beste kattenluik

Beste kattenluik o.b.v. reviews: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste kattenluik? Dan hebben we hier een top 5 met de beste opties voor je. Buitenkatten vinden het heerlijk om tijd buiten door te brengen en om jezelf de frustratie te besparen van constant de deur achter zijn of haar kont open en dicht te maken, is het aanschaffen van een kattenluikje een uitkomst. Ook voor katten zelf is dit fijner zodat ze alle vrijheid hebben.

De laatste jaren zijn kattenluiken vooruitgegaan met technologie, wat betekent dat je zelfs kunt voorkomen dat ongewenste katten binnen kunnen komen, door een microchip kattenluik te installeren, of zelfs een melding op je telefoon te ontvangen als je kat komt en gaat.

Of je nu opzoek bent naar een geavanceerd, slim kattenluik of een basic model, we hebben 5 van de beste kattenluiken van dit moment voor je samengesteld op basis van verschillende voorkeuren.

5x de beste kattenluiken

We zijn opzoek gegaan naar het beste kattenluik en daar is een top 5 uit gekomen. Deze top 5 is samengesteld op basis van kwaliteit, gebruiksgemak en klanten beoordelingen. Bekijk de kattenluiken, lees de korte omschrijvingen, bestudeer de klanten beoordelingen en kies het beste kattenluik voor jouw harige vriendje uit!

1. Skipoo Kattenluik met Tunnel

beste kattenluik

Heb je geen zin meer om altijd maar de deur open en dicht te maken voor je kat? Dan is dit kattenluik van Skipoo dé oplossing. Je kat kan voortaan op een veilige manier het huis verlaten en binnenkomen. Het kattenluik is voorzien van vier vergrendelingsstanden, welke je eenvoudig kunt aanpassen door middel van een draaiknop. Zo kun je altijd gemakkelijk bepalen wanneer je kat naar binnen of buiten mag. De opties zijn: je kat kan alleen naar binnen, je kat kan alleen naar buiten, volledig open of volledig dicht.

Het luikje is voorzien van een automatische magnetische sluiting, welke perfect werkt ook bij verschillende weersinvloeden. Het luik heeft ook een geïntegreerde tunnel, zodat je niet tegen de binnenkant van je deur aankijkt. De tunnel heeft een standaard diktemaat, waardoor deze op bijna elke deur past. Als toch blijkt dat je een dunnere deur hebt, kun je de tunnel zeer eenvoudig inkorten.

Het kattenluik is eenvoudig te installeren met enkel 8 schroeven en is geschikt zowel in deuren als panelen, muren en ramen.

Afmetingen:

 • Buitenmaat: 23,5cm x 27cm x 5,5cm
 • Binnenmaat: 18cm x 18,5cm x 5,5cm

2. Cat Mate 235 met Vierwegsluiting

Cat Mate 235 met Vierwegsluiting

Dit kattenluikje van Cat Mate is gemaakt van kunststof en stelt je kat in de gelegenheid om zelf naar binnen en buiten te lopen. Het luikje heeft 4 standen: alleen binnen, alleen buiten, gesloten en vrije doorgang. Het kattenluik is van de beste kwaliteit en geluids- en tochtvrij. Je hoort bijna iets wanneer je kat door het luik loopt en dankzij de handige magneetsluiting kan het luikje nooit open blijven staan.

Dit kattenluik is geschikt om te plaatsen in muren en deuren. – Voor deuren tot een dikte van 50 mm – Verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren

Afmetingen:

 • Buitenmaat: 192×200 mm
 • Binnenmaat: 165×174 mm

3. Sureflap Microchip Kattenluik 

Sureflap Microchip Kattenluik

Wil jij voor een iets luxer kattenluik gaan? Dan is een kattenluik met chip misschien wat voor jou. In tegenstelling tot ‘normale’ kattenluiken, kan met een kattenluik met chip alleen jouw kat nog maar binnen komen. Vreemde katten of zelfs andere dieren in huis zijn daarmee verleden tijd! 

Wanneer de kat in de buurt komt van het luik, zal het luik automatisch toegang verlenen.  Je kan tot 32 verschillende katten programmeren met dit luik. Het systeem werkt op alle gangbare soorten microchips.

Dit luxe kattenluik heeft ook een mobiele app waarmee je altijd kunt zien of je huisdier binnen of buiten is. Dit geeft nog meer gemoedrust.  Dit Kattenluik is geschikt voor katten met een klein tot normaal postuur. Heb jij een grotere kat? Geen probleem! Dit kattenluik is er ook in een maat groter -> Bekijk het hier!

Afmetingen:

 • Afmetingen frame – 21,0 x 21,0 cm
 • Opening klep (dit is het kleinste deel van het luik waardoor je huisdier naar binnen moet) – 14,2 x 12,0 cm
 • Formaat uitsnede – 16,5 x 17,1 cm
 • Formaat uitsnede bij glas – diameter van 21,2 cm (gebruik hiervoor de Dierenluik Adapter S, los verkrijgbaar)
 • Tunneldiepte – 7,0 cm
 • Diepte voorkader – 7,8 cm

4. Petsafe 600 Kattenluik

makkelijk kattenluik

Dit aluminium kattenluikje is stevig en robuust. Het is geschikt voor zowel katten als kleine honden. De flexibele flap zorgt ervoor dat dit kattenluik zeer stil is en je weinig tot niets zult horen wanneer je huisdier er doorheen loopt.

Daarbij kan de rubberen flap ook niet breken, als de hond of kat er net iets te hard doorheen rent. De magneetstrip aan de onderkant van de flap, zorgt er tevens voor dat het deurtje weer netjes op zijn plaats valt, nadat je huisdier er doorheen gegaan is. Ook is dit aluminium huisdierluik volledig af te sluiten met een harde kunststof afsluitplaat.

 • Totale grootte: 298,7 x 201,6 mm.
 • Uitzaaggrootte: 245 x 150 mm.
 • Maximale schouderbreedte: 132 mm.

5. Petsafe 300 Deluxe Kattenluik

Petsafe 300 Deluxe Kattenluik

Dit handige kattenluik van Petsafe heeft een 4-Weg Handmatig Veiligheidssysteem. Zo kun je je kat volledige toegang geven tot binnen of buiten of allebei, kies uit: alleen binnen, alleen buiten, heel open, geheel gesloten.

Het ontwerp bestaat uit schokbestendig plastic, wat zeer veerkrachtig en duurzaam is. Met dubbele magneten wordt de klep op zijn plek gehouden en dankzij de tochtstrip is het luik goed geïsoleerd. Het Kattenluik is geschikt voor zowel duren, ramen en wanden van onder andere hout, PVC, baksteen, metaal en glas.

Voor dikkere wanden kunnen tunneluitbreidingen worden aangeschaft.

Afmetingen:

 • Frame: 21,9 x 21,9 x 4,8 cm
 • Opening klep: 14,6 x 13,5 cm
 • Uitsnede: 16,8 x 17,5 cm
 • Uitsnede bij glas – diameter van 21,5 cm

Veelgestelde vragen over kattenluiken

– Waar moet ik op letten bij het kopen van een kattenluik?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je een kattenluik aanschaft:

 • Hoe groot moet het kattenluik zijn?
 • Zijn er beperkingen aan waar het kattenluik geplaatst kan worden? (bijvoorbeeld de maximale breedte van een deurpaneel)
 • Heb je meerdere huisdieren die verschillende standen nodig hebben om uit het kattenluik te komen?
 • Geef je de voorkeur aan een microchip kattenluik om ongewenste katten buiten te houden?
 • Wil je bijhouden wanneer je kat binnen of buiten is?

Het beantwoorden van de bovenstaande vragen zou je moeten helpen bij het kiezen van het beste kattenluik voor jouw geliefde viervoeter.

– Waar kan ik het beste een kattenluik plaatsen?

Als het gaat om het kiezen van een locatie voor je kattenluik, hangt het allemaal af van het aantal en de locatie van de buitendeuren die je in je huis hebt. Als je een zij-ingang hebt, kan dit de beste optie zijn om je kat een meer verborgen in- en uitgang te geven. Anders is de achterdeur over het algemeen beter dan de voordeur, vooral als het gaat om het buiten houden van wilde katten en andere dieren.

– Hoe train je een kat om een kattenluik te gebruiken?

Sommige katten zullen zonder moeite meteen gebruik maken van een nieuw kattenluik, maar andere katten hebben wat meer tijd nodig om eraan te wennen. Als je je nieuwe kattenluik nog moet plaatsen, zijn er een paar dingen die je eerst kunt doen om het zelfvertrouwen van je kat te vergroten. Geef je kat eerst de gelegenheid om het kattenluikje te bekijken voordat je het plaatst. Laat je kat het onderzoeken en ruiken. Als ze het voor de installatie hebben gezien, kan dit enkele van de zorgen bij je kat weghalen.

Zorg ervoor dat je het op een voor hen geschikte hoogte installeert. Om de beste hoogte voor je kat te vinden, meet je de afstand van de buik van je kat tot de vloer. Dit is de juiste hoogte om hun nieuwe kattenluik te installeren voor optimaal gebruiksgemak.

Nadat je het kattenluik hebt aangebracht, volgen hier enkele tips om je kat het beste te trainen om het te gebruiken:

 • Houd de klep eerst open. Dit helpt je ​​kat om het buitenleven te zien en te ruiken en te beseffen dat er een nieuwe uitgang van het huis is.
 • Ga naar buiten en duw je hand door het kattenluik met wat lekkers. Zodra je kat het kattenvoer ruikt, trek je  langzaam je hand terug en leidt je ze naar de andere kant.
 • Het toevoegen van de geur van je kat aan het nieuwe kattenluik is een slimme manier om het gebruik aantrekkelijker te maken. Neem een ​​doek en veeg deze over je kat. Wrijf dit vervolgens op het kattenluik.

Hoe gefrustreerd je ook bent, forceer je kat nooit door het kattenluik. Dit maakt ze alleen maar banger en ze zullen je niet meer vertrouwen.

– Moet ik mijn kattenluik ‘s nachts op slot doen?

Veel kattenluiken worden geleverd met multifunctioneel vergrendelingssyteem waarmee je het kattenluik volledig open, volledig op slot of iets daartussenin kunt laten. Voor de veiligheid van je kat is het over het algemeen het beste om het kattenluik ‘s nachts op slot te doen, zodat je kat er niet uit kan. Als je kat echter al buiten is, moet je de deur niet op slot doen – je kat mag nooit worden geblokkeerd om het huis weer binnen te gaan. Als je kat eenmaal binnen is, is het misschien handig om het kattenluik op slot doen om wilde katten en andere dieren buiten te houden.

– Hoe installeer je een kattenluik in een binnendeur?

Het installeren van een kattenluik op een binnendeur is niet anders dan het installeren op een buitendeur. Zorg ervoor dat je een kattenluik kiest dat compatibel is met het type deur dat je hebt en gebruik dan de meegeleverde snijsjabloon om de deur te markeren en het gat uit te snijden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart