Beste kattenluik met chip: Top 3!

Het is altijd een zorg wanneer onuitgenodigde bezoekers je huis binnendringen, daarom is het beste kattenluik met chip essentieel. Het zorgt er niet alleen voor dat je kat / katten zonder problemen kunnen komen en gaan wanneer ze willen, maar het zal je huis ook beschermen tegen ongewenste katten of andere dieren die ‘s nachts opzoek zijn naar warmte en eten.

Hoewel traditionele kattenluiken nog steeds geweldig zijn, zijn ze niet zo veilig als hun microchip-tegenhangers. Microchip kattenluiken bevatten een kleine sensor die de microchip leest die onder de huid van je kat is ingebed, zodat je kat op zijn gemak het huis in en uit kan springen, zonder halsband.

Het beste van alles is dat je het kattenluik kunt programmeren om op bepaalde tijden gesloten te blijven, bijvoorbeeld ’s nachts. Als je kat niet is gechipt, ook geen probleem,  ze werken met verschillende soorten chips die je los kunt kopen.

Lees gauw verder om het beste kattenluik met chip voor jouw geliefde viervoeter te ontdekken!

Beste kattenluik met chip: Top 3

We zijn opzoek gegaan naar het beste kattenluik met chip van 2021 en daar is een top 3 uit gekomen. Deze top 3 is samengesteld op basis van kwaliteit, gebruiksgemak en klanten beoordelingen. In de zoektocht naar het beste kattenluik met chip zijn we erachter gekomen dat er ontzettend veel ‘slechte’ en halfwerkende kattenluiken met chip op de markt zijn. 

Gelukkig zijn er ook wat modellen die wel werken zoals ze zouden moeten en deze vind je hieronder terug. Deze staan op volgorde van beste kwaliteit, wat betekent dat nummer 1 (Sureflap Microchip Kattenluik) het beste kattenluik met chip is van alle opties. Bekijk de luiken, lees de korte omschrijvingen en kies het beste kattenluik met chip uit voor jou harige vriendje!

1. Sureflap Microchip Kattenluik 

Dit is momenteel het beste kattenluik met chip op de markt. Met dit kattenluik met chip heb je geen vreemde dieren meer in huis, door de microchipherkenning kan alleen jouw kat nog binnen komen. In tegenstelling tot de normale Microchip luiken, heeft deze variant een mobiele app waarmee je altijd weet of je kat binnen of buiten is. 

Het Kattenluik is geschikt voor katten met een klein tot normaal postuur. Heb jij een grotere kat? Geen probleem! Dit kattenluik is er ook in een maat groter -> Bekijk het hier!

Het luik kan worden geïnstalleerd in deuren, glas en muren. Dankzij de los verkrijgbare tunnelverlengstukken kan het kattenluik in muren van elke dikte worden gemonteerd.

Microchipsysteem

Uniek aan dit luik is het microchipsysteem. Het Kattenluik Connect is ontworpen om exclusieve toegang te verlenen aan alleen jouw kat. Het werkt middels het lezen van de unieke microchip ID van je kat, waardoor het andere katten en eventuele andere dieren buiten het huis houdt. Er is geen halsband of accessoire nodig. Wanneer de kat in de buurt komt van het luik, zal het luik automatisch toegang verlenen. Het kattenluik blijft gesloten voor alle dieren die niet in het systeem geprogrammeerd staan. Je kan tot 32 verschillende katten programmeren met dit luik. Het systeem werkt op alle gangbare soorten microchips.

App

Het Kattenluik Connect heeft een app (Sure Petcare App) die je kunt downloaden, waarmee je vervolgens contact maken met de Hub van Sure Petcare. Met deze app krijg je een melding wanneer de kat het huis binnenkomt of verlaat en kan je het kattenluik met je mobiel vergrendelen of ontgrendelen. Zo weet je altijd precies waar je kat is en hoef je je nooit zorgen te maken.

DualScan mechanisme

Dit kattenluik beschikt ook over het DualScan mechanisme. Je kan per kat / dier de toegang in en uit het luik regelen, zo kan je zelf bepalen of je bepaalde dieren binnen wilt houden, terwijl anderen wel naar buiten mogen. Maar mocht de kat die niet naar buiten mag tóch per ongeluk ontsnappen, dan kan deze altijd weer naar binnen via het luik. Zo worden je katten nooit buiten gesloten. Het apparaat heeft een zeer gemakkelijke programmering, je kunt de instellingen altijd wijzigen met één simpele knop. 

Dit kattenluik met chip wit, werkt op vier AA-batterijen en heeft de volgende afmetingen:

 • Afmetingen frame – 21,0 x 21,0 cm (bekijk hier hetzelfde luik, maar dan groter)
 • Opening klep (dit is het kleinste deel van het luik waardoor je huisdier naar binnen moet) – 14,2 x 12,0 cm
 • Formaat uitsnede – 16,5 x 17,1 cm
 • Formaat uitsnede bij glas – diameter van 21,2 cm (gebruik hiervoor de Dierenluik Adapter S, los verkrijgbaar)
 • Tunneldiepte – 7,0 cm
 • Diepte voorkader – 7,8 cm

2. Catmate Kattendeur Microchip 360 

Dit kattenluik met chip van Catmate is een ander goed kattenluik, die alleen open voor je eigen kat doormiddel van microchip herkenning. Dit luik werkt met 9, 10 en 15 digit microchips en het is mogelijk om maar liefst 30 katten te registreren. Het kattenluik werkt op 4 AA batterijen, hiermee zal het kattenluik zo’n 12 maanden operationeel zijn (batterijen worden niet meegeleverd)

Het luik is ontzettend makkelijk in gebruik. Je kunt alle instellingen eenvoudig programmeren met de 4-weg-controlehendel: (geheel gesloten – toegang naar binnen – toegang naar buiten – geheel geopend). Verder is dit luik weer- en windbestendig door de borstelafdichting en magneetsluiting.

De afmetingen van dit kattenluik met chip:

 • Totaal: 19,7 cm x 24.6 cm x 11 cm
 • Afmeting doorgang: 14,5 cm x 14,5 cm
 • Tunneldiepte: 11 cm
 • Vereiste afmeting uitsnede: B 17,3 x H 19,8 cm

3. Petsafe Petporte Smart Flap Kattenluik 

Dit kattenluik behoort op de 3e plaats in deze ‘Beste kattenluik met chip top 3’. Ook voor dit kattenluik heb je geen halsband nodig, want het werkt op de indentificatiechip van je kat. Doordat het chipnummer uniek is krijgen alleen geprogrammeerde poezen toegang. Het Pet Porte kattenluik werkt op alle in Europa gebruikt identificatiechips. Momenteel wordt alleen de toegang van buiten naar binnen via de chip geregeld. In de toekomst wordt het ook mogelijk het uitgaande verkeer te regelen.

Met de timerfunctie kun je je huisdier(en) echter wel voor een bepaalde tijd binnenhouden. Bijvoorbeeld van 22:00 tot 07:00. Katten mogen dan wel naar binnen, maar niet naar buiten. Deze timerfunctie kun je bijvoorbeeld gebruiken om je katten s’nachts binnen te houden

Dit kattenluik heeft een batterij backup. Tijdens stroomuitval neemt de batterij het over zodat je huisdieren altijd naar binnen kunnen.

 • Afmetingen: 15,87cm (L), 24,1cm (B), 23,8cm (H)
 • Aanbevolen maximum gewicht: 7KG
 • Aanbevolen maximum schouderbreedte: 15cm

Hoe werken kattenluiken met chips?

Om een ​​kattenluik met chip te gebruiken, is het aan te raden dat je kat een microchip heeft geïnstalleerd. Elke microchip heeft een uniek ID-nummer. Maar als je kat geen microchip heeft, is dat ook geen probleem. De meeste microchip-kattenluiken zijn ompatibel met alle gangbare identificatiemicrochips en RFID-penningen. Het kattenluik slaat de microchips of ID-gegevens permanent op in zijn geheugen.

Registreer eenvoudig de unieke code van je kat op de microchip (of RFID-halsbandtag) op het luik en je bent klaar voor gebruik.  Eenmaal geïnstalleerd, werkt het luik door alleen de katten binnen te laten (of ook naar buiten te laten) waarvan de gegevens zijn geprogrammeerd. Met sommige opties kun je de exacte tijd aanpassen waarop een kat naar binnen of naar buiten kan gaan.

Het luik heeft sensoren die detecteren wanneer je kat nadert en gaat dan automatisch open. Als je kat al gewend is om een ​​normaal kattenluik te gebruiken, zal het overstappen naar een microchip kattenluik gemakkelijk gaan.

Wat is het beste kattenluik met chip voor mijn kat?

Veel kattenbezitters merken dat het overstappen op een kattenluik met microchip hun leven (en dat van hun kat) veel gemakkelijker maakt, omdat het een einde brengt aan indringers, maar je vraagt je misschien af wat nou het beste kattenluik met chip voor jouw kat is.

Een belangrijk ding om te overwegen zijn de afmetingen van het kattenluik zelf en of het geschikt is om in je huis te worden geïnstalleerd. Sommige vereisen extra accessoires om bijvoorbeeld in muren en ramen te worden gemonteerd, en sommige modellen zijn gemakkelijker in te stellen dan andere.

Natuurlijk bepaalt het budget hoeveel functies je kattenluik waarschijnlijk zal hebben, zo heb je bijvoorbeeld kattenluiken die gelinkt zijn aan een app, zodat je altijd kunt zien of je kat binnen of buiten is. Hier betaal je natuurlijk wel wat meer voor.

Verder hebben veel modellen de mogelijkheid om timers te gebruiken en avondklokken in te stellen en de meeste kunnen worden gebruikt in huishoudens met meerdere katten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart