fret als huisdier

Beste frettenvoer o.b.v. reviews: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste frettenvoer? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Als je een fret als huisdier hebt dan wil je hem natuurlijk gezond en gelukkig houden. Een van de belangrijkste manieren om dit te doen is door hem gezond voedsel voor te schotelen.

Net als katten zijn fretten zogenaamde obligate carnivoren. Dit betekent dat ze vlees moeten hebben om te overleven, en ze eten alleen vlees. Al hun voeding is afkomstig van ooit levende wezens. Als zodanig hebben ze diëten nodig met een zeer hoog eiwit- en vetgehalte, maar weinig koolhydraten en vezels. Dit betekent geen groenten, geen fruit – alleen vlees!

Een optie is om elke dag voedsel voor je fret te vangen, maar dit is natuurlijk geen haalbare kaart. Gelukkig bestaat er hoogwaardig commercieel frettenvoer!

Niet elk frettenvoer is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je zomaar wat koopt. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar het beste frettenvoer en daar zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de het beste frettenvoer voor jouw lieve huisdier te ontdekken!

5x het beste frettenvoer 

We zijn opzoek gegaan naar het beste frettenvoer en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, prijzen en klanten beoordelingen.

Alle opties in deze lijst zijn van de hoogste kwaliteit en helpen je jouw fret gezond en gelukkig te houden. Bekijk de verschillende opties en lees de korte beschrijvingen door om het beste frettenvoer voor jouw lieve huisdier te vinden.

1. Hobbyfirst Hope Farms Ferret Balance 

Hobbyfirst Hope Farms Ferret Balance

Als je opzoek bent naar het beste frettenvoer dan is Hobbyfirst Hope Farms Ferret Balance een van de beste keuzes om voor te gaan. Het is een complete voeding met een hoog eiwit- en vetgehalte. Deze All-in-one brok voorkomt selectief eetgedrag en zorgt er daardoor voor dat je fret alle voedingsstoffen binnen krijgt die hij nodig heeft.

Deze frettenvoeding is op basis van een graanvrij recept met een hoog aandeel dierlijke grondstoffen in de vorm van gedroogde kalkoen en eend. Ook is er Yucca toegevoegd evenals vis. Het is ontzettend gezonde voeding die ook nog eens heerlijk smaakt, waardoor je lieve huisdier ervan zal smullen.

2. Beaphar – Care+ Frettenvoer

Care+ Fretten is een smaakvolle super premium voeding. Het is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en voedingsdeskundigen en bevat alleen de beste voedingsmiddelen. Deze frettenvoeding is geëxtrudeerd. Dit is een soort hittebehandeling die een betere vertering van eiwitten uit het voer mogelijk maakt.

De ingrediënten in dit voer zijn afgestemd op de voedingsbehoefte en benaderen het natuurlijke voedingspatroon. Ieder brokje heeft dezelfde samenstelling (All-in-One), met als resultaat dat selectief eetgedrag niet mogelijk is. Hierdoor blijven er geen restjes achter en krijgt je fret geen tekort aan essetiële voedingsstoffen.

De brokjes bevatten verder het juiste vleesgehalte, vitamine E voor de lichaamscellen en voor fretten essentiële taurine. Met Care+ heb je absoluut het beste frettenvoer in handen, waar je huisdier van zal smullen.

3. Versele-Laga Complete Ferret

Versele-Laga Complete Ferret

Het hoogwaardige merk Versele-Laga heeft ook frettenvoer van hoge kwaliteit op de markt gebracht. Ook dit voer bestaat uit all-in-one korrels, waardoor selectief eetgedrag voorkomen wordt. Zo krijgt je fret alle essentiële voedingsstoffen binnen en blijft je huisdier kerngezond.

De granen en gluten vrije voeding bevat 90% eiwit van dierlijke origine voor een optimale vertering en conditie. De toegevoegde taurine draagt bij aan een goede werking van de hartspier. Versele Laga Complete Ferret is ontwikkeld door dierenartsen gebaseerd op geavanceerde wetenschappelijke inzichten. De voering bevat ook o.a. Yucca om geurtjes te vermijden.

4. Versele-Laga Crispy Pellets Ferrets

Crispy Pellets - Ferrets

Versele Laga Crispy Pellets is een volledige korrelvoeding voor fretten. Het is een alles-in-één korrel om je fret in uitstekende gezondheid te houden en selectief eten te voorkomen. Ze bevatten veel dierlijke eiwitten en vetten voor een goede voedselopname. De heerlijke smaak van kip en zalm zal ervoor zorgen dat je fret van dit voedsel zal smullen.

De korrels bevatten daarnaast taurine voor een gezond hart en omega 3- en 6-vetzuren voor een glanzende vacht. De heerlijk knapperige Crispy Pellets zorgen bovendien voor een verhoogde voedselopname en houden de tanden in uitstekende conditie. Yucca-extract vermindert daarnaast onaangename geurtjes in de kooi. 

5. Totally Ferret Active

Als je opzoek bent naar het beste frettenvoer, is dit ook een geweldige keuze.  De in Totally Ferret Active gebruikte ingrediënten zijn speciaal op de stofwisseling van volgroeide, actieve fretten afgestemd. Totally Ferret Active is uiterst smakelijk en bijzonder geschikt voor alle soorten fretten.

Hoogwaardige proteïnen en essentiële aminozuren zijn het fundament voor een sterk spierstelsel, Totally Ferret Active frettenvoer bevat tenminste 36% ruwe proteïnen, daarvan tenminste 89% dierlijke proteïne. Daarnaast bevatte voer Lecithine en carnitine. Deze ingrediënten hebben meerdere functies, maar zijn vooral werkzaam in het bevorderen van de energie- en vetstofwissling en verbeteren daarmee het gebruik van energie.

De gereduceerde, op de specifieke behoefte afgestemd natriumgehalte ondersteunen de waterhuishouding van fretten positief. Verder zorgen de uitgebalanceerde samenstelling, zeer bruikbare proteïnen en effectief werkzame vitaminen en sporenelementen voor een glanzend, zachte vacht en een soepele huid.

Waarop te letten bij het kiezen voor het beste frettenvoer

Wanneer je opzoek bent naar het beste frettenvoer zijn er een aantal factoren om goed op te letten. We hebben hieronder de belangrijkste factoren om in overweging te nemen op een rijtje gezet.

Ingrediënten

Een manier om in één oogopslag de kwaliteit van frettenvoer te meten, is door de ingrediëntenlijst te lezen. Ze worden weergegeven in volgorde van het hoogste aantal tot het laagste, dus het ingrediënt dat als eerste wordt vermeld, is het meest voorkomende ingrediënt in de formule.

Zoek naar voedingsmiddelen die volledige dierlijke bronnen als het eerste ingrediënt vermelden, zoals kip. Vermijd ook voedingsmiddelen die koolhydraatbronnen als hoofdingrediënten vermelden, zoals zoete aardappelen.

Hieronder vertellen we je meer over een aantal belangrijke ingrediënten om op te letten in het beste frettenvoer:

– Eiwitgehalte

Fretten zijn obligate carnivoren, wat betekent dat ze al hun voedsel van dieren krijgen. Het voorschotelen van dierlijke bronnen is dan ook zeer belangrijk. Als gevolg hiervan is eiwit hun meest waardevolle handelsartikel. Ze hebben een overvloed aan eiwitten nodig in hun dieet.

Het eiwitgehalte in enkele van de beste maaltijden die we hebben waargenomen, is maar liefst 60%.S ommige van de beste voedingsmiddelen die we hebben gezien, hebben een eiwitgehalte van wel 60%. Voedsel van lagere kwaliteit is meestal veel lager, over het algemeen minder dan 40% ruw eiwit. Maar dat betekent niet per se dat een voedingsmiddel met een hoger eiwitgehalte automatisch beter is.

– Vetgehalte

De andere belangrijke voedingsstof die fretten binnenkrijgen als ze dierlijk voedsel consumeren, is vet. Ze hebben er nogal wat van nodig omdat dit hun belangrijkste energiebron is, niet koolhydraten. Je zult een voedsel willen vinden met minimaal 15% ruw vet om ervoor te zorgen dat je fretten genoeg krijgen.

– Koolhydraten

Koolhydraten zijn niet goed voor je fret. Fretten hebben geen koolhydraten nodig. In feite kan hun spijsvertering deze voedingsmiddelen niet eens verwerken. Om deze reden wil je op zoek naar frettenvoer met de laagste concentratie koolhydraten. Wees voorzichtig met termen als graanvrij. Dit betekent niet koolhydraatvrij, aangezien er koolhydraten zijn die geen granen zijn.

fret als huisdier

Veelgestelde vragen over frettenvoer

Hopelijk heb je hierboven het beste frettenvoer voor jouw lieve huisdier gevonden. Mocht je nog wat vragen hebben dan kunnen de onderstaande veelgestelde vragen met antwoorden je misschien verder helpen.

– Wat moet mijn fret eten?

Fretten zijn obligate carnivoren, dus hun dieet moet voornamelijk op vlees zijn gebaseerd. Ze hebben niet de enzymen in hun maag die nodig zijn om plantaardig materiaal te verteren.

Daarnaast hebben fretten veel eiwitten en vet nodig, en heel weinig vezels en koolhydraten om gezond te blijven. Omdat ze plantaardig materiaal niet goed kunnen verteren, moeten de eiwitten en het vet afkomstig zijn uit bronnen op basis van vlees.

Fretten hebben ook een 1:1-balans van calcium en fosfor nodig. Calcium wordt gevonden in botten en fosfor in weefselvlees. Het meeste commerciële frettenvoer hebben een geschikte verhouding tussen calcium en fosfor.

– Is het oké om fretten kattenvoer te geven?

Over het algemeen kunnen fretten het meeste kattenvoer eten, omdat ze vergelijkbare voedings- en caloriebehoeften hebben, maar dit wordt niet aangeraden. Kies bij voorkeur voor voedsel dat speciaal voor fretten is ontwikkelt, dit zal altijd de beste keuze zijn voor je lieve frettenvriend. Als je frettenvoer een keer op is en je hebt kattenvoer in huis, dan mag je dit best een keer geven, maar let wel op de ingrediënten.  Je kunt ze dan het beste een kittenmaaltijd geven met een hoog eiwitgehalte en een laag koolhydraatgehalte.

– Kunnen fretten mensenvoedsel eten?

Hoewel fretten graag menselijk voedsel eten, zoals zuivelproducten, fruit en groenten, zijn dit geen ideale snacks voor hen. Mooi bereid zacht vlees of vlees dat aan een baby kan worden gevoerd, is het beste voor een fret. Dus bij twijfel: geef je fret wat vlees, want dit is het enige voedsel voor mensen dat je je lieve huisdier veilig kunt voeren.

– Kunnen fretten melk drinken?

Nee absoluut niet Fretten worden ook vergiftigd door melk, yoghurt, kaas en andere zuivelproducten. In plaats daarvan hebben fretten altijd toegang nodig tot vers schoon water.

– Kan ik mijn fret eieren geven?

Eieren leveren een zeer gezonde hoeveelheid eiwitten en vetten, die je fret beide nodig heeft, evenals essentiële vitamines wanneer ze grondig worden gekookt. Een tot twee gekookte eieren per week is een geweldige aanvulling op het dieet van je fret, en ze zullen het heerlijk vinden!

– Welk eten moet je vermijden voor fretten?

Niet al het voedsel is goed voor fretten, dat weet je nu waarschijnlijk wel. Vermijd het voeren van suiker, complexe koolhydraten, niet-voedzaam voedsel en junkfood. Hier is een lijst met de belangrijkste voedingsmiddelen om te vermijden:

  • Granen – Fretten kunnen vezelrijk voedsel niet verteren, dus vermijd deze ten koste van alles! Rijst, haver, brood, enz. moeten uit het dieet van een fret worden gehouden.
  • Fruit en groenten – Fretten kunnen ook geen plantaardig voedsel verteren omdat ze het orgaan missen dat het verteert, een blindedarm. Dus groenten moeten worden vermeden, en de meeste niet-eiwit- en vetvoeding van een fret moet afkomstig zijn van supplementen of pellets. Fruit bevat zowel suiker als vezels, dus ze zijn een absolute no go.
  • Junkfood – Veel junkfood bevat veel suiker en zetmeel en kan problemen veroorzaken voor fretten, en sommige kunnen zelfs ronduit giftig zijn, zoals chocolade. Vermijd dus chocolaatjes, chips, gefrituurde snacks, ijs, frisdrank, koffie, gebak, pizza, enz.
  • Zuivelproducten – Fretten zijn lactose-intolerant.
  • Hondenvoer – Dit is het vermelden waard, want wanneer sommige eigenaren van gezelschapsdieren horen dat kattenvoer goed is voor fretten, zouden ze geneigd kunnen zijn om ze ander voedsel te geven uit verkeerde informatie of luiheid. Maar dit moet worden vermeden, aangezien fretten heel andere voedingsbehoeften hebben dan de meeste andere dieren, inclusief honden. Kattenvoer is een zeldzame uitzondering op de regel.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart