beste probiotica hond

Beste probiotica voor honden: Top 5!

Ben jij opzoek naar de beste probiotica voor je hond? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Probiotica zijn levende micro-organismen die gunstig zijn voor de gezondheid. Ze helpen bij het behouden van een gezonde balans in de darmflora en spelen een belangrijke rol bij de spijsvertering en immuunfunctie van mens en dier.

Net als bij mensen kunnen probiotica ook een zeer positief effect hebben op de gezondheid van honden. In dit artikel zullen we de voordelen van probiotica voor honden bespreken, evenals hoe probiotica werken en hoe je ze kunt geven aan je lieve huisdier. Ook hebben we een lijstje met de beste probiotica voor honden samengesteld.

Lees gauw verder om meer te weten te komen over probiotica voor honden!

Beste probiotica voor honden – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste probiotica voor honden en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 3 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties in deze lijst om de beste probiotica voor jou hond te vinden! Door op de buttons onder de tekstjes te klikken kom je op de product pagina terecht, waar je de verschillende supplementen kunt aanschaffen en meer informatie kunt vinden.

1. Puur Natuur Probiotica

Als je opzoek bent naar de beste probiotica voor je hond, dan is het merk PUUR absoluut een aanrader om voor te gaan. De probiotica van dit hoogwaardige merk zorgt voor de juiste balans in de darmflora en voor een gezonde huid en vacht bij stress.

De aanbevolen dosering:

Tenzij je dierenarts of therapeut anders voorschrijft, begin dan de 1e week twee keer per dag met de volgende dosering:

  • < 10 kilo 1 maatschep
  • 10 – 25 kilo 2 maatscheppen
  • 25 – 80 kilo 3 maatscheppen
  • > 80 kilo 5 maatscheppen

Verlaag de dosering na de eerste week naar één keer per dag. De maatschep in PUUR Probiotica 50 gram bevat ongeveer 0,5 gram. De maatschep in PUUR Probiotica 150 gram bevat ongeveer 2,5 gram.

Indien het lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief, alleen maar kan de reactie iets langer uitblijven.

Bij verbetering van de klachten kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product altijd goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering bij verbetering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Hoe moet je het product toedienen?

Bij voorkeur dien je de poeder op te lossen in handwarm water. Laat dit vervolgens een kwartier staan, roer het even goed door en geeft het dan aan je hond. Doe dit het liefste op een lege maag. Indien je hond dit niet op deze manier inneemt, kun je het altijd door het voer van je hond roeren. Zorg wel dat je het met wat warmwater hebt gemengd en even hebt laten staan.

Hoelang duurt de behandeling met dit supplement?

In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken.

Dit product kan bovendien blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen.

2. Zoolac Propaste Probiotica pasta

Een andere probiotica voor honden van zeer hoge kwaliteit is Zoolac Propaste. Dit is een voedingssuplement met een hoge concentratie probiotica voor een betere spijsvertering en evenwicht in de bacteriële darmflora.

Zoolac Propaste stabiliseert de spijsvertering en balanceert de bacteriële darmflora door gebruik te maken van goede bacteriën en het eigen immuunsysteem van het dier. De uniek samenstelling van deze probiotica zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën de darmwand niet kunnen beschadigen, terwijl de goede bacteriën de schadelijke bacteriën aanpakken. Dit is een natuurlijk reactie die de groei van schadelijke bacteriën beperkt.

De werkzaamheid van Zoolac Propaste zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën dus geen resistentie kunnen ontwikkelen, dit is vaak wel het geval met antibiotica behandelingen.

Dit supplement werkt snel, effectief en ook preventief. Bovendien is het product gemakkelijk te doseren en smaakt het lekker, waardoor je hond ervan zal smullen. Het kan bijvoorbeeld door de melk/voer van je lieve huisdier gemend worden voor makkelijkere opname.

3. Pro Plan FortiFlora Canine Probiotic 

De probiotica van Purina ProPlan mocht ook niet ontbreken aan deze lijst. Het is een unieke probioticum voor honden van alle leeftijden, die aantoonbaar de intestinale gezondheid, de microflorabalans en een sterk immuunsysteem helpen te bevorderen.

Dit supplement helpt bij het behandelen en voorkomen van maag- en darmziekten bij honden. Een microcoatingproces garandeert dat het maximale aantal levendbacteriën in het gastrointestinale systeem indringt.

Deze probiotica is bovendien eenvoudig te geven. Je strooi het simpelweg over het normale voer van je lieve huisdier.

4. Organimal Darmen in Balans

Dit supplement stimuleert een goede darmwerking en bevordert de darmflora van je geliefde viervoeter zonder nare bijwerkingen. Dit uiterst effectieve supplement is een zorgvuldig samengestelde mix van o.a pro en prebiotica, oligosacchariden, Beta glucanen,vezels en tannine. Het is 100% natuurlijk, veilig en bevat geen kunstmatige en chemische toevoegingen.

Deze tabletten zijn te gebruiken bij signalen van darmproblematiek zoals bijvoorbeeld dunne ontlasting, winderigheid, maagkrampen, borrelen in de maag, of na een antibiotica kuur.

Darmen in balans mag langdurig worden gegeven aan alle honden van elk ras en elke leeftijd. Dus ook zeer goed te gebruiken voor puppies.

5. K9 Laboratories Maag & Darm 

K9 Laboratories Maag & darm is ook een supplement wat probiotica bevat. Ook dit supplement stimuleert gezonde maag-darmwerking. Het helpt zeer goed bij diarree, braken en spijsverteringsproblemen.

Maag- en darmproblemen bij honden zijn vaak het gevolg van aan het eten van ongeschikt voedsel, parasieten, infecties of toegediende medicatie (bijv. antibiotica). In ernstige gevallen kan het een symptoom zijn van een alvleesklier ontsteking, het parvo-virus of een giardia-infectie.

Gelukkig kunnen veel maag- en darmklachten worden voorkomen en verminderd door het gebruik van dit 100% natuurlijke voedingssupplement boordevol probiotica en prebiotica.

Dit supplement is geschikt voor honden van alle rassen en leeftijd. Het bevat 4 miljard CFU probiotica. Het bevat geen graan, soja of mais.

Wat is probiotica?

Probiotica zijn levende micro-organismen die, wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd, gezondheidsvoordelen kunnen bieden aan de persoon of het dier die ze consumeert. De meest voorkomende soorten micro-organismen die als probiotica worden gebruikt, zijn bacteriën, zoals Lactobacillus en Bifidobacterium, en bepaalde soorten gist. Probiotica worden vaak aangetroffen in voedingsmiddelen zoals yoghurt, kefir, zuurkool en kimchi, maar ook in voedingssupplementen.

Aangenomen wordt dat ze de spijsvertering verbeteren door de micro-organismen in de darmen in evenwicht te brengen, die uit balans kunnen raken door factoren zoals slechte voeding, stress of antibioticagebruik. Sommige onderzoeken suggereren dat probiotica ook andere gezondheidsvoordelen kunnen hebben, zoals het stimuleren van het immuunsysteem, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de geestelijke gezondheid.

Er is echter meer onderzoek nodig om de potentiële voordelen van probiotica en hoe deze interageren met verschillende individuen en gezondheidsproblemen volledig te begrijpen.

Zijn probiotica goed voor honden?

Probiotica kunnen ook zeer gunstig zijn voor de gezondheid van honden. Net als bij mensen, kan het gebruik van probiotica bij honden de balans van bacteriën in de darmen verbeteren en de spijsvertering ondersteunen. Dit kan vooral nuttig zijn voor honden die problemen hebben met diarree of constipatie, of die herstellen van ziekte of behandeling met antibiotica.

Probiotica voor honden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder supplementen en voedingsmiddelen zoals yoghurt en kefir. Het is echter belangrijk om de juiste soorten probiotica te kiezen voor honden, aangezien sommige soorten die geschikt zijn voor mensen schadelijk kunnen zijn voor honden. Het is ook belangrijk om de aanbevolen doseringen te volgen.

Onze lijst met de “Beste probiotica voor honden”, bestaat uit 5 geweldige opties die speciaal voor honden zijn samengesteld. Zo weet je zeker dat je je hond op een veilige en verantwoorde manier probiotica geeft.

Wat zijn de voordelen van probiotica voor honden?

Probiotica kunnen verschillende voordelen bieden voor de gezondheid van honden, waaronder:

  • Ondersteuning van een gezonde spijsvertering: Probiotica kunnen helpen de balans van bacteriën in de darmen van honden te verbeteren, waardoor de spijsvertering wordt ondersteund en de opname van voedingsstoffen wordt verbeterd.
  • Verlichting van diarree en constipatie: Probiotica kunnen helpen bij het behandelen van diarree en constipatie bij honden door de balans van bacteriën in de darmen te herstellen.
  • Versterking van het immuunsysteem: Probiotica kunnen helpen het immuunsysteem van honden te versterken door de productie van antilichamen te bevorderen en ontstekingen te verminderen.
  • Ondersteuning van huid- en vachtgezondheid: Er is enig bewijs dat probiotica kunnen helpen bij het verminderen van huidproblemen zoals jeuk en ontsteking, en bijdragen aan een gezonde en glanzende vacht.
  • Verbetering van de geestelijke gezondheid: Er is ook enig bewijs dat probiotica kunnen helpen bij het verminderen van angst en stress bij honden.

Kunnen honden bijwerkingen ervaren als ze probiotica nemen?

Over het algemeen worden probiotica als veilig beschouwd voor honden. Omdat probiotica natuurlijke bacteriën zijn die van nature in het spijsverteringsstelsel van honden voorkomen, worden ze meestal goed verdragen zonder bijwerkingen.

In sommige gevallen kunnen honden echter last krijgen van milde bijwerkingen zoals een opgeblazen gevoel, winderigheid of diarree, vooral als de probiotica voor het eerst worden geïntroduceerd of in te hoge doses worden gegeven. Dit kan meestal worden verholpen door de dosis te verlagen of de probiotica langzaam te introduceren.

Het is echter belangrijk om op te merken dat probiotica geen wondermiddel zijn en niet geschikt zijn voor alle honden of gezondheidsproblemen.

Veelgestelde vragen over probiotica bij honden

Hopelijk heb je hierboven de beste probiotica voor jouw hond gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Welke voedingsmiddelen bevatten probiotica?

Voedingsmiddelen die van nature probiotica bevatten, zijn onder meer yoghurt, kefir, zuurkool en kimchi. Echter eten de meeste honden deze voedingsmiddelen niet, waardoor veel honden baat hebben bij het nemen van een probiotica supplement.

– Zijn probiotica veilig voor honden?

Ja zeker. Over het algemeen worden probiotica als veilig beschouwd voor honden. In sommige gevallen kunnen honden echter last krijgen van milde bijwerkingen, zoals een opgeblazen gevoel, winderigheid of diarree.

– Hoe kies ik de juiste probiotica voor mijn hond?

Het is belangrijk om de juiste soorten probiotica te kiezen die geschikt zijn voor honden. Ga dus altijd voor een supplement wat specifiek voor honden is ontwikkelt, zoals de opties in onze lijst.

– Hoeveel probiotica moet ik mijn hond geven?

De dosering van probiotica voor honden kan variëren afhankelijk van de grootte en de gezondheidstoestand van je hond, evenals het specifieke probioticum dat je gebruikt. De fabrikant geeft meestal adviezen, welke je kunt aanhouden. Bovendien kun je ook met de dierenarts overleggen wat de beste dosering is voor jouw hond.

– Kan ik probiotica geven aan mijn hond terwijl hij medicijnen gebruikt?

Het is belangrijk om met je dierenarts te overleggen voordat je probiotica of andere supplementen aan je hond geeft, vooral als je hond momenteel medicijnen gebruikt. Sommige medicijnen kunnen interageren met probiotica of de effectiviteit van probiotica beïnvloeden.

– Hoe lang duurt het voordat probiotica werken bij mijn hond?

De tijd die nodig is voordat probiotica effect hebben bij je hond kan variëren afhankelijk van de gezondheidstoestand van je hond en de specifieke probiotica die je gebruikt. In sommige gevallen kunnen de voordelen van probiotica al na een paar dagen worden opgemerkt, terwijl het in andere gevallen enkele weken kan duren voordat je verbetering ziet.

– Zijn er bepaalde hondenrassen die meer baat kunnen hebben bij probiotica?

Er is momenteel geen bewijs dat bepaalde hondenrassen meer baat hebben bij probiotica dan andere. Het is echter wel mogelijk dat honden met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals darmproblemen of huidproblemen, meer baat kunnen hebben bij probiotica.

– Kan ik mijn hond dagelijks probiotica geven?

Ja, probiotica kunnen veilig dagelijks aan je hond worden gegeven. Het is echter belangrijk om de dosering en frequentie van probiotica te volgen zoals aanbevolen door je dierenarts. Overmatige inname van probiotica kan leiden tot ongewenste bijwerkingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart