Beste kattenbak tegen stank

Beste kattenbak tegen stank: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste kattenbak tegen stank? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Zeg nou zelf, wie wil er nou geen geurloze kattenbak? Katten zijn de leukste dieren ooit en ze brengen ons ontzettend veel liefde en plezier, maar het is niet alleen maar rozegeur en maneschijn. Het minst leuke deel aan het hebben van kattenvrienden is de stinkende kattenbak die er vaak mee gepaard gaat. Het hoeft echter helemaal niet zo te zijn!

Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om een geurloze kattenbak te hebben. Ten eerste door de juiste kattenbak aan te schaffen. Als je helemaal niets wilt ruiken en ook geen zin hebt om poep te scheppen dan zijn er tegenwoordig zelfreinigende kattenbakken die al het werk voor je doen! Hier later meer over. 

Ook zijn de ‘gewone’ kattenbakken tegenwoordig beter dan ooit en werken deze perfect om stank tegen te gaan in combinatie met de juiste kattenbakvulling.

Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste kattenbak tegen stank en de beste kattenbakvulling tegen stank. Hier zijn verschillende geweldige opties uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste kattenbak tegen stank voor jouw lieve huisdier te ontdekken!

Beste kattenbak tegen stank – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste kattenbak tegen stank en daar is deze top 5 uit voortgekomen. De eerste 3 opties zijn zelfreinigende kattenbakken. Als je echt opzoek bent naar een geurloze kattenbak, dan moet je voor een van deze opties gaan. De eerste twee zijn automatische kattenbakken en de derde optie handmatig. Alle 3 werken ze geweldig om stank op afstand te houden.

Daaronder hebben we nog 2 ‘normale’ kattenbakken van hoge kwaliteit uitgelicht. Deze kunnen ook heel goed werken tegen stank, wanneer ze worden gecombineerd met de juiste kattenbakvulling tegen stank. We hebben daarom onder de kattenbakken ook nog de 3 beste kattenbakvullingen tegen stank op een rijtje gezet.

Met al deze geweldige opties is een stinkende kattenbak straks verleden tijd, waardoor je je nooit meer hoeft te irriteren of te schamen wanneer je bezoek hebt.

Bekijk de verschillende opties,  lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste kattenbak tegen stank voor jou uit!

Beste zelfreinigende kattenbakken:

Ben je opzoek naar de beste geurloze kattenbak? Dan kun je het beste gaan voor een zelfreinigende kattenbak. Deze werken het allerbeste tegen stinkende geurtjes en laten niets van de stank naar buiten. Ze zijn een investering, maar voor velen kattenouders is de investering het meer dan waard.

1. Petree Cube Smart Kattenbak

Petree Cube Smart Kattenbak

Als je opzoek bent naar de beste kattenbak tegen stank, dan is de Petree 3.0 Cube kattenbak absoluut een van de beste opties om voor te gaan. Het is een automatische, zelfreinigende kattenbak van hoge kwaliteit. Met deze kattenbak hoef je nooit meer te controleren of de bak wel schoon is, dankzij het automatische schoonmaak systeem.

Dankzij de actieve kool aan de achterkant van het apparaat worden vieze geuren in de bak gehouden en geabsorbeerd. Hierdoor zul je nooit meer last hebben van stinkende geurtjes in je huis of rondom je kattenbak. Met deze geurloze kattenbak is stank voorgoed verleden tijd.

De Wi-Fi versie van de Petree 3.0 Automatische Kattenbak beschikt over een app waarmee je de kattenbak volledig kunt bedienen en controleren met behulp van je smartphone. De app vertelt je alles wat je moet weten, waardoor je nooit meer in de kattenbak hoeft te kijken. Hij controleert de capaciteit van de afvallade en het overgebleven kattengrind, zodat jij precies weet wanneer je weer moet bijvullen. De app helpt je ook bij het bijhouden van de activiteit en het gebruik van de kattenbak. De app is compatibel met Apple iOS en Android mobiele apparaten.

Dankzij verschillende sensoren zoals infrarood en bewegings sensoren weet de slimme kattenbak ten alle tijden of er een kat aanwezig is en of de bak kan gaan draaien. Zo wordt het voorkomen dat je kat zich nog in de bak bevindt voordat de schoonmaak cyclus begint. Dit maakt de kattenbak zeer veilig in gebruik.

En het mooiste van alles is dat deze kattenbak te gebruiken is met letterlijk elk soort kattenbakvulling.

2. Petlux Automatische Premium kattenbak

beste zelfreinigende kattenbak

Een andere automatische, zelfreinigende kattenbak van hoge kwaliteit is de Petlux kattenbak. Met deze kattenbak hoef je nooit meer te scheppen, kattenbakkorrels in je huis te vinden en het mooiste van alles: nooit meer stinkende geuren!

Deze kattenbak heeft een ingebouwd UV-sterilisator die ziektekiemen en bacteriën elimineert, wat ervoor zorgt dat jij en je katten een gezonde en schone leefomgeving krijgen. Deze zelfreinigende kattenbak heeft high-tech functies die detecteren wanneer je kat de bak heeft gebruikt en start vervolgens een reinigingsproces in 2 cycli dat afval verwijdert. De klonten worden vervolgens gedeponeerd in de afvallade die is uitgerust met een koolstoffilter dat geurtjes onder controle houdt. De afvallade hoeft slechts om de 3 dagen te worden geleegd.

De kattenbak van PETLUX is in staat om schadelijke ziektekiemen en bacteriën te elimineren. Als de bak in de stand-bymodus staat, neem je het sterilisatieaccessoire en bevestig je dit aan de voorzijde van de bak. Het schakelt automatisch over naar de sterilisatiemodus en start het ontsmettingsproces gedurende 15 minuten.

Een ingebouwde led-weegschaal helpt je bovendien om het gewicht van je kat goed in de gaten te houden. Veranderingen in het gewicht van een kat zijn een belangrijke indicator voor de gezondheid. Elke keer dat de kat naar binnen gaat, geeft de intelligente weegschaal een nauwkeurig gewicht aan.

Verder is natuurlijk ook gedacht aan de veiligheid van je kat. Een veiligheidsscherm, als back-upontwerp, blokkeert de gecompliceerde mechanica om je kat te beschermen tegen schade. Ook is hij uitgerust met sensoren voor bewegingsdetectie waaronder 4 zwaartekrachtsensoren en 1 microgolfsensor. Zodra de kat de machine nadert, stopt elke beweging automatisch. Nadat de kat zijn werk heeft gedaan, begint een nieuwe reinigingscyclus.

3. Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak

Wil je graag een zelfreinigende kattenbak, maar wil je geen honderden euros betalen? Dan is Omega Paw kattenbak een geweldige keuze. De kattenbak is niet automatisch, maar wel zelfreinigend dankzij een slimme roll ‘n clean functie. 

Door enkel eenmalig de kattenbak op zijn rechterkant te rollen en weer terug haal je de uitwerpselen en urine klonten uit het nog schone grit en komen deze in de opvanglade. De opvanglade kan nu eenvoudig worden leeggemaakt in de vuilnisbak. Dit is niet alleen makkelijk en snel, maar ook veel hygiënischer.

Scheppen en vervelende luchtjes zijn verleden tijd, waardoor het leven van jou als kastenouder een stuk gemakkelijker zal gaan worden. De kattenbak is gemaakt van duurzaam stevig kunststof en gaat hierdoor een heel kattenleven mee. Voor het beste resultaat gebruik je bij deze kattenbak een sterk klontvormende kattenbakvulling met een hoog absorptie vermogen.

Beste gewone kattenbakken:

Heb je het budget niet om zoveel geld aan een kattenbak uit te geven? Wees dan niet getreurd! Je kunt er nog steeds voor zorgen dat je een geurloze kattenbak hebt, door voor een van de beste ‘gewone’ kattenbakken te kiezen in combinatie met een van de beste kattenbakvullingen tegen geurtjes. Deze kattenbakken hebben beide een koolstoffilter om geurtjes binnen te houden.

4. Curver kattenbak 

Als je opzoek bent naar de beste kattenbak tegen stank, dan werkt de prachtige Curver kattenbak in combinatie met een kattenbakvulling tegen stank geweldig. Het is een mooie en stijlvolle kattenbak, gemaakt van 95% gerecycled materiaal. Deze kattenbak is gemaakt van stevig kunststof en heeft bovenop een handvat zodat je hem makkelijk kunt verplaatsen. Aan de voorzijde zit een uitschuifbaar rooster die je voor de kattenbak kunt leggen als een uitloopmat, zo voorkom je dat je kat het grit meeneemt door de je hele huis mee.

Aan de bovenzijde heeft de kattenbak een handig compartiment met daarin een koolstoffilter en een schepje. Het filter zorgt ervoor dat vieze geurtjes worden geneutraliseerd en dat je de bak dus niet kunt ruiken. Wanneer het filter niet meer goed werkt, dient deze vervangen te worden. Het schepje is handig om de uitwerpselen (dagelijks) mee uit de bak te scheppen.

5. Imac Easy Cat Kattenbak

beste kattenbak tegen stank

Een andere geweldige kattenbak, en ook meteen de goedkoopste in deze lijst, is de Imac Kattenbak Easy Cat. Het is een ruime kattenbak met deur, filter en kattenbakschep. Deze gunstig geprijsde kattenbak is van zeer goede kwaliteit en gemakkelijk in gebruik. De Easy Cat heeft twee sluitclips aan de zijkanten, die het mogelijk maken de bovenkap los te halen en de bak zo eenvoudig te verschonen. Ook kunnen kattenbakzakken zo eenvoudig tussen de rand geklemd worden.

Om geurtjes rondom de kattenbak zoveel mogelijk te verminderen, is de Easy Cat voorzien van een handige deur die weer dichtklapt en een koolfilter aan de bovenzijde. Zo worden geurtjes gefilterd en verminderd zonder dat dit een negatief effect heeft op de luchtcirculatie binnen de bak. Om het helemaal makkelijk te maken, is de kattenbak voorzien van een kattenbakschep die in kap opgeborgen kan worden. Zo heb jij altijd een kattenbakschep tot jouw beschikking.

Tot slot heeft de kattenbak een opvouwbaar handvat zodat de Easy Cat moeiteloos geplaatst kan worden waar jou uitkomt. Al met al is dit een zeer complete, ruime kattenbak voor comfortabel dagelijks gebruik voor je kat en voor jou.

Beste kattenbakvulling tegen stank:

Als je de juiste kattenbakvulling hebt, dan maakt het eigenlijk helemaal niet zoveel uit welke kattenbak je hebt, je zult de geurtjes onder controle houden en daarmee stank op afstand. Hieronder volgen de 3 beste kattenbakvulling opties tegen stank. 

1. Biokat’s Diamond Care Fresh

Biokat's Diamond Care Fresh

Als je opzoek bent naar de beste kattenbak tegen stank, kun je net zo goed zoeken naar de beste kattenbakvulling tegen stank, want ook hiermee zullen geurtjes de kattenbak niet verlaten! Biokat’s Diamond Care Fresh bevat een zuiver en natuurlijke actieve kool voor een uiterst effectieve geurbinding en aloë vera voor een milde verzorging. Hierdoor maken vieze geurtjes geen schijn van kans.

De natuurlijke actieve kool wordt gemaakt van kokosnootschalen, een duurzame grondstof. Actieve kool is een zeer poreuze vorm van koolstof met een enorm groot inwendig oppervlak. Als je slechts 2 gram actieve kool uit zou vouwen, zou dat beetje kool een totale oppervlakte hebben van maar liefst een half voetbalveld (2000 m2)! Door de speciale fysische eigenschappen worden geurstoffen op uiterst effectieve wijze vast aan de actieve kool gebonden. Dit eenvoudige principe staat bekend als de „vanderwaalskrachten”.

Door het enorm grote oppervlak van de actieve kool en de vanderwaalskrachten kan de actieve kool ongelooflijk veel geurtjes uiterst effectief binden. In huishoudens wordt actieve kool al lange tijd gebruikt, bijv. in afzuigkappen, in geurfilters van koelkasten, in waterfilters en in schoenzolen. Als het om geurbinding gaat, is actieve kool dus de beste optie om voor te gaan!

Aloë vera is een andere geweldige toevoeging. De aloë vera die in deze kattenbakvulling wordt gebruikt, is uitsluitend afkomstig van bladeren van de ‘Aloe barbadensis Miller’. Voor Biokat’s Diamond Care wordt deze aloë vera als vloeistof gebruikt en over het kattengrit gesproeid. Zo krijgen alle korrels als het ware een verzorgende douche. Je kat zal gek zijn op dit gevoel, want katten zijn namelijk erg schone dieren.

2. Catsan Hygiene Plus Kattenbakvulling Geurabsorberend 

Andere geweldige kattenbakvulling die een ster is in het tegengaan van stank is Catsan Hygiëne Plus. Hygiëne Plus bestaat uit fijne poreuze mineraalkorrels van kwartszand en kalk die vocht absorberen als een spons. 

Het is een sterk absorberende kattenbakvulling dat tot wel 3x effectiever geuren absorbeert dan standaard niet-klonterende kattenbakvullingen. Niet voor niks is Catsan de populairste niet-klonterende kattenbakvulling in heel Europa!

Deze kattenbakvulling is stofvrij en bestaat uit 100% natuurlijk materiaal. Het is een geweldige keuze om in je kattenbak te doen. Ookal heb je de meest goedkope kattenbak die op zich niets doet tegen geurtjes, dan zal deze kattenbakvulling alsnog alle geuren maskeren waardoor je niets ruikt!

3. Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling

peewee kattenbakvulling

Ben je opzoek naar duurzame kattenbakvulling die geurtjes maskeert? Dan zijn deze PeeWee houtkorrels echt wat voor jou! Kattenbakvulling bestaande uit klei, silica of bentoniet kan nog weleens nadelen met zich meebrengen. Denk aan witte kattenpootjes op het laminaat, het regelmatig moeten verschonen van de bak en een gigantische stank die in de woonkamer nog te ruiken is. Met de houtkorrels van PeeWee heb je hier geen last meer van.

De houtkorrels van PeeWee zijn gemaakt van het zaagsel van de Zweedse fijnspar. Dit maakt de PeeWee korrels 100% biologisch afbreekbaar. De korrels zijn vrij van geurstoffen, bindmiddelen en andere chemicaliën. In tegenstelling tot andere houtkorrels absorberen de PeeWee korrels aanzienlijk meer vocht. Ook geurtjes worden volledig geneutraliseerd door de korrels.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste kattenbak tegen stank

Wanneer je opzoek bent naar de beste kattenbak tegen stank zijn er een aantal factoren om goed naar te kijken. Hieronder volgen de belangrijkste dingen om te overwegen bij het maken van je beslissing.

– Ontwerp

Er zijn veel verschillende soorten kattenbakken op de markt met verschillende ontwerpen. Open kattenbakken zijn het meest betaalbaar, maar het minst effectief. Ze hebben meestal geen filters en doen dus totaal niks om de vieze geurtjes onder controle te krijgen. Als je opzoek bent naar een kattenbak zonder geur is dit dus geen optie voor jou. In dit artikel vind je dan ook geen kattenbakken zonder deksel. Ze zijn echter gemakkelijker schoon te maken, dan is een van de weinige voordelen.

Kattenbakken met een kap bieden een betere geurbestrijding omdat ze ingesloten zijn. Dat houdt het afval binnen om het schoonmaken van het gebied eromheen gemakkelijker te maken. Het nadeel is dat ze niet zo eenvoudig te gebruiken zijn als open kattenbakken. Je moet de bovenkant eraf halen en de binnenkant wassen. Dat levert meer werk op. De andere zorg is je kat. Als je niet zo goed bent in het schoonmaken van de kattenbak, kan je huisdier het misschien vermijden om het te gebruiken omdat het stinkt.

De beste optie om voor te gaan als je opzoek bent naar de beste kattenbak tegen stank is het zelfreinigende model. Zoals de naam al aangeeft, ruimt het op na elke keer dat je kat de kattenbak gebruikt. Dit model is effectief omdat het de bron van geuren snel verwijdert. Het enige nadeel van deze kattenbakken is dat ze een stuk duurder zijn dat ‘normale’ kattenbakken.

– Grootte

Denk ook na over de grootte van de kattenbak. Het verkrijgen van de juiste maat kattenbak is een andere effectieve stap in geurbestrijding. Het zorgt ervoor dat er genoeg kattenbakvulling in kan zodat het zijn werk kan doen. Veel producten bevatten geurbestrijdende materialen. Ze zijn effectief als je genoeg van het product gebruikt. Een voldoende groot formaat zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is voor je kat en voor een flink laagje kattenbakvulling. Katten begraven graag hun ontlasting en hier hebben ze dus wel wat ruimte en genoeg product voor nodig.

beste kattenbak

– Geurcontrolesysteem

De beste kattenbak tegen stank, moet natuurlijk van iets voorzien zijn wat ook daadwerkelijk werkt om stank tegen te gaan. Veel producten hebben een koolstoffilter om geurtjes onder controle te houden. Het maakt het voor je kat ook prettiger om de kattenbak te gebruiken. Houd er rekening mee dat je het filter moet vervangen volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Natuurlijk hebben de meeste een eigen ontwerp, dus je moet hetzelfde merk hebben als de kattenbak.

Je kunt je eigen doe-het-zelf geurbestrijdingssysteem toevoegen aan de kattenbak van je kat: baking soda (koop hier). Het kan helpen geuren te neutraliseren en de effectiviteit van het ontwerp en de functies van het product te vergroten.

Zelfreinigende kattenbakken hebben ook vaak een filter en een reinigingssysteem, waardoor de kattenbak dus na elk gebruik schoon wordt gemaakt. Hierdoor is het een compleet geurloze kattenbak en werkt het zeer effectief.

– Slimme functies

Als je voor een wat duurdere en geavanceerde kattenbak gaat, dan komen er vaak wat slimme functies om de hoek kijken. Dit is vaak het geval bij de zelfreinigende, automatische kattenbakken. Er zijn kattenbakken met wifi en slimme apps om het gebruik te monitoren. Zo kun je precies in de gaten houden wanneer je de kattenbakvulling moet verschonen en wanneer de reinigingslade vol zit. Ook houden sommige kattenbakken het gewicht van je kat bij, wat handig kan zijn om de gezondheid te blijven meten.

– Makkelijk te gebruiken

Gebruiksgemak voor de eigenaar is vaak een bepalende factor bij het kiezen van een kattenbak. Dit is de reden dat steeds meer mensen voor een zelfreinigende kattenbak gaan, zodat ze zelfs een stuk minder hoeven te doen. Ook als je voor een gewone kattenbak gaat is het belangrijk dat deze gemakkelijk te gebruiken is. Het moet stevig genoeg zijn om een ​​grote hoeveelheid kattenbakvulling te bevatten en te worden opgepakt om het te legen. Schoonmaken moet een fluitje van een cent zijn, zonder veel poespas of demontage. Hoe meer hands-off het is, hoe beter. Dat is een belangrijke factor in het voordeel van zelfreinigende kattenbakken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart