beste broedmachine

Beste broedmachine o.b.v. reviews: Top 5!

In de natuur zijn het broedse hennen die bevruchte eieren uitbroeden. Maar wat doe je als je eieren wilt uitbroeden maar geen broedse hen hebt? Dat is geen probleem, want met de beste broedmachine ga je in 21 dagen van ei naar schattige kuikentjes.

Je kunt een broedmachine voor kippeneieren gebruiken, maar ook voor andere eiren, zoals van ganzen, duiven of kwartels. Broedmachines voor eieren zijn apparaten die het proces nabootsen dat een broedende kip doormaakt om haar kuikens uit te broeden.

Ze zullen werken om de eieren in een optimale omgeving te houden om uit te komen door verschillende factoren te regelen, zoals temperatuur en vochtigheid. De beste broedmachines zullen zelfs de eieren voor je keren, waardoor je er helemaal niet meer naar hoeft om te kijken.

Niet elke broedmachine is van dezelfde kwaliteit, dus het is verstandig om van te voren wat onderzoek te doen. Wij hebben je geholpen door opzoek te gaan naar de beste broedmachine. Hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste broedmachine voor jou te ontdekken!

5x de beste broedmachines

We zijn opzoek gegaan naar de beste broedmachine en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, prijs en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijs en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste broedmachine voor jou uit!

1. Flanner Broedmachine 

Als je opzoek bent naar de beste broedmachine, dan is deze broedmachine van Flanner een geweldige keuze. De broedmachine is zeer geschikt voor het uitbroeden van kippen, eenden, kwartels, vogels en ander gevogelte. De broedmachine heeft 12 vakken die plaats biedt voor tot wel 60 eieren.

De broedmachine is voorzien van een automatisch rolsysteem en automatische temperatuurregeling, en vele andere specificaties. Het is een ideale broedmachine voor beginners en kinderen om te experimenteren met het broeden, maar ook zeer geschikt voor mensen met meer ervaring in broeden.

De broedmachine heeft een transparante deksel, waardoor je elk moment je eitjes kunt observeren. De ingebouwde ventilator zorgt ervoor dat de lucht altijd goed rond kan circuleren. Met de meegeleverde luxe hygrometer kan de vochtigheid nauwkeurig worden afgelezen.

2. Mart-trade HHD Broedmachine

Deze zeer kwalitatieve broedmachine is geschikt voor ongeveer 36 kippeneieren. Er kunnen diverse soorten eieren in denk aan eenden, kwartel, kanarie, ganzeneieren etc.

De broedmachine is volautomatisch, wat betekent dat je zelf nergens aan hoeft te denken. De eieren draaien automatisch elke twee uur. Bovendien is deze broedmachine voorzien van een ingebouwde hygrometer en ingebouwde led schouwlamp. De machine heeft duidelijke LED-indicatoren voor het aangeven van de temperatuur, het draaien van de eieren, de luchtvochtigheid en het aantal broeddagen.

Deze broedmachine is voorzien van grote ventilatoren voor goede luchtcirculatie. De temperatuur is zeer nauwkeurig af te stellen tussen 30-39,5°C. Het water toevoegen gaat doormiddel van het vullen van de la, de machine kan hierdoor dicht blijven.

Er zit bovendien een tansparant gedeelte in de deksel om het broedproces goed te kunnen volgen zonder het broedproces te verstoren.

3. Mart-trade HHD Broedmachine

Mart-trade HHD broedmachine

Zoals je kunt zien is deze broedmachine van hetzelfde merk als de vorige besproken optie. Deze broedmachine is geschikt voor: 12 kippeneieren, 9 eendeneieren, 4 ganzeneieren, 4 duiveneieren, 35 kwarteleieren enz. Je kunt verschillende eieren combineren om het effect van het gelijktijdig uitglijden te bereiken.

In deze machine draaien de eieren automatisch. Elke 1 minuut wordt het ei automatisch omgedraaid om het gelijkmatig te verwarmen. Het beschikt over een multifunctionele eierplank met instelbare interval.

Verder is de broedmachine voorzien van automatische temperatuurregeling & led-scherm & ontluchting: het beschikt over eenvoudige knoppen die gemakkelijk te bedienen zijn. Het beschikt over een automatische temperatuurregeling en een automatische weergave van de huidige temperatuur. Bovendien is de machine voorzien van goede ventilatie zodat de eieren voldoende lucht hebben om te ademen.

In vergelijking met conventionele broedkast voor eieren heeft dit intelligente apparaat zijn broedbaarheid aanzienlijk verbeterd. Na de tests kan de uitloopbaarheid van deze broedkast tot 80% bedragen.

4. Broedmachine RCom King Suro

Broedmachine RCom King Suro

De King Suro max-20 broedmachine van het merk Rcom is ook een hele fijne machine om mee te broeden. De middelgrote broedmachine is zeer gebruiksvriendelijk en geschikt voor het uitbroeden van verschillende soorten eieren. Je kunt de roosters zo in de machine plaatsen zodat alle eieren goed in te leggen zijn. De broedmachine kan worden ingesteld op de gewenste temperatuur en luchtvochtigheid en doet verder alles automatisch. Je hoeft niet meer om te kijken naar de machine tot een paar dagen voor de eitjes uitkomen, makkelijker kan niet.

Deze broedmachine is dan ook vol automatisch. Dat wil zeggen dat deze machine zelf de temperatuur, de luchtvochtigheid regelt en de eieren automatisch keert. Het keren van de eieren wordt gedaan door middel van een kantelsysteem zo wordt het boven stel telkens 90 graden gedraaid. Deze broedmachine is ook zeer geschikt voor gevoelige eieren zoals de eieren van roofvogels, uilen, papegaaien, parkieten, enzovoorts.

De bodem is voorzien van anti-slip mat waardoor de net uitgekomen kuikens genoeg grip hebben. Dit voorkomt het uitglijden en zorgt voor stabiliteit bij je kuikens.

De King Suro Max-20 is een betaalbare professionele broedmachine voor zowel de beginner als de professional.

5. Brinsea Mini ECO broedmachine

Brinsea Mini ECO broedmachine

De Brinsea Mini II Eco is zeer eenvoudig in gebruik en is daardoor de ideale broedmachine voor beginners. De Brinsea Mini II Eco heeft een capaciteit van 10 kippeneieren, 24 kwarteleieren, 12 fazanteneieren of 8 eendeneieren. Dankzij de doorzichtige kap kan het broedproces vanuit elke hoek goed gevolgd worden. De Brinsea Mini II heeft, net als de Brinsea Maxi II, een 12V adapter en is daarom ook zeer veilig, hierdoor zijn de broedmachines ook zeer geschikt voor gebruik door kinderen, bijvoorbeeld op scholen. Geweldig om kinderen de ontwikkeling te laten beleven van ei tot kuiken.

De broedmachine is in de fabriek reeds ingesteld op de meeste voorkomende broedtemperatuur, dit is echter eenvoudig aan te passen. De elektronische thermostaat zorgt voor een nauwkeurige temperatuur welke eenvoudig is af te lezen op de bijgeleverde glasthermometer.

De eieren dienen tweemaal per dag handmatig gekeerd te worden en het vochtreservoir moet ongeveer één keer per twee dagen bijgevuld worden.

De Brinsea Mini II heeft zeer goede broedresultaten. Het kunststof heeft bovendien een Biomaster antimicrobiële toevoeging, waardoor het risico op onverklaarbare mislukte uitkomsten verkleind wordt.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste broedmachine?

Wanneer je opzoek bent naar de beste broedmachine voor je eieren, dan zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Hier volgen de belangrijkste dingen om op te letten bij het maken van een keuze:

– Hoe beoordeelt en handhaaft de broedmachine de vochtigheid nauwkeurig?

Vochtigheid is een van de belangrijkste factoren om te handhaven bij het uitkomen van eieren. Sommige broedmachines voor kippeneieren hebben een hygrometer, zodat je de luchtvochtigheid kunt aflezen en deze kunt aanpassen aan je behoeften. Als je broedmachine echter geen hygrometer heeft, moet je er een apart kopen en deze samen met de broedmachine gebruiken, om er zeker van te zijn dat je altijd de juiste temperatuur aanhoudt.

– Hoe vaak controleert de broedmachine de temperatuur?

Veel broedmachines voor kippeneieren hebben een digitaal menu dat de live interne temperatuur van de broedmachine weergeeft. De temperatuur is eenvoudig in te stellen via het display. Andere broedmachines voor kippeneieren zijn mogelijk vooraf ingesteld op een bepaalde temperatuur en zijn niet instelbaar. Het is belangrijk om de details van de temperatuurinstellingen van je broedmachine te kennen voordat je deze gebruikt.

– Keert de broedmachine de eieren automatisch?

Vervolgens moet je controleren of je broedmachine een automatische keerinrichting heeft. Het keren van eieren is het meest intensieve aspect van het uitbroeden van eieren. Eieren moeten meerdere keren per dag worden omgedraaid om ervoor te zorgen dat het ei gelijkmatig wordt opgewarmd. Een automatische keerfunctie is een enorm pluspunt, omdat je de eieren niet met de hand hoeft te draaien.

– Hoe groot is de broedmachine?

Denk vervolgens na over hoeveel eieren je tegelijk wilt uitbroeden. Je vindt broedmachines die 6 tot honderden eieren tegelijk kunnen verwerken. Zorg ervoor dat je een broedmachine kiest met een capaciteit die groot genoeg is om het uitkomen van de eieren te vergemakkelijken.

– Wat is de prijs?

Voor veel mensen is de prijs van een broedmachine ook belangrijk. Prijzen kunnen variëren van €30-€200+ op basis van verschillende factoren, waaronder: kwaliteit, functies en grootte.

Als je van plan bent je broedmachine vaker te gebruiken, is het de moeite waard om meer uit te geven om een ​​kwalitatief hoogwaardiger exemplaar aan te schaffen. Als je echter slechts één keer wilt uitbroeden, is een goedkopere broedmachine misschien voldoende. Kijk wel goed of deze broedmachine alle belangrijke kenmerken heeft, zoals we hierboven benoemd hebben.

beste broedmachine

Veelgestelde vragen over broedmachines

Hopelijk heb je bij deze de beste broedmachine voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Welk vochtigheidsniveau is het beste voor kippeneieren?

Voor kippeneieren moet de vochtigheid van de broedmachine worden ingesteld op 40-50% voor dagen 1-18.

Het is belangrijk om deze luchtvochtigheid gedurende deze periode redelijk constant te houden. Dag 18-21 dien je de luchtvochtigheid te verhogen tot 65-75%. Dit is essentieel om te voorkomen dat het kuiken aan de schaal blijft plakken. Een te hoge of te lage vochtigheid tijdens de incubatie kan het succes van het uitkomen drastisch beïnvloeden.

– Hoe lang duurt het om een ​​kippenei uit te broeden in een broedmachine?

Het duurt 21 dagen voordat je eieren uitkomen. Net zoals bij mensen baby’s kan er echter enige variatie zijn, waarbij sommige kuikens vroeg uitkomen of sommige kuikens later dan de rest. Als er een aantal eieren nog niet zijn uitgekomen, kun je dus het beste tot 5 dagen wachten, want wie weet komt het kuikentje er nog uit.

– Hoe snel moet je bevruchte kippeneieren in een broedmachine doen?

Bevruchte eieren moeten binnen 7 dagen in de broedmachine gaan. Sommige mensen hebben succes gehad met eieren die ongeveer 14 dagen zijn bewaard, maar hoe langer ze buiten de broedmachine worden gehouden, hoe kleiner de kans dat ze met succes uitkomen.

Terwijl de eieren wachten om in de broedmachine te worden geplaatst, moet je ze op 12 ° C houden, anders kunnen de embryo’s zich te snel ontwikkelen.

– Hoe vaak moet ik mijn kippeneieren in de broedmachine keren?

Je moet je eieren minstens 3 keer per dag omdraaien. 4-6 per dag is nog beter.

Om ervoor te zorgen dat je niet in de war raakt, kun je het beste met potlood een X zetten aan één kant van het ei, zodat je het visueel kunt bijhouden. Zorg er ook altijd voor dat je voorzichtig bent bij het draaien van de eieren om te voorkomen dat een van de kleine ontwikkelende bloedvaten scheurt.

Denk er ook aan dat dag 18 lockdown is, dus draai je eieren niet om na dag 18. Zorg ervoor dat je de eieren vóór dag 18 met het brede uiteinde iets naar boven legt, nooit het puntige uiteinde naar boven.

Als je dit allemaal te lastig vindt en bang bent dat je het vergeet of iets fout doet, ga dan voor een automatische broedmachine. Deze zijn zeer handig en je hoeft hierbij helemaal niet meer naar je eieren om te kijken. Alles wordt automatisch gedaan. Ze zijn tegenwoordig helemaal niet meer duur en het geld meer dan waard.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart