Beste glucosamine hond

Beste glucosamine hond: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste glucosamine supplement voor je hond? Dan ben je hier aan het juiste adres!

De meeste hondenbezitters leren pas over de waarde van glucosamine supplementen als hun honden ouder worden en tekenen van gewrichtspijn vertonen. De tekenen van veroudering kunnen echter zo subtiel zijn dat we ze vaak missen. Je kunt het echter herkennen aan stijfheid in de heupen bij het opstaan ​​of gaan liggen, verminderde energie en activiteit en moeite met traplopen of in de auto of op de bank springen.

De belangrijkste reden achter gewrichtspijn is dat er beschermend kraakbeen tussen de botten zit dat met het ouder worden begint af te slijten. Wanneer de botten tegen elkaar wrijven, veroorzaakt de wrijving een ontsteking en kan je hond gewrichtspijn krijgen. Glucosamine supplementen verbeteren de gewrichts- en botgezondheid van honden.

Niet elk glucosamine supplement is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om vooraf wat onderzoek te doen. Om je te helpen bij het vinden van het beste glucosamine supplement voor je hond, hebben we de hele markt afgespeurd. Hier zijn 5 winnaars uitgekomen.

Lees gauw verder om het beste glucosamine supplement voor jou te ontdekken!

Beste glucosamine hond – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste glucosamine voor honden en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, prijzen en klanten beoordelingen. 

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste glucosamine voor jou hond uit!

1. Beaphar Glucosamine Tabletten voor hond en kat

Als je opzoek bent naar het beste glucosamine supplement voor je hond, dan is dit absoluut een van de beste opties om voor te gaan. De Glucosamine Tabletten van Beaphar zijn voor zowel honden als katten. Ze zijn speciaal ontwikkeld om de spieren en gewrichten soepel en gezond te houden. Deze unieke tabletten bevatten een grote hoeveelheid glucosamine en vitamine E. Vitamine E is met name cruciaal voor een goede opbouw van kraakbeen bij je huisdier.

Dit glucosamine supplement is dus geschikt voor zowel honden als katten en degene die met name kunnen profiteren van deze belangrijke ondersteuning in hun ontwikkeling zijn oudere, herstellende en zeer actieve dieren, of jonge honden en katten in de groei.

De aanbevolen dosering is gedurende de eerste 4-6 weken 1 tablet per 10 kg lichaamsgewicht per dag. Daarna ½ tablet per 10 kg lichaamsgewicht per dag. De tabletten zijn een aanvulling op de dagelijkse voeding en zijn geschikt als traktatie of gemengd door het voer. Dit supplement mag gedurende onbeperkte tijd toegediend worden.

2. Pharmox Hond & Kat Glucosamine

Het merk Pharmox is een ander zeer hoogwaardig glucosamine supplement voor honden en katten. Het is een uitgebalanceerde combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM. Het supplement helpt tegen stijve en gevoelige gewrichten en het is geschikt voor ieder type hond of kat.

De vorm van glucosamine die wordt gebruikt in dit supplement is glucosaminesulfaat, afkomstig uit de schalen (omhulsels) van schaal- en schelpdieren. Dit is de best opneembare vorm. De aanbevolen dagdosering voorziet het lichaam aan 1500 mg glucosaminesulfaat, wat overeenkomt met 1200 mg elementair glucosamine.

Naast glucosamine bevat Pharmox óók chondroïtine en MSM. Deze drie stoffen vullen elkaar op natuurlijke wijze in het lichaam aan en is daarom de best aanbevolen samenstelling voor je geliefde viervoeter.

De werking van glucosamine wordt versterkt door chondroïtine. Chondroïtine stimuleert de productie van ‘bouwstenen’ die nodig zijn voor het behoud van het kraakbeen. Het draagt bij aan de soepelheid en veerkrachtigheid van het kraakbeen. Methylsulfonylmethaan (MSM) is een organisch gebonden zwavel die de natuurlijke afweer van het lichaam regelt. Zwavel behoort (met calcium, magnesium, kalium, natrium, fosfor) tot de macromineralen die van nature in het lichaam voorkomt. Het komt ook voor in voedsel maar niet in hoge hoeveelheden.

Je dient de siroop eenmaal daags aan je huisdier te geven, tijdens de maaltijd. met de bijgeleverde doseerdop heb je altijd de gewenste hoeveelheid.

3. Animigo Glucosamine en Chondroïtine voor Honden en Katten 

Als je huisdier last heeft van gewrichtsproblemen, dan is dit supplement ook een geweldige keuze. Het is ideaal voor baasjes van honden of katten die worstelen met hun beweging of gewoon op zoek zijn om hun mobiliteit zo lang mogelijk op een hoogtepunt te houden.

Animigo glucosamine & chondroïtine is een premium supplement speciaal ontworpen om te helpen bij de verzorging van de gewrichten van je huisdier. Het bevat naast glucosamine en chondroïtine ook vitamine C en rozenbottel-extract, waardoor het een ideaal supplement is voor gewrichtsverzorging.

Het bevat glucosaminesulfaat, wat de best opneembare vorm van glucosamine is. Bovendien is het vrij van kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en conserveermiddelen.

4. Puur Glucosamine Extra voor hond en kat

Puur Glucosamine Extra voor hond en kat is een aanvullend diervoer in poedervorm voor honden en katten dat de botten en gewrichten ondersteunt. Het is ideaal voor elke hond en kat. Als je een avontuurlijke kat, of een hond hebt die ervan houdt om te rennen en spelen, dan is dit supplement ideaal om zijn gewrichten te ondersteunen. 

De samenstelling van dit supplement bestaat uit chondroïtinesulfaat, glucosominesulfaat, MSM (Methylsulfonylmethaan), magnasiumcitraat, vitamine B3, mangaan, koper (Cuprum metallicum), wierookboom (Boswellia serrata), grote brandnetel (Urtica dioica), schietwilg (Salix alba) en zwarte bes (Ribes nigrum). 

Puur Glucosamine Extra voor hond en kat ondersteunt een soepele en lichte beweging en bevat kruiden die ontspanning veroorzaken. De aanbevolen dosering hangt af van het gewicht van je huisdier. Voor honden die meer wegen dan 25kg wordt 1 maatschep aanbevolen, voor honden tussen de 10 – 25 kg, 3 kwart maatschep en voor honden die minder wegen dan 10 kg en katten een halve maatschep.

5. PhytoTreat Glucosamine-Extra voor de hond

En dan de laastste, maar zeker niet de minste optie in dit lijstje is PhytoTreat Glucosamine-Extra . Het is een aanvullend voedingssupplement die bijdraagt aan soepele gewrichten van de hond door de hoge dosering Glucosamine en MSM. Dit supplement is uniek door de extra toevoeging van natuurlijk gehydrolyseerd collageen en ondersteunende plantenextracten. Deze extracten bestaan uit Duivelsklauw, Zwarte bes, Paardenstaart, Boswellia en Brandnetel en dragen bij aan extra behoud en verzorging van spieren en soepele gewrichten. 

Glucosamine is een essentiële bouwsteen voor de opbouw en het onderhoud van gewrichtskraakbeen. MSM (methylsulfonylmethaan) is een natuurlijke bron van organische zwavel. Zwavel helpt bij de aanmaak van collageen, een belangrijk bestanddeel van kraakbeen en bindweefsel. Alleen in hoge doseringen is aangetoond dat deze stoffen helpen de gewrichtsfunctie te behouden. 

Glucosamine-Extra is een smakelijke tablet en kan als traktatie worden gegeven of verkruimeld en vermengd worden met de normale voeding. De aanbevolen dosering is afhankelijk van het gewicht van je hond:

tot 10 kg: 1 tablet per dag
10-20 kg: 2 tabletten per dag
20-40 kg: 3 tabletten per dag
40+ kg: 4 tabletten per dag

Waarop te letten bij het kiezen van de beste glucosamine voor honden

Wanneer je opzoek bent naar de beste glucosamine voor je hond, zijn er een aantal factoren om goed in overweging te nemen. Hieronder volgt een lijstje met de belangrijkste punten om naar te kijken bij het maken van een beslissing.

– Ingrediënten

Wanneer je opzoek bent naar het beste glucosamine, is het zeer belangrijk om goed op de ingrediënten te letten. Allereerst wil je er natuurlijk voor zorgen dat je een zuiver supplement hebt zonder onnodige of zelfs schadelijke toevoegingen. Daarnaast kun je kiezen voor een supplement die alleen uit glucosamine bestaat, maar je kunt ook kiezen voor een mix aan ingrediënten.  De beste extra ingrediënten om terug te vinden in een goed glucosamine supplement zijn chondroïtine, MSM, kurkuma of allemaal.

Van chondroïtine is bekend dat het de waterretentie in het kraakbeen verbetert om ervoor te zorgen dat de functie van schokabsorptie optimaal is voor de gezondheid van de gewrichten. De effectiviteit van deze stof verdubbelt echter als deze wordt gecombineerd met glucosamine.

MSM heeft ontstekingsremmende eigenschappen die gewrichtspijn en -ontsteking minimaliseren bij oudere of oudere honden die al aan artritis lijden. En kurkuma is volkomen veilig voor honden van alle rassen en leeftijden, omdat het een volledig natuurlijk ingrediënt is dat pijn verzacht en ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

– Dosering

De dosering is ook een belangrijke factor om naar te kijken bij het kiezen van het beste glucosamine supplement van je hond. De concentratie van glucosamine heeft invloed op de algehele effectiviteit van de gewrichts- en heupsupplementen. Controleer dus altijd het etiket voor de juiste informatie over de hoeveelheid stof per portie in je supplement.

– De formule

Het heeft geen zin om een ​​glucosamine supplement te kopen, als je hond het niet inneemt. Glucosamine supplementen zijn er in een breed scala aan formules. Zachte kauwsnacks en lekkere traktaties lijken de meest voorkomende te zijn. Je vindt er ook poeders, vloeistoffen, tabletten en voedingsmiddelen. Observeer daarom de voorkeuren van je hond. Sommige rassen kunnen er niet tegen om tabletten door te slikken, en anderen merken misschien dat je het in hun voedsel verstopt.

Over het algemeen geven de meeste honden de voorkeur aan kauwsnacks met een lekker smaakje. Hiermee maak je dus de meeste kans dat je hond het supplement zonder aarzelen zal nemen. Bepaalde kieskeurige honden zijn echter geen fan van kauwsnacks. Je kunt glucosamine dan misschien beter in poedervorm of in vloeibare vorm nemen, omdat ze het misschien nauwelijks merken als je dit slim door hun eten mengt.

– Veiligheid

Als je je hond een supplement geeft, dan is het natuurlijk het aller belangrijkste dat deze 100% veilig is. Helaas zijn er veel fabrikanten die namaakproducten of producten van onvoldoende kwaliteit verkopen met ingrediënten uit dubieuze bronnen. Als je hond dit soorten supplementen eten, kan dit hun spijsverteringskanaal, lever en hart aantasten. Zorg daarom voor de veiligheid van je hond door een in het laboratorium getest, door de FDA goedgekeurd supplement te kiezen.

– Klanten beoordelingen

Een laatste factor om naar te kijken wanneer je opzoek bent naar het beste glucosamine supplement voor je hond zijn de klanten beoordelingen. Door de beoordelingen door te lezen van klanten die het supplement al aan hun hond hebben gevoerd, kun je snel achter de kwaliteit komen en erachter komen wat andere honden van het supplement vonden. Als je bijvoorbeeld ziet dat veel hondenbezitters aangeven dat hun hond smulde van het supplement, dan is de kans ook groter dat jouw hond het lekker zal vinden. We raden je wel aan om zoveel mogelijk beoordelingen door te lezen om een zo eerlijk mogelijk beeld te krijgen. In onze zoektocht naar het beste glucosamine supplement voor honden hebben we ook naar de klanten reviews gekeken.

Veelgestelde vragen over glucosamine voor honden

Hopelijk heb je bij deze de beste glucosamine voor je hond gevonden. Mocht je verder nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Hoe weet je of je hond glucosamine supplementen nodig heeft?

Idealiter moeten supplementen worden gegeven ruim voordat je tekenen van gewrichtsdegeneratie ziet. Elke hond van grote rassen die vatbaar is voor het ontwikkelen van artrose, zou zo vroeg mogelijk moeten starten met het nemen van een glucosamine supplement. Ze kunnen worden gegeven aan puppy’s vanaf een leeftijd van acht weken. Honden bij wie vroege artrose is vastgesteld, hebben ook baat bij suppletie.

Glucosamine supplementen worden ook vaak gegeven aan prestatiehonden (zoals honden die veel activiteiten doen zoals hondensport of politiehonden) en honden met heupdysplasie en artrose om ongemak te verlichten en degeneratie van gewrichtskraakbeen te vertragen.

– Hoe weet je of je hond gewrichtsproblemen heeft?

Het is gemakkelijk om de subtiele tekenen van artritis en gewrichtsproblemen over het hoofd te zien, omdat deze niet zo prominent aanwezig zijn. Het is echter toch belangrijk om er wel op te letten. Zoek naar enkele zichtbare tekenen om het welzijn van je hond te identificeren.

Wanneer je hond langzamer gaat lopen of een zittend leven gaat leiden, kun je ervan uitgaan dat dit te wijten is aan veroudering. Dat is echter niet altijd het geval. Je hond kan namelijk ook inactief zijn vanwege de pijn die hij tijdens het bewegen ervaart.

Een ander zichtbaar teken is wanneer je hond de trap niet meer op wil of niet meer zoals gewoonlijk. Ook als ze ineens niet meer op de bank of in de auto springen, is dit een teken dat ze last hebben van hun gewrichten.

Bovendien, wanneer je hond meer tijd doorbrengt met slapen, weigert te wandelen, zijn ledematen krabt na het lopen, met zijn achterpoten gesloten staat, kreunt, mank loopt of beeft wanneer de temperatuur daalt, zijn dit allemaal tekenen van artrose of heupdysplasie.

– Waarvoor is glucosamine goed voor honden?

Van glucosamine is aangetoond dat het huisdieren met artritis helpt, aangezien regelmatig gebruik van dit supplement pijn en ontstekingen kan helpen verminderen en de mobiliteit van oudere honden kan verbeteren. Er zijn klinische onderzoeken uitgevoerd naar het gebruik van supplementen die zijn afgeleid van glucosamine en chondroïtine, en de resultaten zijn verbluffend. Honden die deze supplementen kregen, ervaarden niet alleen minder pijn en stijfheid, maar ervoeren ook een opmerkelijke verbetering in hun mobiliteit en de intensiteit van hun artritis. Evenzo zijn er aanwijzingen dat glucosamine effectief kan zijn bij de behandeling van heupdysplasie.

Samenvattend, glucosamine voor honden biedt verschillende voordelen voor honden die vatbaar zijn voor gewrichtsproblemen, en frequent gebruik van supplementen die dit bestanddeel bevatten, kan grote gevolgen hebben voor honden die aan artritis lijden. Niet alle glucosamine hondensupplementen zijn echter gelijk gemaakt, en wat de ene hond ten goede kan komen, kan voor de andere nutteloos zijn. Bovendien zijn sommige supplementen hoger in kwaliteit dan anderen. De opties in onze lijst zijn echter allemaal geweldige keuzes.

– Hoe geef je een glucosamine supplement aan je hond?

Glucosamine supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende formules. Je kunt kiezen uit verschillende vormen, waaronder zachte kauwsnacks, harde snacks, tabletten, vloeistoffen en zelfs poeder. De meest populaire zijn echter zachte kauwsnacks. De meeste mensen geven de voorkeur aan kauwsnacks boven anderen, omdat ze het gemakkelijk maken om ervoor te zorgen je uw hond het supplement ook echt neemt en er zelfs van geniet. Ze zijn vaak beschikbaar in verschillende lekkere smaken voor je hond.

Voedingssupplementen in vloeibare of poedervorm zijn ook populair, want deze kun je gemakkelijk aan de voeding van een hond toevoegen zonder dat hij het merkt, en deze worden snel opgenomen via het spijsverteringskanaal. Deze optie werkt echter mogelijk niet voor kieskeurige eters.

– Zitten er bijwerkingen aan het nemen van glucosamine voor honden?

Over het algemeen niet. Deze supplementen worden goed verdragen door honden en bijwerkingen zijn minimaal. Milde effecten (zachte ontlasting of gas) kunnen optreden, maar zijn onwaarschijnlijk. Glucosamine is een voedingssupplement welke veilig is en bij regelmatige toediening het activiteitenniveau, de gezondheid en het algehele welzijn van je hond helpt verbeteren.

– Kan glucosamine leverschade veroorzaken?

Wanneer je het op de juiste manier gebruik niet. In uitzonderlijke gevallen van een overdosis glucosamine bij honden, kan er leverschade optreden. Het is daarom belangrijk om je altijd aan de aanbevolen dosering te houden en deze niet te overschrijden. Bij een overdosis kan je hond geelzucht ontwikkelen naast spijsverteringssymptomen zoals braken, diarree of maagkrampen en gas. Daarom zijn grote hoeveelheden niet aan te raden voor honden met een leveraandoening.

– Hoe lang duurt het voordat glucosamine werkt?

Glucosamine blijft 1-3 uur na inname in het bloed van je huisdier. De concentratie moet echter eerst worden opgebouwd voordat je enig merkbaar effect kunt zien. Hoe snel dit zal duren, hangt onder meer af van de dosis en het stadium van de ziekte / hoe het er met de gewrichten aan toe gaat. Ook kan het per hond verschillen, aangezien elk hondenlichaam anders is.

Bovendien heeft kraakbeenschade meer tijd nodig om te genezen. Gewoonlijk zijn de allereerste resultaten van een behandeling met glucosamine pas na 4-6 weken zichtbaar vanaf het moment dat je je hond zijn dagelijkse dosis geeft.

– Kan ik mijn hond te veel glucosamine geven?

Glucosamine is relatief veilig voor honden, dus het is niet gemakkelijk om de dosering zodanig te overschrijden dat de gezondheid van je hond in gevaar komt. Toch is het wel belangrijk om je aan de aanbevolen dosering van de fabrikant te houden. Op deze manier haalt je hond er het meeste uit en voorkom je dat hij er teveel van krijgt, wat ook zonde van het product is. Het geven van te veel glucosamine aan je hond zal namelijk het genezingsproces niet versnellen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart