Vies water – Overvoeding laat organisch afval achter in je aquarium dat snel zal gaan rotten. Als je bijzonder enthousiast bent, zou je de overgebleven maaltijden op de bodem van de tank moeten kunnen zien. Overvoerde vissen produceren ook veel afval, dat zich snel ophoopt. Je aquarium zal dan gaan stinken en troebel water krijgen. Waterverversing is op dit punt nodig om afval te elimineren.

Algengroei – Visafval en het rottende overgebleven voedsel ondersteunen de algengroei door ammoniak, nitraten en fosfaat vrij te geven. Een algenboom laat je aquarium er groen en lelijk uitzien, en het is moeilijk om er helemaal vanaf te komen. Algen staan ​​erom bekend dat ze een aquarium zeer snel overspoelen en een hoofdpijn zijn voor degene met een aquarium.

Lage zuurstofniveaus – Overgebleven voedsel gebruikt zuurstof in het anaërobe proces en geeft kooldioxide af. Hierdoor blijft er weinig zuurstof over voor je vissen en de waterplanten die je in het aquarium hebt.

Schimmel – Het organische materiaal dat in het aquarium achterblijft, bevordert ook de groei van schimmels. De aanwezigheid van deze elementen is vooral van cruciaal belang als je vissen open wonden of vinschade hebben. De daaropvolgende infecties verspreiden zich snel in de tank en resulteren in het doden van vissen als ze niet worden gecontroleerd.

Ongedierteslak – Ongedierteslakken zijn een veelvoorkomend probleem bij aquarianen. Hoewel ze meestal worden veroorzaakt door waterplanten of water, neemt hun populatie snel toe als er niet-opgegeten voedsel in de tank is. Een voedseloverschot zal leiden tot een slakkenbloei van huisdieren die moeilijk te elimineren is.

Ammoniak en nitraten – Elke aquariaan kent het gevaar van ammoniak- en nitraatgehaltes in aquaria. Deze elementen zijn giftig als ze zich ophopen, met het probleem erger in kleinere aquariums. Vooral ammoniak is dodelijk en het zal je vissen snel het leven kunnen kosten.

Lage PH-waarden – Zuren worden meestal geproduceerd als het organische materiaal in het aquarium afbreekt. Sommige vissoorten zijn gevoelig voor PH-waarden en de druppels kunnen daar een negatief effect op hebben.

Geblokkeerde filters – Filters voeren een voorbeeldige taak uit door het vuil uit aquaria te filteren. Als er zich echter voedselresten ophopen, raken de filters overbelast en verstoppen ze zich.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart