beagle karakter

Beagle karakter: Alles wat je moet weten!

Overweeg je een beagle te nemen? Of wil je meer weten over je nieuwe beagle vriendje? Dan ben je hier aan het juiste adres! Het typische beagle karakter wordt hier tot in de puntjes uitgelicht.

Beagles zijn een ontzettend leuk hondenras, met een unieke persoonlijkheid. Lees verder om meer te weten te komen over het beagle karakter, het samenwonen met een beagle en meer over wat je kunt verwachten als je je leven deelt met een beagle.

Beagle karakter

– Persoonlijkheid

Beagles zijn zachtaardig, vrolijk, aanhankelijk, lief en grappig. Ze zullen je aan het lachen maken en je veel liefde en plezier bezorgen. Ze kunnen je soms echter ook aan het huilen maken vanwege hun vaak ondeugende gedrag. Beagles zijn niet het meest gehoorzame hondenras, ze staan er zelfs om bekend dat ze koppig zijn. Gelukkig zijn beagles wel heel gemotiveerd door eten, waardoor je ze daarmee altijd makkelijk kunt lokken in een staat van tijdelijke gehoorzaamheid.

Let wel op: omdat ze zo gemotiveerd zijn om te eten, zullen ze meestal eten wanneer het beschikbaar is, ongeacht hoeveel ze al op hebben. Mogelijk moet je ook letten op je afval, kattenvoer en zelfs oud voedsel dat je op straat tegenkomt. Een beagle is niet zo kieskeurig als je zou denken!

Zoals alle jachthonden hebben beagles een acuut reukvermogen en je moet je beagle altijd scherp in de gaten houden als hij of zij een geur oppikt. Eenmaal gebruikt voor het jagen op konijnen, zal een beagle zich uitsluitend concentreren en focussen, wat betekent dat ze hun gehoor uitschakelen en niet luisteren naar je oproepen om terug te komen. Een huis met een omheinde tuin kan je beagle een kans geven om met zijn neus te verkennen, zonder weg te rennen en te verdwalen.

Het is zeer ongebruikelijk dat de persoonlijkheid van een beagle agressief of gewelddadig is. Ze hebben echter een onstuimige stem en staan ​​bekend om hun geblaf en diepe gehuil. Een goede manier om moeilijk gedrag te bestrijden, is door ervoor te zorgen dat je beagle voldoende lichaamsbeweging en aandacht krijgt.

– Samen leven met een beagle

Beagles zullen naar hun eigenaren en families kijken als hun nieuwe ‘roedel’. Om deze reden zijn ze onder andere geweldige gezinshonden omdat ze graag omringd worden door energie, liefde en aandacht.

Beagles zijn niet alleen geweldige toevoegingen voor gezinnen, maar ze kunnen ook geweldige toevoegingen zijn voor alleenstaanden of koppels (zolang de alleenstaanden of koppels graag tijd buitenshuis doorbrengen en hun honden voldoende beweging en speeltijd kunnen geven).

Vanwege hun kleine formaat en zachtaardige temperament kunnen beagles het goed doen in appartementen als hun baasje / baasjes bereid zijn om ze meerdere keren per dag aan de lijn mee naar buiten nemen, ongeacht de weersomstandigheden. Ze hebben voldoende beweging nodig, indien mogelijk ongeveer een uur per dag. Als beagles lang alleen worden gelaten en niet voldoende uitgelaten worden, kunnen ze destructief worden.

Verder zijn beagles lieve, vriendelijke honden, die meteen iedereens beste vriend zijn. Vertrouw dus niet op dit hondenras om je huis te bewaken. Als er een vreemde binnen komt, zullen ze waarschijnlijk blaffen, maar het is onwaarschijnlijk dat ze veel meer zullen doen dan met hun staart kwispelen.

– Jachtinstinct 

Beagles zijn actieve, nieuwsgierige honden. Het zijn ook jachthonden, dus het zit in hun aard om rond te neuzen. Ze hebben ongeveer 220 miljoen geurreceptoren vergeleken met de 5 miljoen bij mensen, waardoor ze erg goed zijn in het oppikken van geuren.

Hun neuzen leiden hen door het leven en ze zijn op hun gelukkigst wanneer ze een interessante geur volgen. Beagles werden oorspronkelijk gefokt als speurhonden om klein wild te volgen, voornamelijk konijnen en hazen. Ze worden tegenwoordig nog steeds voor dit doel gebruikt in veel landen, waaronder de Verenigde Staten.

Er moet voor worden gezorgd dat ze niet in gevaar komen door ze buiten aangelijnd te houden. Als je ze los laat lopen, en ze ruiken iets, kunnen ze zomaar heel ver weg lopen en verdwalen. Als je een tuin hebt en je laat je beagle hier los rondlopen, zorg er dan ook voor dat er geen gaten zijn, waardoor je beagle kan ontsnappen.

– Andere huisdieren en kinderen

Beagles kunnen over het algemeen heel goed overweg met andere huisdieren en kinderen. Hierdoor zijn ze de ideale gezinshonden. Het zijn vrolijke honden die van genegenheid houden. Ze geven de de voorkeur aan gezelschap, van mensen en of andere dieren. Als je al een gezin hebt met een hond, zal het dus geen probleem zijn om een beagle aan dit gezelschap toe te voegen.

Meer leren over het beagle ras

Je weet nu meer over het karakter van een beagle, maar er is nog zoveel meer wat je moet weten over deze kleine, lieve viervoeters. Elke hondenras is anders en beagles hebben een specifieke opvoeding en verzorging nodig. Als je net een beagle hebt aangeschaft, of hierover aan het twijfelen bent, is het slim om je goed te verdiepen in het ras.

Het eBoek “Beagle geheimen” is een boek waar letterlijk alles in staat wat je moet weten om je beagle op te voeden tot een gelukkige, gehoorzame en gezonde hond. De auteur van dit boek heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van beagles en hij deelt alle infomatie, tips en tricks in dit boek.

Wanneer je het eBoek via de onderstaande link aanschaft krijg je een hoge korting en meerdere bonussen. De normale prijs van het hele pakket is €96,75,-. Met de speciale kortingscode in dit artikel ontvang jij het volledige pakket echter voor €37,-.

beagle geheimen

Je ontvangt nu tijdelijk naast het boek zelf ook de volgende bonussen:

  • Honden Training Geheimen – ebook (waarde €9,95)
  • Succesvolle Tips Voor De Verzorging En Training Van Je Puppy – ebook (waarde: €9,95)
  • Baas Over Je Eigen Beagle – ebook (waarde €9,95)
  • Je Beagle Laten Komen Op Commando – ebook (waarde €9,95)
  • Levenslange updates (waarde €9,95)

Mocht je het eBoek hebben aangeschaft, maar toch niet tevreden zijn, dan krijg je je geld terug. Het programma heeft een 60 dagen niet-tevreden-geld-terug garantie, waardoor je zonder lastige vragen of opmerkingen gemakkelijk je geld terug kan krijgen mocht je niet tevreden zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart