beste kattenbak

Beste kattenbak o.b.v. reviews: Top 5!

Net zoals hondenuitlaten een van de belangrijkste taken is voor hondenouders, is het verzorgen van een kattenbak een belangrijk onderdeel van je routine zodra je dat nieuwe pluizige, miauwende familielid thuisbrengt. Het begint allemaal met het aanschaffen van de beste kattenbak!

Wat de beste kattenbak voor jou is hangt af van welke stijl je mooi vindt en waar je de voorkeur aan geeft. Heb je bijvoorbeeld een hekel aan de kattenbak schoonmaken? Ga dan voor een zelf reinigende kattenbak. Heb je liever een open kattenbak? Ook mogelijk. Vind je het belangrijk dat je kattenbak bij je interieur past? Er zijn genoeg mooie en luxe uitziende kattentoilets. Wat je voorkeur ook is, in dit artikel hebben we 5 van de beste kattenbakken van dit moment voor je op een rijtje gezet!

5x de beste kattenbak 

Als je opzoek bent naar de beste kattenbak, dan kun je met één van deze 5 kattenbakken nooit fout kiezen. Al deze kattenbakken zijn van uitstekende kwaliteit, nu gaat het er nog om waar jij en jouw kat de voorkeur aan geven. Bij het samenstellen van deze top 5 is gelet op de kwaliteit, het gebruikersgemak, verschillende stijlen en klanten beoordelingen. Bekijk de kattenbakken, lees de korte omschrijvingen en kies de beste kattenbak voor jou uit! 

1. Imac Easy Cat Kattenbak

kattenbak

Deze handige en ruime kattenbak heeft een afmeting van 50 x 40 x 40 cm. De kattenbak is voorzien van een deur, filter en kattenbakschep. Deze zeer gunstig geprijsde kattenbak is van uitstekende kwaliteit en gemakkelijk in gebruik. De bak heeft twee sluitclips aan de zijkanten, die het mogelijk maken de bovenkap los te halen en de bak zo eenvoudig schoon te maken. Ook kunnen kattenbakzakken zo eenvoudig tussen de rand geklemd worden.

Om vieze geurtjes in huis zo veel mogelijk te voorkomen, heeft deze kattenbak een handig deurtje die meteen weer dichtklapt als je kat uit de bak komt. Ook is de kattenbak voorzien van een koolfilter aan de bovenzijde die geurtjes filtert en daardoor minimaliseert.

Verder heeft de kattenbak een opvouwbaar handvat zodat deze gemakkelijk verplaats kan worden, mocht dit nodig zijn.

2. Curver Kattenbak

curver kattenbak

Deze luxe uitziende kattenbak is niet alleen een toilet voor je kat, maar ook een aanvulling op je interieur! Deze kattenbak is gemaakt van het oersterke materiaal Rattan, een hoogwaardig gevlochten kunststof. De onderkant van de kattenbak kan naar voren wordt getrokken, waardoor een plateau met gaatjes ontstaat. Dit plateau zorgt ervoor dat wanneer jouw kat van het toilet afkomt, hij of zij een deel van het kattengrit onder de poten al kwijt is. Hierdoor wordt de vloer rondom niet vies.

Bovendien bevindt zich in het plateau een uitschuifbare lade, waardoor je in een oogopslag kunt zien of de kattenbak aan verschoning toe is. Aan de bovenkant van de kattenbak kan het kattenbakschepje worden opgeborgen, zodat je deze niet zo gemakkelijk kwijt kunt raken.

Deze kattenbak is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren.

3. MakeSure Kattenbak Met Lade

mooie kattenbak

Wil jij naast een handige, ook een mooie en wat apartere kattenbak? Dan is deze MakeSure kattenbak wat voor jou! Deze design kattenbak biedt een ruim en gebruiksvriendelijk toilet voor jouw geliefde viervoeter. Deze kattenbak is geschikt voor elk interieur (ook in verschillende kleuren verkrijgbaar) en heeft een uitneembare binnenbak plus een opbergruimte.

Deze luxe kattenbak heeft een openklappende voorzijde waardoor je gemakkelijk tussentijds de bak kan zeven en schoonmaken. Daarnaast gooi je door middel van de uitneembare binnenbak het kattengrit gemakkelijk weg om deze daarna schoon te spoelen en bij te vullen. In de binnendeur zit een opbergvakje voor de afvalzakjes en een klem om de kattenbakschep aan op te hangen. Hierdoor is alles wat je nodig hebt altijd bij de hand en wordt schoonmaken extra gemakkelijk.

De MakeSure kattenbak is naast mintgroen ook verkrijgbaar in donkergroen, wit en roze.

4. Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak

Vind jij de kattenbak schoonmaken een vervelende klus? Dan is deze zelfreinigende kattenbak een must have voor jou! Door enkel eenmalig de kattenbak op zijn rechterkant te rollen en weer terug haal je de uitwerpselen en urine klonten uit het nog schone grit en komen deze in de opvanglade terecht. De opvanglade kan nu eenvoudig worden leeggemaakt in de vuilnisbak. Dit is niet alleen makkelijk en snel, maar ook veel hygiënischer. Ook bespaar je hierdoor het verbruik van kattenbakvulling.

5. PeeWee EcoGranda Kattenbak

peewee kattenbak

De EcoGranda is geschikt voor katten van alle rassen, dus ook degene met een groter postuur, zoals bijvoorbeeld een Noorse Boskat. Bij de EcoGranda van PeeWee horen speciale kattenbakkorrels. Deze houtkorrels zijn gemaakt van het zaagsel van de Zweedse fijnspar. Dit maakt de PeeWee korrels 100% biologisch afbreekbaar. De korrels zijn vrij van geurstoffen, bindmiddelen en andere chemicaliën. In tegenstelling tot andere houtkorrels absorberen de PeeWee korrels aanzienlijk meer vocht. Ook geurtjes worden volledig geneutraliseerd door de korrels.

Met het EcoGranda Startpakket van Peewee heb je gelijk alles in huis voor een schone en frisse bak. Dit startpakket bevat een open kattenbak, een koolstoffilter (om nog meer vieze geurtjes tegen te gaan), een kattenbakschep en 3 kg PeeWee kattenbakkorrels.

Waar moet je op letten bij het kopen van de beste kattenbak?

Maat

Niet alle katten zijn even groot, wat betekent dat niet alle kattenbakken dat ook zouden moeten zijn. Grotere katten hebben grotere kattenbakken nodig, anders kunnen ze krap zijn en hun behoefte doen net buiten de bak.

Stijl

Hoewel dit niet de belangrijkste overweging is, wil je  misschien ook nadenken over het ontwerp van de kattenbak, vooral als je van plan bent deze centraal in je huis te plaatsen. Veel mensen geven de voorkeur aan strakke, moderne stijlen, omdat ze minder een doorn in het oog zijn. Als je de kattenbak echt niet wilt zien, kun je deze ook ergens “verstoppen”, dus onder een meubelstuk of op een aparte kattenkamer. Zorg er in ieder geval wel voor dat je kat de bak gemakkelijk weet te vinden en kan bereiken.

Schoonmaakgemak

Volgens velen is een kattenbak schoonmaken een vervelende klus. Het is dan ook belangrijk dat je een kattenbak uitkiest, waarbij schoonmaken gemakkelijk gaat. Als je zo min mogelijk wilt schoonmaken ga dan voor een zelf reinigende kattenbak.

Veelgestelde vragen over kattenbakken

– Hoe leer ik mijn nieuwe kitten de kattenbak te gebruiken?

Kittens leren meestal om een ​​kattenbak te gebruiken als ze drie of vier weken oud zijn. In feite leren de meeste moederkatten hun kittens hoe ze kattenbakken moeten gebruiken, wat het natuurlijke instinct van het kitten om te poepen in zand of aarde versterkt. Als gevolg hiervan hoef je je kitten vaak niet eens te trainen om de kattenbak te gebruiken. Je moet je nieuwe kitten echter laten zien waar haar kattenbak staat. Om correct gebruik te stimuleren, moeten alle kattenbakken in je huis gemakkelijk toegankelijk zijn en privacy bieden tijdens het gebruik.

– Waar in huis moet ik de kattenbak plaatsen?

De kattenbak moet normaal gesproken in een omgeving met weinig verkeer en weinig lawaai in huis worden geplaatst, maar waar je kat wel vaak komt. Het moet over het algemeen op een harde, stabiele vloer of tapijt worden geplaatst en je kat moet er vrije toegang toe hebben, samen met meerdere ontsnappingsroutes. Niemand mag je kat besluipen of laten schrikken terwijl ze haar zaken doet.

– Wat is de beste kattenbakvulling om te gebruiken?

De beste kattenbakvullingen zijn gemaakt van natuurlijke, niet-toxische ingrediënten. Studies hebben aangetoond dat de meeste katten de voorkeur geven aan nesten die het meest lijken op strandzand en ongeparfumeerde klontbare kattenbakvulling.

Waar je ook voor kiest, het wordt niet aangeraden om zomaar van kattenbakvulling te verwisselen. Als je echter, om welke reden dan ook, van kattenbakvulling of -merk moet veranderen, raden we je aan langzaam kleine hoeveelheden van de nieuwe kattenbakvulling toe te voegen aan de kattenbakvulling die je momenteel gebruikt. Verhoog geleidelijk, over een paar weken, de hoeveelheid nieuwe vulling die je met het oude strooisel mengt totdat je volledig bent overgestapt op je nieuwe gekozen kattenbakvulling.

Bekijk hier een top 5 van de beste kattenbakvullingen

– Moet je een bepaald aantal kattenbakken in huis hebben?

Voor huishoudens met meerdere katten, volg de één plus één regel. Eén kattenbak voor elke kat in huis, plus één. Dit zorgt ervoor dat er altijd een extra box beschikbaar is voor gebruik.

Voor een enkele kat is het in principe genoeg om één kattenbak te hebben. Als je een heel groot huis hebt, wordt het aangeraden om 2 kattenbakken in huis te plaatsen op verschillende plekken.

– Waarom ligt mijn kat in zijn kattenbak?

Een kat die ervoor kiest om in de kattenbak te gaan liggen of slapen, is vaak ofwel ziek, ofwel zwaar gestrest en heeft hulp nodig. Hoewel dit niet altijd het geval hoeft te zijn, is het altijd belangrijk om naar een dierenarts te gaan als je kat dit doet.

– Waarom poept en/of plast mijn kat buiten de kattenbak?

Het antwoord op de vraag waarom katten poepen of plassen buiten de kattenbak is complex en kan meerdere oorzaken hebben. Meestal wordt dit gedrag veroorzaakt door een medisch probleem, een vorm van stress of gezondheidsproblemen. Het kan echter ook iets te maken hebben met de kattenbak zelf, als deze bijvoorbeeld niet goed schoongemaakt wordt. Hoe dan ook, het is altijd belangrijk om contact met je dierenarts op te nemen als je kat dit ineens doet.

Buiten de bak poepen kan te wijten zijn aan darmproblemen (obstipatie, diarree, aangetaste anaalklieren, enz.), Of iets ernstigers. Als je kat buiten de kattenbak plast kan dit te wijten zijn aan een urinewegprobleem, variërend van ontsteking tot infecties tot kristallen en stenen (inclusief verstopping), wat een ernstige medische aandoening is.

Een vieze kattenbak, een verandering in kattenbakvulling of de kattenbak op een ongewenste plaats kunnen ook allemaal oorzaken zijn van dit gedrag.

– Wat is de beste manier om nare geurtjes in de kattenbak te bestrijden?

De beste en gezondste manier om geurtjes in de kattenbak onder controle te houden, is door deze schoon te houden. Dit houdt in het dagelijks opscheppen van urine en afvalklompjes en minimaal wekelijks verversen van de gehele inhoud. De kattenbak moet ook wekelijks grondig worden gewassen. Als je een hekel hebt aan het schoonmaken van de kattenbak, kun je het beste gaan voor een automatisch reinigende kattenbak, ideaal!

– Geven katten de voorkeur aan open of gesloten kattenbakken?

De meeste katten geven de voorkeur aan een duidelijk zicht op hun omgeving, dus je zult ze waarschijnlijk blijer maken met een open kattenbak. Dit is echter niet altijd het geval, sommige katten geven meer voorkeur aan privacy en vinden daardoor een kap fijner. Het is aan jou om erachter te komen waar jouw kat het meeste van houdt. Als je voor een open kattenbak gaat,  kies dan wel voor de juiste kattenbakvulling, om nare geurtjes te voorkomen. Nummer 5 in de ‘ beste kattenbak top 5’ is hier perfect voor.  Als je zelf liever geen open katten bak in huis wilt hebben, zijn andere kattenbakken ook compleet prima. Katten wennen zeer snel aan hun kattenbak en zijn meestal niet heel moeilijk tevreden te stellen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart