beste anti bladband

Beste anti blafband o.b.v. reviews: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste anti blafband? Zoek dan niet verder! We hebben de top 5 beste anti blafbanden voor je op een rijtje gezet.

Anti blafbanden zijn ontworpen om overmatig blaffen te doorbreken. De halsbanden werken door een onaangename prikkel toe te dienen wanneer je hond blaft. De stimulus kan een trilling, een hoog geluid of een geurspray zijn. Hoewel dit vervelend is voor je hond, is het in geen enkel opzicht pijnlijk of schadelijk.

Andere anti blafhalsbanden dienen een statische schok toe, maar we keuren het gebruik ervan niet goed omdat ze zowel fysieke als psychologische schade kunnen toebrengen aan een hond. Deze ondiervriendelijke halsbanden worden in dit artikel dan ook niet besproken.

Lees gauw verder om de beste anti blafband voor jouw hond te ontdekken!

5x de beste anti blafbanden

We zijn opzoek gegaan naar de beste anti blafband en daar is een top 5 uitgekomen. Deze top 5 is samengesteld op basis van kwaliteit, diervriendelijkheid, effectiviteit en klanten beoordelingen. Bekijk de banden, lees de korte omschrijvingen door, bestudeer eventueel de klanten beoordelingen en kies de beste anti blafband voor jouw geliefde viervoeter uit!

1. B&H Anti blafband

Deze exclusieve en diervriendelijke anti-balf band van B&H is alles wat je nodig hebt om je hond op een zachte manier blaffen voor eens en voor altijd af te leren. Zo heeft deze halsband een sterke trilfunctie die erg oncomfortabel is maar je hond op geen mogelijke manier pijn doet of beschadigd.

Daarnaast heeft de band een piep toon die afgaat voordat de band begint te trillen. Maar liefst twee effecten om je hond het blaffen af te leren dus. Deze vinden honden vervelend maar zijn beide 100% veilig. De krachtige combinatie van trillen en piepen zorgen ervoor dat zelfs de meest koppige honden stoppen met blaffen waardoor jij (en je buren) snel jullie rust terug krijgen.

Verder is deze halsband  reflecterend, waardoor je hond extra opvalt in het donker.

Deze band is geschikt voor alle soorten en maten honden vanaf 3kg. De verstelbare halsband maakt de corrigerende halsband altijd passend. Voor honden van minder dan 3 kg kan de band minder geschikt zijn omdat in sommige gevallen de blaf unit wat groot is voor het formaat hond.

2. MyPets™ Anti-blafband 

MyPets heeft een diervriendelijke oplossing voor het vervelende blaffen van je hond. Deze effectieve anti blafband gebruikt geen schok, omdat dit niet goed is voor de mentale en fysieke gezondheid van je hond. In plaats daarvan gebruikt deze halsband 7 verschillende corrigerende niveaus in combinatie met een trilling en een vibrerend geluid die door honden extra goed wordt opgepikt. Hierdoor zullen ze vrijwel meteen stoppen met blaffen en het snel afleren.

Deze anti-blafband is 100% water dicht, wat natuurlijk wel zo handig is in het regenachtige Nederland. Ook is dit handig als je een hond hebt die nog wel eens in het water wilt springen.

Deze halsband kan gebruikt worden voor elk hondenras en voor elke hond van 5 tot 55kg, de nylon band kan versteld worden van 15-60cm en de gevoeligheid van de trillingen kun je ook aanpassen. Ook zitten er 2 extra grootte dopjes bij die je er op kan zetten met het mini gereedschap. Deze dopjes zorgen voor een grotere vibratie.

3. MAXTRONICS™ Anti blafband

Als je hond overmatig blaft, is deze anti blafband dé oplossing. De MAXTRONICS halsband ondersteunt je hierdoor bij de opvoeding van je hond, zodat je je hond duidelijk aangeeft wanneer hij zich rustig dient te gedragen en moet stoppen met blaffen.

De halsband werkt met vibraties en een pieptoon. Wanneer je hond begint te blaffen, reageert de band met lichte, ongevaarlijke en natuurlijk pijnloze vibraties (dus geen elektrische schokken) en een pieptoon, die je hond helpen heropvoeden. Jouw hond zal snel de irriterende vibratie/prikkel met het getoonde gedrag associëren en hierdoor stoppen met overmatig en onnodig blaffen in de toekomst.

De vibratie wordt in zes stappen langer, afhankelijk van het blafgedrag van je hond. In combinatie met de vervelende pieptoon is je hond het gedrag zo af geleerd. Tot 30 seconden na de laatste blaf is de sensor geactiveerd. Gedraagt je hond zich in deze fase rustig, dan reguleert het systeem zich automatisch en begint bij hernieuwd blaffen na deze periode weer bij het eerste niveau.

Deze anti blafband is regenbestendig en geschikt voor bijna alle hondenrassen. Let op deze band is niet geschikt voor honden onder de 3,6 kg en puppy’s onder een leeftijd van zes maanden.

4. Patpet Anti blaf band/apparaat

antiblaf apparaat

Deze compacte en diervriendelijke anti blafband is geschikt om je hond op een diervriendelijke manier te laten stoppen met blaffen en dit gedrag in de toekomst ook af te leren. Net zoals alle andere banden in deze top 5 is de band heel stroomvrij en maakt het enkel gebruik van geluid en vibratie.

Deze halsband werkt net zoals de vorige besproken anti blafband met een afstandsbediening, waardoor je zelf alle controle hebt over het corrigeren van je hond. Hierdoor kun je naast het afleren van blaffen, je hond nog meer ongewenst gedrag afleren, zoals trekken aan de riem, poep eten, opspringen etc.

De anti blafband heeft 1 level geluid en 8 levels vibraties (eventueel ook met geluid). Verder is deze halsband waterdicht, waardoor er ook mee gezwommen kan worden.

5. Billy & Becky – Anti blafband

Deze anti blafband voor honden is net even iets anders dan andere anti blafbanden. Met deze fijne antiblafband mét afstandsbediening bepaal jij namelijk wanneer je je hond corrigeert. Veel andere anti blafbanden reageren automatisch bij elke keer blaffen en bij deze band dien je het dus zelf te doen.

Dit kan een voordeel zijn, als je het niet erg vind dat je hond in sommige gevallen blaft, bijvoorbeeld tijdens het spelen. Je kan op deze manier je hond corrigeren, alleen wanneer jij dat wilt. Ook kun je kiezen of je je hond corrigeert met een piep of met een vibratie, jij bent de baas.

De piep en vibratie zullen beide onprettig zijn voor je hond, waardoor hij waarschijnlijk meteen zal stoppen met blaffen. Deze anti blafband is op geen enkele manier schadelijk of pijnlijk voor je lieve huisdier. Verder is deze halsband 100% regenbestendig.

Deze anti blafband is geschikt voor honden vanaf 5 kilo en een nekomtrek van minimaal 20 centimeter. Verder is de halsband verstelbaar zodat hij elke hond zal passen.

Als de halsband om de een of andere reden toch niet goed werkt bij jouw hond (wat onwaarschijnlijk is), mag je deze gewoon terug sturen en krijg je direct je geld terug.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste anti blafband

Bij het kiezen van de beste anti blafband voor jouw hond, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hier volgen de belangrijkste zaken om op te letten:

– Type anti blafhalsband

Er zijn verschillende soorten anti blafbanden. Zo zijn er bijvoorbeeld statische schokkragen, die en uitbarsting van statische elektriciteit geeft wanneer je hond blaf. Deze methode is echter dieronvriendelijk en moet vermeden worden. De beste anti blafbanden zijn degene die werken op vibraties en piepjes. Deze zijn vervelend voor je hond, maar op geen enkele manier schadelijk of pijnlijk.

– Met of zonder afstandsbediening

Er zijn verschillende soorten anti blafbanden, zoals je hierboven waarschijnlijk al ontdekt hebt. Sommige banden werken altijd. Bij elke blaf wordt er automatisch een vibratie en/of een piepgeluid vrijgegeven. De sensoren in de halsband zorgen ervoor dat je hond wordt gecorrigeerd voor te veel blaffen, zelfs als je er niet bent. Dit type halsband kan perfect zijn als je weg moet en je hond in deze periode te veel blaft en de buren op deze manier lastig valt. Let wel op dat je dit type halsband niet langer dan 12 uur achter elkaar mag gebruiken. Let ook goed op hoe je hond reageert op deze band, voordat je hem alleen thuis laat met deze band om.

Een ander type anti blafband is degene met een afstandsbediening. Hierbij heb je zelf alle macht in handen. Je kunt je hond corrigeren op de momenten dat jij dat wilt. Als je het bijvoorbeeld niet erg vind dat je hond af en toe blaft, wanneer hij bijvoorbeeld speelt dan is dit type halsband waarschijnlijk beter.

We hebben in de top 5 zowel anti blafbanden met als zonder afstandsbediening opgenomen.

– Aantal vibratieniveaus

Verschillende anti blafbanden hebben verschillende vibratieniveaus, zo hebben sommige bijvoorbeeld 3 verschillende niveaus en andere wel 10. Als je een grote en stevige hond hebt, heb je misschien wat meer vibratieniveaus nodig dan voor kleine hondjes, om even effectief te werken.

– Waterdicht

Is de anti blafband waterdicht? Dit is ook een belangrijk aspect om rekening mee te houden, omdat je natuurijk wilt dat de halsband zo lang mogelijk mee gaat. Je wilt niet dat de halsband na de eerste de beste regenbeurt in de prullenbak beland. Vooral in een kikkerlandje als Nederland is dit belangrijk om op te letten. Alle anti blafbanden in de top 5 hierboven zijn waterdicht, of op z’n minst regenbestendig.

– Maatvoering

Let erop dat je de juiste maat halsband voor je hond aanschaft. De meeste anti blafbanden zijn voor alle hondenrassen en bijna alle hondengroottes beschikbaar (met uitzondering op hele kleine hondjes en jonge puppy’s). Lees goed de omschrijving door om erachter te komen of de halsband bij jouw hond gaat passen. Veel anti blafbanden zijn verstelbaar, zodat ze de ideale pasvorm hebben.

Veelgestelde vragen over antiblaf banden

Hopelijk heb je hierboven de beste anti blafband voor jouw lieve huisdier gevonden. Hieronder hebben we nog een aantal van de meestgestelde vragen beantwoord.

– Zijn anti blafbanden diervriendelijk?

Dat ligt eraan wat voor soort anti blafband je gebruikt. De anti blafbanden in dit artikel zijn een 100% diervriendelijke manier om je hond blaffen af te leren. Ze maken enkel gebruik van vibraties en een vervelende pieptoon. Dit is irritant genoeg voor je hond om te stoppen met blaffen, maar zal ze nooit pijn doen.

– Wat moet ik doen als de nek van mijn hond er geïrriteerd uitziet na het gebruik van de halsband?

De bovengenoemde halsbanen zijn allemaal van uitstekende kwaliteit en zullen waarschijnlijk niet irriteren bij je hond. Het kan echter altijd zijn, met welke halsband dan ook, dat je hond last krijg. Als je merkt dat je hond gevoelig is voor een bepaalde halsband, onderneem dan actie. Controleer de huid rond de halsband en houd de jeuk en het krabben van je hond in de gaten. Als je merkt dat je hond de halsband niet verdraagt, moet je het gebruik onmiddellijk staken.

– Is het acceptabel om een ​​anti blafband bij een puppy te gebruiken?

Nee, dit wordt niet aangeraden. Je moet wachten tot je hond ten minste 6 maanden oud is voordat je begint met trainen met een anti blafhalsband.

– Wat moet ik doen als mijn hond niet reageert op de anti blafband?

De bovengenoemde halsbanden zijn van de beste kwaliteit en hebben allemaal zeer goede klanten beoordelingen. De kans dat de halsband niet zal werken is zeer klein. Mocht de halsband toch niet werken, dan kun je bij de meeste merken de halsband gewoon terugsturen en krijg je je geld terug.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart