beste chinchilla kooi

Beste chinchilla kooi o.b.v. reviews: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste chinchilla kooi? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Als je een chinchilla als huisdier hebt, dan wil je natuurlijk alles doen om je lieve vriendje zo gelukkig mogelijk te maken. Ervoor zorgen dat hij of zij een comfortabel huisje heeft zal daar in grote mate aan bijdragen.

Chinchilla’s zijn zeer actieve dieren, dus het is belangrijk om ze een ruimte te bieden waar ze ruimte hebben voor zowel acrobatiek als spelen met hun speelgoed. Ze houden ook van kauwen, dus de beste kooi voor je chinchilla moet gemaakt zijn van metaal. Chinchilla’s zijn ook sociale dieren, dus voldoende ruimte voor een partner moet ook een prioriteit zijn.

Niet elke chinchilla kooi is van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk dat je wat onderzoek doet voordat je er zomaar een aanschaft. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste chinchilla kooi. Hier zijn 5 winnaars uit gekomen.

Lees gauw verder om de beste chinchilla kooi voor jouw lieve huisdier te ontdekken!

5x de beste chinchilla kooien

We zijn opzoek gegaan naar de beste chinchilla kooi en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, grootte, prijzen en beoordelingen.

Alle kooien in onze lijst zijn geschikt voor chinchilla’s en geven ze een comfortabel en veilig onderkomen. Bekijk de verschillende opties en lees de korte beschrijvingen door om de beste chinchilla kooi voor jou te vinden!

1. Savic Knaagdierkooi Royal Suite 95 Dubbel

Savic Knaagdierkooi Royal Suite 95 Dubbel

Als je opzoek bent naar de beste chinchilla kooi, dan is de Savic Knaagdierkooi Royal Suite 95 Dubbel een geweldige keuze. Deze luxe kooi geeft je huisdier een heerlijk, veilig en comfortabel onderkomen.

Deze kooi is ontworpen volgens de wensen van eigenaren en huisdieren. De gehele voorkant kan geopend worden, waar door je gemakkelijk het eten en drinken kunt verversen en de kooi kunt schoonmaken.

Zoals je kunt zien op de afbeelding heeft deze kooi twee verdiepingen, waardoor je lieve huisdier meer ruimte en vrijheid geeft. De toegang tot de bovenste verdieping kan afgesloten worden, in geval dat je twee chinchilla’s hebt en deze bijvoorbeeld door ziekte gescheiden moeten worden.

De ondersteunende pootjes van de kooi hebben 4 wieltjes, waardoor je de kooi gemakkelijk te verplaatsen is. Dit geeft je extra ruimte voor het dagelijkse onderhoud, zoals voeden, hooi verversen, etc. Ook als je het huis moet schoonmaken is het fijn als je de kooi even kunt verplaatsen.

Het ijzergaas is donker marineblauw, en ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens zeer robuust en duurzaam. De totale afmeting van deze kooi is 95 x 63 x 120 cm.

2. Savic Knaagdierkooi Tasmania 120

Deze prachtige chinchilla kooi is van hetzelfde merk als de vorige besproken kooi. De ruime Savic Tasmania 120 knaagdierkooi is geschikt voor meerdere soorten dieren, zoals ratten, fretten, degoes en chinchilla’s. De luxe koi zorgt ervoor dat je huisdier / huisdieren zich meteen thuis zullen voelen.

Inbegrepen bij de kooi zitten 6 houten platformen, 6 houten trappen en 4 roestvrijstalen voederbakken. Zo is de kooi gelijk klaar voor het intrekken van de nieuwe bewoners. Wanneer je een nieuwe familielid wil voorstellen, kun je ze direct in de kooi laten socialiseren of paren. Het scheidingsrooster maakt het mogelijk om de kooi in het midden te splitsen, zodat je huisdier de nieuwe bewoner in alle rust kan leren kennen.

Aan de voorzijde bevinden zich 2 grote dubbele deuren, die elk voorzien zijn van een geïntegreerde kleinere deur. Wanneer jouw lieve huisdieren de kooi mogen verlaten om jouw huis te verkennen dan gebruik je de grote deuren. Mocht je in de kooi willen werken of schoonmaken zonder dat je dieren ontsnappen dan kun je de kleine deuren gebruiken.

De kooi is voorzien van vier 360°-draaibare wieltjes waarvan 2 met remmen, hierdoor kun je de kooi gemakkelijk verplaatsen als dit nodig is. De totale afmeting van deze kooi is 120x65x107 cm.

3. Knaagdierkooi Starter Degu- Chinchilla

knaagdierkooi Starter Degu- Chinchilla

Als je opzoek bent naar een mooie ruime kooi voor je chinchilla, dan is de ‘Starter’ kooi van Happybird ook een geweldige optie. Deze kooi is geschikt voor zowel vogels als chinchilla’s, degoes en ratten. Het is een mooie ruime kooi waar je chinchilla een fijn huisje aan zal hebben.

Deze chinchilla kooi is bovendien qua prijs een stuk voordeliger dan de vorige twee besproken opties, dus als je met een wat kleiner budget zit, dan is dit misschien wel de beste chinchilla kooi voor jou.

De kooi wordt compleet geleverd met 3 platforms, 3 trappen, een slaapzak en een speelbuis. Zo ben je meteen van alles voorzien wat er thuis hoort in een een chinchilla kooi.

De afmetingen van deze kooi zijn 71x41x106 cm.

4. FURNIBELLA Knaagdierenkooi

FURNIBELLA Knaagdierenkooi

FURNIBELLA heeft ook een prachtige knaagdierenkooi op de markt gebracht. Deze kooi is geschikt voor chinchilla’s, ratten, konijnen en fretten. Het is een ruime kooi, waar elke chinchilla zich snel in thuis zal voelen.

De hele kooi is gemaakt van metaal, waardoor hij bijzonder stevig en duurzaam is. De rasterafstand bedraagt circa 2,3 cm bij een draaddikte van circa 4 mm of circa 2,5 mm.

Bovendien is de kooi mobiel en gemakkelijk toegankelijk, dankzij de aan de onderkant van de kooi aangebrachte wielen. Je kan de kooi hierdoor gemakkelijk naar eigen wens verplaatsen. Dankzij de op 3 verdiepingen aangebrachte deurtjes kunnen de knaagdieren er comfortabel en eenvoudig op elk niveau van het hok worden uitgetild of ingezet.

De montage van de kooi gebeurt in slechts enkele minuten. De meegeleverde basisuitrusting is dankzij de voederbak en de 250 ml drinkfles ook ideaal voor starters op het gebied van het houden van chinchilla’s.

Ook is de kooi gemakkelijk te reinigen. Door de onder de kooi aangebrachte lade kan de kooi gemakkelijk en in slechts enkele minuten schoon worden gemaakt. De platforms en hellingen kunnen voor het reinigen ook eenvoudig worden verwijderd.

De afmeting van deze kooi is 64 x 43,7 x 131,2 cm (l x b x h).

5. Knaagdierkooi Space

beste chinchilla kooi

Deze kooi is van een merk die je al eerder voorbij hebt zien komen in deze lijst “Happy Bird”. Het is een fijne kooi die geschikt is voor zowel vogels als verschillende soorten knaagdieren, waaronder chinchilla’s.

De kooi is geheel compleet met 2 voerbakken, vier zitstokken, een knaagdiepakket, 2 ladders en 2 platforms. Daar de laatste 2 van hout zijn is er een vervangingskit ( ladders en plateaus )

Deze chinchilla kooi is te gebruiken met of zonder het standaard. Je kunt hem dus zo met het onderstelsel in je huis zetten, maar je kunt hem bijvoorbeeld ook op een kastje plaatsen. De afmeting van deze kooi is 77x46x151 cm.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste chinchilla kooi

Als je opzoek bent naar de beste chinchilla kooi zijn er wat dingen om goed naar te kijken voordat je zomaar een aankoop doet. Hieronder volgen de belangrijkste zaken om te overwegen bij het maken van een beslissing.

– Materiaal

De beste chinchilla kooi moet van de juiste materialen gemaakt zijn. Metaaldraad is het voorkeursmateriaal voor chinchillakooien. Hun dikke vacht maakt ze vatbaar voor oververhitting, dus je wilt een kooi kiezen die hen voldoende luchtstroom geeft. Metaal heeft ook de voorkeur omdat chinchilla’s kauwen op alles wat ze om zich heen zien. Door genoeg kauwspeeltjes te geven, kunnen ze de kauwvlakken krijgen die ze nodig hebben, maar je wilt nog steeds alle plastic of houten oppervlakken goed in de gaten houden.

Sommige kooien hebben plastic bodems of platforms die over het algemeen in orde zijn, zolang de staven en draden van metaal zijn. Dit is om te voorkomen dat de chinchilla’s de materialen opeten en om ze in bedwang te houden. Voor kooien met plastic bodems, zolang er een soort draadinzet is die de dieren van het plastic materiaal scheidt, is het oké.

Het is ook belangrijk dat je chinchillakooi stevige platforms en hellingen heeft. Terwijl andere kleine huisdieren rennen en klimmen op draadoppervlakken kunnen verdragen, hebben chinchilla’s gevoelige voeten die vatbaar zijn voor verwondingen. Zorg ervoor dat platforms en andere ruimtes ofwel zijn gemaakt van massief metaal of zijn bedekt met gezellige stoffen of metalen trays.

– Maat

De beste chinchilla kooi moet ook de juiste afmetingen hebben. Chinchilla’s zijn grote knaagdieren plus ze zijn graag samen, dus als je twee chinchilla’s in een kooi stopt, moet deze groot genoeg zijn om ze beide gelukkig te houden. In het wild springen en bewegen chinchilla’s bovendien bijna de hele tijd. In feite kunnen ze in één enkele sprong meer dan twee meter hoog springen. Zoek dus naar een grote chinchillak kooi.

Ze hebben genoeg ruimte nodig om rond te rennen en te spelen en ze houden vooral van omgevingen met meerdere niveaus. Zorg er daarom voor dat je een kooi kiest die groot en breed genoeg is, zoals de opties die we in onze lijst hebben uitgelicht. En houdt in gedachten: hoe groter hoe beter. Als je dus genoeg ruimte en budget hebt, ga dan altijd voor een zo groot mogelijke kooi.

Chinchilla’s houden van hoogtes en zitten het liefst hoog om hun omgeving te overzien. Randen en kooiaccessoires die als landingspunten van de ene naar de andere zijn gerangschikt, zijn daarom ook ideaal.

– Accessoires

Omdat chinchilla’s zo slim zijn, hebben ze veel mentale en fysieke stimulatie nodig. Je moet chinchilla-accessoires zoals speelgoed, kauwsnacks, schuilplaatsen, enz. in de leefomgeving opnemen om ervoor te zorgen dat je chinchilla’s zo gelukkig mogelijk zijn. Zorg ervoor dat er ook ruimte is voor de benodigde accessoires zoals voerbakjes, een waterfles en misschien je stofbadcontainer als je van plan bent ze in de kooi te doen.

beste chinchilla voer

Veelgestelde vragen over chinchilla kooien

Hopelijk heb je bij deze de beste chinchilla kooi voor jou gevonden. Mocht je verder nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Waarom hebben chinchilla’s kooien nodig?

Elk knaagdier die je thuis als huisdier houdt, dient een kooi te hebben, voor zijn eigen bestwil. Vanwege het risico op verwonding of ontsnapping mogen chinchilla’s niet vrij in huis worden gehouden. Het is belangrijk om een ​​kooi voor je chinchilla te hebben waarmee ze de actieve levensstijl kunnen nabootsen die ze in het wild zouden hebben. Vandaar dat een grote kooi wordt aangeraden. Chinchilla’s komen oorspronkelijk uit het Andesgebergte en zijn van nature schone, actieve, speelse wezens met een behoefte om te kauwen. Door je chinchilla een geschikte leefomgeving te bieden, help je hem gelukkig en gezond te houden.

– Hoe groot moet een chinchilla kooi zijn?

Voor een chinchilla kooi geldt, hoe groter hoe beter. Voor twee chinchilla’s heb je een ruime kooi nodig van minimaal een vierkante meter bodemoppervlak. Groter is beter want chinchilla’s hebben beweging nodig en ruimte om te rennen en springen. Voor ieder dier extra moet je minstens een halve vierkante meter aan extra bodemoppervlak aanhouden.

Nog belangrijker dan horizontale ruimte is om zoveel hoogte te bieden als je kunt accommoderen. Chinchilla’s houden van hoge ruimtes en meerdere platforms om tussen te springen.

– Heeft een chinchilla kooi bodembedekking nodig?

Ja zeker, chinchilla’s hebben zachte bodembedekking nodig. Aangezien hun kooi hoog moet zijn, fungeert een dikke laag natuurlijke bodembedekking ook als schokdemper in geval van een val. Bovendien absorbeert het van nature urinegeuren en kan het als compost worden gebruikt na het schoonmaken van de kooi. Zorg er wel voor dat je voor veilige bodembedekking gaat, waar chinchilla’s op kunnen kauwen zonder dat het gevaarlijk is.

– Van welk soort speelgoed houden chinchilla’s?

Chinchilla’s houden van spelen en van speelgoed, dus ervoor zorgen dat je genoeg speeltjes in de kooi aanwezig hebt is zeer belangrijk. Bij het winkelen voor speelgoed en kooiaccessoires, is het absoluut noodzakelijk dat je precies weet welke materialen chinchilla-veilig zijn. Alles moet veilig zijn om op te kauwen, aangezien chinchilla’s dit graag doen. Verder moet het gemakkelijk schoon te maken zijn, zodat het frist blijft.

Bij het selecteren van speelgoed is het ideaal om een ​​grote verscheidenheid aan natuurlijke materialen te hebben. Het is ook leuk om verschillende soorten materialen speeltjes uit te kiezen, zodat je chinchilla elke textuur kan gebruiken die ze willen / nodig hebben. Het speelgoed dat een chinchilla het snelst vernietigt, is het speelgoed dat ze het meest nodig hebben. Als speelgoed niet opvalt, heeft het geen nut. En het doel van kauwspeelgoed is om de tanden te helpen trimmen en om omgevingsstimulering te bieden.

– Van welk materiaal moet de kooi zijn gemaakt?

De meeste chinchilla kooien zijn gemaakt van metaal draad. Houten kooien en draden met verf of giftige chemicaliën worden afgeraden omdat ze waarschijnlijk op hun kooien zullen kauwen. Je wilt niet dat je chinchilla ziek wordt van chemicaliën of zich een weg uit hun kooi kauwt!

Glazen tanks en andere soorten aquaria die bedoeld zijn voor reptielen zijn ook ongeschikt voor chinchilla’s vanwege het gebrek aan ventilatie en het potentieel voor het creëren van een habitat die te vochtig is.

Als je kooi van draad is gemaakt, zorg er dan voor dat je een klein houten gedeelte op de vloer hebt waar ze op kunnen staan. Als je chinchilla de hele dag op draad staat, kunnen ze zweren aan hun voeten krijgen.

– Wat voor soort voerbakken moeten aanwezig zijn in een chinchilla kooi?

De meeste mensen geven de voorkeur aan voerbakken die aan de wanden van de kooi hangen. Ze zijn eenvoudig te verwijderen, schoon te maken en opnieuw te vullen. Waterflessen die aan de buitenkant van de kooi hangen, zijn de beste manier om water te geven aan chinchilla’s. Kommen die op de grond staan, worden snel vuil en nemen te veel vloeroppervlak in beslag om praktisch te zijn. Voedselbakken en waterflessen moeten wekelijks worden schoongehouden en gedesinfecteerd.

– Waar slapen chinchilla’s?

Chinchilla’s slapen vaak op de vloer van hun kooien. Een klein hok dat op de grond zit of aan de zijkant van de kooi hangt, is een leuke toevoeging aan de kooi, zodat ze wat privacy hebben. Als je meerdere chinchilla’s hebt, hebben ze ook meerdere hokken nodig, zodat ze wat tijd alleen kunnen hebben. Hangmatten die aan de bovenkant van de kooi hangen, kunnen ook een comfortabele plek zijn voor je chinchilla om een ​​dutje te doen.

– Wat is Chinchillastof?

Chinchilla’s nemen graag een stofbad om zichzelf schoon te maken en vocht uit hun vacht te verwijderen. Je moet dagelijks voor een stofbad zorgen om hen te helpen hun hygiëne op peil te houden. De kom moet groot genoeg zijn om erin rond te rollen en moet elke dag ongeveer 10 minuten in de kooi worden geplaatst.

Laat het stofbad niet in hun kooi achter, anders maken ze het stof vuil met urine, ontlasting en voedselkruimels. Het stof kan worden hergebruikt zolang het schoon is. Je kunt chinchillastof kopen bij de meeste dierenwinkels of online.

– Hoe maak je een chinchilla kooi schoon?

Chinchilla’s zijn relatief schone dieren, maar hun poep en grote rommel moeten dagelijks worden verwijderd. De hele kooi moet eenmaal per week grondig worden schoongemaakt met afwasmiddel en water of een ander diervriendelijk schoonmaakmiddel.

Maak ook wekelijks speelgoed en accessoires schoon en controleer ze daarbij op gevaren. Gebruik geen bleekmiddel of agressieve chemicaliën om de kooi schoon te maken. Zorg er ook voor dat de kooi helemaal droog is voordat je hem opnieuw bekleedt en je chinchilla er weer in plaatst.

– Waar moet ik de chinchilla kooi plaatsen?

Chinchilla’s zijn niet bestand tegen extreme temperaturen, en het potentieel voor roofdieren om in de kooi te komen of de kooideur te openen, betekent dat chinchilla’s binnen moeten worden gehouden. Het deel van je huis waar je de chinchillakooi plaatst, is belangrijk.

Chinchilla’s doen het het beste in een droge, rustige, goed geventileerde ruimte met natuurlijk licht. Chinchilla’s zijn gevoelig voor oververhitting en moeten dus buiten direct zonlicht gehouden worden als het heet is.

Ze mogen niet worden bewaard in badkamers, kasten, kleine keukens of gebieden waar hun kooi waarschijnlijk heen en weer wordt geduwd. Chinchilla’s zijn sociale dieren. Door ze in een gebied te houden waar ze je vaak zien, voorkom je dat ze zich geïsoleerd voelen en kunnen ze wennen aan je aanwezigheid. Ze moeten echter uit de buurt van speelkamers of ruimtes met veel lawaai en activiteit worden gehouden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart