beste hondenvoer

Beste hondenvoer o.b.v. reviews: Top 10!

Ben je opzoek naar het beste hondenvoer? In een ideale wereld zou al het hondenvoer gelijk gemaakt moeten zijn, of in ieder geval van dezelfde kwaliteit. In plaats daarvan krijgen hondenbezitters een overweldigende reeks opties te zien, die allemaal beweren het beste hondenvoer op de markt te zijn. Het is vaak frustrerend om door deze keuzes te worstelen om een hondenvoermerk te vinden dat gezond, betaalbaar en lekker is voor je huisdier. 

In dit artikel zijn 10 van de beste hondenbrokken op een rijtje gezet. Hierbij is gekeken naar verschillende soorten honden: grote rassen, kleine rassen, puppy’s, oude honden en honden die allergisch zijn of bepaalde darm en maagklachten hebben. Ook zijn we opzoek gegaan naar het beste honden voer voor honden met overgewicht. Kijk tot welke categorie / categorieën jouw hond behoord om het beste hondenvoer voor jouw liefste viervoeter uit te kiezen.

Wat is het beste hondenvoer voor mijn hond?

Er bestaat niet één beste hondenvoer. Elke hond is anders en hele hond heeft andere behoeftes. Zo hebben honden van kleine rassen en honden van grote rassen verschillende voedingsbehoeften. Honden van grote rassen zijn vatbaarder voor bepaalde bewegingsproblemen dan kleinere rassen, en daarom hebben ze vaak hondenvoer van grote rassen nodig met bepaalde voedingsstoffen om de gezondheid van het bewegingsapparaat te bevorderen, vooral als puppy. Honden van kleine rassen daarentegen kunnen stikken in grote brokjes en hebben hun eigen voedingsbehoeften die kunnen worden opgevangen met hondenvoer van kleine rassen.

Daarnaast hebben puppy’s en senioren honden andere voedingsbehoeften dan volwassen honden. En dan heb je nog allergische honden of honden met bijvoorbeeld een maag/darm aandoening of honden met voedselovergevoeligheid. We hebben daarom in deze ‘beste hondenvoer top 10’ onderscheid gemaakt tussen deze verschillende categorieën. Kijk onder welke categorie jouw hond valt, en kijk op basis daarvan naar het beste hondenvoer voor jouw geliefde viervoeter.

Beste hondenvoer o.b.v. klanten beoordelingen

Bij het onderzoeken van het beste hondenvoer is gekeken naar de kwaliteit, de ingrediënten, de verschillende soorten honden en de klanten beoordelingen. Bekijk de categorieën, lees de korte omschrijvingen door en kies het beste hondenvoer voor jouw hond uit!

Beste hondenvoer voor kleine hondenrassen

– Royal Canin Mini Adult

Royal Canin Mini Adult

Deze hoogwaardige hondenvoeding van Royal Canin is speciaal ontwikkelt voor kleine honden vanaf 10 maanden tot 8 jaar om het ideale figuur te behouden. Door hun kleine formaat hebben kleine honden een grotere energiebehoefte dan grote honden. Een duidelijk voorbeeld: kleine honden moeten meer passen nemen om dezelfde afstand af te leggen.

Mini Adult bevat L-Carnitine, deze stof ondersteunt het metabolisme van vetten. De voeding voldoet aan de hoge energiebehoefte van kleine honden door een aangepast energiegehalte en eiwitgehalte (27%). Daarnaast bevat deze voeding een reeks van de beste natuurlijke ingrediënten om je kleine hondje zo gezond mogelijk door het leven te laten gaan!. Daarnaast is de smaak heerlijk.

– Smolke Adult Mini

Smølke Adult Mini is een complete Alles-in-één hondenvoeding afgestemd op de behoefte van kleine volwassen honden vanaf tien maanden met een maximaal gewicht van ca. 10kg. De voeding is samengesteld zonder tarwegluten en is optimaal verteerbaar doordat o.a. (prebiotische) voedingsvezels de darmwerking ondersteunen. Dit voer is gemaakt met natuurlijke ingrediënten en heeft een uniek eiwitprofiel bereid met Nederlandse kip, MSC vis en Brits lam. Daarnaast zijn de brokjes natuurlijk van klein formaat en érg smakelijk voor je huisdier.

Smølke Adult Mini is een gezonde en gebalanceerde voeding die iedere dag weer zorgt voor een blije en tevreden hond. En dat natuurlijk zonder kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en chemische antioxidanten.

Beste hondenvoer voor grote hondenrassen

– Royal Canin Maxi Adult 

royal canin maxi

Zoals eerder benoemd variëren de voedingsbehoeften van een grote hond versus een kleine hond sterk. Het is dan ook essentieel dat je een uitgebalanceerd dieet geeft op basis van grootte en andere specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® Maxi Adult voer is speciaal samengesteld met de voedingsbehoeften van je hond in gedachten. Deze voeding is geschikt voor grote honden van 15 maanden en ouder – met een volwassen gewicht tussen 26-44 kg.

Voor grote honden kunnen botten en gewrichten een bijzondere gevoeligheid zijn, daarom is het van cruciaal belang om de gewrichtsgezondheid van je hond te behouden voor de slijtage die hij kan ondervinden vanwege zijn grootte. Deze voeding helpt om een ​​ideaal gewicht te behouden dat je hond comfortabel kan dragen.

ROYAL CANIN® Maxi hondenvoer bevat een exclusieve formule om de spijsvertering van je hond te helpen behouden. Bovendien is het verrijkt met omega-3 vetzuren (EPA en DHA). Dit hondenvoer voor volwassenen helpt ook om de huid van je hond te ondersteunen en te onderhouden door deze gezond en gevoed te houden.

– Prins ProCare Standaard Fit

Prins ProCare Standaard Fit

ProCare Standaard-Fit is speciaal ontwikkeld voor volwassen honden van middelgrote tot grote rassen. Dankzij een aangepast energiegehalte helpt deze voeding de hond in optimale conditie te blijven. Hoogwaardige ingrediënten als zalmolie en FOS (fructo-oligo-sacchariden) zorgen voor een gezonde voeding die bijdraagt aan een gezonde huid en vacht, een optimale vertering en een evenwichtige darmflora.

Beste hondenvoer voor puppy’s

– Royal Canin Puppy

Tot de leeftijd van 3 maanden wordt het skelet van een puppy opgebouwd en heeft hij twee maal zoveel energie nodig als een volwassen hond. Vanaf de achtste maand begint de pup zijn spiermassa te ontwikkelen. In dit stadium heeft hij nog steeds een grote behoefte aan hoge energieniveaus maar deze moeten goed onder controle worden gehouden om de kans op te dik worden, wat kan leiden tot bot- en gewrichtsproblemen, te voorkomen. Bovendien moet ook het calciumgehalte zorgvuldig in de gaten gehouden worden, aangezien een teveel even schadelijk voor de pup kan zijn als te weinig.

Deze hoogwaardige puppy voeding orgt voor een evenwichtige darmflora. Beschermt de darmslijmvliezen door middel van prebiotica: bietenpulp, Fructo-Oligo-Sacchariden, Manno-Oligo-Sacchariden en psyllium, dat helpt bij het reguleren van de transportfunctie van de darmen.

De voeding bevat ook een gebalanceerd energie- en eiwitgehalte. Het bevat precies de juiste hoeveelheid aan calcium en fosfor voor een optimale ontwikkeling van de groeiende botten.

Helpt de gewrichten vanaf jonge leeftijd te beschermen door een hoog glucosamine- en chondroïtinegehalte en de toevoeging van ontstekingsremmende EPA & DHA (Omega-3 vetzuren) aan de voeding.

Verder stimuleert deze puppy voeding de weerstand door een gepatenteerd samenwerkend complex van antioxidanten (vitamine E, vitamine C, luteïne, taurine) en Manno-Oligo-Sacchariden.

– Pro Plan Puppy 

purina pro plan

Purina® Pro Plan® Small, Medium en Large Puppy met Optistart® is ontwikkeld voor puppy’s van alle rassen, maar is ook geschikt voor drachtige/zogende teven. Het bevat alle voedingsstoffen die puppy’s nodig hebben om hen te ondersteunen tijdens het opgroeien naar gezonde, blije volwassen honden.

Deze puppy voeding, rijk aan kip en speciaal samengesteld door Purina® dierenartsen en voedingsdeskundigen, biedt een complete en uitgebalanceerde voeding voor iedere maaltijd. De voeding bevat Optistart®, dat helpt een natuurlijke afweer te ondersteunen met een mix van essentiële voedingsstoffen. Deze complete puppy voeding is speciaal samengesteld voor een volledige tandverzorging; Het ondersteunt ook de langdurige gezondheid, gezonde gewrichten en het helpt het in ontwikkeling zijnde immuunsysteem van puppy’s efficiënt te reageren

Purina® Pro Plan® Puppy bevat ook colostrum, dat aanwezig is in moeders eerste melk. Bereid met stukken kip van hoge kwaliteit ondersteunt deze complete puppy voeding hen gedurende het opgroeien.

Beste hondenvoer voor oude honden

– Renske Mighty Omega Plus Adult/Senior

Deze voeding is geschikt voor volwassen en senior honden van alle rassen. RENSKE Mighty Omega Plus® is zeer smakelijk, geeft een vaste ontlasting, sterke tanden en een glanzende vacht. De extra hoge toevoeging van Omega-3 (in de juiste verhouding met Omega-6) zorgt voor een lang, gezond en vitaal leven. Tevens heeft deze grote hoeveelheid een zeer gunstig effect op het gedrag en de vitaliteit van je oudere hond. Het gehalte aan essentiële (goede en gezonde) vetzuren (alfalinoleenzuur) is ongekend hoog.

– Carocroc Senior

carocroc senior

Carocroc Senior is er in twee verschillende varianten, namelijk de Senior Silver en de Senior Sensitive. Hierbij de de Carocroc Senior Silver voor de gezonde hond en de speciale Sensitive Gold variant is voor honden met voedselovegevoeligheid, huid- en/of vachtproblemen. zo heeft het merk voor vrijwel elke Senior een brok die past. Met Carocroc Senior zorg je ervoor dat je oudere hond fit en vitaal blijft.

Bekijk hier de Carocroc Senior Sensitive

Beste hondenvoer voor honden met voedselovergevoeligheid 

– Royal Canin Hypoallergenic 

royal canin hypoallergenic

Royal Canin Hypoallergenic is speciaal ontwikkelt voor honden die last hebben van voedselovergevoeligheid. Voedselovergevoeligheid ontstaat wanneer een hond overgevoelig is voor een bepaald bestanddeel in de voeding. Het bestanddeel in de voeding waar het dier overgevoelig op reageert wordt het allergeen genoemd. Bij de behandeling van voedselovergevoeligheid zal Royal Canin Hypoallergenic helpen.

Te gebruiken bij:

 • Voedselallergie (dermatologische aandoeningen en/of spijsverteringsproblemen)
 • Voedselintolerantie
 • Eliminatiedieet (wanneer voedselallergie vermoed wordt)
 • Chronische enteritis/Inflammatory Bowel Disease (IBD)
 • Bacteriële overgroei (bijv na antibioticakuur)
  Exocriene pancreasinsufficiëntie (EPI)
 • Chronische dermatosen met puritis waarbij allergie rol speelt (atopische dermatitis)

Belangrijkste kenmerken:

 • De eiwitbron is hydrolysaat van geïsoleerd soja-eiwit.
 • De dieetvoeding is samengesteld uit peptiden met een gering moleculair gewicht en is hypoallergeen en zeer licht verteerbaar.
 • Een speciale combinatie van niacine, inositol, choline, histidine en pantotheenzuur helpt het vochtverlies via de epidermis te beperken en versterkt de barrierefunctie van de huid.
 • Eicosapentaeenzuur en docosahexaeenzuur (langketen Omega-3 vetzuren) helpen huidreacties te beperken en dragen bij aan integriteit van de mucosa van het maag-darmkanaal.
 • Bevat een combinatie van zeer goed verteerbare eiwitten, prebiotica, bietenpulp, rijst en visolie voor een optimale ondersteuning van de spijsvertering.
 • De dieetvoeding is geschikt voor ondersteuning bij maag-darmaandoeningen en huidproblemen.

Royal Canin Hypoallergenic is er ook speciaal voor kleine honden – Bekijk hier prijs en klanten beoordelingen.

Beste gewicht voor honden met overgewicht

– Royal Canin Satiety

hondenvoer overgewicht

Heeft je hond overgewicht? En is het lastig om een gezond gewicht te bereiken? Veel hondeneigenaren gaan in deze gevallen over op minder eten geven. Dit is echter geen goed idee. Op deze manier kan het zijn dat je hond te weinig voedingstoffen binnen krijgt. Als je je hond wilt helpen af te vallen op een gezonde manier kun je beter overstappen naar een ander soort voeding. Royal Canin heeft speciale voeding ontwikkelt voor honden met overgewicht. Deze voeding helpt je hond op een gezonde manier gewicht te verliezen. Dit voer is geschikt voor alle soorten honden.

Wat maakt hondenvoer “goed”?

De meeste mensen voeren hun honden droge brokken of natvoer uit blik. Deze voedingsmiddelen zijn misschien niet aantrekkelijk voor ons, maar ze bevatten alle voedingsstoffen die honden nodig hebben om gezond te blijven. Commercieel hondenvoer van hoge kwaliteit is streng gereguleerd en is grondig getest door veterinaire specialisten. Dus wat zit er precies in dit hondenvoer?

Honden zijn, in tegenstelling tot katten, geen strikte carnivoren. Hoewel vlees het grootste deel van hun dieet uitmaakt, kunnen gedomesticeerde honden ook voedingsstoffen halen uit granen, fruit en groenten. Deze niet-vleesproducten zijn niet alleen vulstoffen, maar kunnen een waardevolle bron zijn van essentiële vitamines, mineralen en vezels. Een goed hondenvoer bevat vlees, groenten, granen en fruit. Het beste hondenvoer bevat hoogwaardige versies van deze ingrediënten die geschikt zijn voor het spijsverteringsstelsel van je hond.

Bij het samenstellen van de ‘beste hondenvoer top 10’ hebben we grondig gekeken naar alle ingrediënten in het voer. Hierdoor weet je zeker dat je gezond (en lekker) voedsel voor je hond klaarzet, als je één van de bovenstaande brokken kiest.

Waar moet je op letten bij het kiezen van hondenvoer?

Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden bij het vergelijken van hondenvoermerken en bij het kiezen van het juiste dieet voor jouw hond. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden:

Ingrediënten: Naast eiwitten kunnen honden profiteren van een reeks hoogwaardige ingrediënten, zoals granen, fruit en groenten. Deze ingrediënten kunnen ook uitstekende bronnen van mineralen, vitamines en vezels zijn.

Merk hondenvoer: Het kiezen van een welbekend en betrouwbaar hondenmerk is vaak een goede keuze. Een voorbeeld hiervan is Royal Canin. Dit is een merk van uitstekende kwaliteit, waarvan je vrijwel zeker kunt zijn dat het alleen maar goede dingen voor je huisdier bevat.

Recept en voorkeur: Je hond heeft misschien een voorkeur voor een bepaalde smaak, zoals wild, rundvlees, kip of zalm. Kom erachter wat je hond lekker vindt en houdt hier rekening mee. Evenzo kun je besluiten je hond uitsluitend brokjes, alleen natvoer of een combinatie van beide te geven.

Gezondheidsproblemen: Als je hond gezondheidsproblemen heeft – of het nu gaat om gewichtsbeheersing, een gevoelige maag, allergieën of iets anders – is het handig om voer te kopen dat is afgestemd op die specifieke behoefte. Een verscheidenheid aan hondenvoermerken biedt producten aan die speciaal zijn gemaakt om gezondheidsproblemen te ondersteunen, en deze formules zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, formaten en prijsklassen.

Als je heel erg twijfelt over welk voer nou het beste voor jouw hond is, kun je altijd wat verschillende dingen proberen of contact opnemen met je dierenarts. Je dierenarts kan je helpen de voedingsbehoeften van je hond te begrijpen en met je samenwerken om een ​​voer te vinden dat aan deze behoeften voldoet.

Hoeveel moet ik mijn hond voeren?

Elke zak of blik hondenvoer heeft voedingsaanbevelingen op basis van de leeftijd en het gewicht van je hond, maar dat is slechts een startpunt. Net als mensen kan het metabolisme van hond tot hond verschillen, dus de hoeveelheid moet worden aangepast op basis van gewichtstoename of -verlies. 

Weten hoeveel je je  hond moet voeren en hoe een gezond hondengewicht eruitziet, kan lastig zijn. Veel eigenaren voeren hun huisdieren per ongeluk te veel, daarom is het belangrijk om je hond regelmatig te laten controleren en met je dierenarts te praten over geschikte porties. Obesitas bij honden is een groeiend probleem en het is in verband gebracht met veel gezondheidsproblemen bij honden.

Sommige honden hebben mogelijk meer nodig dan de aanbevolen hoeveelheid, terwijl andere veel minder nodig hebben. Activiteitsniveau, tijd van het jaar, borstvoeding, ziekte en meer factoren kunnen allemaal van invloed zijn op hoeveel een hond moet eten.

Kan hondenvoer over de datum gaan?

Het is je misschien opgevallen dat hondenvoer een houdbaarheidsdatum heeft, het venster waarin een voer het meest voedzaam is voor je huisdier. Dit kan variëren van maanden tot jaren, afhankelijk van de fabrikant en het soort voedsel. Het betekent niet dat het voedsel na die tijd is verlopen, maar het is wel minder gezond geworden.

Hoe je het voedsel bewaart, kan echter van invloed zijn op bederf en besmetting. Als je droge brokjes bewaart, kun je ze het beste in een luchtdichte verpakking bewaren en niet uit de originele zak halen.

Moet je regelmatig van hondenvoer wisselen?

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je hond zich gaat vervelen met zijn eten. Het maag-darmkanaal van onze honden raakt erg gewend aan één soort voedsel. Overschakelen van dieet is niet nodig als er geen probleem is dat moet worden aangepakt.

Als je het interessant wilt houden, geef je honden dan lekkers in kleine hoeveelheden. Je kunt dat doen in bijvoorbeeld leuke en leerzame voedselpuzzels of snuffelmatten om dingen ook mentaal stimulerend te maken.

Je moet echter wel overwegen om het voer te veranderen op basis van de levensfase van jouw huisdier en eventuele gezondheidsoverwegingen wanneer de voedingsbehoeften veranderen.

Als je overweegt om het dieet van je hond te veranderen, is het van vitaal belang om dit geleidelijk te doen. Voeg het nieuwe voer langzaam toe aan het dieet van een huisdier en meng het eerst met het oudere voer, om de kans te verkleinen dat de maag van je huisdier van streek raakt. Praat eventueel ook even met je dierenarts voordat je wijzigingen in het dieet aanbrengt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart