beste chinchilla voer

Beste chinchilla voer o.b.v. reviews: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste chinchilla voer? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Als je een chinchilla als huisdier hebt, dan wil je er natuurlijk alles aan doen om hem of haar zo gezond en gelukkig mogelijk te maken. Een van de beste manieren om hier voor te zorgen is het aanbieden van het beste chinchilla voer.

Chinchilla’s hebben specifieke voedingsbehoeften en een gevoelig spijsverteringsstelsel, dus het is essentieel om geschikt voedsel te kiezen om ze gezond te houden.

Het voedsel dat je je chinchilla geeft, moet de juiste mix van ingrediënten zijn om zijn natuurlijke herbivore eetgewoonten na te bootsen en optimale voeding en gezondheid te bieden. Het moet ook idealiter grotendeels biologisch zijn en gemaakt van ingrediënten van de hoogste kwaliteit.

Een kant-en-klaar brok of gemengd voer is ideaal, omdat het rekening houdt met alle voedingsbehoeften van je chinchilla en deze in één eenvoudige formule samenvoegt.

Niet elk chinchilla voer is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk dat je wat onderzoek doet voordat je zomaar wat koopt. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar het beste chinchilla voer. Hier zijn 5 winnaars uitgekomen.

Lees gauw verder om het beste chinchilla voer voor jouw huisdier te ontdekken!

5x de beste chinchilla voer 

We zijn opzoek gegaan naar het beste chinchilla voer en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Alle opties in deze lijst zijn van hoge kwaliteit en bevatten enkel voedzame ingrediënten. Bekijk de verschillende opties en lees de korte beschrijvingen door om het beste chinchilla voer voor jouw huisdier te vinden!

1. Supreme Science Selective Chinchillavoer

Supreme Science Selective - Chinchillavoer

Als je opzoek bent naar het beste chinchilla voer, dan is Supreme Science Selective Chinchillavoer absoluut een van de beste opties om voor te gaan! Het is een complete, evenwichtige voeding voor chinchilla’s van zeer hoge kwaliteit. Deze evenwichtige korrel is ontwikkeld voor chinchilla’s van alle leeftijden.

Wanneer je je chinchilla een gemengde voeding geeft, bestaat de kans dat hij niet alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Science Selective Chinchilla voorkomt selectief eten, aangezien het bestaat uit 1 homogene korrel.

De uitgebalanceerde voeding bevat onder andere peterselie, weegbree en lijnzaad voor een gezonde en glanzende vacht. Daarnaast heeft Science Selective Chinchilla een hoog vezelgehalte, wat belangrijk is voor het spijsverteringssysteem en wat helpt om de tanden te slijten.

Het lage vetgehalte en het feit dat deze voeding geen toegevoegde suikers bevat voorkomt bovendien dat je chinchilla te zwaar wordt.

2. Terra Chinchilla voer

Een andere geweldige optie als je opzoek bent naar het beste chinchilla voer is het merk Terra. Met deze zeer gezonde voeding laat je je huisdier genieten van de heerlijke, natuurlijke smaken en geuren. Deze maaltijd zorgt voor een perfecte vertering en optimale gezondheid door de juiste ingrediënten aangepast aan de behoefte van ieder dier.

Veel lekker luzernegras zorgt voor een perfecte vertering. Optimale conditie van spijsvertering en tanden. Daarnaast zorgen de stukjes wilgenhout voor optimale tandslijtage. Wilgenhout wordt daarom ook gebruikt in de natuurgeneeskunde en is zeer goed voor chinchilla’s.

3. Beaphar Care+ Chinchilla

Beaphar Care+ Chinchilla is een zeer smaakvolle super premium voeding. Het is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en voedingsdeskundigen. Care+ is geëxtrudeerd, wat een hittebehandeling is welke een betere vertering van eiwitten uit het voer mogelijk maakt. De ingrediënten zijn afgestemd op de voedingsbehoefte en benaderen het natuurlijke voedingspatroon.

Ieder brokje in deze voeding heeft dezelfde samenstelling, waardoor je chinchilla niet selectief kan gaan eten. Hierdoor zullen er geen restjes achter blijven en zal je huisdier geen tekort krijgen aan essentiële voedingsstoffen.

De harde brokjes ondersteunen de natuurlijke slijtage van de tanden. De brokjes bevatten verder een uitgebalanceerde verhouding van de meervoudig onverzadigde vetzuren Omega-3 & Omega 6 (uit maïs, tarwe, soja en vlaszaad), vitamine E voor de lichaamscellen, het juiste ruwvezelgehalte en smakelijke kruiden.

4. Chiko Chinchilla Croc

Chiko Chinchilla Croc

Chiko 3000 20 kg is een volledig voer voor chinchilla’s. Deze pellets zijn speciaal voor chinchilla’s gemaakt en bevatten alles wat je huisdier nodig heeft. Het voer is ontwikkeld door een aantal grote chinchillafokkers en is van de hoogste kwaliteit.

Het voer bestaat uit allemaal dezelfde korrels. Dit heeft de voorkeur over een muesli mix, omdat je huisdier op deze manier niet alleen de lekkere dingen er tussen uit zal pikken, met als gevolg dat hij voedingstoffen tekort zal komen.

Elk brokje in deze mix bevat de juiste hoeveelheid voedingstoffen die nodig zijn om een chinchilla gezond te houden. Minder gezonde ingrediënten, zoals toegevoegde suikers, zijn achterwegen gelaten.

5. Versele-Laga Nature Chinchilla

Versele-Laga Nature Chinchilla

Versele-Laga Nature  is chinchilla voer voor huisdieren die geen selectieve eters zijn. Het is gezonde voeding in de vorm van een muesli mix. In de meeste gevallen raden we een muesli mix af omdat sommige huisdieren hierbij alleen de lekkerste dingen opeten en de rest laten liggen. Als jij echter een chinchilla hebt die netjes zij hele bakje leeg eet, dan is dit geweldige voeding voor jouw huisdier!

De mengeling voor chinchilla’s van Versele-Laga heeft een granenvrije samenstelling met extra groenten vol vitaminen en mineralen. De vezelrijke mengeling bevat veel verschillende grassen, kruiden en groenten. Deze voeding bevat geen toegevoegde suikers om overgevoeligheid te voorkomen.

Waarop te letten bij het kiezen van het beste chinchilla voer

Wanneer je opzoek bent naar het beste chinchilla voer zijn er een aantal factoren om in overweging te nemen. Hieronder volgen de belangrijkste dingen om naar te kijken bij het maken van een beslissing.

– Ingrediënten

Als je opzoek bent naar het beste chinchilla voer, dan is de belangrijkste factor om op te letten de ingrediënten. Het is belangrijk om voer te vinden dat is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten.

Zoek naar voedingsmiddelen die lijnzaad en vlas bevatten. Ze bevatten gezondheidsbevorderende vetzuren en zijn geweldig voor de algehele gezondheid en het uiterlijk van een chinchilla’s. Let ook op toegevoegde probiotica en vitamines voor extra gezondheidsvoordelen.

Chinchilla’s komen super gemakkelijk aan, dus het is van vitaal belang om hun maaltijden en snacks zo vetarm en suikerarm mogelijk te houden. Vermijd ook groenten en fruit in grote hoeveelheden, omdat ze niet nodig zijn voor het dieet van een chilly en vaak veel suikers bevatten. Andere te vermijden snacks zijn onder meer vetrijke noten en zaden zoals pinda’s en zonnebloempitten. Vulstoffen zoals ingrediënten op basis van maïs of soja vullen het voedsel aan, maar doen weinig voor het welzijn van je huisdier.

Naast het brokjes voer, dien je ook altijd hooi beschikbaar te hebben in de kooi. Hooi moet maar liefst 80-90% uitmaken van het dieet van je chinchilla. Zorg er daarom altijd voor dat je chinchilla’s genoeg hooi hebben om de hele dag van te knabbelen om hun spijsvertering op het goede spoor te houden en hun tanden kort te houden.

Timothy hooi is het beste hooi voor chinchilla’s, of het nu gemengd is met het voer of apart wordt gegeven. Alfalfa is geweldig voor jongere chinchilla’s vanwege de hogere energiewaarden.

– All-in-one brokjes

Chinchilla’s zijn vatbaar voor selectief eten, wat betekent dat ze stukjes uitkiezen die ze lekker vinden en de rest achterlaten. Om deze reden is het het beste om chinchilla voer te selecteren met een uniforme vorm en grootte en zonder toevoegingen. Deze all-in-one brokjes bevatten alle voedingstoffen die chinchilla’s nodig hebben, waardoor ze niks te kort zullen komen.

– Verpakking formaat

Chinchilla’s eten een kleine hoeveelheid voedsel per dag. Geef ze tussen de 1 en 2 eetlepels voer naast voldoende hooi en vers water om overvoeding te voorkomen.

Houd hier rekening mee bij het kiezen van het formaat van de verpakking en bedenk hoe lang een verpakking ongeveer meegaat. Grotere pakken voer hebben luchtdichte opslag nodig om voedsel vers te houden, dus overweeg om de maat kleiner te maken als dit een probleem is.

– Prijs

Zoals bij alle dierenvoeding kan de prijs van merk tot merk enorm verschillen. Na onderzoek te hebben gedaan naar de beschikbare chinchilla-merken, raden we aan om voedsel van de beste kwaliteit te kopen. Als vuistregel geldt dat de duurdere voedingsmiddelen die toegevoegde probiotica, vitamines en mineralen bevatten nodig zijn voor een optimale gezondheid. Ga dus niet voor het goedkoopst mogelijke voer, dan want dan is de kans groot dat het in kwaliteit omlaag gaat.

Als je echter een krap budget hebt, zorg er dan voor dat je chinchilla altijd toegang heeft tot hooi van goede kwaliteit en beperk traktaties tot een minimum om te helpen bij de algehele gezondheid, gewichtsbeheersing en mondhygiëne.

beste chinchilla voer

Veelgestelde vragen over chinchilla voer

Hopelijk heb je bij deze het beste chinchilla voer voor jou gevonden. Mocht je verder nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat moet mijn chinchilla eten?

Chinchilla’s zijn herbivoren, wat betekent dat hun dieet uit planten bestaat. Wilde chinchilla’s smullen van een dieet van gras en boomschors. Hun dieet moet veel vezels en eiwitten bevatten. Ze hebben een uniek spijsverteringskanaal waardoor ze moeilijk kunnen omgaan met vet en vochtrijk voedsel.

Als een chinchilla voedsel eet met te veel vocht, kunnen ze erg ziek worden. Dus ga voor voedingsmiddelen met een laag vochtgehalte en veel vezels voor je chinchilla.

– Kunnen chinchilla’s voedsel eten dat is samengesteld voor andere huisdieren, zoals konijnen, hamsters of cavia’s?

Het wordt niet aangeraden om chinchilla’s het eten van andere huisdieren te geven. Speciaal chinchilla voer is het beste om je huisdier gelukkig en gezond te houden. Als je echter tijdelijk geen toegang hebt tot chinchilla voer, om welke reden dan ook, dan is het mogelijk om ze  konijnenvoer te geven.

Chinchilla’s kunnen veilig hoogwaardig konijnvoer eten, maar voer voor andere knaagdieren is vaak te laag in eiwit en veel van hen bevatten toevoegingen die chinchilla’s niet nodig hebben.

– Zijn er menselijke voedingsmiddelen die veilig aan een chinchilla kunnen worden gegeven?

Kijk uit met het geen van menselijke voedingsmiddelen aan chinchilla’s. Het enige menselijke voedsel dat aan chinchilla’s kan worden gegeven, zijn gewone granen zoals Cheerios en geraspte tarwe, of eenvoudige gerolde haver. Ze mogen nooit vers fruit, groenten of andere menselijke snacks eten.

– Heeft een chinchilla hooi nodig?

Ja zeker, naast het geven van het beste chinchilla voer, hebben deze huisdieren ook elke dag vers hooi nodig. De meest gebruikte hooisoorten zijn alfalfa en timothee hooi. Je chinchilla heeft een dieet nodig dat rijk is aan vezels om de spijsvertering te bevorderen, en dit hooi zal het van voldoende hoeveelheden voorzien. Kauwen op hooi helpt ook om de groeiende tanden van chinchilla’s te verslijten.

– Welk eten mag je nooit aan chinchilla’s geven?

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die je moet vermijden om je chinchilla te geven, anders riskeer je ziekte of zelfs de dood. Te veel fruit kan een hoog suikergehalte hebben, wat zeer schadelijk is voor chinchilla’s. Zoals eerder vermeld, kan elk voedsel met een te hoog watergehalte spijsverteringsproblemen veroorzaken. De belangrijkste voedingsmiddelen om te vermijden zijn:

  • Grote hoeveelheden noten en zaden
  • Junkfood (zoals chocolade of brood)
  • Vers fruit
  • Verse groenten

– Waarom eet mijn chinchilla zijn poep op?

Chinchilla’s gebruiken, net als sommige andere dieren, een proces dat coprofagie wordt genoemd om extra voedingsstoffen uit hun voedsel te halen. Hoewel chinchilla’s vezelrijk voedsel nodig hebben, kunnen ze moeilijk te verteren zijn. Chinchilla’s zullen dus hun poep opeten en het voedsel opnieuw verteren om alle voedingsstoffen uit hun voedsel te halen.

Dus schrik niet als je je chinchilla hun poep ziet eten. Je hoeftje dan niet naar de dierenarts te haasten. Dit is een natuurlijk proces dat chinchilla’s helpt gezond te blijven.

– Hoeveel voer moet ik mijn chinchilla geven?

Als het gaat om de exacte hoeveelheid chinchillakorrels die je chinchilla zou moeten eten, is het relatief moeilijk om een ​​nauwkeurige meting te bepalen. Het is belangrijker dat je chinchilla geniet van het voer dat je geeft, ze blijft eten en op een gezond gewicht blijft.

De meeste chinchilla’s hebben geen probleem met te veel eten. Over het algemeen zouden ze elke dag ongeveer 1-2 eetlepels korrelvoer moeten eten. Je kunt ervoor kiezen om dit voer de hele dag in hun kom te laten staan ​​of ‘s ochtends een schepje te geven en ‘s avonds nog een.

Chinchilla’s moeten verder altijd hooi beschikbaar hebben. Je kunt dit in hun kooi laten zodat ze in hun eigen tempo kunnen eten. Als je merkt dat je chinchilla stopt met eten of meer eet dan normaal, kun je dit gedrag met je dierenarts bespreken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart