beste hamsterkooi

Beste hamsterkooi o.b.v. reviews: Top 6!

Ben je opzoek naar de beste hamsterkooi voor je kleine vriendje? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Als je van plan bent om een hamster mee naar huis te nemen, is een van de belangrijkste aankopen die je moet doen een kooi voor je nieuwe trouwe viervoeter. Er zijn veel hamsterkooien beschikbaar, maar verschillende factoren onderscheiden goede modellen van de rest.

Je wilt natuurlijk dat je hamsterkooi veilig, comfortabel en het liefste ook  ruim is. Maar er zijn honderden verschillende hamsterkooien en het kan een hele uitdaging zijn om de juiste te vinden. Het is onze taak om het koopproces een beetje makkelijker voor je te maken. Om dit te doen, hebben we de hele markt afgespeurd naar de beste hamsterkooi en daar is een top 6 uitgekomen.

Of je voorkeur nu gaat naar een houten of plastic hamsterkooi, groot of klein en kleurrijk of neutraal, we hebben alleen de beste van de beste hamsterkooien opgenomen in dit artikel. Lees gauw verder om de beste hamsterkooi voor jouw geliefde viervoeter uit te kiezen!

6x de beste hamsterkooien

We zijn opzoek gegaan naar de beste hamsterkooi en daar is een top 6 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 6 hebben we gekeken naar kwaliteit, veiligheid, prijzen en meer!

Bekijk de verschillende opties, neem de korte beschrijvingen door, bekijk eventueel meer informatie zoals de klanten beoordelingen en kies op basis daarvan de beste hamsterkooi voor jouw kleine vriendje uit!

1. Beeztees Pinky3  Knaagdierkooi

Een je opzoek naar een speelparadijs voor jouw lieve hamster? Dan is de Beeztees Pinky3 misschien wel de beste hamsterkooi voor jou. Deze knaagdierkooi heeft een mooie neutrale kleur en past daardoor bij ieder interieur, wat natuurlijk niet onbelangrijk is als je veel aandacht aan je huis besteed. Daarnaast is de kooi natuurlijk een feestje om in te wonen voor jouw lieve huisdier.

De kooi is voorzien van een looprad voor de sportieveling, een voer- en drinkbakje, een huisje om in uit te rusten en een leuke glijbaan om vanaf te roetsjen. Deze kooi heeft maar liefst 3 verdiepingen, zodat er heerlijk kan worden geklommen en geklauterd. Je hamster zal zich dan ook niet snel vervelen in deze kooi.

De kooi is voorzien van 3 deuren: 2 aan de voorkant, 1 aan de bovenkant. De afmeting van deze hamsterkooi is: 50x33x45 cm

2. Beeztees Labyrint Hamsterkooi 

Ben je opzoek naar een wat kleinere hamsterkooi? Dan is de Beeztees Labyrint een geweldige optie. Zoals je aan de afbeelding kunt zien bestaat de kooi uit verschillende leuke kleuren en speel en klim- attributen voor je hamster. Het is een waar speelparadijs met vrolijk gekleurde buizen die boven de kooi uitsteken. 

Om het nog leuker te maken, is er ook een spacestation beschikbaar die je tussen de buizen kunt plaatsen. Deze spacestation kan jouw hamster gebruiken om lekker uit te rusten of een dutje te doen. Natuurlijk kan jouw hamster hier ook het huisje voor gebruiken.

Voor de sportieve en actieve hamster, is er ook nog een looprad. Al met al, hoeft jouw hamster zich in deze hamsterkooi niet te vervelen en is er altijd wel wat te doen. De kooi heeft 1 deur aan de voorkant en de afmeting van deze kooi is 50x28x25 cm.

3. Duvo Hamsterkooi Fred

De ‘Fred’ hamsterkooi van Duvo mag ook niet ontbreken aan dit lijstje met de beste hamsterkooien. In deze kooi heeft je hamster genoeg bewegingsvrijheid en genoeg stimulatie. Dankzij het leuke buizensysteem kan je lieve huisdier lekker klimmen en de boel buiten de kooi verkennen. Tussen de buizen kun je het leuke space station plaatsen, waar je hamster lekker relaxen.

Deze kooi wordt geleverd inclusief looprad, huisje, voerbakje, verdieping, trap en buizen en een space station. Dit zijn alle benodigdheden die je nodig hebt in een volledige hamsterkooi.

Ondanks dat het gangenstelsel zelfs bovenop de kooi zit neemt de hamsterkooi weinig ruimte in beslag. De afmetingen van deze kooi zijn 58x38x29cm.

Beste hamsterkooi van hout:

4. Ferplast Hamsterkooi Hamsterville

Ben je opzoek naar een luxe kooi voor je geliefde viervoeter en voor een eye catcher in je huis? Dan is dit misschien wel de beste hamsterkooi voor jou. Ook als je muizen hebt, is dit een geweldige kooi.De Hamsterville van Ferplast heeft maar liefst vier verdiepingen, waardoor je kleintje nooit uitgekeken raakt.

De Hamsterville is een mooie houten kooi voor je knaagdier. De kooi is praktisch en comfortabel en biedt veel ruimte door middel van de velen verdiepingen. Dankzij de verschillende plateaus kan je huisdier deze kooi op verschillende manieren verkennen en komt hij ook nog eens aan genoeg beweging toe. De plateaus zijn te bereiken met de bijgevoegde ladders, deze zijn allen bewerkt zodat ze waterdicht zijn en gemakkelijk schoon zijn te houden.

De kooi is verder voorzien van een handige uittrekbare lade voor snelle schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden. De Hamsterville is een complete kooi inclusief accessoires. Zo bevat de kooi een slaaphuisje, voerbakje, waterflesje en een looprad. Ook is de kooi voorzien van meerdere deurtjes om zo makkelijk bij de inhoud van de kooi te komen als je bijvoorbeeld het voer wilt bijvullen of je knaagdier uit de kooi wilt halen.

De afmetingen van deze hamsterkooi zijn 60 x 34 x 49 cm.

5. Tectake® Hamsterkooi

Ben je opzoek naar een extra grote kooi, om jouw lieve huisdier zo veel mogelijk leefruimte te bieden? Dan is dit waarschijnlijk de beste hamsterkooi voor jou!

Met de Tectake® hamsterkooi kunnen hamsters en andere kleine knaagdieren rennen, spelen, klimmen en rusten in een ruime ren van drie verdiepingen. De kooi is gemakkelijk in gebruik en gemakkelijk in onderhoud door het dak met scharnier en de uitneembare bodem. Dit maakt deze kooi ook zeer hygiënisch.

Door de vele niveaus heeft je hamster veel speel- en bewegingsvrijheid, en neemt het voor jou minder horizontale ruimte in beslag. De platforms creëren niet alleen meer leefruimte, maar zorgen ook voor wat schaduw wanneer je hamster tijdens warme dagen in de tuin staat.

De houten constructie en metalen knoppen zorgen voor een prachtig, tijdloos ontwerp. Het design past in vrijwel ieders huis of tuin. De afmetingen van deze kooi zijn 95x50x50 cm.

6. 4Animalz 3 laags houten hamsterkooi

Een andere prachtige houten hamsterkooi is dit model van 4animalz. Zoals je ziet heeft het een erg uniek design, dus als je houdt van wat aparts dan is dit misschien wel de beste hamsterkooi voor jou. Het is een leuke zeshoekige grote en uitdagende hamsterkooi. De plexiglas voorkant en zijkanten biedt je een direct inzicht op alle 3 de etages. Je kunt je lieve huisdier dus heen en weer zien lopen en zijn schattige gedrag observeren.

De bovenkant is gemaakt van gaas zodat verse lucht genoeg naar binnen kan. Deze kan volledig geopend worden om gemakkelijk bij je huisdier te kunnen en om het hok schoon te maken. Via de hellingen kan je hamster heen en weer lopen door de kooi en zo heeft hij of zij veel bewegingsvrijheid. De kooi is gemaakt van onbehandeld dennenhout zodat ze geen verf binnen zouden kunnen krijgen als ze gaan knagen.

Er zijn ook diverse speeltjes aanwezig in de kooi zoals wippen en hokjes. Naast voor hamsters is deze kooi ook geschikt voor muizen en andere kleine dieren. De kooi wordt geleverd als bouwpakket, inclusief montagehandleiding met tekeningen en de afmetingen zijn 85x40x43 cm.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste hamsterkooi

Bij het kiezen van de beste hamsterkooi zijn er een aantal factoren om goed in overweging te nemen. Hier volgen de belangrijkste dingen om op te letten bij het maken van de juiste beslissing:

Maat:

Veel algemeen verkrijgbare hamsterkooien zijn eigenlijk veel te klein voor deze actieve kleine wezens, dus het is belangrijk om naar de oppervlakte van een kooi te kijken voordat je ze koopt. Omdat veel mensen toch liever kiezen voor een kleinere kooi hebben we wel enkele kleinere opties opgenomen, waarbij buizen aanwezig zijn buiten de kooi, om dit minder erg te maken. Als je echter het budget en de plaats hebt, raden we je aan om altijd wat groter te gaan. Hoe groter de hamsterkooi hoe leuker dit natuurlijk is voor je speelse vriendje.

Draadafstand:

Hamsters kunnen zich door verrassend kleine ruimtes wringen, dus zorg ervoor dat de openingen in de draadkooien klein genoeg zijn om ze te bevatten. Vooral voor dwerghamsters moeten de openingen erg klein zijn. Kies bij twijfel altijd voor een kooi waar de draden dichter bij elkaar liggen. Bij het samenstellen van onze ‘Beste hamsterkooi top 6’, hebben we hier goed rekening mee gehouden.

Toegang:

Het is ook belangrijk om over de toegang die je hebt na te denken. Zoals je in onze lijst al ziet kan een hamsterkooi bestaan uit verschillende deurtjes. De overgrote meerderheid van de kooien heeft een toegangsdeur aan de bovenzijde. Deze functie is belangrijk omdat het schoonmaken aanzienlijk eenvoudiger maakt. Hoe groter de deur, hoe beter je af bent. Sommige kooien hebben meerdere deurtjes wat extra handig kan zijn als we het hebben over toegang tot je hamster en bij het schoonmaken van de kooi.

Accessoires meegeleverd:

Het kan erg handig zijn om voor een kooi te gaan die wordt wordt geleverd met een complete reeks accessoires. Om je hamster gelukkig en gezond te houden, heb je op zijn minst een voerbak, een waterfles en een looprad nodig. Alles in een keer krijgen met een enkele aankoop is erg handig, maar zorg ervoor dat je kwaliteitsspullen krijgt. Helaas zijn de meegeleverde accessoires niet altijd van dezelfde hoge kwaliteit als de accessoires die je apart koopt. Bij het samenstellen van onze lijst hebben we hier echter op gelet en enkel opties met meegeleverde accessoires van hoge kwaliteit uitgekozen.

Modulair:

Sommige kooien kunnen via modulaire buizen worden aangesloten op andere speeltoestellen. Deze functies zijn leuk om te hebben, omdat ze veel meer ruimte bieden voor recreatie. Buizen worden over het algemeen apart verkocht, maar als je denkt dat je deze functie later wilt hebben, zorg er dan voor dat je kooi compatibel is.

Verzonken bodem:

Je wilt er ook voor zorgen dat de bodem van je kooi op zijn minst een beetje verzonken is. Met deze functie kun je voldoende beddengoed neerleggen en je hamster voldoende ruimte geven om te graven en zich te verstoppen.

beste hamstervoer

Veelgestelde vragen over hamsterkooien

Hopelijk heb je bij deze de beste hamsterkooi voor je lieve harige vriendje gevonden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de volgende algemene vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Kunnen twee hamsters samen in een kooi?

Nee dit wordt afgeraden. Hoeveel hamster in een kooi? De meeste hamsters zijn solitair, wat betekent dat ze echt hun eigen ruimte nodig hebben. Je kunt dan ook niet zomaar meerdere hamsters in een kooi houden. Sommige hamster rassen kunnen wel goed samen, maar dit zijn er maar weinig, dus lees je van te voren goed in. Over het algemeen wordt het aangeraden om voor elke hamster reen eigen kooi aan te schaffen.

Laat je hamsters ook niet samen spelen of zet ze niet tijdelijk samen in een kooi. De kans is groot dat dit niet goed afloopt. Ze zullen waarschijnlijk gaan vechten en hierbij elkaar misschien verwonden. Als je liever huisdieren wilt die je wel goed samen in een kooi kunt doen, ga dan voor muizen of cavia’s.

– Hoe groot moet een hamsterkooi zijn?

Hamsters hebben ruimte nodig. De meeste hamsterexperts zijn het erover eens dat een hamsterkooi minimaal 70 centimeter lang en 50 centimeter breed zou moeten zijn om je hamster het beste huisje te geven. Veel hamsterkooien zijn echter kleiner, maar let op dat je niet te klein gaat. We hebben in ons artikel ook wat kleine opties opgenomen, maar als het kan, ga dan voor de iets grotere opties.

Een hamster in een te kleine kooi plaatsen kan leiden tot stressgedrag zoals kauwen of bijten. Bovendien geeft een grote hamsterkooi je voldoende ruimte om accessoires, speelgoed en diep beddengoed te plaatsen.

Het ligt er ook aan wat voor hamster je hebt. Als je een dwerghamster hebt mag je kooi misschien ietsje kleiner zijn dan wanneer je een Syrische / Goud hamster hebt. De gouden regel is en blijft echter: hoe groter de kooi hoe beter dit is voor je huisdier. Wanneer je toch voor een kleinere kooi gaat, kies er dan wel voor een die is uitgebreid met buizen buiten de kooi, zodat je huisdier wat kan verkennen.

Om je huisdier nog meer tijd buiten de kooi te geven, kun je een loopbal aanschaffen. Hier zal je hamster dol op zijn. Zo kun je hem of haar je hele huis laten verkennen op een veilige manier. Shop hier voor een hamsterbal.

– Hoe maak je een hamsterkooi schoon?

Je moet de kooi van je hamster minstens één keer per week schoonmaken, wat inhoudt dat je het beddengoed moet verwisselen. Om dit te doen, moet je je hamster op een veilige plaats bewaren, zoals een speciale draagtas (bijvoorbeeld voor honden) of een hamsterbal. Zorg dat je hamster in ieder geval niet kan ontsnappen.

Begin vervolgens met alles uit de kooi te halen en het gebruikte beddengoed / de bodembedekking weg te gooien. Was dan de behuizing goed af met een milde zeep en water. Was ook alle accessoires die in de kooi staan grondig af. Laat vervolgens alles goed drogen voordat je er nieuwe bodembedekking in doet. Zodra dit is gebeurd, kun je je hamster terugbrengen naar zijn huisje.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart