beste konijnenvoer

Beste konijnenvoer o.b.v. reviews: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste konijnenvoer voor jouw lieve huisdier? Dan ben je hier aan het juiste adres! Het vinden van het perfecte voer voor je konijn kan een uitzoek werk zijn. Naast dat niet elke voeding van dezelfde kwaliteit is, zijn veel konijnen ook nog eens kieskeurig. We willen allemaal een uitgebalanceerd dieet aan onze lieve huisdieren voeren, maar met zoveel korrels voor konijnen die beschikbaar zijn, kan het verwarrend zijn om te weten wat nou het beste konijnenvoer is.

Je moet bij het kopen van voedsel allereerst rekening houden met het feit of je een jong, volwassen of oud konijn hebt. Als je bepaalde gezondheidsproblemen kent waar je konijn last van kan hebben, neem dan contact op met je dierenarts voordat je het beste konijnenvoer kiest.

Het is ontzettend belangrijk dat het konijnenvoer de juiste ingrediënten bevatten, zoals een mix eiwitten en vezels voor het spijsverteringssysteem en het gebit van je konijn. Om je te helpen hebben wij het uitzoek werk gedaan en hier in dit artikel de top 5 beste konijnenvoer voor je op een rijtje gezet.

Lees gauw verder om het beste konijnenvoer voor jouw lieve konijntje te ontdekken!

5x de beste konijnenvoer 

We zijn opzoek gegaan naar het beste konijnenvoer en daar is een top 5 uitgekomen. Deze top 5 is gebaseerd op de kwaliteit, ingrediënten en klanten beoordelingen. Bekijk het voer, lees de korte omschrijvingen door en kies het beste konijnenvoer uit voor jouw harige vriendje!

1. Supreme Science Selective Konijnenvoer

Supreme Science Selective - Konijnenvoer

Dit is de meest populaire en best beoordeelde konijnenvoeding van dit moment. Met over 400 hele positieve reacties, kun je ervan verzekerd zijnd at je konijn van dit voer zal smullen. Met deze complete en evenwichtige voeding voor konijnen voorkom je dat konijnen selectief gaan eten – wat een algemeen voorkomend probleem is bij veel konijnen. Deze voeding bestaat uit allemaal dezelfde brokjes waardoor dit niet mogelijk is.

Deze voeding is speciaal ontwikkeld voor actieve volwassen konijnen, van elk ras. Voor baby konijntjes heeft Supreme speciaal junior konijnenvoer ontwikkelt, welke je verder op in deze ‘Beste konijnenvoer top 5’ tegen zult komen.

De voeding is gemaak van zeer hoge kwaliteit en heeft een hoog vezelgehalte, met 19% Luzerne, wat betekent staat om zijn hoge kwaliteit vezels en eiwitten. Ook bevat het lijnzaad wat een geweldige bron is van Omega 3 en 6 voor een gezonde huid en vacht. Dit konijnenvoer verbetert de spijsvertering en bevordert de gebitsslijtage. Uiteraard zitten er geen toegevoegde suikers in deze voeding om overgewicht te voorkomen.

Zorg ervoor dat er naast deze voeding (net zoals bij elk soort konijnenvoer) altijd hooi en vers water beschikbaar is voor je lieve huisdier.

2. Beaphar Care+ Konijnenvoer 

Deze smaakvolle konijnenbrokjes van Care+ is ontwikkeld in samenwerking met deskundigen en dierenartsen. Care+ is geëxtrudeerd, deze behandeling maakt een betere vertering van eiwitten uit het voer mogelijk. De ingrediënten zijn afgestemd op de voedingsbehoefte en benadrukken het natuurlijke voedingspatroon. Ieder brokje heeft dezelfde samenstelling (All-in-One), met als resultaat: geen selectief eetgedrag, dus geen overblijfselen en geen tekort aan essentiële voedingsstoffen.

De harde brokjes ondersteunen de natuurlijke slijtage van de tanden, wat zeer belangrijk is voor konijnen. De brokjes bevatten verder een uitgebalanceerde verhouding van de meervoudig onverzadigde vetzuren Omega 3 & Omega 6 (uit maïs, tarwe, soja en vlaszaad), vitamine B voor de lichaamscellen, het juiste ruwvezelgehalte en smakelijke kruiden.

3. Versele-Laga Crispy Konijnenvoer

Versele-Laga Crispy Konijnenvoer

Deze heerlijke vezelrijke mix van Versele-Laga Crispy Muesli is hoogwaardige voeding die zorgt voor een goede darmwerking en een gezond gebit. Door het grote aandeel plantaardige bestanddelen lijkt het voer op de natuurlijke voeding van konijnen. Het voer is afgerond met knapperig gedroogde groenten. De korrels bevatten een perfecte mix van vitaminen, aminozuren en mineralen. Daarnaast is Crispy Muesli Konijn handig in gebruik door de hersluitbare vershoudverpakking.

4. Kasper Faunafood Konijnenkorrel Hobby 

Kasper Faunafood Konijnenkorrel Hobby

Deze voeding van Kasper is geschikt voor konijnen vanaf ongeveer 6 weken oud. Het is volledig uitgebalanceerde voeding voor konijnen, met alle benodigde voedingstoffen vitaminen, mineralen en sporenelementen. Met deze voeding al je konijn in topconditie blijven een gezonde- en glanzende vacht behouden / realiseren.

5. Supreme Science Selective Rabbit Junior

Supreme Science Selective Rabbit Junior

Het merk Supreme hebben we al eerder besproken (zie nr 1). Deze konijnenvoeding is speciaal ontwikkelt voor baby konijntjes. Konijnen van 4 tot 20 weken oud hebben namelijk verhoogde voedingsbehoeften. Deze complete en evenwichtige voeding is voorzien van alles wat baby konijntjes nodig hebben (naast hooi en water). Naast voor jonge konijnen is deze voeding ook uitermate geschikt voor zwangere of zogende voedsters. De voeding beschikt over reen hoog vezel- en eiwitgehalte voor goede groei en ontwikkeling en ondersteuning van de spijsvertering en een gezond gebit.

Deze voeding bevat o.a. spinazie, natuurlijke luteïne, lijnzaad, alfa-liponzuur en co-enzym Q10. De voeding is vrij van toegevoegde suikers en kunstmatige kleurstoffen.

Veelgestelde vragen over konijnenvoer

– Moet je konijnen nog wat anders voeren naast konijnenvoer?

Absoluut! Konijnenvoer is een geweldige bron van vitamines en mineralen, maar het mag niet de enige voedselbron zijn.Konijnenvoer is een geweldige bron van vitamines en mineralen, maar het mag niet de enige voedselbron zijn. Konijnenvoer moet zelfs worden gezien als een aanvulling op de andere voedingsmiddelen, niet als de primaire bron van calorieën. Hooi is het primaire voer van konijnen. Dit moet ten alle tijden vers beschikbaar zijn in de kooi. Konijnenvoer staat op de tweede plaats, maar moet ook elke dag vers gegeven worden.

Er zijn verschillende soorten hooi waar je je op zou moeten concentreren. Alfalfahooi is goed voor jonge konijnen omdat het een hoger eiwit- en suikergehalte heeft. Dit helpt jonge konijnen te groeien in het hoge tempo dat ze nodig hebben. Naarmate konijnen ouder worden, kan dit luzernehooi ervoor zorgen dat ze te zwaar worden en spijsverteringsproblemen krijgen. Op dit punt in het leven van een konijn is het het beste om over te schakelen op timothee hooi.

Naast hooi is het belangrijk om je konijnen ook wat verse groenten te geven om op te kauwen. Je konijnen dingen geven om op te kauwen is essentieel voor een goed gebit en gezond tandvlees. Enkele van de beste groenten om konijnen te geven zijn donkere sla, worteltoppen, paksoi en selderij. Niet alle konijnen zullen van al deze groenten genieten, begin met een kleine hoeveelheid en kijk hoe ze het doen.

Ten slotte is het absoluut noodzakelijk dat je konijn ten alle tijden toegang heeft tot vers water.

– Hoeveel en hoevaak moeten konijnen eten?

Konijnen zullen de hele dag door continu grazen. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat je konijn dan ook te allen tijde toegang heeft tot zowel hooi als groenten, zodat ze voortdurend kunnen kauwen en eten. Als een konijn een hele dag niets te eten heeft, kan dat schadelijk zijn voor zijn of haar gezondheid.

Wat betreft speciaal konijnenvoer, heeft je konijn ongeveer een kopje voer per dag nodig. Lees altijd de instructies op de voedselverpakking om er zeker van te zijn dat je je konijn elke dag de juiste hoeveelheid voedsel geeft. Voel niet de behoefte om het te overdrijven met korrelvoer; onthoud dat het belangrijk is, maar niet de primaire bron.

– Hoe lang blijft konijnenvoer goed?

Dit is per voer verschillend. Alle konijnenvoer wordt geleverd met een houdbaarheidsdatum op de zijkant van de zak. Wanneer je voer voor je konijn koopt, moet je overwegen hoeveel je gaat gebruiken om ervoor te zorgen dat het voer niet bederft voordat je het allemaal kunt gebruiken. Vaak zijn grotere zakken voedsel wel een stuk goedkoper, dus houdt daar rekening mee.

– Wat zijn de belangrijkste ingrediënten om op te letten in konijnenvoer?

Voordat we ingaan op de belangrijkste ingrediënten is het allereerst noodzakelijk om in te gaan op wat er absoluut niet in mag zitten: suiker. Suikers zijn ontzettend slecht voor konijnen en moeten zoveel mogelijk vermeden worden. Zorg er dus voor dat het voedsel wat je koopt 100% suikervrij is. Goede ingrediënten in konijnenvoer zijn een mix van eiwitten en vezels. Deze zullen je konijn onder anderen helpen met zijn spijsvertering.

– Welke voedingsmiddelen zijn gevaarlijk voor konijnen?

Je moet altijd opletten met het voedsel wat je naast hooi en hoogwaardig konijnenvoer aan je konijn geeft. Zelfs sommige soorten groenen zijn namelijk slecht voor konijnen. Geef je konijn nooit een van de volgende voedingsmiddelen:

  • Avocado
  • Rabarber
  • Ijsbergsla
  • Chocolade
  • Suikerhoudend eten
  • Kattenvoer
  • Hondenvoer

– Mag ik mijn konijn ook lekkernijen voeren?

Natuurlijk mag je je lieve konijntje ook af en toe wat lekkers voeren. Net zoals wij mensen af en toe een koekje of snoepje nemen, mogen konijnen ook wel eens zondigen. Er zijn verpakte konijnensnoepjes te koop, maar deze worden over het algemeen niet aanbevolen omdat ze een hoog suikergehalte hebben. Het is altijd het beste om je konijn een meer natuurlijke traktatie te geven als je de mogelijkheid hebt om dit te doen. De beste natuurlijke traktatie om te geven is fruit. Je wilt het natuurlijk niet overdrijven, want het fruit bevat veel suiker, maar het geven van een paar bosbessen aan je konijn is een gezonde en heerlijk traktatie voor hen. Probeer dit niet dagelijks te doen, want je konijn zal hiernaar gaan zoeken als onderdeel van zijn dieet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart