beste automatische voerbak kat

Beste automatische voerbak kat: Top 6!

De beste automatische voerbak voor je kat kan je drukke leven een stuk gemakkelijker maken. Zo kun je één of meerder dagen met een gerust hart weg van huis, wetende dat je lieve huisdier niet te veel, maar ook niet te weinig eet. Ook zijn automatische voerbakken ideaal voor katten die op dieet zijn.

Katten kunnen veeleisend zijn tijdens de maaltijden, omdat het gewoontedieren zijn die gemakkelijk onthouden wanneer ze voedsel kunnen verwachten. Door dit proces te automatiseren met de beste automatische voerbak voor je kat, heb je niet alleen de tijd om andere dingen te doen wanneer je kat een maaltijd verwacht, maar zorgt het er ook voor dat de porties altijd passend zijn.

Automatische voerbakken zijn voorgeprogrammeerde apparaten die voorgeladen zijn met meerdere maaltijden tegelijk. In tegenstelling tot een standaard voederbak geven automatische kattenvoeders een bepaalde hoeveelheid voer op een geprogrammeerd tijdstip af in een kom die je kat vervolgens kan eten. Sommige mensen gebruiken ze dagelijks, terwijl anderen ze alleen gebruiken als ze voor langere tijd van huis zijn.

Door gebruik te maken van een voerautomaat weten kattenbaasjes precies hoe vaak hun kat voer krijgt aangeboden en kunnen ze ook zelf bepalen hoeveel ze krijgt. Het maakt de zorg voor een kat veel gemakkelijker en elimineert de zorg voor overvoeding of de noodzaak voor een oppas om een ​​kat te voeden.

Er zijn verschillende modellen op de markt van simpel tot zeer luxe, met camera en te bedienen met een smartphone. Om je te helpen in je zoektocht naar de beste automatische voerbak voor je kat, hebben we de hele mark afgespeurd. Hier zijn 6 toppers uitgekomen in verschillende prijsklasse.

Lees gauw verder om de beste automatische voerbak voor jouw kat te ontdekken!

Beste automatische voerbak kat – Top 6

We zijn opzoek gegaan naar de beste automatische voerbak voor katten en daar is een top 6 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 6 hebben we gekeken naar kwaliteit, gebruikersgemak, functie’s, klanten beoordelingen en prijzen.

We hebben met verschillende budgetten rekening gehouden door de beste automatische voerbak voor de kat in verschillende prijsklasse op te zoeken. Zo is de meest prijzige voerbak boven de €100,- en de meest voordelige onder de €50,-. We hebben de voerbakken op prijs gerangschikt van hoog naar laag. Hierdoor kun je in één oogopslag zien rond welke prijsklasse een bepaalde voerbak ligt. De precieze prijs kun je achterhalen door op de button onder de beschrijvingen te klikken.

Bekijk de verschillende opties, lees de product samenvattingen, vergelijk eventueel de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste automatische voerbak voor jou kat uit!

1. PetHero 3 Automatische Voerbak

PetHero 3 Automatische Voerbak

Als je opzoek bent naar de beste automatische voerbak voor je kat dan is de PetHero 3 precies waar je naar opzoek bent. Met deze handige voerbak is het verzorgen van je huisdier, of dit nu je kat of hond is, nog nooit zo makkelijk. Je kunt de maaltijden vanaf een afstand regelen met smartphone, zowel automatisch als handmatig. Je zult automatisch een bericht op je telefoon krijgen wanneer de voerbak bijna leeg is, dankzij de infrarood sensor.

Camera

De voerbak beschikt over alle functies waar alle huisdiereigenaren gelukkig van worden. Zo beschikt het over een verstelbare camera waardoor je altijd kunt controleren of je huisdier heeft gegeten wanneer je niet thuis bent.

Daarnaast is het mogelijk om automatische opnames te maken tijdens een voermoment met de SD-kaart (let op de SD kaart is niet inbegrepen). Je kunt de camera ook gebruiken om foto’s of video’s op te nemen van je geliefde huisdier hiervoor is geen SD-kaart nodig. Bij gebrek aan licht schakelt de camera automatisch over op de nachtmodus. Hierdoor kun je de schattigste momenten van je huisdier vastleggen.

Spraakbericht

Ook kun je een spraakbericht van maximaal 10 seconde maken, welke wordt afgespeeld wanneer een maaltijd wordt toegediend. Hiermee kun je je kat op zijn of haar gemak stellen als je niet thuis bent.

Tot 12 maaltijden per dag samenstellen

Met deze slimme voerbak kun je gezonde eetgewoontes voor je huisdier ontwikkelen. Zo kun je tot wel 12 maaltijden per dag samenstellen welke zijn op te delen in 1-99 porties. 1 portie is ongeveer gelijk aan 5 gram. De PetHero 3 is geschikt voor zowel katten als honden van klein tot middelgroot formaat en heeft een voerinhoud van maar liefst 6 liter. Hierdoor is deze automatisch voerbak ook geweldig als je voor een aantal dagen weg gaat. Met de “Feed Now” optie kun je je huisdier ook altijd handmatig voeren buiten de ingestelde voertijden.

Sluitbevestiging

De PetHero 3 is voorzien van een sluitbeveiliging zodat je huisdier niet in staat is de brokken te eten buiten de geplande voertijden wanneer de voerautomaat bijvoorbeeld omgeduwd wordt. Deze sluitbeveiliging zorgt er ook voor dat er geen vocht bij het voer komt waardoor het voer vers blijft. Dankzij “Intelligent Reversal” loopt de PetHero voerautomaat nooit vast wanneer brokken blijven vast zitten.

Deze voerbak is in het zwart en in het wit te bestellen.

Voordelen:

 • Gepersonaliseerd voedingsschema
 • Eenvoudig te besturen via je smartphone
 • Verstelbare camera
 • Spraakbericht opnemen
 • Automatisch opname van 5 minuten tijdens ieder voermoment m.b.v. een SD-kaart
 • Tot wel 12 maaltijden per dag, op te delen in 1-99 porties
 • Anti-stuck technologie waardoor de automaat niet blijft vast hangen.
 • Altijd voldoende voer door een inhoud van 6 liter.

Nadelen:

 • Geen

Beste automatische voerbak kat onder de €100,-:

2. Pettadore Nutri Fresh Voerautomaat Kat/Hond 

Ben je opzoek naar het beste voerautomaat voor je kat onder de 100 euro? Dan is de smart Nutri Fresh voerautomaat van Pettadore de beste aankoop voor jou! Deze automatische voerbak heeft een app en een droogvoer-reservoir van 2.6 liter. De app geeft de mogelijkheid een wekelijks eetplan in te stellen met 0 tot 10 instelbare voedermomenten. Je kunt een belletje aan of uitzetten bij elk voedselmoment en een enkele voeding op afstand extra toedienen. De Voerautomaat is zo ontwikkeld dat het voer in optimale verse staat blijft dankzij een vochtontrekker.

App-bestuurbaar

De Pettadore smart voerbak is via je smartphone bestuurbaar en weergeeft hierop het instelbare eetplan en instellingen. Zo krijg je een melding wanneer de voeding is toegediend of bijna op is. In de app kun je ook handmatig de smart voerautomaat een extra voeding toe laten dienen. Jouw huisdier / huisdieren krijgen dan direct een belletje te horen. Hierdoor weten ze precies wanneer het eten toegediend wordt, deze kun je echter ook uitzetten.

Wanneer je een dag van huis weg bent kan het zomaar zijn dat jouw voerbak vast raakt door opstopping of stopt met werken. Door een smart technologie voerbak aan te schaffen die verbonden is met jouw telefoon via een app weet je direct of de automatische voerbak werkt en of een voeding goed is toegediend.

Voorkomt verstoppingen

De automatische voerbak van Pettadore voorkomt bovendien verstoppingen door middel van lasers en een speciale rotatietechniek. Hierdoor kun je veilig weg van huis zonder je zorgen te hoeven maken over de veiligheid van je lieve huisdier(en). De smart voerbak heeft de mogelijkheid batterijen te gebruiken, mocht de stroom uitvallen heb je de back-up batterijen die in werking worden gezet.

Gemakkelijk in gebruik

De automatische voerbak van Pettadore is gemakkelijk in gebruik. Het voedingsreservoir is een aparte bak in de behuizing. Zo kun je gemakkelijk de bak eruit halen om vervolgens de binnenkant simpel schoon te maken. De slimme voerbak bespaard tijd door automatisch portie’s voor je af te meten en toe te dienen. Je hoeft enkel eens in een aantal dagen de automatische voerbak bij te vullen.

Voordelen:

 • App-bestuurbaar
 • Vochtontrekker voor optimaal behoud van smaak en versheid
 • Wekelijks voedingsplan in de app
 • Te veel voeding notificatie en bijna leeg notificatie
 • Verstopping uitgesloten door lasertechnologie en rotatietechniek
 • Belletje bij voeding in of uit te schakelen
 • Voeding-capaciteit voor meerdere dagen

Nadelen:

 • Geen camera

3. Pretty Paws® PP002 Professionele Automatische Voerbak

Een andere voerbak van hoge kwaliteit is de automatische voerbak van Petty Paws. Deze populaire voerbak wordt zeer hoog beoordeeld door ontzettend veel consumenten. Met deze automatische voerbak hoef je je nooit meer zorgen te maken of je lieve huisdier op tijd eten krijgt. Het automatische op tijd instelbare voedselschema is gemakkelijk in te stellen door het intuïtieve LED scherm. Je kunt tot wel 6 maaltijden & 50 verschillende portiegroottes per maaltijd per dag instellen, helemaal naar eigen keuze.

Deze automatische voerbak heeft een laadcapaciteit van maar liefst 4,3 KG kattenbrokjes, wat ideaal is als je wat langer van huis weg bent. Een ander voordeel is het audiobericht wat je kunt inspreken. Je kunt zelf een gepersonaliseerd bericht opnemen voor je kat, waardoor ze het gevoel hebben dat je toch aanwezig bent, ookal ben je er niet. Je kunt ook simpelweg kiezen voor een ‘voedsel alarm’, zodat je katten weten wanneer het tijd is om te gaan eten.

Daarnaast zet Pretty Paws zich maandelijks in voor een wereld vrij van dierenleed. Een deel van de opbrengsten doneren zij namelijk aan het World Animal Protection fonds.

Deze voerbak is in het zwart en in het wit te bestellen.

Voordelen:

 • Manueel & Gepersonaliseerd voedingsschema
 • Pretty Paws doneert maandelijks aan World Animal Protection
 • LED Licht Notificaties
 • Grote inhoud: 4,3KG
 • 2 Manieren van Stroomvoorziening, stopcontact en batterij
 • Audiobericht inspreken
 • Groot aantal aan portiemogelijkheden; 6 maaltijden per dag en 50 verschillende portiegroottes

Nadelen:

 • Niet met smartphone te bedienen
 • Geen camera

Beste automatische voerbak kat onder de €90,-:

4. Southland Automatische Voerbak

Southland Automatische Voerbak

Ben je opzoek naar de beste automatische voerbak voor je kat onder de 90 euro? Dan is de Southland™ Automatische Voerbak de beste die we konden vinden in deze prijsklasse. Deze voerbak is ideaal als je kat (of hond) op een dieet is of als je regelmatig een dagje of twee daagjes weg bent van huis. Je hoeft je niet meer af te vragen of je huisdier te weinig of juist te veel binnen krijgt, omdat je de porties precies zelf kunt samenstellen.

Middels het LED-scherm stel je gemakkelijk een voedingsschema in tot vijf maaltijden per dag. Eén portiegrootte kan ingesteld worden tussen de 5 tot 200 gram waardoor jouw huisdier de hele dag door verzekerd is van genoeg én vers eten.

Het is mogelijk om een spraakbericht voor je huisdier op te nemen, zodat zij zich niet zo alleen voelen als je weg bent. Ook kun je hierdoor je huisdier laten weten wanneer het etenstijd is om je huisdier te leren op commando te eten.

Deze voerbak is te bestellen in het grijs en in het zwart.

Voordelen:

 • Na één keer instellen is je huisdier elke dag voorzien van genoeg eten
 • Er kunnen maximaal 5 maaltijden ingesteld worden van verschillende portiegroottes
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Mogelijk om een spraakbericht op te nemen
 • Voorzien van zowel stroom via een adapter als batterijen als back-up

Nadelen:

 • Niet met smartphone te bedienen
 • Geen camera

Beste automatische voerbak kat onder de €60,-:

5. Kèshy Automatische Voerbak

keshy automatische voerbak

Nu gaan we over op de wat goedkopere automatische voerbakken. Deze voordelige voederbak van Keshy is van hoge kwaliteit en zal ervoor zorgen dat je je huisdier met een gerust hart alleen achter kunt laten. Je lieve huisdier zal nooit meer te veel of te weinig eten.

Daarbij heeft je huisdier ook nog eens de luxe dat er iedere keer een andere maaltijd op het menu staat. Je kan namelijk 6 verschillende maaltijden in de voerbakjes klaarzetten. Je kan er maximaal 180 gram of milliliter in verwerken, zodat je huisdier dagelijks gebalanceerde, verantwoorde maaltijden voorgeschoteld krijgt.

De automatische voerbak van Keshy beschikt over verschillende functies waardoor deze gemakkelijk in gebruik is. Het schermpje bovenop de voederbak heeft de volgende functies:

 • Het lampje bovenaan het schermpje geeft de status van de batterij aan
 • Op het scherm lees je gemakkelijk en snel de huidige tijd af, zodat je precies weet wanneer je dier te eten krijgt
 • Het voedingsschema van je viervoeter stel je via de knop gemakkelijk in

De voerbar gemakkelijk schoon te maken omdat deze volledig vaatwasserbestendig is. Veder heeft de voerbak een antislipmat, zodat de bak tijdens het eten niet verschuift van zijn plek. Bovendien komen de pootjes van je huisdier niet in de bak vast te zitten, door een ingebouwd veiligheidssysteem.

Voordelen:

 • Voordelig qua prijs
 • 6 maaltijden klaarzetten met automatische timing
 • Gemakkelijk te bedienen en schoon te maken
 • Ingebouwd veiligheidssysteem

Nadelen:

 • Geen luxe extra’s zoals camera, App verbinding en audiobericht

Beste automatische voerbak kat onder de €50,-:

6. Quality4Less™ Automatische Voerbak 

Ben je opzoek naar de beste automatische voerbar voor een voordelige prijs? De meest goedkope, maar nog steeds hoge kwaliteit voerbak die we hebben kunnen vinden is de Quality4Less automatische voerbak.

Deze voerbak lijkt veel op de hierboven besproken automatische voederbak. Ook in dit model kunnen zes verschillende eet porties worden geplaatst en daarbij kan de tijd worden ingesteld voor ieder voermoment. Je kan er maximaal 60 gram of milliliter in verwerken, zodat je huisdier dagelijks gebalanceerde, verantwoorde maaltijden voorgeschoteld krijgt.

Je kunt de timer instellen om jouw huisdier automatisch eten te geven. Je kan de timer van 1 minuut tot 24 uur instellen. Als de timer afgaat verandert de Quality4Less™ Voerbak van bakje, en zal de timer automatisch opnieuw naar de ingestelde tijd resetten. Als je bijvoorbeeld 6 uur instelt (06:00) veranderd het bakje om de 6 uur en krijgt je huisdier om de 6 uur een maaltijd.

Voordelen:

 • Voordelig qua prijs
 • 6 maaltijden klaarzetten met automatische timing
 • Eenvoudig in gebruik en gemakkelijk schoon te maken

Nadelen:

 • Geen luxe extra’s zoals camera, App verbinding en audiobericht

Waarop te letten bij het kiezen van de beste automatische voerbak voor je kat

In je zoektocht naar de beste automatische voerbak voor je kat zijn er een aantal zaken om over na te denken. Hier volgen de belangrijkste dingen om op te letten bij het maken van een beslissing:

– WiFi en App

Sommige automatische voerbakken voor katten zitten boordevol geavanceerde functies die je kunt gebruiken. Zo zijn sommige geschikt voor wifi, waardoor je je slimme kattenvoerbak rechtstreeks via een app op je telefoon kunt programmeren, wat erg handig kan zijn voor de meeste kattenbezitters. Zo kun je waar je ook bent je voerbak bedienen. Deze functie zit alleen op de meest geavanceerde katten voerbakken met een wat hoger prijskaartje.

– Controleer of het voor droog of nat voedsel is

Controleer ook of de voerautomaat van jouw voorkeur past bij het voer van je kat, of het nu voor droog of nat voer is. De meeste kattenbezitters geven de voorkeur aan droogvoer voor hun katten omdat ze misschien al oud genoeg zijn om droog kattenvoer te eten, maar sommige kattenbezitters geven misschien de voorkeur aan nat kattenvoer, hoogstwaarschijnlijk om gezondheidsredenen. Veel automatische kattenvoeders raden het gebruik van nat kattenvoer echter niet aan, omdat ze niet gemaakt zijn voor dat soort voer.

– Functies

Automatische voerbakken voor katten kunnen heel eenvoudig en simpel zijn of ze kunnen veel verschillende functies hebben. Sommige kunnen eenvoudig een timer hebben om deze in te stellen op de voedertijd van je kat, terwijl andere zelfs een wifi-functie en spraakopname kunnen hebben, zodat je kat jouw stem kan horen als je van huis bent. Helemaal als je meerdere dagen weg gaat kan dit van grote waarde zijn. Het zal je kat op zijn gemak stellen en het gevoel geven dat hij niet alleen is. Dan heb je ook nog luxe automatische voerapparaten waar een camera is ingebouwd. Hiermee kunnen foto’s en filmpjes van je kat gemaakt worden en kun je zien of je kat zijn voedsel op heeft gegeten. Nummer 1 in de ‘Beste automatische voerbak kat’ top 6 heeft dit als enige model.

– Makkelijk te gebruiken

Automatische katten voerbakken moeten gebruiksvriendelijk zijn en zo ingesteld zijn dat het ons leven niet nog ingewikkelder maakt. Technologische vooruitgang biedt ons meer functies, maar het kan het instellen ervan wat lastiger maken. Daarom is het belangrijk dat een automatische voerbak gemakkelijk in gebruik is. Een uitgebreide handleiding kan je hier ook bij helpen. Je moet ook nadeken over het makkelijk of moeilijk het is om de kattenvoerbak schoon te maken. Dit zijn allemaal factoren die meespelen in het gebruikersgemak.

beste automatische voerbak 2022

Veelgestelde vragen over automatische voerbakken voor katten

Hopelijk heb je de beste automatische voerbak voor jouw kat kunnen vinden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je hopelijk verder helpen.

– Hoe werken automatische voerbakken voor katten?

Automatische kattenvoeders zijn apparaten op batterijen of met snoer voor het stopcontact (of beide) die op bepaalde tijden van de dag kattenvoer vrijlaten. Automatische voerbakken hebben programmeerbare instellingen voor kattenbaasjes om de maaltijd aan te passen. Zo kun jij als baasje precies instellen wanneer je kat te eten krijgt en hoeveel.

Automatische voerbakken met een tank hebben een timer waardoor een deurtje wordt geopend en een bepaalde hoeveelheid voedsel uit een container in een kom eronder wordt afgegeven. Dit deurtje sluit zodra de voorgeprogrammeerde hoeveelheid voedsel in de kom is gevallen en zet het resterende voedsel in de container vast. 

Andere soorten automatische voerbakken hebben een rond dienbladontwerp, met verschillende kleine bakjes en een deksel dat slechts één compartiment tegelijk kan openen. Op de ingestelde tijd draait de bak mee naar het volgende compartiment. Beide ontwerpen voorkomen dat je kat bij het voer komt en helpt het voer vers te houden tot aan de maaltijd.

– Kunnen meerdere katten dezelfde voerbak delen?

Hoewel meerdere katten geen probleem hebben om een ​​schaal te delen die altijd vol is, kan het delen van een kom op een automatische voerbak problematisch zijn. Aangezien er bij elke maaltijd slechts een bepaalde hoeveelheid voedsel wordt verstrekt, kan het gebeuren dat de ene kat al het voedsel opeet, terwijl de andere katten uiteindelijk niets krijgen. Niet alle katten zullen zo gemotiveerd zijn om te eten zodra het voer uit de voerbak valt, dus langzamere katten kunnen maaltijden missen als een snellere kat als eerste bij de voerbak komt.

Daarom is het beter om één voerbak per kat te hebben, zodat iedereen een eerlijk deel van het voer krijgt. Sommige automatische kattenvoeders hebben echter twee kommen in plaats van één, dus dit kan ook een optie zijn voor een huishouden met twee katten.

– Hoeveel voer kan een automatisch voerautomaat voor katten bevatten?

Dit hangt van het type voerautomaat af. Sommige automatische voerbakken bevatten enkele kilo’s voedsel, terwijl andere slechts een paar kopjes bevatten, maar elk model zal anders zijn. Minder dure modellen bevatten meestal maar een paar maaltijden aan voedsel en duurdere opties kunnen een stuk meer voedsel kwijt. In de kleinere, goedkopere voerbakken kunnen vaak 6 maalden. Dit is dus ideaal als je kort van huis weg gaat.

– Is het aanschaffen van de beste automatische voerbak voor je kat een goed idee?

Ja zeker. Automatische kattenvoerbakken beloven een handige manier om ervoor te zorgen dat je lieve huisdier goed gevoed en gezond blijft, of je nu thuis of onderweg bent. Vooral wanneer je even weg bent van huis zijn ze ideaal. Een automatische voerbak zorgt er namelijk voor dat je kat geportioneerde maaltijden krijgt als je niet thuis bent.

Voor korte tripjes biedt een automatische voerbak de juiste portiecontrole en maaltijdbeheer die je kat nodig heeft. In tegenstelling tot een meerder losse bakjes met kattenvoer, zorgt een automatisch voerautomaat ervoor dat je kat zich niet volpropt met voedsel en daardoor misschien aankomt terwijl je weg bent.

Bovendien zijn automatische voerautomaten een moeiteloze manier om meerdere kleine maaltijden per dag te geven. Als natuurlijke roofdieren kunnen katten in een natuurlijke omgeving zes maaltijden per dag eten. Deze eetroutine kan katten gestimuleerd houden en kan helpen om je kat tevreden te houden, waardoor verveling en hongergevoelens worden voorkomen die kunnen leiden tot overmatig eten en overgewicht.

Maar let wel op, ze zijn geen vervanging voor menselijke zorg. Zelfs de slimste voerautomaat kan niet in de buurt komen van het vervangen van een goede kattenoppas. Als je langer dan een paar dagen het huis uitgaat, is het toch belangrijk om iemand te vinden om voor je kat te zorgen terwijl je weg bent.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart