beste bodembedekking hamster

Beste bodembedekking hamster o.b.v. reviews: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste bodembedekking voor jouw hamster? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Hamsters zijn ontzettend leuke diertjes en je wilt natuurlijk de beste leefomgeving voor je lieve huisdier creëeren. Met de beste bodembedekking kan de kooi van je hamster aanvoelen als een koninkrijk. Comfortabele, passende en natuurlijk veilige bodembedekking is een van de gemakkelijkste en meest fundamentele manieren om je huisdier gelukkig en gezond te houden.

Er zijn ontzettend veel verschillende opties op de markt en deze zijn niet allemaal van dezelfde kwaliteit. Maar hoe weet je of het ene product beter is dan het andere? Om je te helpen bij het maken van de juiste beslissing, zijn we opzoek gegaan naar de beste bodembedekking voor hamsters en hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste bodembedekking voor jouw hamster te ontdekken!

5x de beste bodembedekking voor hamsters

We zijn opzoek gegaan naar de beste bodembedekking voor hamsters en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, voor- en nadelen, prijzen en klanten beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste bodembedekking voor je hamster uit!

1. Back-2-Nature Bodem voor Knaagdieren

Als je opzoek bent naar de beste bodembedekking voor je hamster dan is deze Back-2-Nature bodembedekking voor knaagdieren en andere kleine dieren een geweldige keuze. Met meer dan 200 zeer positieve klanten beoordelingen weet je zeker dat je een kwaliteitsproduct in huis haalt.

Deze bodembedekking is gemaakt van > 99 % gerecycled papier zonder toevoegingen of chemicaliën. Deze bodembedekking heeft veel voordelen en eigenlijk alles wat je zoekt in de beste bodembedekking voor jouw lieve hamster. De bijzondere eigenschappen zijn o.a.:

  • Natuurlijke insluiting van geurtjes.
  • Geen toevoegingen of chemicaliën.
  • Uitermate absorberend – superieure kwaliteit.
  • Gaat lang mee.
  • Licht in gewicht en eenvoudig te gebruiken.
  • Zowat geen stofvorming – vermindert spoorvorming en laat geen vlekken achter op de vloer.

2. Happy Home Hennepvezel 

Als je opzoek bent naar de beste bodembedekking die compleet geurloos is, dan zijn deze fijne hennepvezels van Happy Home ook een uitstekende keuze. Deze bodembedekking kan vocht optimaal absorberen en nare geurtjes voorkomen. Het is een 100% natuurlijke en milieuvriendelijke bodembedekking.

Doordat de hennepezels heerlijk zacht zijn van structuur, zijn deze ideaal voor konijnen, cavia’s, hamsters en andere soortgelijke dieren. Ook vogels kunnen hennepvezels fijn vinden. Deze natuurlijke vezels hebben een hoog vochtabsorptievermorgen waardoor plas wordt opgenomen en vieze luchtjes gauw worden geëlimineerd. 

Hennep is daarnaast zuinig in gebruik en is stofarm. Hierdoor is deze bodembedekking ook zeer geschikt voor dieren en mensen met een stofallergie.

3. Joris No Smell Cotton N Cotton 

Het merk ‘Joris no smell’ heeft ook een zeer fijne bodembedekking voor hamsters en andere knaagdieren en kleine dieren op de markt gebracht. De Cotton N Cotton is zeer zacht en comfortabel voor je lieve huisdier. Ook is hij stofarm en dus geschikt voor dieren met allergieën en een groot deel van de ratten. Het zorgt daarnaast voor een drastische stankvermindering. Alle nare geurtjes worden namelijk geabsorbeerd.

De bodembedekking is licht en zorgt voor graaf speelmogelijkheden. Het product is ook natuurlijk en milieuvriendelijk, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over schadelijke chemicaliën.

4. Hemparade Hennepvezelstrooisel 

Dit hennepvezelstrooisel van Hemparade is ook een geweldige bodembedekking voor je kleine vriendje. Hennepvezel is een 100% natuurlijke en milieuvriendelijke bodembedekking voor zowel knaagdieren als vogels. Het hoge absorptievermogen, neemt vieze geurtjes weg en is ook comfortabel voor jouw huisdier. Alle urine wordt direct geabsorbeerd, zodat niemand er last van heeft.

Hennepvezelstrooisel is zeer geschikt voor mensen en dieren met een stofallergie en is zeer zuinig in het gebruik. Je doet dan ook erg lang met één verpakking en zal hierdoor uiteindelijk geld besparen.

5. Flamingo Bodembedekking geperst hennepvezel 

Last but not least: De bodembedekking van Flamingo. Je bent al eerder in deze lijst hennepvezel tegengekomen (zie nummer 4). Het verschil bij deze bodembedekking is dat hij is gemaakt van geperst hennepvezel. Hierdoor is de bodembedekking wat fijner van structuur. Hier kun jij of je kleine vriendje misschien de voorkeur aan geven.

Hennepvezel is vrijwel stofvrij wat een zeer groot voordeel is. Dit is geweldig voor huisdieren en zelfs mensen met allergieën. Ook is deze bodembedekking zuinig in gebruik daar het veel vocht opneemt. Het houdt je hok langer droog en gaat onaangename geuren langer tegen.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste bodembedekking voor je hamster

Wanneer je opzoek gaat naar de beste bodembedekking voor je hamster zijn er een aantal factoren om goed te overwegen. Hier volgen de belangrijkste dingen om goed op te letten:

Type materiaal:

Er zijn verschillende soorten materialen die je kunt tegenkomen wanneer je aan het shoppen bent voor de beste bodembedekking voor je hamster. Elk heeft zijn eigen set van voor- en nadelen. Papier wordt gewaardeerd om zijn zachtheid en het gemak waarmee je huisdier er doorheen kan navigeren. Het is ook vaak zeer composteerbaar, wat de impact op het milieu kan verminderen. De kwaliteit kan echter inconsistent zijn, en het is ook vaak niet uitstekend met geurabsorptie.

Houtkrullen zijn meestal de goedkoopste optie, maar er is een breed scala aan problemen die ermee gepaard gaan. Om te beginnen is het vaak erg kruimelig of “stoffig”, wat de uiteindelijke opruiming een stuk moeilijker maakt. Hout kan zelfs scherpe of gekartelde punten bevatten die schadelijk kunnen zijn voor je huisdier.

Hennepvezel en houtpulp zijn zeer populaire opties wanneer het gaat om de beste bodembedekking voor hamsters.

Geurbeperking:

Natuurlijk wil je ook iets de nare geuren kan verminderen die zich in een hamsterkooi ophopen. Elk product heeft zijn manier om met deze situatie om te gaan. Sommigen gebruiken bijvoorbeeld chemicaliën, anderen gebruiken zuiveringszout, terwijl weer anderen gewoon vertrouwen op de natuurlijke absorberende eigenschappen van het materiaal. We raden je niet aan om voor een product met chemicaliën te kiezen. Dit soort opties hebben we dan ook niet opgenomen in deze lijst.

Dieren met gezondheidsgevoeligheden zullen waarschijnlijk het beste gediend zijn met iets natuurlijks, hoewel dit ook kan betekenen dat je de bodembedekking misschien vaker moet vervangen. Natuurlijke oplossingen zijn namelijk niet altijd even krachtig met hun geurvermindering.

Absorptie:

Deze factor komt eigenlijk heel erg overeen met de vorige factor ‘geurbeperking’. Zorg ervoor dat de bodembedekking die je voor ogen hebt zeer absorberend is om geurtjes en doorweekte plekken te voorkomen. Hamsters urineren veel in hun kooi in combinatie met regelmatig gemorst water uit hun drinkbak. De bodembedekking moet in staat zijn om in het vocht te weken, zodat zowel de omgeving als de hamster droog en comfortabel blijven. Dit voorkomt ook veel nare geurtjes en zorgt ervoor dat je hamster comfortabel is en droge pootjes behoudt.

Zacht voor de huid en pootjes:

Ga altijd voor zachte en comfortabele bodembedekking. Zachte materialen zorgen ervoor dat je hamster gemakkelijk kan nestelen en graven zonder gewond te raken. Hamsters houden ervan om zich in te graven en beddengoed te verplaatsen om een ​​nest te vormen waar ze kunnen liggen en ontspannen. Hieruit blijkt over het algemeen dat ze blij zijn met hun leefgebied.

Stofvrij:

Hamsters hebben zeer gevoelige luchtwegen. Sommige eigenaren van gezelschapsdieren zijn hun liefste hamstervrienden zelfs kwijtgeraakt omdat ze de verkeerde bodembedekking hadden gekozen. Stofvrij is dus misschien wel de belangrijkste factor. De kooi van hamsters moet altijd ademend, niet-toxisch en stofvrij zijn. Ze brengen het grootste deel van hun tijd daar toch door met het inademen en rollen in wat hun omgeving te bieden heeft. Let op producten die praktisch stofvrij zijn om ademhalingsproblemen en allergieën te elimineren. Dit zal ervoor zorgen dat je harige vriendje een leuk, gezond en comfortabel leven leidt.

Klanten beoordelingen:

Een laatste factor om naar te kijken zijn klanten beoordelingen. Deze zijn zeer waardevol wanneer je opzoek bent naar de beste bodembedekking voor je hamster. Bij elk product staan de klanten reviews en hierin laten klanten je weten wat ze van het product vinden. Ze benoemen de eventuele voor- en nadelen en geven aan of ze het product wel of niet aanraden. Het is dan ook slim om deze van te voren door te nemen, om de beste bodembedekking voor jouw hamster eruit te pikken. Lees er altijd meerdere door om een zo eerlijk mogelijk beeld te krijgen. Als een bepaald product veel en positieve beoordelingen heeft, kun je er zeker van zijn dat het een kwalttieits product is.

In onze zoektocht naar de beste bodembedekking voor hamsters hebben we ook gekeken naar de klanten beoordelingen. We hebben enkel producten in onze lijst opgenomen met hoge beoordelingen, zodat je geen miskoop kunt doen.

beste hamsterkooi

Soorten bodembedekking om te vermijden

Hoewel er tal van veilige strooiselopties voor hamsters beschikbaar zijn, zijn er enkele bodembedekkingen op de markt die je beter niet kunt gebruiken. Hier volgen ze:

Bodembedekking met een geur / parfum:

Geurende bodembedekking is bedoeld om enkele van de geuren te verdoezelen die gepaard gaan met het hebben van een hamster, maar ze kunnen te sterk zijn voor de gevoelige neus van je kleine huisdier. Dit soort bodembedekking zit vaak ook vol met kunstmatige chemicaliën, wat kan leiden tot ademhalingsproblemen voor je hamster. Hoewel geparfumeerde bodembedekking misschien een goed idee lijkt, is het veel beter om een veilige optie te kopen die geurtjes op een natuurlijke manier tegenhoudt. Maak de kooi van je hamster ook regelmatig schoon om nare geuren zo veel mogelijk te voorkomen.

Kattenbakvulling:

Sommige hamsterbezitters gebruiken kattenbakvulling als bodembedekking, maar dit kan ook met mogelijke problemen gepaard gaan. Bij gebruik als bodembedekking kunnen gewone kattenbakvullingen geurtjes helpen verminderen, maar het is niet veilig voor je hamster. Als je bijvoorbeeld klonterige kattenbakvulling gebruikt, wat veel kattenbakvullingen zijn, kan dit problematisch zijn. Als je hamster dit namelijk inslikt kan dit een verstopping veroorzaken en zelfs je huisdier doden.

Pluizige bodembedekking:

Pluizige bodembedekking klinkt misschien aantrekkelijk en wordt in veel dierenwinkels verkocht. Helaas kan dit strooisel, dat soms als nestmateriaal wordt verkocht, een ernstig risico vormen voor de gezondheid van je hamster. Pluizig beddengoed wordt vaak gemaakt met kunstmatige vezels die interne verstoppingen kunnen veroorzaken als ze worden gegeten. Hamsters kunnen ook met hun ledematen verstrikt raken in dit soort beddengoed, waardoor ze zichzelf kunnen verwonden.

Dennen- en cederschaafsel:

Je moet ook ten alle tijden het gebruik van dennen- of cederkrullen vermijden. Ze zijn scherp en kunnen bronchiale irritatie veroorzaken. Ga hier dus nooit voor.

Veelgestelde vragen over de beste bodembedekking voor hamsters

Hopelijk heb je bij deze de beste bodembedekking voor je hamster gevonden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de onderstaande veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Waarom hebben hamsters bodembedekking nodig?

Het is zeer belangrijk dat hamsters de juiste bodembedekking hebben, om een aantal redenen:

Het is comfortabel:

Allereerst is het natuurlijk comfortabel voor je lieve huisdier. Het is zacht aan zijn pootjes en hij kan er heerlijke holletjes van maken om in te slapen. Ook zorgt het voor speelplezier, aangezien hamsters houden van graven.

Het vermindert nare geurtjes:

Bodembedekking voor hamsters is absoluut noodzakelijk, ze bieden niet alleen een comfortabele plek voor huisdieren om te spelen en te slapen, maar helpen ook om vieze geurtjes te elimineren. Wanneer je huisdier poept of plast, maakt bodembedekking het gemakkelijker schoon te maken. Ze absorberen ook de vloeistof van bijvoorbeeld gemorst water.

Wanneer je hamster plast, dient de bodembedekking als een barrière tussen hem en de kooibodem. Zodra de urine de vloer raakt, zou de vieze ammoniakgeur waarschijnlijk zowel jou als je huisdier erg irriteren.

Namaken van het natuurlijke habitat:

Bodembedekking voor hamsters komt het dichtst in de buurt bij zijn natuurlijk habitat. De pluizige en zachte vezels, de vrijheid om zich in hun huis te graven. Dit is één ding waardoor ze gedijen, hamsters slapen veel, en als ze wakker zijn nestelen, eten en graven ze. Beddengoed gemaakt van natuurlijke vezels vervangt de natuurlijke habitat die hamsters gewend zijn door het gevoel en comfort na te bootsen.

– Hoe vaak moet ik de bodembedekking verwisselen?

Dit hangt grotendeels af van het merk bodembedekking dat je koopt. Bij normale bodembedekking moet je ze minstens elke dag verwisselen vanwege de vieze geurtjes en de vochtige omgeving. Bodembedekking van superieure kwaliteit zorgt er echter voor dat de regelmaat van het verschonen wordt teruggebracht tot twee keer per week, terwijl sommige wel 2 weken kunnen duren voordat ze moeten worden verschoond. Het ligt vooral aan het absorptie vermogen en hoe goed het is in het geurbeperkend vermogen. De optie in onze lijst zijn allemaal van hoge kwaliteit en hoef je dus wat vaker te verwisselen. Hierdoor gaan ze langer mee en bespaar je op den duur ook geld.

– Helpt de bodembedekking om geurtjes onder controle te houden?

Ja zeker! Dit is juist een van de belangrijkste voordelen. Bodembedekking van goede kwaliteit moet enige tijd vloeistof kunnen opnemen zonder vieze geurtjes af te geven. Sommige opties bevatten geuren die de vieze geuren dempen, terwijl het leefgebied wordt vervangen door een frisse geur. Dit is echter misschien niet zo aan te raden omdat hamsters gevoelige neuzen hebben.

– Wat gebeurt er als mijn hamster de bodembedekking opeet?

Dit kan altijd gebeuren. Hamsters zijn nieuwsgierige dieren en kunnen dan ook wel eens knabbelen op hun bodembedekking. Dit is de reden waarom je altijd het beste kunt gaan voor een natuurlijke bodembedekking zonder schadelijke chemicaliën. bodembedekking gemaakt met kunstmatige materialen kan giftig of moeilijk verteerbaar zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart