beste kattenvoer

Beste kattenvoer o.b.v. reviews: Top 10!

Ben je opzoek naar het beste kattenvoer? Dan ben je hier aan het juiste adres! Iedere kattenouder wilt natuurlijk zijn of haar kat zo gezond en gelukkig mogelijk houden en een van de belangrijkste manieren om dit te doen is door hoogwaardige voeding aan je geliefde viervoeter te geven.

Of je kat nu zin heeft in droog kattenvoer of nat kattenvoer, we begrijpen dat je je kat in optimale gezondheid wilt houden – vandaag en in de toekomst. Dus alle merken die we aanbevelen, bieden de voeding en eiwitten die jouw kat nodig heeft om dit doel te bereiken.

Lees verder om het beste kattenvoer voor jouw kat te vinden, afhankelijk van de leeftijd, voorkeuren en de levensstijl van je kat.

10x de beste kattenvoer 

We zijn opzoek gegaan naar het beste kattenvoer en hier is een top 10 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 10 is rekening gehouden met de kwaliteit, hoogwaardige ingrediënten en de klanten beoordelingen. 

Ook hebben we rekening gehouden met elke levensfase: kitten, volwassenen en senior. Daarnaast hebben we in deze top 10 specifieke voeding opgenomen voor binnenkatten, buitenkatten en zelfs katten die gesteriliseerd of gecastreerd zijn.  Ook is er de keuze tussen droog- of natvoer. Zo zit het beste kattenvoer voor jouw harige vriendje hier zonder twijfel tussen.

Lees de korte omschrijvigen, bestudeer de klanten beoordelingen en kies het beste kattenvoer voor jouw lieveling uit!

1. Royal Canin Indoor Kattenvoer 

royal canin kattenvoer

Dit voer is speciaal ontwikkelt voor binnenshuis levende katten met een normaal lichaamsgewicht. Een kat die uitsluitend binnenshuis leeft, heeft een lager activiteitenniveau. Het caloriegehalte van de voeding moet daarom beperkt zijn zodat de kat zijn ideale gewicht kan behouden. Het gebrek aan activiteit vertraagt de spijsvertering. Hierdoor kunnen darmproblemen ontstaan en kan de ontlasting van de kat slap zijn en een penetrante geur hebben. Deze voeding speelt daar perfect op in

Voordelen:

 • Draagt bij tot de vermindering van geur en volume van de ontlasting, dankzij een exclusieve combinatie van voedingsstoffen.
 • Heeft een  lagere energiewaarde (wat nodig is voor binnen katten)
 • Stimuleert de darmpassage en helpt de vorming van haarballen te voorkomen dankzij een combinatie van vezels die de afvoer van de dagelijks ingeslikte haren uit het spijsverteringskanaal bevorderen.

2. Felix Original Mix Selectie in Gelei – Nat Kattenvoer

felix nat kattenvoer

Felix® Original kattenvoer is gemaakt van alleen kwalitatief hoogwaardige ingrediënten en bereid met malse stukjes in een heerlijke gelei. Het is een bron van essentiële Omega 6-vetzuren en de juiste combinatie van vitamines en mineralen. Verder bevat het geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen. Het Felix® Original Jumbopack bestaat uit 44 zakjes natvoer met een selectie van vier verschillende smaken:

 • 11 rund
 • 11 kip
 • 11 tonijn
 • 11 zalm

3. Whiskas 1+ Adult Maaltijdzakjes

whiskas maaltijdzakjes

WHISKAS® 1+ natvoer zal zonder twijfel het lievelingseten van je geliefde viervoeter worden. Naast dat het heerlijk smaakt, zal het je kat precies de juiste hoeveelheid energie geven die nodig is om een gezond gewicht te behouden.

De WHISKAS® 1+ maaltijdzakjes zijn afgestemde maaltijden in een smakelijke saus, perfect gebalanceerd om je kat gezond en gelukkig te te helpen houden. De malse stukjes vlees, ontwikkeld met natuurlijke ingrediënten, vitaminen en mineralen geven je kat alle voedingsstoffen die ze nodig heeft. Verder bevat deze voeding geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Voordelen:

 • Huid & Vacht – Omega-6 vetzuren en zink dragen bij aan een gezonde huid en vacht.
 • Vochtgehalte – In een smakelijke saus ter ondersteuning van het vochtgehalte.
 • Urinewegen – Een gebalanceerde mix van mineralen bevordert gezonde urinewegen.
 • Immuunsysteem – Vitamine E en mineralen zorgen voor een sterk immuunsysteem.

Dit voordeelpakket bevat 40 maaltijdzakjes à 100 gram met een selectie van vier vleessoorten in saus:

 • 10 x Kip & erwtjes
 • 10 x Rund
 • 10 x Lam & worteltjes
 • 10 x Kalkoen

4. Gourmet Perle Mini Filets: Kip, Konijn, Rund & Zalm 

Mini Filets in Saus van Gourmet™ Perle zijn heerlijke, eenvoudige en verfijnde creaties voor een onweerstaanbare smaakervaring. De hoogwaardige ingrediënten zorgen ervoor dat je kat zo gezond en gelukkig mogelijk zal leven. De met aandacht geselecteerde ingrediënten zijn met zorg bereid voor een smaaksensatie voor je kat. De mini filet stukjes worden geselecteerd met een heerlijke saus om je kat extra te verwennen.

Deze doos bevat 60 zakjes met o.a. de smaken kip, rund, konijn en zalm. Alle recepten van dit merk bevatten geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen en smaakstoffen.

5. Royal Canin Fit Kattenvoer 

royal canin fit

Dit voer is geweldig voor katten die zowel buiten als binnen leven. Een kat die regelmatig buiten komt, maar ook regelmatig binnen in huis is, heeft een matig tot normaal activiteitenniveau. Zijn energiebehoefte is gematigd en zijn natuurlijke weerstand wordt op de proef gesteld.

Dit soort kat kat besteedt veel tijd aan zijn verzorging. Hij slikt haren in, maar kan deze niet altijd uit het spijsverteringskanaal verwijderen door een natuurlijke zuivering met gras. In zijn spijsverteringskanaal kunnen zich dus haarballen gaan vormen. Deze voeding stimuleert de darmpassage en helpt de vorming van haarballen te voorkomen door een exclusieve combinatie van vezels, die de afvoer van de dagelijks ingeslikte haren uit het spijsverteringskanaal bevorderen.

Deze voeding is optimaal uitgebalanceerd en bestaat uit maar liefst 52 waardevolle voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen sluiten perfect aan op de behoeften van een kat met een normaal lichaamsgewicht die buiten komt.

6. Royal Canin Sterilised 

royal canin sterilised

Is jouw kat gesteriliseerde of gecastreerd? Dan is dit waarschijnlijk het beste kattenvoer voor jou lieve vriendje. Katten die gecastreerd of gesteriliseerd zijn hebben echter meer kans op overgewicht. Deze uitgebalanceerde voeding helpt om overgewicht bij gesteriliseerde/gecastreerde katten te voorkomen.

Voordelen:

 • Draagt bij tot gezonde urinewegen.
 • Een hoog eiwitgehalte (37%) van hoogwaardige kwaliteit voor het behoud en de ontwikkeling van spiermassa.
 • Een aangepast energiegehalte: bevat minder vet en een lager gehalte aan koolhydraten.
 • Draagt bij tot gezonde urinewegen door de zuurgraad van de urine te reguleren (pH: 6 tot 6,5).
 • L-carnitine (100mg/kg) bevordert de verbranding van vetten.

Beste kattenvoer voor kittens

7. Whiskas Junior Droge Brokjes met Kip 

whiskas junior kittenvoer

Deze kastenvoeding is speciaal ontwikkelt voor kittens. Een gezonde, uitgebalanceerde maaltijd is in de eerste levensfase van je kitten van levensbelang. WHISKASR Junior Droge brokjes zijn onweerstaanbaar knapperig en geven je kat iedere maaltijd precies wat ze nodig heeft.

Deze kattenbrokjes zitten boordevol extra veel calcium voor sterke botten en eiwitten voor een gezonde groei, plus alle natuurlijke oliën en mineralen die haar lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren.

Samenstelling: Granen, vlees en dierlijke bijproducten (min. 4% kip in de donkerbruine brokken, min. 4% vlees in de vulling van de met vlees gevulde brokken), plantaardige eiwitextracten, oliën en vetten, plantaardige bijproducten, mineralen, melk en bijproducten (min. 4% melk in de gevulde brokjes).

8. Royal Canin Kittenvoer

royal canin kitten

Deze voeding is speciaal voor kittens in de 2e groeifase. Het is in deze periode extra belangrijk om de juiste ingrediënten aan je kitten te geven voor de groei en ontwikkeling.

Voordelen:

 • zorgt voor een optimale opname van eiwitten.
 • draagt bij tot een zeer veilige spijsvertering.
 • bevordert een evenwichtige darmflora
 • beschermt het darmslijmvlies
 • helpt een natuurlijke weerstand opbouwen
 • vermindering van de geur van de ontlasting (dankzij een hoog gehalte aan L.I.P., eiwitten die voor meer dan 90% verteerbaar zijn)

Beste kattenvoer voor senioren katten

9. Felix Mix Selectie in Gelei 7+ Senior Kattenvoer 

felix senioren kattenvoer

Deze voeding is speciaal ontwikkelt voor katten vanaf 7 jaar. Deze heerlijke maaltijden zijn heerlijk en absoluut onweerstaanbaar voor elke kat. De pakjes zijn speciaal bereid met malse reepjes in een overheerlijke gelei. Elke maaltijd is speciaal ontworpen voor katten ouder dan 7 jaar met de juiste combinatie aan eiwitten vitamines inclusief antioxidanten voor oudere katten. Ze zitten vol gezonde ingrediënten om 100% te voldoen aan de dagelijkse behoeften van jouw kat indien gevoed volgens de voedingsrichtlijnen op de verpakking.

10. Royal Canin Ageing 12+ Kattenvoer

royal canin senior

Deze kattenvoeding is speciaal ontwikkelt voor 12+ katten. Ageing 12+ van ROYAL CANIN® ondersteunt de ouder wordende kat op tal van manieren. Het helpt senior katten vitaal, bewegelijk en gezond te houden.

Bij het ouder worden kan het reuk en smaakvermogen van katten wat afnemen. Hierdoor kan hij of zij minder eetlust hebben. Royal Canin Senior Ageing 12+ bevat heerlijk smakende brokjes met een unieke textuur (knapperig van buiten, zacht van binnen) die de eetlust van je oudere kat stimuleren.

Oudere katten hebben een voeding nodig die hen helpt zo lang mogelijk vitaal te blijven. Deze senior kattenvoeding bevat een gepatenteerd complex van antioxidanten dat jouw ouder wordende kat ondersteunt. Het gematigde fosforgehalte in Senior Ageing 12+ helpt de nieren van je oudere kat te ondersteunen. Deze voeding bevat een uitgebalanceerde hoeveelheid mineralen. Dit helpt de urinewegen van je oudere kat te ondersteunen.

Wat is het beste kattenvoer voor mijn kat?

Het uitzoeken van het beste kattenvoer is een serieuze taak. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kat een compleet uitgebalanceerd dieet heeft, die precies geschikt is voor de levensfase van je kat. Hier volgen de belangrijkste zaken om op te letten bij het uitkiezen van het beste kattenvoer voor jouw lieve huisdier:

– Levensfase

Het is allereerst belangrijk om deze levensfase vast te stellen. Is je kat een kitten, volwassenen of senior? Katten in verschillende levensfase hebben verschillende voedingsbehoefte. Kittens hebben meer van bepaalde soorten ingrediënt en nodig dan volwassen katten, en hetzelfde geldt voor senioren. Koop altijd voeding die speciaal is ontwikkelt voor de levensfase van je kat.

– Droog of natvoer

Vervolgens heb je de keuze tussen droog kattenvoer en nat kattenvoer. De een is niet persé beter dan de ander. De keuze ligt helemaal aan wat jij gemakkelijker vindt en waar je kat de voorkeur aan geeft.

Droog kattenvoer is een populaire keuze, deels omdat het handiger is dan nat kattenvoer. Droge voeding is kosteneffectief, geurloos en kan lange tijd worden bewaard zonder te bederven. Droogvoer heeft vaak wat meer koolhydraten, waar katten veel energie uit kunnen halen.

Natvoer vereist wat meer inspanning – het moet worden gekoeld zodra het blik of zakje is geopend – en kan duurder zijn. Maar het kan katten ook helpen om meer water in hun dieet te krijgen (en de geur kan een kieskeurige kat verleiden om te eten). Ingeblikt of natvoer heeft vaak een hoger eiwit- en vetgehalte, waardoor het een geweldige optie is voor katten van verschillende levensstijlen en leeftijden.

– Ingrediënten

Bestudeer altijd de ingrediënten die in kattenvoer zitten. Omdat katten carnivoren zijn, is vlees een belangrijk onderdeel van het bereiken van het uitgebalanceerde dieet. Als vlees en vleesbijproducten tot de eerste ingrediënten behoren, suggereert dit dat het voedsel waarschijnlijk voldoende dierlijke ingrediënten bevat om essentiële aminozuren en vetzuren te leveren. 

Katten kunnen echter niet alleen van vlees leven. Katten moeten voedingsstoffen zoals calcium, fosfor en vitamine D uit andere ingrediënten halen. Zoek daarom altijd naar natuurlijke hele ingrediënten zoals fruit, groenten en hoogwaardige koolhydraten zoals rijst, haver of aardappelen.

Er zijn ook bepaalde dingen die je moet vermijden in kattenvoeding. Dit zijn voornamelijk kunstmatige smaak- en geurstoffen. 

beste kattenvoer 2021

Veelgestelde vragen over kattenvoer

– Wanneer is mijn kitten “volgroeid” en klaar voor volwassen voer?

Katten zijn over het algemeen volgroeid als ze ongeveer 12 maanden oud zijn. Maar dit is niet altijd het geval. Van sommige grotere rassen zoals de Maine Coon en de Noor wordt gezegd dat ze hun uiteindelijke volledige grootte en karakter pas na 3 jaar bereiken.

Over het algemeen is 12 maanden een goed moment om over te schakelen van kitten- naar volwassen voer. Als je kitten gecastreerd/gesteriliseerd is, is het wellicht beter om speciaal kittenvoer te kiezen, omdat dit kan helpen gewichtstoename op jonge leeftijd te voorkomen. Je kunt ook gaan voor speciale voeding voor gecastreerde / gesteriliseerde katten (nummer 6 in de ‘beste kattenvoer top 10’).

– Mag ik mijn kitten melk geven?

Dit wordt niet aangeraden. Melk wordt vaak gezien als een traktatie voor katten en we hebben allemaal foto’s of tekenfilms gezien waarop een kat melk uit een kom drinkt.

In feite kunnen de meeste katten geen koemelk verdragen. Ze kunnen de suiker (lactose) in melk niet verteren en dit veroorzaakt maagklachten en diarree. Kleine kittens verdragen de moedermelk van nature, maar later in het leven is melk niet goed en ook niet nodig voor een kat.

Water is de beste drank voor katten.

– Klopt het dat mijn kat veel vlees nodig heeft?

Het is waar dat katten vlees in hun dieet moeten hebben. Dit komt omdat ze van nature roofdieren en carnivoren zijn (dit betekent dat ze afhankelijk zijn van vlees). Vlees zou dan ook altijd het hoofdingrediënt in kattenvoeding moeten zijn.

– Zijn er voedingsmiddelen die ik mijn kat niet mag geven om spijsverteringsproblemen te voorkomen?

Al het kattenvoer dat op de markt verkrijgbaar is, is goedgekeurd en dus veilig voor katten om te eten. Dat gezegd hebbende, is het duidelijk dat de kwaliteit van de verschillende voedingsmiddelen varieert, evenals de behoeften en conditie van de individuele kat.

Als je kat voedselallergisch/-intolerant is, kunnen bepaalde ingrediënten (rundvlees, varkensvlees, enz.) spijsverteringsproblemen veroorzaken. Geef je kat geen koemelk, aangezien de meeste katten de melksuiker (lactose) niet kunnen verteren. Over het algemeen is voer met goed verteerbare kwaliteitsingrediënten een veilige en goede keuze, en als je kat terugkerende maagproblemen heeft, neem dan even contact op met je dierenarts, aangezien een speciaal spijsverteringsondersteunend dieet kan helpen.

– Mijn kat eet het voer van mijn hond, is dit erg?

Af en toe een beetje hondenvoer kan geen kwaad, maar hondenvoer is over het algemeen niet geschikt voor katten. Katten hebben een bepaalde hoeveelheid vleeseiwit en andere vleesvoedingsstoffen in hun dieet nodig. Ze zijn van nature roofdieren en vleesafhankelijk. Als de kat slechts af en toe een brokje uit de voerbak van de hond haalt, is dit geen probleem. Maar de meeste hondenvoedingen hebben niet de juiste voedingsbalans voor een kat, dus het zou niet hun volledige dieet moeten vormen.

– Hoe schakel ik om naar ander kattenvoer?

Het veranderen van voedsel kan enige aanpassing van de maag vereisen, om te wennen aan het nieuwe voedsel. Jekat moet mogelijk ook wennen aan de nieuwe smaak, geur, textuur of brokgrootte/vorm.

Als veranderingen echter geleidelijk worden doorgevoerd, zal het meestal een soepel en succesvol proces zijn. Een geleidelijke omschakeling, waarbij steeds meer van het nieuwe voer door het oude wordt gemengd, moet over een periode van 7-10 dagen worden gedaan. Dit is belangrijk bij elke verandering van dieet.

De uitzondering is in gevallen van acute ziekte waarbij zo snel mogelijk een gespecialiseerd dieet moet worden ingevoerd, b.v. een ondersteuning van de spijsvertering of een dieet op de intensive care.

– Hoevaak moet ik mijn kat eten geven?

Vanaf de leeftijd van zes maanden tot volwassenheid zullen de meeste katten het goed doen als ze twee keer per dag worden gevoerd.”Als de kat eenmaal volwassen is, ongeveer een jaar oud, is het in de meeste gevallen geschikt om één of twee keer per dag te voeren. Oudere katten van zeven jaar en ouder hierboven, moeten hetzelfde voedingsregime aanhouden.

– Hoeveel kattensnoepjes en andere traktaties mag ik mijn kat voeren?

Snoepjes en andere lekkernijen voor katten mogen niet meer dan 20% van de dagelijkse voeding uitmaken. Je mag zoveel lekkernijen voeren als je wilt, zolang je deze verhouding niet overschrijdt.

– Wat zijn de meest gezonde kattensnacks?

De gezondste kattensnacks zijn natuurlijke lekkernijen die naast het normale dieet van je kat passen. Pas op – sommige katten zullen dol zijn op de smaak van kattensnoepjes van mindere kwaliteit die slimme chemisch geproduceerde ingrediënten bevatten waar je kat misschien naar hunkert. Een gezondere optie is om volledig natuurlijke kattensnoepjes te voeren, die zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten van menselijke kwaliteit met absoluut niets kunstmatigs.

– Hoe weet ik of mijn kat een voedsel allergie heeft?

Er kunnen veel symptomen zijn die erop wijzen dat je kat mogelijk een voedselallergie heeft. Deze symptomen kunnen zijn:

 • Rusteloosheid
 • Rode ogen
 • Veel krabben
 • Overmatige vachtgeur
 • Haaruitval
 • Gebrek aan energie

Als je een van deze symptomen opmerkt, ga dan direct naar de dierenarts. Zij kunnen onderzoeken of je kat een voedselallergie heeft en adviezen voor voedsel geven.

– Hebben binnenkatten speciaal kattenvoer nodig?

Binnenkatten kunnen vaak baat hebben bij een speciaal dieet, omdat hun gedrag anders kan zijn dan buitenkatten. Binnenkatten hebben de neiging om minder te bewegen en zichzelf meer te verzorgen dan hun buitenkatten. Gebrek aan lichaamsbeweging kan leiden tot overmatige gewichtstoename, en overmatige verzorging kan ertoe leiden dat er haarballen in de maag van je kat ontstaan. Het is daarom slim om onderscheid te maken tussen kattenvoer voor binnen katten en kattenvoer voor buiten katten. Zo is nummer 1 in de ‘beste kattenvoer top 10’ speciaal ontwikkelt voor binnen katten en nummer 5 voor buiten katten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart